Από τα 100€ μεικτά στους Στρατιωτικούς θα καταβληθούν τελικά 53€ έως 66€ – Δείτε πως

Από τα 100€ μεικτά στους Στρατιωτικούς θα καταβληθούν τελικά 53€ έως 66€ – Δείτε πως

Όπως ενημερώνει η ΠΟΜΕΝΣ:

Η θεσμοθετημένη αύξηση των 100€ που θα χορηγείται στα στελέχη των ΕΔ από την 1η Ιουλίου 2025 και εξής, υπόκειται σε κρατήσεις υπέρ τρίτων, συνολικού ποσοστού 15,12%, που αναλυτικά έχουν ως κάτωθι:

α. Ποσοστού 6,67% υπέρ e-ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη.
β. Ποσοστού 2,55% για υγειονομική περίθαλψη.
γ. Ποσοστού 3,9% για λήψη εφάπαξ βοηθήματος από τους ΕΛΟΑ των ΜΤ των ΕΔ.
δ. Ποσοστού 2% ως εισφορά αλληλεγγύης (Ν.3986/2011, άρθρο 38, παρ.2.α.). 
 
Το ποσό που προκύπτει μετά τη διενέργεια των κρατήσεων (ποσοστού 15,12%), ήτοι: το ποσό των 100€ - 15,12€ = 84,88€/μήνα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθωτή εργασία βάσει των συντελεστών (%) της κλίμακας του Ν.4172/2013 (άρθρο 15), που κατατάσσεται το κάθε στέλεχος και των μειώσεων φόρου εισοδήματος που δικαιούται χωρίς ή με εξαρτώμενα τέκνα.
 
Επομένως, από την 1η Ιουλιου 2025, το μηνιαίο πληρωτέο ποσό θα αυξηθεί: 
 
α. Κατά το ποσό των 66€ περίπου, για τα στελέχη που ανήκουν στην κατηγορία ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος από μισθωτή εργασία από 10.000€ - 20.000€.
β. Κατά το ποσό των 60€ περίπου, για τα στελέχη που ανήκουν στην κατηγορία ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος από μισθωτή εργασία από 20.000,01€ - 30.000€.
γ. Κατά το ποσό των 53€ περίπου, για τα στελέχη που ανηκουν στην κατηγορία ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος από μισθωτή εργασία από 30.000,01€ - 40.000€.
 
Σημειώνεται, ότι ο προσδιορισμός του τελικού φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του στελέχους ανά έτος αναφοράς, όπου αφαιρείται το ποσό παρακράτησης φόρου που διενεργήθηκε από τις μηνιαίες μισθοδοσίες του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πέρασαν» τα νέα 100€ μεικτά–Στα ενημερωτικά Ιουλίου η νέα προσαύξηση για στελέχη ΕΔ-ΣΑ!–Το έγγραφο

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τα καταβληθέντα τελικα ποσά τα γνωρίζουμε ήδη, δεν είμαστε ηλίθιοι αγαπητοί συντάκτες.
    Στους έξω από το στράτευμα να τα δείχνετε αυτά, για να αποφεύγουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό.
    Εκτός κι αν είστε και σεις σφουγγοκωλάριοι του εκάστοτε Υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή