Αλλαγές στον Κώδικα Μεταθέσεων Αστυνομικών – Δείτε το ΦΕΚ

Αλλαγές στον Κώδικα Μεταθέσεων Αστυνομικών – Δείτε το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος A’ 56/16.04.2024 η Τροποποίηση διατάξεων των π.δ. 100/2003 (Α’ 94) και 211/2005 (Α’ 254)

Ειδικότερα:

Με πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1 Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 100/2003

1. Η παρ. 6 του άρθρου 2 του π.δ. 100/2003 αντικαθίσταται ως εξής: «6. Ως Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης θεωρούνται οι παρακάτω Υπηρεσίες: α. Η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους και οι υφιστάμενες αυτής Υπηρεσίες. β. Τα Αστυνομικά Τμήματα: Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Σαμοθράκης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Πρεσπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Νεστορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Πωγωνίου και Βορείων Τζουμέρκων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αγράφων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Μεγίστης και Σύμης της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Σφακίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Παξών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Κυθήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς και Εμπέσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας. γ. Τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης: Μαστοροχωρίων, Α’ και Β’ Δελβινακίου και Άνω Πωγωνίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Νεστορίου, Μεσοποταμίας και Κορεστίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας. δ. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί: Μύκης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Οργάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Μικρού Δερείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Οθωνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Αγίου Ευστρατίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, Αντικυθήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς, Ανάφης, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Κουφονησίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, Φούρνων - Κορσέων, Ευδήλου και Αγαθονησίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, Οινουσσών και Ηρωικής Νήσου Ψαρών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, Τήλου, Λειψών, Ολύμπου, Ηρωικής Νήσου Κάσου και Χάλκης της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Ερεικούσσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Ποταμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς, Γαύδου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Ψερίμου και Νισύρου της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Οροπεδίου Λασιθίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Πυρσόγιαννης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Φουρνά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας και Λιβαδίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας. ε. Το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας».

2. Η περ. β της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 100/2003 αντικαθίσταται ως εξής: «β. Για τα έτη υπηρεσίας και προϋπηρεσίας σε καθοριζόμενες από τις διατάξεις του παρόντος Υπηρεσίες, ο αστυνομικός λαμβάνει τον ακόλουθο αριθμό μορίων: (1) Για κάθε έτος υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης, ένα (1) μόριο. (2) Για κάθε έτος υπηρεσίας σε Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, επιπλέον δύο (2) μόρια. (3) Για κάθε έτος υπηρεσίας σε μία από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας: Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Καστοριάς, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Φλώρινας, Ροδόπης και Ξάνθης, επιπλέον δύο (2) μόρια, εφόσον δεν συμπίπτει με τον τόπο συμφερόντων του. (4) Για κάθε εκπαιδευτικό έτος φοίτησης στις παραγωγικές Σχολές (Σχολή Αξιωματικών - Σχολή Αστυφυλάκων), δύο (2) μόρια.

Το μικρότερο του εξαμήνου χρονικό διάστημα δεν λαμβάνεται υπόψη, ενώ το μεγαλύτερο λογίζεται ως έτος. Δεν λαμβάνει τα μόρια των ανωτέρω υποπεριπτώσεων 2 και 3 όποιος μετακινείται για οποιονδήποτε λόγο από τις Υπηρεσίες αυτές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του εξαμήνου. (5) Για κάθε έτος υπηρεσίας εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο αστυνομικός λαμβάνει τον ακόλουθο αριθμό μορίων, εφόσον δεν συμπίπτει με τον τόπο συμφερόντων του: i) σε υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιοχή μετάθεσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έως ένα (1) μόριο, ii) σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πλην των Επιτελείων, επιπλέον έως ένα (1) μόριο, iii) στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πλην των Επιτελείων αυτών και στις Ομάδες Ειδικών Δράσεων (Ο.Ε.Δ.) με την ονομασία «Δράση» και στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επιπλέον έως ένα (1) μόριο, iv) στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Ασπροπύργου, Α’ Αχαρνών, Ελευσίνας, Εξαρχείων, Ζεφυρίου, Καματερού, Κυψέλης, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ομόνοιας, Πατησίων, Φυλής, Ωρωπού, επιπλέον έως δύο (2) μόρια, v) στα Τμήματα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Εξαρχείων, Ζεφυρίου, Καματερού, Κυψέλης, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ομόνοιας, Πατησίων, Φυλής, Ωρωπού, επιπλέον έως δύο (2) μόρια.

Το χρονικό διάστημα της παραπάνω υποπερίπτωσης 5 υπολογίζεται με βάση τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας του αστυνομικού στις αναφερόμενες σε αυτή Υπηρεσίες.

Για τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας της παρούσας περίπτωσης, θεωρείται ότι αυτός υπηρετεί στο Σώμα ή στην Υπηρεσία αυτή μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους υποβολής της αίτησης μετάθεσης».

3. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 3 του π.δ. 100/2003, μετά τη φράση «της συζύγου του» προστίθεται, με αναφορά στη νέα υποπερ. 5 της περ. β της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, το χωρίο «καθώς και τα μόρια που λαμβάνει λόγω πλήρωσης των προϋποθέσεων των υποπερ. 2, 3 και 5 της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 3 του παρόντος», επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής: «4.Τα μόρια που λαμβάνει ο αστυνομικός λόγω αποστάσεως από τον τόπο συμφερόντων του ή τον τόπο κατοικίας λόγω εργασίας ή ασκήσεως επαγγέλματος της συζύγου του, καθώς και τα μόρια που λαμβάνει λόγω πλήρωσης των προϋποθέσεων των υποπερ. 2, 3 και 5 της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 3 του παρόντος, διαγράφονται μετά την κοινοποίηση της διαταγής μετάθεσής του στην περιοχή μετάθεσης του τόπου συμφερόντων του, καθώς και μετά την τυχόν ακύρωση της μετάθεσής του, κατόπιν ευδοκίμησης της προσφυγής της παρ. 1 του άρθρου 18 του παρόντος. Μετά την ακύρωση της μετάθεσης, τα ανωτέρω τυχόν δικαιούμενα μόρια προσμετρώνται από την 1η Σεπτεμβρίου του έτους ακύρωσης της μετάθεσης».

Άρθρο 2 Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 211/2005

1. Στην παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 211/2005 προστίθεται περ. δ ως εξής: «δ. Για κάθε έτος υπηρεσίας εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο ειδικός φρουρός λαμβάνει τον ακόλουθο αριθμό μορίων, εφόσον δεν συμπίπτει με τον τόπο συμφερόντων του: i) σε Υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιοχή μετάθεσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έως ένα (1) μόριο, ii) σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πλην των Επιτελείων, επιπλέον έως ένα (1) μόριο, iii) στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πλην των Επιτελείων αυτών και στις Ομάδες Ειδικών Δράσεων (Ο.Ε.Δ.) με την ονομασία «Δράση» και στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επιπλέον έως ένα (1) μόριο,

iv) στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Ασπροπύργου, Α’ Αχαρνών, Ελευσίνας, Εξαρχείων, Ζεφυρίου, Καματερού, Κυψέλης, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ομονοίας, Πατησίων, Φυλής, Ωρωπού, επιπλέον έως δύο (2) μόρια, v) στα Τμήματα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Εξαρχείων, Ζεφυρίου, Καματερού, Κυψέλης, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ομονοίας, Πατησίων, Φυλής, Ωρωπού, επιπλέον έως δύο (2) μόρια.

Το χρονικό διάστημα των παραπάνω υποπεριπτώσεων υπολογίζεται με βάση τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας του ειδικού φρουρού στις αναφερόμενες σε αυτές Υπηρεσίες. Για τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας της παρούσας περίπτωσης, θεωρείται ότι αυτός υπηρετεί στο Σώμα ή στην Υπηρεσία μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους υποβολής της αίτησης μετάθεσης».

2. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 3 του π.δ. 211/2005, μετά τη φράση «της συζύγου του» προστίθεται το χωρίο «καθώς και τα μόρια που λαμβάνει λόγω πλήρωσης των προϋποθέσεων της περ. δ της παρ. 2 του παρόντος» και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής: «5. Τα μόρια που λαμβάνει ο ειδικός φρουρός λόγω αποστάσεως από τον τόπο συμφερόντων του ή τον τόπο κατοικίας λόγω εργασίας ή ασκήσεως επαγγέλματος της συζύγου του, καθώς και τα μόρια που λαμβάνει λόγω πλήρωσης των προϋποθέσεων της περ. δ της παρ. 2 του παρόντος, διαγράφονται μετά την κοινοποίηση της διαταγής μετάθεσης του τόπου συμφερόντων του, καθώς και μετά την τυχόν ακύρωση της μετάθεσής του σε οποιαδήποτε περιοχή μετάθεσης. Μετά την ακύρωση της μετάθεσης, τα ανωτέρω τυχόν δικαιούμενα μόρια, προσμετρώνται από την 1η Σεπτεμβρίου του έτους ακύρωσης της μετάθεσης».

Άρθρο 3 Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια