Δύο γυναίκες καταγγέλλουν πως έζησαν έναν διαρκή εφιάλτη στα χέρια υψηλόβαθμου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς. Με εντολή του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ η υπόθεση οδηγείται στο Στρατοδικείο.
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, έπειτα από σοβαρότατες καταγγελίες δύο γυναικών για συστηματική παρενόχληση, απειλές και εκβιασμούς, στο πλαίσιο ενός κακοποιητικού μοτίβου συμπεριφοράς που ξεπερνά τα όρια του «stalking». Η απόφαση ελήφθη με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και ο αξιωματικός πρόκειται να δικαστεί στο Στρατοδικείο – δίκη που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.
Το ζήτημα αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Ιορδανίδου και η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA. Οι δύο γυναίκες μίλησαν ανοιχτά, περιγράφοντας τη μετατροπή της ζωής τους σε καθημερινό εφιάλτη, υπό το βάρος απειλών, παρακολούθησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
Η πρώτη καταγγέλλουσα αποκάλυψε πως ο αξιωματικός ξεκίνησε με προσποιητή φιλική διάθεση το 2019, για να περάσει γρήγορα σε καταχρηστικές συμπεριφορές. Δημιούργησε ψεύτικα προφίλ με τα στοιχεία της σε social media και εφαρμογές μηνυμάτων, απαντώντας στον εαυτό του και δημιουργώντας εικονικούς «ερωτικούς» διαλόγους, με σκοπό να την εκβιάσει και να την ελέγξει. Οι απειλές ήταν συνεχείς, ενώ όπως καταγγέλλει, την παρακολουθούσε καθημερινά στην εργασία και στο σπίτι της, φτάνοντας να χτυπά την πόρτα του διαμερίσματός της όταν ήταν μόνη με τα ανήλικα παιδιά της.
«Οι κλήσεις του έφταναν τις χιλιάδες καθημερινά. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν. Έχω πλέον πρόβλημα υγείας από όλη αυτή την πίεση, έχω βγάλει αυτοάνοσο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας να μη ζήσει άλλη γυναίκα κάτι αντίστοιχο.
Η δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε αντίστοιχα φαινόμενα: συχνές ενοχλήσεις στο επαγγελματικό της περιβάλλον, απειλές κατά της ζωής της, εκφοβισμούς για το παιδί της και ακόμα και ύβρεις προς τις συναδέλφους της και τους γονείς της. Ο αξιωματικός απειλούσε πως θα διαλύσει τη ζωή της και θα καταστρέψει τους ανθρώπους γύρω της.
Ανατριχιαστική είναι και η μαρτυρία για τη στάση των Αρχών: όταν απευθύνθηκε στην Αστυνομία, οι αστυνομικοί, μάρτυρες των δεκάδων κλήσεων, τη ρώτησαν αν έχει κάποιον συγγενή να «του ρίξει ξύλο», παραδεχόμενοι πως διαφορετικά «δεν θα βγάλει άκρη».
Η υπόθεση προκαλεί ήδη πολιτικό και κοινωνικό σάλο, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αρκετοί στρατιωτικοί, συνάδελφοι του κατηγορούμενου, εμφανίζονται ως μάρτυρες κατηγορίας στη διαδικασία.
Μετά από όλα αυτά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας διέταξε άμεση διαθεσιμότητα του αξιωματικού, τονίζοντας με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τέτοιες συμπεριφορές στους κόλπους του στρατεύματος.
ΠΗΓΗ: pelop.gr
21 Σχόλια
Αυτή είναι η αξιολόγηση στις ένοπλες δυνάμεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη λες ρε παιδί μου, κάνουν οι υψηλόβαθμοι τέτοια πράγματα;; τς τς τς
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αξιολόγηση στο στράτευμα αγαπητέ μου έχει μείνει 1.000 χρόνια πίσω. Πλέον στον σύγχρονο κόσμο οι αξιολογήσεις γίνονται 360. Όλοι αξιολογούν αλλά και όλοι αξιολογούνται. Δηλαδή οι πάντες τους πάντες. Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα. Θέλουν την αναβάθμιση του στρατεύματος και δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά στην διοίκηση? Η ατζέντα 2030 τους μάρανε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι διαθεσιμότητα βρε, ξηλωμα και δρόμο κατευθείαν, μην είστε τόσο λίγοι, .......
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα απόφοιτος του ΙΕΚ έχει μερικούς το παίζουν και μοιραίοι. Νούμερα
ΑπάντησηΔιαγραφή1:45:00, στον ύπνο σου πρέπει να βλέπεις κάθε βράδυ ότι μπαίνεις σ'αυτό το ΙΕΚ. Δεν εξηγείται αλλιώς
ΔιαγραφήΑν νομίζεις πως είμαι εγώ με το πτυχίο ΑΕΙ κάνεις λάθος. Μπορεί να κάνουμε χαβαλέ αλλά σε τόσο σοβαρά θέματα ποτέ δεν θα έριχνα λάσπη στον οποιοδήποτε θεσμό. Ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεών του και δυστυχώς τέτοια λαμόγια κρύβονται παντού. Το θέμα είναι να βρεθούν όλοι τους και να απομακρυνθούν.
ΔιαγραφήΠολλά ανέκδοτα μαζεμένα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥψηλόβαθμο στέλεχος,με σεξουαλική παρενόχληση, υψηλόβαθμος με θετικές ΠΆΝΤΑ (.........) αξιολογήσεις,κ.α.....
Αυτά παθαίνεις όταν αποστρατεύεις άμεμπτους και ουσιαστικά άριστους αξιωματικούς και αφήνεις να επιπλέουν οι φελλοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τον κλέφτη τι γίνεται; μούγκα και τζιζ εκεί;
ΑπάντησηΔιαγραφήstalking, Γράψτε μωρέ Ελληνικά, η γλώσσα μας τους έδωσε χιλιάδες λέξεις - όρους
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΩΣΤΟΣ!!!
ΔιαγραφήΠέρασαν πολλά σάικο ατιμώρητα έτη καί έτη δυστυχώs μέ αλλοπρόσαλη συμπεριφορά καί κατάχρηση εξουσίαs.
ΔιαγραφήO άλλος apostratos ονειρεύεται δώρα!! Κάποιος πρέπει να τον ξυπνήσει και να του πει πως το μόνο που έρχεται είναι ο αυξημένος λογαριασμός νερού, ε ναι τόσο μελάνι χύθηκε για τη λειψυδρία, καιρός ήταν να μπει στο "ρυάκι" και αυτός ο λογαριασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια τώρα, ο Δένδιας το έστειλε στο Στρατοδικείο; Γιατί εγώ ξέρω ότι στο Στρατοδικείο σε στέλνει ο στρατιωτικός Εισαγγελέας και κανείς άλλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστοοοοός!!!!!
ΔιαγραφήΥψηλοβαθμος? Δηλαδή ασει?Δηλαδή εκλεκτός? Δεν έχει ανάγκη μόλις αποστρατευθει θα κάνει το γνωστό δικαστήριο που κάνουν όλοι οι ασει , θα πάρει 2 παραπάνω βαθμούς και όλα καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς κρατήσουμε και μια επιφύλαξη ξέρουμε τι γίνεται και απο μερικές κυρίες που υπηρετούν στα υπασπιστηρια των ανωτάτων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή για να τιμωρηθεί κάποιος έπρεπε να φτάσουμε σε ακραίο stalking, να βγάλει το θέμα στον αφρό το mega και να ασχοληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τρομερά τα αντανακλαστικά του στρατεύματος και της αστυνομίας. Μωρέ μπράβο! Ο εργασιακός μεσαίωνας στα καλύτερα του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλο ένα γιωτόμπαλο μπακούρι πού κρυβόταν πίσω από τη στολή... τόσα χρόνια δεν τόν είχε μυριστεί κανένας ανώτερος του...μου θυμίζει κάτι ζοντόβολα που δεν έχουν δει τί σχήμα έχει...και σε λίγο θα βγουν στη σύνταξη χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρα από την πλάκα ο στρατοπεδάρχης με τί ασχολήθηκε δεν ενημερώθηκε...για νά αναγκαστούν οι γυναίκες να πάνε στην αστυνομία...ένα τηλέφωνο τον είχε το βλάκα ... δεν ενδιαφέρθηκε... ύποπτα πράγματα.
ΑπάντησηΔιαγραφή