ΥΦΕΘΑ: Έρχεται νομοσχέδιο για διασφάλιση πλήρους σύνταξης στους ΕΠΟΠ

ΥΦΕΘΑ: Έρχεται νομοσχέδιο για διασφάλιση πλήρους σύνταξης στους ΕΠΟΠ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνου Μπούμπα για τα ηλικιακά όρια αποστρατείας των ΕΠΟΠ.

«Το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος και συναισθανόμενο την αγωνία πολλών Στελεχών και των οικογενειών τους, έχει ήδη προβεί σε επιτελική επεξεργασία σχεδίου νόμου ώστε να αποφευχθούν στο άμεσο μέλλον ζητήματα αυτεπάγγελτης αποστρατείας ΕΠΟΠ λόγω ορίων ηλικίας, χωρίς τη διασφάλιση της δυνατότητας συμπλήρωσης πλήρους συντάξιμης στρατιωτικής υπηρεσίας», ανέφερε αρχικά ο ΥΦΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη Δευτερολογία του επισήμανε:

«Η εν λόγω κατοχύρωση δικαιώματος πλήρους σύνταξης υπαγορεύεται από τις συνταγματικές επιταγές που επιβάλλουν σεβασμό και προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά παράλληλα αποτελεί απόρροια των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η αρχή της ισότιμης αντιμετώπισης των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο θέμα της δυνατότητας συμπλήρωσης 35 ετών συντάξιμης στρατιωτικής υπηρεσίας, υπαγορεύει την έκδοση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατηγορία των ΕΠΟΠ, την οποία έχουμε ήδη δρομολογήσει λαμβανομένου υπόψη όλες τις παραμέτρους, εναρμονίζοντας το αξιόμαχο των ΕΔ και τη μέριμνα για το προσωπικό μας.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι το ζήτημα των ορίων ηλικίας των ΕΠΟΠ ως μεταβλητή αποστρατείας τους αποτελεί διαχρονικό μεν ζήτημα συνταγματικών επιταγών, αλλά ταυτόχρονα από τη φύση του αναπόφευκτα δυναμικό, το οποίο προσδιορίζεται από τις εκάστοτε διακλαδικές συνθήκες, ενώ παράλληλα συναρτάται από ένα πλέγμα διατάξεων που ρυθμίζουν την ιεραρχία και την εξέλιξή τους, αλλά και την υπηρεσιακή τους αξιοποίηση», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό το λόγο, η διασφάλιση θεμελίωσης λήψης πλήρους σύνταξης για τους ΕΠΟΠ αποτελεί τη μείζονα πρόταση ενός πολυδιάστατου νομοθετικού συλλογισμού και επεξεργασίας που δεν στηρίζεται σε τυχαία ή συμπωματικά κριτήρια, αλλά εδράζεται στις ρεαλιστικές απαιτήσεις του αξιόμαχου και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Πρόκειται, επομένως, για ένα ουσιώδες ζήτημα το οποίο θα πρέπει να επικαιροποιείται σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες ώστε η λύση που προκρίνεται να αποτελεί την ορθότερη από το σύνολο των εισηγήσεων που κάθε φορά παρίστανται ως πρόσφορες. Και αυτό δρομολογήσαμε», κατέληξε ο ΥΦΕΘΑ.

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

 1. Ωχ!!! τα βλέπω τα ΕΠΟΠΙΑ σκοπιά, παρέλαση,μεταθέσεις, αγγαρεία κλπ μέχρι τα 60!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ντροπή σου εάν είσαι συνάδερφος για τίς εκφράσεις σου, Εάν δεν είσαι τόσα ξέρεις τόσα λες.

   Διαγραφή
  2. @ 02 1:34, ως αξιωματικός, σού λέω ότι η χλευαστική ανάρτησή σου προς τους συναδέλφους ΕΠΟΠ υποτιμά εσένα και όχι αυτούς! Αδιανόητη συμπεριφορά!

   Διαγραφή
  3. Αν εισαι συναδελφος ντρεπομαι κ εισαι η απαντηση για οσους χλευαζουν το στρατευμα ως πολιτες πλεον.

   Διαγραφή
 2. Άρα θα φύγουν με σύνταξη με αυτά που δούλεψαν και τέλος. Μην ονειρεύονται κάποιοι ότι θα κάτσουν μέχρι τα 60 τους . Όσο για την ντροπή, ντροπή σε αυτούς που θέλουν γέρους με χαμηλό βαθμό στις ΕΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις λέει ότι είναι αντισυνταγματικό η μη καταβολή πλήρης σύνταξης είπε κάπου ότι θα φύγουν στα 50;

   Διαγραφή
 3. Άρα βαθμό δε δίνει. Οπότε στα 50 θα φεύγουν με σύνταξη και θα τους πουν και ευχαριστώ . Δηλαδή το αυτονόητο. Είπε ότι μετά τα 50 δεν είναι εφικτό γιατί αλλάζει η δομή των ΕΔ. Πλήρη ούτε οι ΑΣΣΥ δεν θα παίρνουν αν δε πληρώσουν τα εκστρατείας στα 53 τους . Στα 50 δρόμο με αξιοπρέπεια και όχι άλλους γέρους στις ΕΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπε κάπου ότι θα φύγουν στα 50;εγώ κατάλαβα οτι δεν θα δώσουν βαθμο

   Διαγραφή
  2. Επειδή δεν έχεις εικονα οι ΑΣΣΥ συμπληρώνουν 35 χρόνια στα 53 οι ΕΠΟΠ όχι στη καλύτερη περίπτωση μαι 18 να μπουνε στα 50 θα έχουν 32 συνταξημα

   Διαγραφή
 4. Αν φτάσουμε να γίνεται κάτι που έπρεπε να ρυθμιστεί δεκαετίες πρίν,να γίνεται για την "ανθρώπινη αξιοπρέπεια" και όχι επειδή έπρεπε, τότε δυστυχώς έχουμε πιάσει πάτο. Ήθελαν,τα δικά μας τα παιδιά εδώτα ντόπια,να ισχύσει νόμος αλλά και να εναρμονιστούμε με τους νόμους της Ευρώπης. Σε μια μασχάλη δύο καρπούζια δλδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πραγμα ειναι απλο το αφηνουν μεχρι τελευταια στιγμη ωστε να δημιουργηθει θεμα και ντορος και ξαφνικα εκει που εχουν απελπιστει ολοι να το λυσουν και να φανουν ως Σωτηρες...δεν εχετε μαθει απο ελληνικη πολιτικη ακομη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στο ίδιο έργο θεατές όπως και με το Χαρδαλιά πάλι αοριστίες και ο κόσμος τρώει σανό και ελπίδα. Αφού λένε ότι είναι και οικονομικό το θέμα βλέπω να στέλνουν τον κόσμο στα σπίτια τους με σύνταξη με τα χρόνια που δούλεψε ο καθένας γιατί τους βολεύει νόμος αλλιώς θα τρέχαν να τον αλλάξουν και όχι εδώ και 5 χρόνια Σ.Ε.Ε. Άλλωστε οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν στα 50.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ευρωεκλογές είναι μπροστά,όπως ξέρεις,και ξεφουρνίζουν οτι είναι πιο πιασάρικο πιο πιστευτό...

   Διαγραφή
  2. Λέει κάπου ότι είναι οικονομικό το θέμα ;γνωρίζεις εσυ τις ανάγκες του κάθε ΕΠΟΠ για να θέλουν να φύγουν ;

   Διαγραφή
 7. Κράτος αστείο με νόμους αστείους. Συνεχίστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Άλλη μία απάντηση που σηκώνει ένα σορό ερμηνείες.Μεχρι να έρθει το επόμενο νομοσχέδιο,θα χουμε να λέμε... δυστυχώς.Μια ερμηνεία που μπορεί να δωθεί επίσης στα λεγόμενα του υφυπουργού,είναι και εποπ ΕΟΘ μετά τα 50 τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλη μια τεράστια μπαρούφα στυλ μισθολογίου πριν τις εθνικές εκλογές.

   Διαγραφή
 9. Αν ήθελαν ψήφους πολύ απλά θα έπαιρναν καινούριους ΕΠΟΠ νέους ψήφους δηλαδή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή