Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΣ: Το Ταμείο έχει Μηδενικές οφειλες και το μέλλον του είναι Βιώσιμο (ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΣ: Το Ταμείο έχει Μηδενικές οφειλες και το μέλλον του είναι Βιώσιμο (ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΦΩΤΟ: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και Βράβευση Αριστούχων Μαθητών Μετοχικού Ταμείου Στρατού. ΠΗΓΗ: ΜΤΣ

Ενημέρωση Ταξχου ε.α. Δημητρίου Χατσίκα ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ/ΜΤΣ στο FB:

ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ (ΙΟΥΝ 2025)

Σε συνέχεια του επιτελούμενου έργου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του ΜΤΣ για το 2025, σας γνωρίζω τα πεπραγμένα των αποφάσεών στην απολογιστική εξαμηνιαία ενημέρωση μου.

Το ΜΤΣ επέτυχε :

1. Ίδια τιμή μεριδίου μερίσματος με την μέχρι σήμερα δηλαδή 5,1524 ευρώ.
2. Ίδια τιμή μεριδίου ΒΟΕΑ εκείνης του 2011, δηλαδή 7,6190 ευρώ.
3. Διαχείριση του υπολοίπου χρέους των 85 εκατομμυρίων του ΥΠΟΙΚΟ με αποπληρωμή της δόσης για το 2025 των 9 εκατομμυρίων ευρώ.
4. Αναπλήρωση του ελλείμματος των 23 εκατομμυρίων ν. 4093/12 και ν. 4058/2012, με περικοπή δαπανών και αναπλήρωσή του με έσοδα από κρατήσεις.
5. Απόδοση ενίσχυσης του τακτικού αποθεματικού ετησίως.
6. Απόδοση μείωσης του Γενικού Κεφαλαίου ετησίως με υπόλοιπο σήμερα 15 εκατομμύρια ευρώ από τα 83 εκατομμύρια ευρώ.
7. Πρόβλεψη απόδοσης εκτάκτου μερίσματος κατόπιν έγκρισης ΥΠΕΘΑ καθώς με τα σημερινά οικονομικά στοιχεία έχουμε τη δυνατότητα για εισήγηση στο 9μηνο της χορήγησης ενός πλήρους μικτού έκτακτου μερίσματος για το 2025.
8. Υπεβλήθη προς ΥΠΕΘΑ η ενίσχυση του Βοηθήματος Θανάτου (ΒΘ) δικαιούχων χαμηλής μετοχικής σχέσης με πλαφόν τα 1.300 € για όσους δικαιούνται λιγότερα και 200 € επιπλέον για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
9. Υπεβλήθη προς ΥΠΕΘΑ η αποσύνδεση της παροχής του μερίσματος ΜΤΣ απ’ την περικοπή της σύνταξης σ ’όλους τους εργαζόμενους συνταξιούχους αποστράτους, ώστε να αποδίδεται το κτηθέν μέρισμα ΜΤΣ.
10. Ενίσχυση εσόδων του ΜΤΣ λόγω:

α. Ετήσιας αύξησης εισοδημάτων ε.ε και ε.α.
β. Παροχής επιδόματος ευθύνης ε.ε.
γ. Ανταποδοτικού τέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων ΓΕΣ.

11. Έναρξη προεργασιών  διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μίσθωση του μεγάρου ATTICA καθώς και της δυνατότητας ή μη παράτασης της ισχύουσας σύμβασης μίσθωσης απ’ την PICAR.
12. Αξιοποιήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ΜΤΣ και χαρτοφυλακίου, με αύξηση των εσόδων για το ΜΤΣ.
13. Υπεβλήθη προς ΥΠΕΘΑ εισήγηση αύξησης αποζημίωσης των συνεδριάσεων των μελών των ΔΣ των ΝΠΔΔ/ΥΠΕΘΑ.
14. Αξιοποιείται και βελτιώνεται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ/ΜΤΣ).
15. Ερευνάται η θέσπιση νέου πλαισίου ΒΟΕΑ, για ανεξάρτητο ανακεφαλαιοποιημένο, επιχορηγούμενο λογαριασμό.
16. Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες αύξησης εσόδων της ΕΛ.ΑΣ. προς το ΜΤΣ καθώς και ενίσχυσης σε προσωπικό απ’ την ΕΛ.ΑΣ για τα ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ.
17. Έγιναν ενέργειες ένταξης του ΜΤΣ στο ποσοστό κρατήσεων της ΕΛ.ΑΣ. από τον ΚΟΚ.
18. Εξεδόθη ΚΥΑ για την ένταξη των ΜΥ ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ στους δικαιούχους νοσηλείας ΝΙΜΤΣ και διευρύνθηκε η βάση δικαιούχων για τους Υπξκους της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΞ καθώς και των ΜΥ ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ αλλά και των συνταξιούχων αυτών.
19. Ολοκληρώθηκαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για έναρξη λειτουργίας ΕΛΠΣΞ και υπεβλήθη προς ΥΠΕΘΑ αλλαγή οργανωτικής δομής του σε ανεξάρτητο λογαριασμό υπό το ΓΕΣ.
20. Υλοποιείται η επανέναρξη επενδυτικής στρατηγικής για την αγορά ακινήτων για την ενίσχυση της επενδυτικής αξίας του ΜΤΣ.
21. Επετεύχθη η διαφύλαξη των αποθεματικών με επιλογή ευθύνης και απόδοσης ~3,5 % απ’ τον Λογ. Ταμ. Δχσης της ΤτΕ.
22. Προήλθε ως έσοδο ΜΤΣ από επιτυχή διαπραγμάτευση η άμεση απόδοση στις 13/01/25 του υπολοίπου 12,5 εκ. ευρώ απ’ τα αναδρομικά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, απ’ την PICAR.
23. Αποπληρώθηκαν τα κληροδοτήματα Γρυπάρη και Δαμιανοπούλου για έως το 2023.
Μετά την έγκριση της τιμής ΒΟΕΑ την 17/6, το ΜΤΣ θα αποπληρώσει από 1η Ιαν άμεσα όσα τεκνα έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αιτήσεις

Το ΜΤΣ έχει Μηδενικές οφειλες
Και το μέλλον του είναι Βιώσιμο.
Αρκεί να συνεισφέρει για δίκαιη κατανομή και η ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

-Για νέο πλαίσιο ΒΟΕΑ
-Επικαιροποίηση κατανομής μεριδίων ανα βαθμό  ολων των στελεχών. 
-Ολοκληρωση του project " SHARE FUND CARD" έκδοσης πιστωτικης-εκπτωτικης-χρεωστικης κάρτας του λογαριασμού μισθοδοσίας ή σύνταξης με παροχές υπέρ του δικαιούχου και εσόδα υπέρ του ΜΤΣ.

Ταξχος ε.α. Δημήτριος Χατσίκας
Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΣ ΝΙΜΤΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΣ: Για 2η φορά εγκρίθηκε η χορήγηση ενός επί πλέον μερίσματος – Και... 1η φορά σε ποσοστό 80%

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Δεν κατάλαβες ήρθε η ώρα να συνεχίσει κανένας άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκει που ο καραφλογερακας ειναι να επεμβει για τους χωροφυλακες ,κλασομπανιερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πει κάποιος σ αυτά τα ανεκδιήγητα καμματόσκυλα ότι αν έκοβα και γω τα μερίσματα από 300 ευρώ μηνιαίως σε 120 ευρώ, σίγουρα θα μηδένιζα τις οφειλές. Όμως θα ήμουνα ένας άθλιος πρόεδρος για τους μερισματούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόεδρε πες τον επόμενο Πρόεδρο τι να μην κάνει από τα λάθη που έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα 5 χρόνια ως ΟΠΥ, γιατί σας πληρώναμε για πόρους ενώ δεν ήμασταν ασφαλισμένοι στο ΜΤΣ ;;;
    Γιατί αυτό δεν έγινε σε ΚΑΜΙΑ άλλη κατηγορία του ΣΞ - ΕΛ.ΑΣ ;;;
    Γιατί μας τα κρατήσατε εκ νέου από το εφάπαξ αναδρομικά ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαριές λέει ο μπλε παρατρεχαμενος! Το μέρισμα είναι σχεδόν ίδιο εδώ και 15 χρονια με τον αντίστοιχο πληθωρισμό να καλπάζει! Τι έχει να πει για την αναγγελία του κολλητου του Υπουργού ότι τα νοσηλεία θα αφαιρεθούν ως πόροι από το ΕΚΟΕΜΣ που σημαίνει μειωση κατά 1/3; Η μονη αυξηση που έδωσε ο κρατικοδιαιτος Πρόεδρος σύμφωνα με το α/α 13 είναι η αποζημίωση για συνεδριάσεις του ταμείου στα μέλη του ΔΣ! Στην τσέπη του δηλαδή! Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναδιατύπωση οικονομικών καταστάσεων του ΜΤΣ ΑΔΑΜ: 25SYMV016876529 αξία 11.000 + ΦΠΑ και δώρο 6 συσκευασίες NIVEA. Εκτός από την προφανή ανικανότητα ορισμένων δεν υπάρχει και ο απαιτούμενος έλεγχος με αποτέλεσμα τα χρήματα των μετόχων να κατασπαταλώνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ανέκδοτο της ημέρας 14. Αξιοποιείται και βελτιώνεται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ/ΜΤΣ). Βρε μην σας χαρακτηρίσω τις αποφάσεις για την απονομή μερίσματος πότε θα τις αποστείλετε στους δικαιούχους? Άσχετοι και επικίνδυνοι μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντα να πας σπιτάκι σου Πρόεδρε ΜΤΣ να ησυχάσουμε από την παρουσία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίστευτος έκανε την καθημερινότητα κατόρθωμα. Ο πιο άσχετος και επικίνδυνος Πρόεδρος, μετά αυτόν που υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για άλλα 25 χρόνια μίσθωση....του Κεντρικού Μεγάρου το 2002...Αναλυτικά έχουμε και λέμε:
    1. Έχουν περάσει δυο χρόνια και ακόμα δεν έχει κάνει νέα αγωγή στην PICAR
    όπως όφειλε σε κόντρα των εντολών του ΓΕΣ.
    2. Δεν έχει καταφέρει καμία θετική νομοθετική ρύθμιση για το ΜΤΣ.
    3. Πρόδωσε το ΜΤΣ με την συμφωνία του να εγκατασταθεί η υπηρεσία κατασπατάλησης πόρων του Π/Υ του κ. Δένδια.
    4. Δεν έχει καμία σχέση με του εργαζόμενους του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ καθόσον
    είναι εντελώς άσχετος από διοίκηση.
    5. Θεωρεί ότι μπορεί να γίνει παράταση της σύμβασης του Κεντρικού Μεγάρου ενώ υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου που γράφει ότι η πρώτη σύμβασή υπάγεται στο
    ΠΔ 715 /79 ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ..............
    6. Χρησιμοποιεί το Αυτοκίνητο του ΓΕΣ για ιδιωτικές κινήσεις του ιδίου και @@@ @@@@@@@ του στελέχους της ΝΔ.
    7. Επί των ημερών του χάθηκε η διοίκηση του ΝΙΜΤΣ, εξαιτίας της κόντρα του με τον
    προηγούμενο Δκτή του Νοσοκομείου.
    8. Δεν είχε καμία σχέση με της ΕΑΑΣ, αντίθετα έκανε πόλεμο στους απόστρατους και
    φυσικούς μερισματούχους του Ταμείου.
    9. Δεν είχε καμία επαφή με τους Αστυνομικούς ως όφειλε ως Πρόεδρος του ΜΤΣ.
    10. Υποβάθμισε του Γενικούς Δντές, και τους έκανε στην ουσία υπαλλήλους του ΜΤΣ.
    11. Με δικά του λάθη το ΜΤΣ δεν έδωσε ολόκληρο μέρισμα παρόλο το πλεόνασμα που έβγαλε την περασμένη χρονιά.
    12. Και το σημαντικότερο καλύπτει την εταιρεία πληροφορικής η οποία ενώ έχει πληρωθεί ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα όπως οι συμβάσεις γράφουν.
    13. Όλα τα παραπάνω με την σύμφωνη γνώμη των Γενικών Διευθυντών και του ΔΣ οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να @@@@@@@@@@@@@@.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα αυξημένα μερίδια μόνο στους ανώτατους δεν τα λες.... ισοκατανομή σε όλους για να είσαι δίκαιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή