ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Εικοσιέξι (26) ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την τραγωδία των Ιμίων (31 Ιαν.1996), όταν η Ελλάς έζησε έναν «νέο Αττίλα Νο3», μια Προδοσία, μια Εθνική Καταστροφή, με αποτέλεσμα να απωλέσει την Εθνική της Κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους και επί πλέον να χάσει άδικα τρεις (3) λεβέντες γενναίους Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Δυστυχώς όπως και με την προδοσία της Κύπρου το 1974, το ίδιο και το 1996 ο Φάκελος των Ιμίων δεν άνοιξε ακόμη και οι υπαίτιοι αυτής της υπόθεσης δεν οδηγήθηκαν ούτε στα Πολιτικά Ποινικά Δικαστήρια, ούτε στο Στρατοδικείο ή στο Ναυτοδικείο! Έτσι, παραμένει το ερώτημα, αν... οι υπαίτιοι «πολιτικοί και στρατιωτικοί» της εποχής εκείνης, οι οποίοι μας οδήγησαν σ’ αυτή την Εθνική Καταστροφή, εξακολουθούν να παραμένουν αδίκαστοι και ατιμώρητοι με κίνδυνο να παραγραφούν τα ποινικά αδικήματα που τυχόν ετελέσθησαν, ή να αποβιώσουν οι υπαίτιοι!

Από Στρατιωτικής πλευράς η τότε ηγεσία υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο κ. Χρ. Λυμπέρη, το πώς αντιμετώπισε την επιχείρηση των Ιμίων όλοι το γνωρίσαμε και τα τραγικά αποτελέσματα της όλης επιχείρησης είναι σε όλους γνωστά.

Αλήθεια, διερωτηθήκατε αν το σενάριο του θεάτρου της πολεμικής επιχείρησης των Ιμίων, επαρουσιάζετο σήμερα, πώς θα αντιμετωπίζετο από τη σημερινή Στρατιωτική Ηγεσία; ΄Η για να γίνουμε πιο σαφείς, αν κάποιος τωρινός Στρατηγός είχε τα ηνία του ΓΕΣ, πως θα αντιμετώπιζε την κρίση των Ιμίων όπως παρουσιάστηκε την εποχή εκείνη;

Σας μεταφέρω αυτολεξεί την θέση του αποστρατευθέντος, τέως Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού κ. Φράγκου Φραγκούλη, όπως την εξέφρασε σε συνέντευξή του στο υπ. αριθ. 205/ 21-12-2012, Σελ. 31, Φύλλο της εφημερίδας Real news, στον Δημοσιογράφο κ. Λιάνη Γεώργιο (πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής και εξάδελφος της Δήμητρας Παπανδρέου).

«Τι θα έκανα εγώ στα Ίμια»

«ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ο στρατηγός μου είπε ότι ο ελληνικός στόλος εκείνη τη μοιραία ημέρα είχε στριμώξει το τμήμα του τουρκικού στόλου που βρισκόταν εκεί και κάθε πλοίο ήταν λοκαρισμένο. Ο Χόλμπρουκ ενημέρωσε τους Τούρκους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και έδωσε προθεσμία έως τις 5 το πρωί να τα βρούνε. Εγώ πάντως, Γιώργο, στη βραχονησίδα θα είχα ρίξει τρία – τέσσερα καπνογόνα και με το πρόσχημα ότι είχε πάρει φωτιά θα έστελνα τα Καναντέρ να σβήσουν τη φωτιά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν με τους Τούρκους κομάντος. Πάντως, δεν θα καταλάμβαναν τη βραχονησίδα. Να πας στον ναύαρχο Λυμπέρη μια ημέρα. Έχει να σου πει πολλά γι’ αυτό το θέμα».

ΚΡΙΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

1) O Λυμπέρης «εζήλωσε την δόξα του Π. Κουντουριώτη» και πήγε να κάνει πόλεμο. Η διαφορά τους είναι ότι ο Κουντουριώτης γύρισε πίσω τροπαιοφόρος, ενώ ο Λυμπέρης μαντατοφόρος!
2) Ο Φράγκος ξέχασε ότι τα Ίμια έγιναν στη καρδιά του Χειμώνα! Ενώ τα Καναντέρ τα έχουμε να σβήνουν πυρκαγιές το Καλοκαίρι και δεν είναι πολεμικά αεροσκάφη!
3) Αναμένουμε με ενδιαφέρον και τις απόψεις των υπολοίπων αποστράτων τέως Αρχηγών του ΥΕΘΑ του Μεταπολιτευτικού Δημοκρατικού Καθεστώτος μετά το 1996…
4) Οι Πρόεδροι των Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, παρακαλούνται να ερευνήσουν και να μας ενημερώσουν για το τι απέγινε με το Φάκελο της Τραγωδίας των Ιμίων. Έγινε το Στρατοδικείο; Δικάστηκαν οι Υπαίτιοι; Και αν δεν έγινε τίποτε, σε ποιες ενέργειες θα προβούν;

«ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ»

(CDEDALOS)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια