Προσλήψεις ΕΠΟΠ ΣΞ 2024: Αυτά είναι τα προσόντα και οι ειδικότητες – Δείτε το ΦΕΚ

Προσλήψεις ΕΠΟΠ ΣΞ 2024: Αυτά είναι τα προσόντα και οι ειδικότητες – Δείτε το ΦΕΚ

ΕΠΟΠ ΣΞ-Νέα Απόφαση: Οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις ανά Ο-Σ και ειδικότητα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 2960/24.05.2024 η απόφαση με Αριθμ. Φ.435.6/1/960966 Σ.178 για τον Καθορισμό επιπέδου γραμματικών γνώσεων, κατά ειδικότητες, των Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς.

Οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, ανά Όπλο – Σώμα και ειδικότητα, είναι οι εξής:... (Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ παρακάτω).

Ειδικές ρυθμίσεις

1. Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν το ομώνυμο ή αντίστοιχης ειδικότητας ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης σχολών της αλλοδαπής, η αντιστοιχία και ισοτιμία αυτού με τους τίτλους που χορηγούν τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης πιστοποιείται από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) σύμφωνα με τον ν. 4957/2022 (Α’ 141).

2. Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν ο ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που χορηγούν σχολές ή σχολεία της αλλοδαπής, η ισοτιμία και αντιστοιχία αυτού με τους τίτλους που χορηγούν τα ελληνικά σχολεία ή σχολές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαπιστώνεται ως εξής:

α. Για τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μη τεχνικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

β. Για τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της επιτροπής Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και βεβαίωση αντιστοιχίας βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε εικοσαβάθμια κλίμακα.

3. Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν το αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής, η έννοια των όρων αυτών είναι ότι το πτυχίο περί του οποίου πρόκειται, στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου που ζητείται με την προκήρυξη. Την περί αυτού αντιστοιχία χορηγεί το αρμόδιο όργανο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο.

4. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και το επίπεδο αυτής (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1 και καλή Β2), όπου προβλέπεται στις διατάξεις της παρούσας, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 10 του π.δ. 85/2022 (Α’ 232) ή τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Καταργούμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται η υπό στοιχεία Φ.435.6/1/813065/Σ.639/29-12-2022 (Β’ 7155) απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Πόσες ακόμα αθώες ψυχές σκοπεύουν να καταστρέψουν; Θα ενημερώσει κανείς αυτά τα δύσμοιρα παιδιά που θα μπουν ότι στα 50 θα τους πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι και θα πάνε χαμένα τα καλύτερα τους χρόνια;Θα τα ενημερώσει κανείς ότι για να επιβιώσει κάποιος στο ρδέλομπου που βάφτισαν στρατό, θα πρέπει να γίνει γιουσουφάκι και μαλιστάνθρωπος; Ότι εάν ο μισός στρατός ήξερε πως περνάει ο άλλος μισός, θα είχαμε εμφύλιο; Και τέλος ότι όσο παπά και να τους πουλήσουν για τα μόρια, να μην πιστέψουν ούτε λέξη,γιατί αυτά ισχύουν μόνο για τους καραβανάδες! Συγκεκριμένα, σε ερώτηση μου σε καραβανά εάν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιηθεί ενώ βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της επετηρίδας, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. ΟΧΙ,ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ!!!!Φυσικά οι υπόλοιποι είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού και δεν ισχύουν νόμοι, δικαιοσύνη και αξιοκρατία..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα @@@@@@ μας ρε φίλε, όποιος θέλει μπαίνει, με το ζόρι σε βάλανε και κλαις σαν @@@@@; Εμείς που θέλουμε και δεν μας παίρνουν και παίρνουν άλλους που δεν κάνουν ούτε στο ελάχιστο αλλά γιατί είμαστε μεγαλύτεροι 1-2 χρόνια από το όριο ηλικίας, είπε κανείς τίποτα για αυτό; Η ότι του φανεί του Λωλοστεφανή; Εγώ έκανα 3 φορές τα χαρτιά μπας και με πάρουν έστω και +1-2 χρόνια επάνω από το όριο και ενώ είμαι από τους ελάχιστους που θα έπεφταν για την πατρίδα, προτιμούν ανθρώπους νεότερους, η τεμπέληδες η οτιδήποτε και εμείς μένουμε στην απέξω. Γράψτε και για ανθρώπους που πονάνε την πατρίδα και η πατρίδα τους πετάει ούτε καν στα 50 τους. Σε όποιον δεν αρέσει ας μου δώσει την θέση του.

      Διαγραφή
    2. 4.28 Ώπα ρε μίξη από Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη!! Εσύ, ως γνήσιος πολέμαρχος πήρες μόνος σου την Κωνσταντινούπολη!! Ρε τι στρατηλάτες έχουμε και δεν τους αξιοποιούμε;;!!!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία τα έγραψες με στοχευμενες λέξεις. Αλήθειες που πονάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους περίμενα να βγει για να κάνω τα χαρτιά μου. Δεν έχω υπηρετήσει ακόμα ελπίζω να πιάνει και εμένα. Τελικά τι γίνετε με τους ΕΠΟΠ φεύγουν χωρίς σύνταξη ή είναι απλά παραφιλολογία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δένδιας δεν ψήφισε πριν 10 μέρες την ενοποίηση των Σωμάτων Έρευνας-Πληροφορικής ΣΞ και ΠΑ σε Κοινό Σώμα; Από τα Χριστούγεννα είχε ξεκινήσει την πλύση εγκεφάλου ότι θα γίνουμε παντοδύναμοι! Τώρα βλέπω ότι ο ΣΞ ετοιμάζεται να προσλάβει ΕΠΟΠ με ειδικότητες όπως αναλυτής-προγραμματιστής και τεχνικός δικτύων στο Σώμα Υλικού Πολέμου, στο Υγειονομικό και στο Γεωγραφικό αλλά και στο καταργημένο Έρευνας-Πληροφορικής! Το πιο ωραίο είναι ότι την απόφαση την υπογράφει ο ίδιος ο Δένδιας στις 10 Μαΐου, μόλις τρεις μέρες πριν καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Γνωρίζει άραγε η Δεξιά τι ποιεί η ...δεξιά της; Θα το ψάξει κανείς δημοσιογράφος ή βουλευτής από την αντιπολίτευση, να μάθουμε τι ακριβώς σκέφτεται ο ΥΕΘΑ και το επιτελείο του για την Πληροφορική στις ΕΔ; Δεν μπορεί να έχουμε Κοινό Σώμα από τη μια και από την άλλη τα Γενικά Επιτελεία να συνεχίζουν να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνουν του κεφαλιού τους και μάλιστα χωρίς επίβλεψη και καθοδήγηση από ανθρώπους που ξέρουν να οργανώνουν και να διευθύνουν έργο σύμφωνα με τις ανάγκες των ΕΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή χρειάζεται απαραίτητα πτυχίο αγγλικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή