Εμπαίζουν τους ΕΠ.ΟΠ και αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια

Εμπαίζουν τους ΕΠ.ΟΠ και αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια

«Είμαι επαγγελματίας οπλίτης του στρατού ξηράς και θα ήθελα να αναδείξω ένα σοβαρό θέμα του στρατού, όπου η κυβέρνηση, πρώτα ο κ. Παναγιωτόπουλος και ειδικά σήμερα ο κ. Δένδιας, αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια.

Είμαστε πάνω από 20.000 οι ΕΠ.ΟΠ που μπήκαμε στο στρατό με προκήρυξη και στα 7 χρονιά μονιμοποιηθήκαμε. Ο πιο παλιός ΕΠ.ΟΠ έχει αυτή τη στιγμή 22 χρόνια και κάτι, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να είναι από 43 έως και 49 ετών. Στην προκήρυξη έγραφε για 35ετη πραγματική υπηρεσία, με το νόμο του 2001 για τους ΕΠ.ΟΠ και ξαφνικά εδώ και 4 με 5 χρόνια η κυβέρνηση ξέθαψε από το πουθενά ένα νόμο του 1974 για τους μόνιμους οπλίτες, όπου δεν υπήρχε σε καμία προκήρυξη. και αναγράφει πως με ηλικιακό όριο στα 50 υπάρχει αυτεπάγγελτη αποστρατεία, και μάλλον λόγω νέου ασφαλιστικού, χωρίς άμεση σύνταξη, έως και το 60ο έτος της ηλικίας μας, κάτι το οποίο έχει πει και το υπουργείο εργασίας σε απάντηση βουλευτού.

Το θέμα έχει γίνει γνωστό εδώ και χρόνια από τις ενώσεις ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ οι οποίες εγγράφως πιέζουν τούς υπουργούς χωρίς να υπάρχει καμία λύση λέγοντας συνέχεια πως το θέμα μας θα υπάρξει στο επόμενο, και κάθε επόμενο νομοσχέδιο, όπου μέχρι στιγμής λαμβάνουμε μόνο τον εμπαιγμό.

Ο κ. Κεφαλογιάννης 1 Απριλίου δεσμεύτηκε πως θα δοθεί λύση στο προσεχές νομοσχέδιο όπου το θέμα μας θα βρισκόταν μέσα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το νομοσχέδιο πέρασε μέσα στη μεγάλη εβδομάδα, νύχτα πέρασε, και δεν ήμασταν πουθενά μέσα.

Στις 17/5, 9 το πρωί στη βουλή όπου παρευρίσκοντο 5 άτομα της ΠΟΜΕΝΣ και ενώ περιμέναμε επιτέλους την απάντηση του κ. Δένδια, η απάντηση του ήταν εντάξει πως κάνετε έτσι, 2 ΕΠ ΟΠ. είναι να φύγουν φέτος, έχουμε χρόνο, οι πολλοί είναι το 2025 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αδιαφορώντας στην ουσία γι' αυτά τα 2 άτομα για το τι θα κάνουν, και στην ουσία χωρίς να υπάρχει χρόνος όπως είπε γιατί αρχίζουν άμεσα οι αποστρατείες το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χωρίς σύνταξη κινδυνεύουν 27.400 ΕΠΟΠ: Αν και ο ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε για λύση σε επόμενο ν/σ, ο Υφυπ. Εργασίας τον διέψευσε

Η πλειοψηφία των ΕΠ.ΟΠ. έχοντας σίγουρο πλέον πως οι αποστρατείες είναι πολύ κοντά δεν ξέρουν τι να κάνουν αυτοί και οικογένειες τους όπου ξαφνικά 50 ετών θα βρεθούν χωρίς εισόδημα. Ήδη στο Π.Ν υπάρχει σωρεία παραιτήσεων, αλλά ειδικά το 2023 το νούμερο έχει ξεφύγει με 180 παραιτήσεις, και το πρώτο τετράμηνο του 2024 με 73 παραιτήσεις και έπεται συνέχεια».

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ 17/06/2024 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

63 Σχόλια

  1. Ενώ τους άλλους τους έχουν στα όπα. Όπα
    Όλη την Ελλάδα εμπάιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορουν κ οι αλλοι να μιλησουν για τα δικα τους προβληματα. Τι ακριβως εννοειτε?

      Διαγραφή
  2. Αυτό "Στην προκήρυξη έγραφε για 35ετη πραγματική υπηρεσία" που είναι γραμμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταια σελιδα, Περιληψη προκυρηξης.

      Διαγραφή
    2. Έγραψε έως 35 χρόνια που σημαίνει ότι δε θα τα πιάναν κάποιοι λόγω υγείας κτλ.στις πρώτες αλλά το σβήσαν μετά για να μην έχουν πάτημα σε αγωγές όπως άλλαξαν και το επόπ και το έκαναν εθελοντές και μόνιμοι οπλίτες για το νόμο 74 υπαξιωματικών μη παραγωγικών σχολών. Προς το παρών οι εποπ είναι για αποστράτευση εκτός και αν αλλάξει κάτι μέχρι το Οκτώβριο που δύσκολο.

      Διαγραφή
    3. Στην προκήρυξη είναι γραμμένο.

      Διαγραφή
    4. Δεν γράφει εώς.
      Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας, όσοι από τους Επαγγελ-
      ματίες Οπλίτες επιθυμούν, μπορούν να μονιμοποιηθούν με το βαθμό που φέρουν
      εφόσον κριθούν κατάλληλοι, μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας,
      εξελισσόμενοι μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχία και μισθολογικά μέχρι τα 2/3 της διαφο-
      ράς του βασικού μισθού του Αντισυνταγματάρχη και Ταγματάρχη με τη συμπλήρω-
      ση τριάντα ενός (31) ετών συνολικής πραγματικής υπηρεσίας.

      Διαγραφή
  3. Τι να σας κάνουν μετά τα 50????
    Ήδη οι περισσότεροι μετά τα 40-45 δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, και οχι μόνο οι ΕΠΟΠ.
    Σύνταξη ανάλογα με τα χρόνια του καθενός και δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι να τον κάνουμε τον 50 χρονο ΕΠΟΠ, δασοπερίπολο δεν μπορεις να τον στείλεις, αν τον βάλεις καμια υπηρεσία παραπάνω γκρινιάζει γιατί λέει είναι μεγάλος,συνεχεια τρεχει στα νοσοκομεία άλλοτε για τη μεση,άλλοτε για το στομάχι, άλλοτε για το κεφάλι, μεταθεσεις δεν θέλει να παιρνει γιατί εχει πολλά χρόνια υπηρεσίας, αγγαρείες δεν κανει ,χώρια που κοροιδεύουν την υπηρεσία και τους συναδερφους με τα εικονικά διαζύγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πόσα δασοπερίπολα κάνεις;Πόσες παραπάνω υπηρεσίες;Και γιατί να πας στο νοσοκομείο;Πιάνεται η μέση σου από την καρέκλα στο γραφείο;Παθαίνεις θερμοπληξία από το καλοριφέρ το χειμώνα και ψύξη από το air condition το καλοκαίρι;Πόσα χρόνια έκανες παραμεθόριο και στα πόσα χρόνια υπηρεσίας;Πόσες αγγαρείες κάνεις καθημερινά;Και τέλος τα εικονικά διαζύγια(άτιμο, δεν το συζητάμε)δεν είναι προνόμιο των ΕΠ.ΟΠ.,αλλά όλων των προελεύσεων και σε όλο τον δημόσιο τομέα. Περιμένω απαντήσεις...

      Διαγραφή
    2. Μόνο οι ΕΠΟΠ παιρνουν εικονικά διαζυγια;

      Διαγραφή
    3. Και τι να τον κάνουμε τον 52χρονο ΕΜΘ Ανθλγό??? Πές μου εσύ φίλε μου...Περίσσια κιλά με περίσσια ατσαλάνωτη εικόνα.Ούτε σε παρέλαση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

      Διαγραφή
    4. Αρχιλοχιες κάνουν δασοπεριπολους στο ΣΞ;
      Εκεί καταντήσατε;
      Με το να τους τσουβαλιαζεις όλους τι κερδίζεις;
      Με τέτοια παραδείγματα πόσοι ΕΠΟΠ θα μπουν/παραμείνουν στο μέλλον; Ξέροντας ότι στα 50 θα έχουν τέτοια έξελιξη..

      Διαγραφή
    5. Αυτή η κατάντια με τα εικονικά διαζύγια είναι συνήθεια των ΕΠΟΠ μόνο; Μήπως φταίμε και για την ακρίβεια στα σουπερμάρκετ;

      Διαγραφή
  5. Είναι αδιανόητο να μην έχει λυθεί το θέμα, από την κυβέρνηση που ευαγγελίζεται ότι είναι μεταρρυθμιστική! Για αυτό και σε λίγο θα πάει στο 18%. Και για αυτό άρχισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να πουλάνε πατριδοκαπηλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα για όσους έχουν εισέλθει προ του 2011 είναι λυμένο.
    Αυτό για κάποιους είναι βολικό και για άλλους όχι.
    Αποστρατεία λοιπόν και αυτόματη χορήγηση σύνταξης (ΠΛΗΡΗΣ με βάση τα χρόνια υπηρεσίας του καθενός)στις 31/12 του 50 γενέθλιου έτους κάθε ΕΠΟΠ.
    Ο γελοίος τρόπος που δόθηκαν βαθμοί στις εθελοντριες και τους ΕΜΘ, δεν μπορεί να ισχύσει και στους ΕΠΟΠ αφού τα ταμεία (αν δεν έχει γίνει ήδη) θα ρημάξουν.
    Όποιος έχει την υγεία του και πίστη στον εαυτό του, ξέρει ότι στα 50 με μια σύνταξη 900 έως 1300 ευρώ κάθε μήνα μπορεί απ' έξω για τουλάχιστον αλλά 10 χρόνια να βγάζει άλλα τόσα.
    Ξανά λέω το θέμα είναι τελειωμένο και μόνο οι ενώσεις οι οποίες και έχουν μικροπολιτικά συμφέροντα μπερδεύουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα κάνω 1500€ ;;; Έξι κατοσταρικα και πολλά σου είναι

      Διαγραφή
    2. Ανακρίβειες και ψεύδη..
      Ποιανού το χάπι χρυσώνετε;
      Ποια η ιδιότητα σας κύριε;
      Στον αέρα είναι όλα, κανείς δεν είναι κατοχυρωμένος.. Στον ιδιωτικό τομέα είναι ανειδίκευτοι οι περισσότεροι. Για σεκιουριταδες μόνο. Ποιος θα προσλάβει 50ρηδες που πετάει ο στρατός; Η σύνταξη και το εφάπαξ (όταν καταβληθούν στα 62), νομίζετε ότι θα έχουν καμμία σχέση με αυτά της πλήρους υπηρεσίας;

      Διαγραφή
    3. το πρόβλημα είναι μόνο για όσους στα 50 δεν έχουν 25 χρόνια υπηρεσίας. Αυτοί δεν μπορούν να αποκτήσουν τα 5 πλασματικά.

      Διαγραφή
    4. Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024 1:49:00 μ.μ.

      Ανακρίβειες και ψεύδη είναι αυτά που καταναλώνετε κύριε, τα οποία είναι ευγενική χορηγία των "εκπροσώπων" σας. Η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά όπως καταβλήθηκε και στους ΕΜΘ Αλχίες οι οποίοι και αποστρατεύτηκαν το 2019.
      Για ρωτήστε αυτούς που θέλουν να σε "σώσουν", ισχύει αυτό που λέω ή όχι;
      Τέλος, αν είστε ακατάλληλος στα 50 σας να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα ως συνταξιούχος (χωρίς ιδιαίτερο άγχος λόγω εγγυημένου εισοδήματος) τότε σωστά οι ΕΔ θα σας/μας αποστρατεύσουν, αφού καμία αξία για αυτές δεν θα έχει ένας ακατάλληλος για εργασία 50άρης.

      Υ.Γ. Κοντός ψαλμός αλληλούια... να δούμε τι θα λένε οι ενώσεις από 1/1/25 και μετά.

      Υ.Γ.2
      Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024 5:55:00 μ.μ.
      Αυτό που γράφεις ισχύει για όσους παραιτούνται πριν τι συμπλήρωση 25 ετών πραγματικής υπηρεσίας και όχι για όσους η υπηρεσία αποστρατεύει.

      Διαγραφή
    5. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανείς. Έχετε δηλώσεις υπουργών και εσείς το βιολί σας.
      Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έβγαιναν να διαψεύσουν τις οποίες "φήμες" και δεν θα έλεγαν για επιτελικές μελέτες και επεξεργασίες..
      Οι δηλώσεις του υφυπ εργασίας;
      Τι να ρωτήσω; Και ποιον;
      Αυτοί που αναφέρεις, είχαν θεμελιώσει ήδη σύνταξη στην 25ετια, λόγω κατάταξης πριν το 93.

      Διαγραφή
    6. Τι λες τώρα; που θες ο ΕΠ.ΟΠ να πάρει σύνταξη 1300 ευρώ που ζήτημα να έχει πάρει μια μετάθεση μακριά απο τον τόπο συμφερόντων του στην ζωή του;

      Διαγραφή
    7. 10:32:00 π.μ. χχαχαχχα με κάτι τύπους σαν κι εσένα,καραβανάδες στο επέγγελμα αλλά μπακάληδες στο μυαλό και την ιδιοσυγκρασία,κανένα σύστημα δε θα πήγαινε εμπρός.

      Διαγραφή
    8. Αυτός που είπε "είχαν θεμελιώσει ήδη σύνταξη στην 25ετια, λόγω κατάταξης πριν το 93"
      είπε μεγάλη μπούρδα δεν βγαίνουν τα χρόνια (50χρ -28 χρ = 22 χρ ,2019 - 22= 1997 έτος κατάταξης για έναν 28 ετών, απαιτούνται 25 χρόνια συνολικά για προαγωγή σε Ανθστη).

      Διαγραφή
    9. Εγχειρίδιο για άπιστους Θωμάδες... Π.Δ. 169 2007, άρθρο 26 ,παράγραφος 1β και 1γ, "Ο μόνιμος στρατιωτικός δικαιούται σύνταξη...."

      Διαγραφή
    10. @Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 9:37:00 μ.μ
      FEK-2019-Tefxos G-00342 και FEK-2019-Tefxos G-02175 ΕΜΘ αρχιλοχίες γεννηθέντες το 1968 με ημερομηνία κατάταξης 1995.
      Ηλικία κατάταξης >27 ετών, χρόνια στρατιωτικής υπηρεσίας 23-24.

      Διαγραφή
    11. Οι άπιστοι Θωμάδες (στην προκειμένη περίπτωση) είναι απλοί χαχόλοι και τίποτα παραπάνω.
      Δεν αξίζει να χάνεις τον χρόνο σου μαζί τους.

      Διαγραφή
  7. ΕΠΟΠ 3η σειρά Γελάω με επιχειρήματα του στυλ "δεν υπάρχουν χρήματα","τι να τον κάνεις"¨.Βάλτε στη θέση του τωρινού ΕΠΟΠ στελέχια άλλων βαθμών κ' προελεύσεων να κάνουν οτι αναφέρατε κ' μετά μιλάμε.Κι ούτε υποχρεωμένος είναι ο ΕΠΟΠ να κάνει μόνο αυτός τα δασοπερίπολα,για παράδειγμα(με ποιο σκεπτικό μόνο αυτός????),όπως ούτε υποχρεωμένος είναι να κάνει κ' τον αξκό 1ου Γρ.περασμένο κανονικά στην ΗΚΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ηλικία σου με την ΗΚΑΛ ασχολείσαι ακόμα;

      Διαγραφή
    2. 9:41:00 μ.μ. Εγώωω???????????? Πές το σε κάτι δκτάδες που κρέμονται από μια κλωστή.

      Διαγραφή
  8. Το σκεπτικό συναδέλφων "να τους διώξουν" σε συνδυασμό με το οτι ότι άλλαξε το καταστατικό για τα ΕΠΥ/ΕΜΘ σε μιά νύχτα,πουθενά στον κόσμο δε μπορεί να το καταλάβει κάποιος.Συνεχίστε.Για τα σχόλια μπήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ελπίδα τελειώνει τον Οκτώβριο . Είμαι προετοιμασμένος για να με αποστρατευσουν το 2025. Δεν περιμένω να με σώσει κανένας . Θα φύγω με αυτά που μου αναλογούν. Να στε καλά που μας ταίσατε ελπίδα. Πολίτης καλύτερα σε ένα χρόνο χωρίς υποσχέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια ότι ήδη έχει νομοθετήσει η πολιτεία ;;;;;;;;; Φεύγεις και πληρώνεις σαν πολίτης τις εισφορές σου βάση του τελευταίου μισθού σου μέχρι να συμπληρώσεις τα χρόνια για σύνταξη. Τι όχι ;;;;Για δείτε ΑΔΑ: Ρ27Η46ΜΑΠΣ-ΩΘ3 https://www.staratalogia.gr/2023/03/blog-post_55.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις πόσο είναι αυτό ; Δες την μισθοδοσία σου εκεί που λέει στις κρατήσεις "ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ". Αυτό το ποσό επί 3.

      Διαγραφή
  11. ΑΔΑ: Ρ27Η46ΜΑΠΣ-ΩΘ3 https://www.staratalogia.gr/2023/03/blog-post_55.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζετε ότι μειώνοντας στελέχη άλλης προελεύσεως με τα άνευ σημασίας σχόλια σας μας κάνετε τα μούτρα κρέας.Ρε άντε παγαινετε από δω.Πλεον δεν ασχολείται κανείς με την πάρτη σάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαααα.... Ο αριθμός απ'τα σχόλια άλλα λέει.... Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, πολλοί κλαίνε που ίσως γίνει-όχι οι ίδιοι οι καθαυτοί.

      Διαγραφή
    2. Απαντώντας στη γνώμη σου,χ@στηκαν οι πάντες το αν ασχολείσαι ή όχι, μόνο για τη πάρτη τους κοιτάνε τα εν λόγω στελέχη, γιατί αν στηριζόντουσαν σε άτομα σαν κι εσένα.......

      Διαγραφή
  13. Σαφώς και εμπαίζουν τους ΕΠΟΠ, αλλά η φωτογραφία θα έπρεπε να έχει τον προηγούμενο ΥΕΘΑ και όχι τον τωρινό, ο οποίος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τα θέματα που μας αφορούν. Κατά την ίδια έννοια, πίσω από λεζάντες για την ακρίβεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και όχι ο κ. Σκρέκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΠΟΠ 3η ,Φίλε μου,μη λες μεγάλες κουβέντες.Απ' τη στιγμή που ένας ΕΠΟΠ ή ένας ΕΜΘ κάνουν απ΄τη παραμικρή χειρωνακτική εργασία σε εξωτερικό χώρο έως και τον υπεύθυνο γραφείου,η γνώμη σου είναι άκυρη.ΕΔ δεν είναι μόνο οι ΕΠΟΠ,είναι και όλοι οι άλλοι(και του λόγου σου,πιθανόν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν πειράζει σιγά σιγά απιοστρατεύονται οι ΕΜΘ , παίρνουν σειρά και οι ΕΠΟΠ που βλέπωντας αυτά που γίνονται στους παλιούς δεν νομίζω να μπουν ή να παραμείνουν νεοι. Θα μείνουν μόνο όσο είναι από σχολή που κοροϊδεύουν όλους αυτούς ως άχρηστους να κάνουν αυτά που έκαναν αυτοί οι άχρηστοι. Τότε θα καταλάβουν πως όλοι είναι χρήσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας έχει απαντήσει ο ίδιος υπουργός εργασίας ο ίδιος υπουργός άμυνας και γράφετε για άπιστους Θωμαδες. Στοκοι ολκής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ..... περιωπής.
      Σου έχουν πει και
      ότι διασφαλίζουν την ασφάλεια,
      ότι κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό,
      ότι λεφτά υπάρχουν,
      ότι το Αιγαίο ανοίκει στα ψάρια,
      ότι βγήκαμε από την λιτότητα,
      ότι ο γάιδαρος πετάει κλπ,
      και όλα αυτά (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ) γιατί κάποιοι σαν εσένα έχουν ανάγκη να μασούν σανό.
      Διάβασε όσα παραπάνω αναφέρονται σε ΝΟΜΟΥΣ, ΦΕΚ ,και ΠαΔ μπας και ξεστραβωθείς επιτέλους.

      Διαγραφή
    2. Υπουργοί, βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και ενώσεις στρατιωτικών επικοινωνούν μεταξύ τους με οδηγό την σαφήνεια δηλώσεων όπως αυτή https://www.youtube.com/watch?v=b6vT_4XPPbQ
      Αυτό γίνεται εσκεμμένα και κάθε ένας έχει τους λόγους του.
      Δείξε μας που θα βρούμε μια έγγραφη απάντηση υπουργού εργασίας ή ΥΠΕΘΑ που να λέει σαφώς ¨Οι ΕΠΟΠ που αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα λόγω κατάληψης από το όριο ηλικίας του βαθμού τους ΔΕΝ δικαιούνται άμεσης λήψης σύνταξης¨.
      Αν μπορείς να μας υποδείξεις τέτοιο έγγραφο έχεις δίκιο αν όχι ψάξε να βρεις από ποια πλευρά της συζήτησης είναι οι στόκοι.

      Διαγραφή
    3. Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 9:49:00 μ.μ. ρε δεν απάντησε ο Υφυπουργός εργασίας στην Βουλή;; Θα μας τρελάνετε;;; Για εσάς δεν ρώτησε βουλευτής;;;; Είπαν ότι η αποστρατεία με τον νόμο του 1974 δεν προϋποθέτει σύνταξη. Τι δεν καταλαβαίνεις;;; Μας έχετε ζαλίσει.

      Διαγραφή
    4. Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 9:46:00 μ.μ. εσύ περίμενε ο ξεστραβωμενος σύνταξη. Πάλι εδώ θα είμαστε και θα κλαιγεσαι

      Διαγραφή
    5. 10:30, μαρή κακιασμένη εθελόντρια...

      Διαγραφή

    6. Έγγραφο Α 2017
      https://1.bp.blogspot.com/-VZ5mNKyDHLw/WgmHecPO53I/AAAAAAAARvw/2VfAR4I3OAQCsmg7Pge59L-h7ns8ZChngCLcBGAs/s1600/emth-syntaksi3.jpg
      Απάντηση του ΓΕΣ προς τον ΠΣΑΕΜΘ
      ¨Συγκεκριμένα , με τις διατάξεις της παρ . 1 β του άρθρου 26 του (γ) σχετικού (παλαιοί ασφαλισμένοι) και της παρ .4 του άρθρου 7 του (β) ομοίου (νέοι ασφαλισμένοι) , μόνιμος Στρατιωτικός δικαιούται συντάξεως αν απομακρυνθεί από τις τάξεις του Στρατού λόγω κατάληψης ορίου ηλικίας, αρκεί να έχει δεκαπενταετή τουλάχιστον συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία πλήρη δεκαετή πραγματική και εφόσον πριν από την κατάληψη από το όριο ηλικίας έχει πλήρη τριετή συνεχή πραγματική στρατιωτική υπηρεσία.¨
      Η νομοθεσία είναι αυτή που αναφέρει ο Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 2:55:00 μ.μ.
      .
      Έγγραφο Β 2020
      Εδώ http://www.army.gr/el/themata-prosopikoy/monimoi/oikonomika/parohes-syntaxeis-0 θα βρεις σε μορφή pdf το έγγραφο Ενημερωτικό Δελτίο Συνταξιοδοτικών Θεμάτων Στρατιωτικού Προσωπικού στο οποίο στην πρώτη σελίδα λέει
      ¨ 2. Στρατιωτικοί, με εξαίρεση όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 31 Δεκ 14 (24 έτη και 6 μήνες πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας), είναι δικαιούχοι σύνταξης από 1 Ιαν 15 και εφεξής, στις εξής περιπτώσεις:
      α….
      δ(4) Λόγω κατάληψης ορίου ηλικίας μετά τη συμπλήρωση 15ετούς τουλάχιστον συντάξιμης υπηρεσίας, εκ της οποίας πλήρη 10ετή πραγματική και εφόσον πριν από την κατάληψη του ορίου ηλικίας έχει συμπληρωθεί 3ετή συνεχής πραγματική στρατιωτική υπηρεσία.¨
      .
      Έγγραφο Γ 02/2021
      Το έγγραφο που αναφέρεται στο άρθρο https://www.staratalogia.gr/2021/02/5.html και το οποίο αποτελεί το Παράρτημα Α στην διαταγή Φ.846/5/1069962/Σ.602 στην σελίδα 2 γράφει
      ¨ε. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση αυτεπάγγελτης αποστρατείας-απόλυσης, για τους παρακάτω λόγους, θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα και η σύνταξη καταβάλλεται ΑΜΕΣΑ στο δικαιούχο ε.α στέλεχος:
      (1) Λόγω κατάληψης του ορίου ηλικίας , εφόσον έχει …..¨
      .
      Έγγραφο Δ 05/2021
      Δες την απάντηση του υπουργείου εργασίας στην οποία ο υπουργός λέει ότι παίρνουν σύνταξη με λίγα χρόνια υπηρεσίας.
      https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11636629.pdf
      Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 2 λέει ξεκάθαρα.
      ¨Επομένως, υπάρχουν Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίοι βάσει των ανωτέρω διατάξεων καλούνται να αποστρατευθούν αυτεπαγγέλτως στην ηλικία των πενήντα (50) ετών και ως εκ τούτου είτε να αναζητήσουν άλλη εργασία προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα είτε να λάβουν την σύνταξη που αναλογεί σε λίγα χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας. ¨
      Επίσης κάποιοι παρουσιάζουν σκέτο το ¨ Εξάλλου, η διαγραφή από τις τάξεις των Ε.Δ. δεν συνεπάγεται και υποχρεωτική συνταξιοδότηση,¨ αποκρύπτοντας το τέλος της πρότασης ¨ αλλά μόνον εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας.¨
      Η ισχύουσα νομοθεσία είναι αυτή που αναφέρει ο Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 2:55:00 μ.μ.
      Τέσσερα έγγραφα που λένε ότι όσοι αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα με όριο ηλικίας δικαιούνται σύνταξη.
      Περιμένω το έγγραφο που λέει ότι δεν την δικαιούνται.
      Πιστεύω να μην ζαλιστείς περισσότερο.

      Διαγραφή
    7. Μαλιστα...
      Καλα τα εγγραφα του ΓΕΣ, ο πρωην ΥΕΘΑ αλλα ελεγε ομως
      και η κατασταση δεν εχει αλλαξει απο τοτε.
      https://www.youtube.com/watch?v=S9tfKCpXWCk
      Υπαρχουν πιο αρμοδια χειλη να πιστεψει κανεις;
      Οποτε σταματα να κατηγορεις τους συναδελφους,
      γιατι μαλλον δικαιολογημενα ανησυχουν.
      Και που'σαι... Μακαρι να εχω αδικο.
      Παρακαλαω να εχω αδικο...

      Διαγραφή
    8. @ Κυριακή, Ιουνίου 23, 2024 3:51:00 μ.μ.
      Δεν κατηγόρησα κανένα.
      Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 5:33:00 μ.μ.
      Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 9:49:00 μ.μ.
      Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 12:56:00 π.μ.
      Κυριακή, Ιουνίου 23, 2024 2:37:00 μ.μ.
      Νομίζω ότι απλά τοποθετήθηκα στο θέμα και απάντησα όσο ευγενικότερα μπορούσα στα ¨Στόκοι ολκής, Τι δεν καταλαβαίνεις;;;, Μας έχετε ζαλίσει κτλ. ¨
      .
      Δεν είναι μόνο έγγραφα του ΓΕΣ. Το τελευταίο (Δ) είναι έγγραφη απάντηση του υπουργείου εργασίας το οποίο είναι αρμοδιότερο να κρίνει.
      Έχεις δίκιο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε. Για την ακρίβεια δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 2010.
      Με βάση τις ίδιες διατάξεις, που δεν έχουν αλλάξει, έφυγαν με όριο ηλικίας ΕΜΘ Αρχιλοχίες το 2019. Βλ. Ιουνίου 20, 2024 5:33:00 μ.μ.
      Έχει βγει κάποιος από αυτούς να πει με διώξανε και δεν μου έδωσαν σύνταξη; Πιστεύεις ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είχε γίνει μεγάλο θέμα; Έχεις ακούσει τίποτα τέτοιο;
      Το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρει ο Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 4:36:00 μ.μ.
      ¨Με τα τωρινά δεδομένα για όλους τους ΕΠΟΠ τίθεται θέμα αυτεπάγγελτης αποστρατείας, άλλους τους βολεύει και άλλους όχι... ¨ και όχι αν όσοι φύγουν αυτεπάγγελτα θα πάρουν σύνταξη ή όχι.
      ..
      Πιστεύω ότι πραγματικό πρόβλημα έχουν όσοι ΕΠΟΠ αποστρατευτούν αυτεπάγγελτα με λιγότερα από 25 χρόνια υπηρεσίας και έχουν εξάμηνα. Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εξάμηνα ως συντάξιμο χρόνο αν δεν έχουν 25 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει η ασφάλεια που προβλέπεται για την πενταετία, για την οποία η απαίτηση για 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση αποστρατείας του στρατιωτικού με αίτηση του.

      Διαγραφή
  17. Σε εργατολόγο πήγε κανείς σας ;;;Γιατί εγώ ξέρω κάποιοι πήγαν και δεν τους άρεσε αυτό που άκουσαν.Οποτε χαλαρώστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2. Όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 8 και της παρ. 2α του άρθρου 39 του Ν.Δ. 445/1974, οι Υπαξιωματικοί που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους αποστρατεύονται χωρίς προηγούμενη κρίση, με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Κλάδου, εντός μηνός από την κατάληψη του ορίου ηλικίας.


    Επιπλέον, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010 προβλέπεται ότι τα στελέχη των ΕΔ που εμπίπτουν στη συνταξιοδοτική προστασία του Δημοσίου και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 20 του ν.3865/2010 και απομακρύνονται αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος καταβολής σύνταξης, η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ού) έτους της ηλικίας Αυτή η απάντηση τι είναι ρε παιδιά;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η απάντηση είναι μισή γιατί "κατά λάθος" παρέλειψες την παράγραφο 3 η οποία είναι και το ζουμί της ΟΛΟ....

      3. Σημειώνεται ότι, το θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας, αφορά την διαγραφή από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων των στρατιωτικών έπειτα από την συμπλήρωση του προβλεπόμενου ηλικιακού ορίου αποστρατείας και ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

      Αντίθετα η συνταξιοδότηση κάθε ασφαλισμένου, η οποία αποτελεί θεμελιώδες και απαράγραπτο συνταγματικό δικαίωμα, ασκείται με αίτηση του ίδιου και ικανοποιείται εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. Ως εκ τούτου, η διαγραφή από τις τάξεις των Ε.Δ. δεν συνεπάγεται και υποχρεωτική συνταξιοδότηση, αλλά μόνον εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και υποβάλλεται από τον ασφαλισμένο σχετικό αίτημα.

      ....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της παραπάνω "κατά λάθος" παράληψής το λανθασμένο συμπέρασμα που σε βολεύει στο αφήγημά σου, αφού στην παράγραφο 3 είναι σαφής ο διαχωρισμός που γίνεται μεταξύ “αυτεπάγγελτης αποστρατείας” και “συνταξιοδότησης που ασκείται με αίτηση του ίδιου“.

      α) Αυτεπάγγελτη αποστρατεία =>
      Σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις νομοθεσίας ΥΠΕΘΑ.

      β) Συνταξιοδότηση που ασκείται με αίτηση =>
      Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των κείμενων διατάξεων ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024 11:54:00 μ.μ. σε εργατολόγο πηγές;;;Για πάνε μια βόλτα να δούμε ποιον βολεύει τι;;;Γιατί κάποιοι πήγαν και δεν τους άρεσε και πολύ

      Διαγραφή
    3. 11:44:00 π.μ.

      Δεν έχεις σταματημό μαρή κακιασμένη εθελόντρια. Σαφράκιασε και μυαλό δεν έβαλες...

      Διαγραφή
    4. Εσύ πήγες? Γιατί εγώ που πήγα με 28 χρόνια 4 μήνες και 7 ήμερες + μάχιμη 5ετια + 2 χρόνια ΙΚΑ (χωρίς αναγν. θητεία)μου έβγαλε 1.024,74 € σύνταξη + 81,67€ ΜΤΣ + 104,38€ ΕΚΟΕΜΣ σύνολο : 1.210,79€ και πληρωτέο ποσό εφάπαξ 45.733,12€....

      Διαγραφή
    5. Μεικτά η καθαρά; Και γιατί πηγές, αν επιτρέπεται; Τίθεται θέμα αυτεπάγγελτης αποστρατείας για την περίπτωση σου;

      Διαγραφή
    6. Προς Σάββατο , Ιουνίου 22, 2024 1:15:00 π.μ.Καθαρά φυσικά! Με τα τωρινά δεδομένα για όλους τους ΕΠΟΠ τίθεται θέμα αυτεπάγγελτης αποστρατείας, άλλους τους βολεύει και άλλους όχι...

      Διαγραφή
    7. Κάτσε, έχεις ακόμα τουλάχιστον 6χρονια. Ίσως έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα. Ειδικά με το εφάπαξ. Αλλά το θετικό είναι ότι σου επιβεβαίωσε ότι όντως δεν τίθεται θέμα μη συνταξιοδότησης.

      Διαγραφή
    8. Προς Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 4:36:00 μ.μ.
      Συμφωνώ με όλες τις πληροφορίες που έχεις δώσει.
      Τα ποσά που αναφέρεις είναι πολύ κοντά στα πραγματικά. Συνήθως οι επαγγελματίες, όπως και ο ΕΦΚΑ, όταν δίνουν ποσό σύνταξης αναφέρονται στο καθαρό προ φόρου ποσό.
      Δηλαδή έχουν υπολογίσει όλες τις κρατήσεις εκτός από τον φόρο. Όχι ότι κάνει μεγάλη διαφορά, υπολόγισε 80€ έως 100€ φόρο.
      Και έχεις δίκιο. Άλλους βολεύει η αυτεπάγγελτη αποστρατεία και άλλους όχι.
      Όπως γενικότερα για τους στρατιωτικούς που άλλοι διαμαρτύρονται γιατί καταργήθηκε από το 2010 η δυνατότητα αίτησης αποστρατείας στα 25 χρόνια και άλλοι ζητούν να παραμείνουν και μετά τα 35 χρόνια ως ΕΟΘ.

      Διαγραφή
  19. "κατα λαθος παραληψη", "σε βολευει στο αφηγημα σου".
    Ισως θα ηταν καλυτερα να αναλογιζοσουν οτι αυτοι οι ανθρωποι απλως
    αγωνιουν για το μελλον τους και ευχονται αληθεια να εχεις/ειχες δικιο.
    Λεω εγω τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 11:44:00 π.μ

    Παίρνεις την μια τεκμηριωμένη απάντηση πίσω από την άλλη και συ εκεί τον χαβά σου να πεις την λαλακία σου.
    Από την μια αναρτάς μισές απαντήσεις, από την άλλη λες για εργατολόγους και κάποιους φελλούς σαν και του λόγου σου που πετάνε 100€ και από την παράλληλη για 600€ και ελάχιστες μεταθέσεις.
    Είσαι... ολκής πραγματικά και στο δικό σου πεδίο μάχης ΑΝΙΚΗΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταλάβετε το κύριοι.
    Ανειδίκευτοι στα 50.
    Χωρίς προϋπηρεσία.
    Βολευεστε κάποιοι και νομίζετε ότι για όλους είναι το ίδιο.
    Ο άλλος λέει ότι αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις έξω, τότε καλά κάνει και σε διώχνει γιατί είσαι άχρηστος μέσα. Λες και είναι το ίδιο. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή