YΦEΘA: Ο EΛOAΣ μπορεί να αναστέλλει την χορήγηση προκαταβολής εφάπαξ όταν το κρίνει απαραίτητο

YΦEΘA: Ο EΛOAΣ μπορεί να αναστέλλει την χορήγηση προκαταβολής εφάπαξ όταν το κρίνει απαραίτητο

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3284/16-02-2024) με θέμα: «Επαναφορά σε ισχύ της πρακτικής χορήγησης προκαταβολών έναντι του εφάπαξ βοηθήματος από τον ΕΛΟΑΣ.(Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Στρατού)»

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) μπορεί να αποφασίζει την αναστολή προκαταβολής του χορηγούμενου εφάπαξ βοηθήματος, όταν το κρίνει απαραίτητο σε περιπτώσεις προσωρινών οικονομικών δυσχερειών και μέχρι την άρση τους.

Η απόφαση του 2023 για την εν λόγω αναστολή ελήφθη με γνώμονα την εκπλήρωση της κύριας αποστολής του ΕΛΟΑΣ για την απρόσκοπτη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων. Η άρση της θα επανεξετασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, μόλις εκλείψουν οι βραχυπρόθεσμες δυσχέρειες που έχουν αποτυπωθεί σε σχετική αναλογιστική μελέτη και το επιτρέψουν οι ταμειακές του δυνατότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΛΟΑΣ: Δεν χορηγούνται προκαταβολές έναντι εφάπαξ για το έτος 2024 – Δείτε την ανακοίνωση

Οι διατάξεις που αφορούν στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, στον προληπτικό και καταστατικό έλεγχο των πράξεων τους και στην εποπτεία του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δια των οικείων Γενικών Επιτελείων τηρούνται απαρέγκλιτα. Παράλληλα, διενεργούνται οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες με σκοπό την αποτύπωση της κατάστασής τους και την εξέταση κάθε προσφερόμενης λύσης για την εξασφάλιση της επάρκειας των πόρων τους, της βιωσιμότητάς τους και της ανταποδοτικότητας των εισφορών των μελών τους.

Τέλος, η ιστοσελίδα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (mts.army.gr) παρέχει κάθε σχετική πληροφορία αναφορικά με τους προϋπολογισμούς, την εκτέλεσή τους καθώς και όλες τις οικονομικές καταστάσεις του ίδιου του νομικού προσώπου και των ειδικών λογαριασμών του (π.χ. ΕΛΟΑΣ).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Μήπως σιγά - σιγά όταν γίνεται αναφορά στον ΕΛΟΑΣ να μπαίνει φώτο από το https://totrenostorouf.gr/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ανασταλουν και οι εισφορές μας. Γιατί να πλωρωνω κάτι που δεν θα με στηρίξει όταν έχω ανάγκη. Δεν μπορεί ως το 2012 να έπαιρναν όλοι το 60% έναντι και τώρα να μην δίνουν ούτε 1000€.οποίος το αποφάσισε να δικαστεί.
    Αυτοι που ρουφηξαν τα αποθεματικά μτς ελοας να βρούνε τρόπο και πόρους ώστε να έχουμε ένα βοήθημα από τις κρατήσεις μας. Είμαστε 30+ χρόνια εισφορωντες, απαιτούμε να είναι διαθέσιμο το αποθεματικό για προκαταβολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:37:00, να δικαστεί όποιος αποφάσισε να σταματήσει να δίνει ή όλοι οι προηγούμενοι που έδιναν;

      Διαγραφή
  3. Ο συγκεκριμένος τύπος, γοννος της γνωστης οικογένειας - βδέλλας (οπως και αλλες γνωστες οικογένειες βδέλλες), ένθερμος υποστηρικτής της woke ατζέντας, και των λοιπων απαγορευσεων (covid, κλπ που για να παει ο κοσμακης στο περίπτερο για τσίχλες τον εβαλαν να στελνει μηνύματα και να περνει την αδεια του Μωυσή), κανει το αγροτικό του στα σύνορα Παπάγου Χολαργού.
    Οποτε μην τα βαζετε μαζι του. Τοσο διαθετει, τοσα λεει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κακό να είσαι ψέκας. Δικαίωμα σου είναι. Ο κόσμος όμως έχει προβλήματα οπότε μη μιλάς άμα δεν έχεις κάτι χρήσιμο να πεις.

      Διαγραφή
  4. Τις ιδιες τυποποιημένες ανοησίες λετε όλοι.μόνο ημερομηνία και υπογραφή αλλάζετε...η ξύλινη γλώσσα σας υποδηλώνει οτι δεν είστε τίποτα διαφορετικό απο ενα εξάρτημα του μηχανισμού που βλέπει τον λαό σαν αριθμους.Τα στελέχη του ελληνικού στρατού εχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα..δανειζόμαστε απο πολίτες και ξεφτιλιζόμαστε εξαιτίας σας..εχει ο καιρός γυρίσματα ομως..Εγω μπούλη θα τα βροντήξω και γραφω στα παλιά μου τα παπούτσια και βαθμούς και συνταξεις και μισθούς..Εχει ο Θεός ας εχω οικογενεια θα μας λυπηθεί..ειναι ο μόνος που λυπαται σε αντιθεση με σας που θρέφεστε απο τα δακρυα των ανίσχυρων γιατί ειστε υπάλληλοι του σκοτεινού ιστου που προσπαθεί να ελεγξει αυτη την στιγμή ολο τον πλανήτη.Θα φυγω εξωτερικό και θα σας στελνω φιλουλίνια απο εκει να ειστε σίγουροι και τα χρηματα που θα κερδισετε απο εμενα βάλτε τα εκει που ξέρετε.Με αγαπη φιλάκια ζεστα στην κοιλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μπετά θα μας στείλετε κοθονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που οι δυσχέρειες είναι βραχυπρόθεσμες....Γελάνε και τα τσιμέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή