Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για παραμονή των ΕΠΟΠ ως ΕΟΘ-Νομοθετικές ρυθμίσεις

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για παραμονή των ΕΠΟΠ ως ΕΟΘ-Νομοθετικές ρυθμίσεις



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με θέμα «Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους ΕΠΟΠ», σας γνωρίζονται, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς διαφαίνεται ότι οποιαδήποτε νομοθετική τροποποίηση επί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, θα είχε ως αποτέλεσμα ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση γεγονός που ενδεχομένως να μετριαζόταν, εφόσον υπήρχε πρωτοβουλία για εξέταση της δυνατότητας παραμονής των ΕΠ.ΟΠ ως ΕΟΘ, με τον ήδη προβλεπόμενο καταληκτικό βαθμό του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων.

Παράλληλα όμως, θα προκύψει αθρόα παραμονή χαμηλόβαθμου προσωπικού μακροπρόθεσμα, η οποία πιθανώς να δημιουργήσει δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αναλογιζόμενοι τα καθήκοντα που προβλέπονται ανά ειδικότητα για τους Υπαξιωματικούς, όσο και την ηλικία που αυτοί θα έχουν μελλοντικά κατά την εκτέλεση των εν λόγω καθηκόντων.

Επίσης, η εξέταση της σκοπιμότητας αφενός, αναλογικής επέκτασης στην κατηγορία των ΕΠ.ΟΠ εξαίρεσης από τα ισχύοντα όρια ηλικίας, αφετέρου της εισδοχής τους στο Σώμα των Αξιωματικών δια της απόδοσης δύο επιπλέον βαθμών, αποτελεί ουσιώδη μεταβολή του σταδιοδρομικού τους ορίζοντα, ο οποίος δεν συνάδει με το σκοπό της σύστασης της εν λόγω κατηγορίας, που είναι η κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών στελέχωσης με χαμηλόβαθμο και ηλικιακά αξιόμαχο, προσωπικό.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τυχόν νομοθετικές ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα, ιδιαίτερα οικονομικά, και σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε μελλοντική εξέταση του ζητήματος δύναται να προκληθεί κατόπιν στοιχειοθετημένων προτάσεων των Γενικών Επιτελείων και υπό την προϋπόθεση διατήρησης του υπάρχοντος καταληκτικού βαθμού των ΕΠ.ΟΠ, ήτοι αυτόν του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων, με σκοπό να διατηρηθεί ο τελικός σταδιοδρομικός τους ορίζοντας που θα υπηρετήσει κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο τους αρχικούς σκοπούς πρόσληψής τους.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να πω την προσωπική μου γνώμη.Δεν είμαστε η μοναδική χώρα που πολεμάνε μόνο το μικρόβαθμο προσωπικό, ενώ το αμέσως μεγαλύτερο(βλ.Ανθπλγό κ' πάνω) αγρόν ηγοράζουν.Αυτό το κατεστημένο έχει περάσει κι αυτό έχουν καταφέρει αρκετοί να διατηρηθεί.Οχι αγαπητοί μου.Ειναι εντελώς λάθος αυτό.Αν δεν είχαν μπει οι σημερινοί (οι ΕΠΟΠ κ'ΟΒΑ) δε θα κουνιοτανυ φύλλο μέσ'στα στρατοπεδα θα γινόταν από μηδαμινές έως καθόλου εργασίες.Η χώρα μας δεν το άντεχε και τώρα με τα επεισόδια στον Έβρο, φάνηκε η πραγματική αδυναμία του συστήματος.Κατά τα άλλα,οι τελετές να γίνονται βάσει πρωτοκόλλου (μέχρι κεραίας, όχι αστεία...)και όλος ο στρατιωτικός κόσμος να περιστρέφεται γύρω απ' το μεγαλείο του Μάλιστα...Αυτό εγείρει πολλές αρνητικές σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω τη συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες από την στιγμή που βρέθηκε λύση για τους ΕΜΘ

      Διαγραφή
  2. Πώς γίνεται να βρίσκεται λύση για τους ΕΜΘ που βρίσκονταν στην ίδια ακριβώς θέση και να μην βρίσκεται λύση για τους ΕΠΟΠ που το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τους διέπεται από αυτό των όμοιο βαθμών τους μη παραγωγικών σχολών δηλαδή τους ΕΜΘ είναι από τα περίεργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή