Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας


Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μπορεί η Τουρκία να ανακοινώνει με θεαματικό τρόπο στην Ευρώπη ότι θα την πλημμυρίσει με λαθρομετανάστες αλλά η πραγματικότητα είναι θεμελιακά διαφορετική γιατί θεωρούσε ότι η Ελλάδα δεν θα προβάλει καμία άμυνα στα σύνορά της και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν αποτελεσματική. Είχε υπολογίσει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.

Όμως η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αποτελεσματικότητά του Ελληνικού στρατού την ξάφνιασε. Και πρέπει τώρα να παραδεχθεί την αποτυχία της και σε αυτήν την βάρβαρη προσπάθεια εκβιασμού που ήθελε να καλύψει τεχνητά την ήττα της σε στρατιωτικό επίπεδο που δεν περίμενε ενώ ήταν σίγουρο ότι η Ρωσία θα συνέχιζε την διαχρονική της συμμαχία με τη Συρία ακριβώς όπως το έκανε και επί σοβιετικής εποχής.

Η Τουρκία δεν περίμενε από την Ελλάδα αξιόλογες κινήσεις αντίστασης στην θέλησή της. Μάλιστα αυτή η αντίσταση προκάλεσε και τον θαυμασμό των Ευρωπαίων αφού απέδειξε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο σταθερό σημείο στην περιοχή αλλά και σταθεροποιητής σε περίπτωση κρίσης. Και αυτό το γεγονός αποτελεί για την πατρίδα μας μία προστιθέμενη αξία για την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διότι παρόλο που δέχτηκε αυτή τη βάρβαρη ασύμμετρη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας κράτησε άμυνα αποτελεσματικά όπως θα πρέπει να το κάνει και με τα ενεργειακά.

ΠΗΓΗ: lastpoint.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δωστε επιτελους αδεια οπλοφοριας ατομικου οπλου και τα στελεχη του στρατου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή