ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ» ΝΟΥΜΕΡΑ

ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ» ΝΟΥΜΕΡΑ


Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ανοίγουν τον στρατιωτικό φάκελο τους και αποκαλύπτουν σήμερα πού, πότε και -κυρίως- πώς υπηρέτησαν τη θητεία τους στη «μαμά πατρίδα»

Κάθε φορά που η συζήτηση στη Βουλή έρχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν αυτομάτως τους τόνους. Η άμυνα της χώρας και... η θωράκιση απέναντι σε κάθε εχθρό που μπορεί να επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτες. Από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ που υπηρέτησαν οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί: Που έκαναν τη θητεία τους, για πόσο καιρό και σε ποιες υπηρεσίες; Ποιοι λούφαραν, ποιοι έπαιρναν άδειες, ποιοι κατέγραψαν θητεία πάνω από 40 μήνες και ποιοι πήγαιναν στο στρατόπεδο, διέκοπταν τη θητεία τους και μετά από λίγο καιρό ξαναγυρνούσαν; Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σας δίνουν τις απαντήσεις.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕ 21.000 ΔΡΑΧΜΕΣ

Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως μαθαίνουμε. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές. προκειμένου να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό εννιάμηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Την ίδια χρονιά που απολύθηκε από τον Στρατό, εξελέγη και βουλευτής! Στις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου του 1977 ο λαός της Μεσσηνίας τον έστειλε στο εθνικό Κοινοβούλιο και τον έκανε τον νεότερο βουλευτή στην ιστορία του. Ήταν μόλις 26 ετών.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΕ ΡΑΥΒΟΟΚ ΓΕΜΑΤΟ ΑΔΕΙΕΣ

Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λυών και Οργάνωσης-Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελβετία, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες, αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα. Μετρήστε: Εκτός από την κανονική άδεια που δικαιούνταν και έφθανε περίπου τον 1 μήνα έλαβε επίσης άλλες 12 ημέρες ειδικής αδείας, συν 18 ημέρες μικρής άδειας. Σε αυτές τώρα προσθέστε άλλες 15 αναρρωτική. Ο ίδιος πάντως είχε εισηγηθεί προ μηνών την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προκειμένου να θωρακιστεί καλύτερα η άμυνα της χώρας μας.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΤΟΥΤΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Νίκος Μιχαλολιάκος. είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει υπηρετήσει περισσότερο από όλους στον Στρατό. Παρουσιάστηκε σε ηλικία 20 ετών και έκανε θητεία, 42 μηνών! «Υπηρετούσα ως αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομές) σε τάγματα προκάλυψης στα σύνορα. Η αστική ("καραμανλική") "δημοκρατία" με δίωξε και με καταδίωξε, λόγω των εθνικιστικών ιδεών μου, και τελικά με καθαίρεσε και με φυλάκισε, ως μέλος "επαναστατικής εθνικιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, που αποσκοπούσε στην κατάλυση της Δημοκρατίας"», έχει πει ο ίδιος. Έκανε τη θητεία του στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (μονάδα προφυλακής) και στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λέσβο. Από τις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρθηκε στο Σώμα Υλικού Πολέμου και συνέχισε μια περιπετειώδη θητεία.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

Ο πρώτος τη τάξει πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσιάστηκε στο Πεζικό για να κάνει τη θητεία του. Θεωρήθηκε ανυπότακτος και πέρασε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων της Κορίνθου σε ηλικία 23 ετών, τον Ιανουάριο του 1952. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως… ανακριτής αιχμαλώτων. Το απολυτήριο το πήρε αρκετούς μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 1953, επί πρωθυπουργίας Αλέξανδρου Παπάγου. Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του Γρηγόρης Παπούλιας, ήταν υποστράτηγος και εύελπις της ηρωικής τάξης του 1911. Ως στρατιωτικός επιθυμούσε να σκληραγωγήσει τον γιο του. Τον έπιανε και τον πέταγε έξω, στο παγωμένο χιόνι της Ηπείρου . Η Βασιλική, η μάνα του, φώναζε: «Τι κάνεις εκεί πέρα; θα ξεπαγιάσει το παιδί», «Ή να γένει ή να μη γένει τίποτα» της απαντούσε εκείνος.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΤΑ «ΕΙΔΕ ΟΛΑ» ΛΟΓΩ ΧΟΥΝΤΑΣ

Ανήκει στους πολιτικούς αρχηγούς που «τα είδαν όλα» στον Στρατό! Ούτε βύσμα είχε ούτε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι καλοπέρασε. Το αντίθετο! Ο κ. Φώτης Κουβέλης ήταν οπλίτης στην Τρίπολη κατά την περίοδο της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «γονδολιέρης»! Ο λόγος; Ανήκε στους στρατεύσιμους που τον... έχωναν συνεχώς αγγαρεία στον καθαρισμό των τουαλετών. Σχεδόν μόνιμα ήταν με ένα σκουπόξυλο στο χέρι. Όπως λένε κάποιοι χαριτολογώντας, «έχει καθαρίσει αρκετές... Βενετίες»!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ Ι3 ΛΟΓΩ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Πρόκειται για το στρατόπεδο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και σήμερα φιλοξενεί εκατοντάδες παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες! Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος σε σημαντικό βαθμό. Κατόπιν αυτού, τον κατέταξαν στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3 (Ι3). Είναι η τελευταία κατηγορία που μπορεί κάποιος να έχει όπλο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έκανε και εξαγορά θητείας εννέα μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΒΑΛΕ ΒΥΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΥΤΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στον Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα… μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων. Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Την άνοιξη του 2004, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στον Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες. Οπότε, εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε 3.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 29/12/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια