Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) με σκληρή ανακοίνωσή του απαντά και αποδομεί πλήρως τους ισχυρισμούς του ΥΕΘΑ. Αναφέρεται στη συμβολή των Στρατιωτικών κτηνιάτρων στον έλεγχο τροφίμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων σε υγειονομικές κρίσεις, αναδεικνύοντας την επιστημονική και θεσμική υποβάθμιση που επιχειρείται με την εργαλειοποίηση στατιστικών στοιχείων.
Δείτε την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικός Συλλόγου:
Αναφορικά με τους υπεράριθμους κατά …183% (ναι, το ακουσαμε κι αυτό!!!!!) κτηνιάτρους που ανακάλυψε ο ΥΠΕΘΑ, κ. Δένδιας, να γνωστοποιήσουμε κάποια πράγματα στους αδαείς συμβουλάτορες του Υπουργού, που, όπως φαίνεται, τον οδήγησαν στο να πετάξει μια φωτοβολίδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες.
Υπηρετώντας τον λαϊκισμό, είπε ο Υπουργός:
«Ξέρετε πού έχουμε 183% στον δημόσιο τομέα; Στους κτηνιάτρους! Ο ελληνικός στρατός διαθέτει 549 σκυλιά, 6 άλογα και 10 γεράκια. Προς εξυπηρέτησή τους έχουμε 158 κτηνιάτρους, 183% πάνω από την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση... Στους κτηνιάτρους, αν λάβετε υπόψη σας ότι έχουμε 6 άλογα, κύριε συνάδελφε, πρέπει να είναι 20-30 κτηνίατροι ανά άλογο.»
Προφανώς για να αναφερθεί ειδικά στα άλογα ο Υπουργός που θέλει να φέρει στον Στρατό το Δόγμα 2030 έχει μένει στο Δόγμα 1950, όταν ο Στρατός είχε κτηνιάτρους μόνο για τα άλογα.
Ας μάθει λοιπόν τα εξής:
Όλοι αυτοί οι κτηνίατροι δε διορίστηκαν όπως οι μετακλητοί που έχει στο γραφείο του, αλλά μπήκαν με Πανελλήνιες εξετάσεις στο Κτηνιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ, με βάσεις από τις υψηλότερες και σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν προκηρύξει οι υπηρεσίες του, βάσει αναγκών: Κάθε χρόνο εισέρχονται 2-5 στρατιωτικοί κτηνίατροι στη ΣΣΑΣ. Αυτή είναι η υπερπληθώρα κτηνιάτρων...
Αλλά ο υπουργός που ενημέρωσε ότι "έχουμε 20-30 κτηνιάτρους για κάθε άλογο" ξέχασε να ενημερώσει για το τι άλλο κάνουν οι στρατιωτικοί κτηνίατροι. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν:
1. Καταρχάς κανένας στρατιωτικός κτηνίατρος δεν ασχολείται με τα άλογα αφού η περίθαλψή τους έχει ανατεθεί ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του σε ιδιώτη κτηνίατρο έναντι χιλιάδων ευρώ.
2. Με τα 549 σκυλιά (καλό θα είναι να ελέγξουν οι σύμβουλοί του πάλι το νούμερο), τα οποία είναι απλωμένα από το Διδυμότειχο έως το Τυμπάκι και από την Αμφιλοχία μέχρι τη Χίο, ασχολούνται αποκλειστικά 20 κτηνίατροι στην πρωτοβάθμια (στις Μονάδες) και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη (στα Κτηνιατρικά Νοσοκομεία) των στρατιωτικά εργαζόμενων σκύλων, την αναπαραγωγή και εκπαίδευσή τους.
3. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι ο υπουργός δείχνει να αγνοεί ότι όλοι οι υπόλοιποι, η συντριπτική πλειοψηφία, καθώς και οι στρατεύσιμοι με ειδικότητα κτηνιάτρου ασχολούνται με διάφορες πτυχές του ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ, καθώς ο έλεγχος της υγιεινής τροφίμων είναι αντικείμενο της Κτηνιατρικής και όχι των Τεχνολόγων τροφίμων, όπως ανέφερε στο τέλος της συνεδρίασης της Βουλής:
Οι κτηνίατροι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο τροφίμων και υδάτων στις ΕΔ. Παραλαμβάνουν και κάνουν ποιοτικό και υγειονομικό έλεγχο στα τρόφιμα που προμηθεύονται και καταναλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ελέγχουν ΚΨΜ, αποθήκες τροφίμων και ποιότητα νερού στρατοπέδων.
Ας μάθει, λοιπόν, ότι οι ΕΔ έχουν προς τούτο 4 διαπιστευμένα εργαστήρια: ΚΒΙΕΣ, Γ΄ΚΝΟ, ΚΕΝΟΚ και ΑΚΥ/216 ΚΙΧΝΕ, όπου απασχολούνται κτηνίατροι που επιπλέον, εκπονούν και πλούσιο επιστημονικό-ερευνητικό έργο, προβάλλοντας τις ΕΔ.
Ας ενημερωθεί, επίσης, ότι τα παραπάνω εργαστήρια πραγματοποιούν χιλιάδες εξετάσεις (το νούμερο εύκολα μπορεί να το βρει αν δεν το έχει ήδη), εξοικονομώντας για τον φορολογούμενο πολίτη επταψήφια νούμερα ευρώ, εκτός και αν αυτό τον κύκλο εργασιών τον ορέγονται ιδιωτικές εταιρείες και εργαστήρια!!! Δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη του ΕΦΕΤ και του ΕΣΥΔ εκπαιδεύονται στα Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια, ενώ το ΑΠΘ και το ΕΚΠΑ τα επιλέγει για την εξάσκηση των φοιτητών τους. Για την ιστορική ακρίβεια, οι πρώτες τεχνικές εργαστηριακών εξετάσεων συγγράφηκαν από στρατιωτικούς κτηνιάτρους.
Ας ενημερωθεί δε και για την ποιότητα των υπεράριθμων στελεχών του, με πλήθος διδακτορικών, μεταπτυχιακών και εξειδικεύσεων.
• Εκπονούν μελέτες και κάνουν ελέγχους που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος από επίδραση χημικών και βιολογικών ρύπων
• Υποστηρίζουν Νοσοκομεία, Παιδικούς Σταθμούς, Σχολές, Κέντρα Εκπαίδευσης, Πρατήρια, Λέσχες, ΚΑΑΥ που είναι πιστοποιημένα κατά ISO 22000 και η παρουσία κτηνιάτρων σε αυτά είναι εκ του νόμου υποχρεωτική.
• Βρίσκονται σε κάθε ακριτική πόλη, εξασφαλίζοντας την υγιεινή των στρατευμένων και την ασφάλεια τροφίμων.
Τέλος, αξίζει να ενημερωθεί ο υπουργός για τον αριθμό των στρατιωτικών κτηνιάτρων που ενίσχυσαν την Πολιτεία σε περίοδο υγειονομικών κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων. Επιδημία ευλογιάς στη Θεσσαλία και στη Σαμοθράκη, αφθώδης στον Έβρο, φυσαλιδώδης νόσος στη Χίο και στη Λέσβο, θεομηνία Daniel, πανδημία COVID, πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, γρίπη των πτηνών, γρίπη των χοίρων, λύσσα στα βόρεια σύνορα της χώρας, αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι λίγα, αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα των επιδημιών που η συνεισφορά των συναδέλφων στην επιτυχή αντιμετώπισή τους υπήρξε καταλυτική.
Παρόλα αυτά, είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει οργανική σύνθεση, όπως γνωρίζει πολύ καλά και τα παιχνίδια της στατιστικής με την παράθεση αριθμών χωρίς ανάλυση όπως και την τέχνη των λογικών αλμάτων.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα ανακαλέσει τις προσβλητικές αναφορές προς τα στελέχη του και συναδέλφους μας. Στην Ελλάδα ο καθένας λέει ό,τι θέλει και δε φέρει ευθύνη. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε όλοι!
13 Σχόλια
Μονο τρικυμία???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην πουμε και πιτσες και ταινιες (αμερικάνικες κυριως πολεμικες)...
Σε καποιες δε παιζει κι αυτος μεσα, ως επιθεωρητης κλουζω.
Ο "ανθρωποειδες" ειναι οπως λεγαμε παλια στις ΕΝ, ΔΥΝ ΑΠΑΕ δηλ ΑΝΕΥ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ειδικοτητες εχει στις μεταλακτητικες "ιδεες" του και το πωςθα μειωσει τις ενοπλες δυναμεις ολων ανεξαιρετως ειδικοτητων με ανεντιμα μεσα του γραφειου του και επειδη ειναι ανιδικευτος καααθεται ο Μ@@@@Λ@Κ@Σ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΜΠΙΤΗ ΓΙΑ ΜΠΙΤΗ ΜΛΚΣ ΕΙΝΑΙ@!!ΞΥΠΝΑ ΚΥΜ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΕΣ@@@!!!!ΚΥΜ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ανακοινωση αυτη ειναι πολυ ευστοχη, ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ατζέντας 2030 ας μας πει πόσο τα εκατό υπεράριθμους βουλευτές έχουμε σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, πόσους υπεράριθμους υπουργούς , υφυπουργούς και παρατρεχαμενους ,πόσους χαραμοφάηδες μπορεί να ταίζει η ελλαδιτσα μας και ύστερα να ασχοληθεί με το προσωπικό του , αν ενδιαφέρεται όντως. Πάντως συμβουλή μου ,μεγάλη μπουκιά να τρώει και μεγάλα λόγια να μήν λέει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυστοχο και αληθινο.
ΔιαγραφήΠολύ γέλιο ρε παιδιά με τόν ψαροδόκιμο ...τον φτύνουν όλοι... βέβαια το άσχημο είναι ότι δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλοι τού τά λένε, τί ξέρει αυτός από στρατό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ εικονιζομενος δεν έχει τρικυμία στο μυαλό.......σκοπιμότητα έχει.....να δείξει δήθεν ότι τα βάζει με το κατεστημένο (π.χ.τα στελέχη που δεν έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας με μια ηγεσία αρχηγοι- μαριονέτες) ώστε να διεκδικήσει την θέση του Κούλη όταν λόγω εκλογικών αποτελεσμάτων αποχωρήσει. Δεν τον νοιάζουν ούτε οι ένοπλες δυνάμεις ούτε το Υγειονομικό......παρά μόνο η προσωπική του επιβίωση γιατί είναι 64 ετών και τα περιθώρια στενεύουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ψαροδόκιμος ΥΕΘΑ , χρησιμοποιεί μπακάλικους υπολογισμούς του τύπου έχουμε τόσους σκύλους, τόσους κτηνιάτρους άρα έχουμε πχ 3 σκύλους ανα κτηνιάτρο, συνεπώς μας περισσεύουν κτηνίατροι. Δεν ξέρει περί ΠΟΥ, ΚΝΟ, ΔΥΓ και θεωρεί οτι την διαχείρηση υγειονομικών θεμάτων θα την κάνουν Πεζικάριοι ή Πυροβολητές. Αλλά αυτοί μας χρειάζονται και στα Τάγματα ή τα κανόνια, και θα βάλουμε στο επιτελείο της ΔΥΓ μοιρολογίστρες. Αλλά το αστείο είναι οτι οι Στρατέγκο μας δεν του λένε τίποτα, για να τον εκθέσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τού στρατού... σίγουρα τού τραγουδάει το άλλο γιωτόμπαλο ο στεφανής...με μερικούς καθυστερημένους βεβαίως βεβαίως ... μιλάμε για πολύ γέλιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαραγκιόζη…….καραγκιόζη, με το φτωχό μυαλό σου θα διαλύσεις το στράτευμα. Απορώ τι σε κρατάει στην Κυβέρνηση και δεν σε στέλνει στο πουθενά……
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατροί, Κτηνίατροι, φαρμακοποιοί κλπ θα ήταν χρήσιμο να ανταλλάξετε απόψεις με τον εισηγητή των προτάσεων, που όλως τυχαίως έλαβε 6μηνη άδεια άνευ αποδοχών για να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και μετά να επιστρέψει στο ελλαδιστάν
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια στον Σύλλογο, για την αποστομωτική του απάντηση στον ΥΕΘΑ, σχετικά με τα ψευδή στοιχεία που ξεστόμισε στη Βουλή, για τους κτηνιάτρους και το έργο τους!!
ΑπάντησηΔιαγραφή