ΥΕΘΑ: Ο Πρωθυπουργός μου έδωσε 100 εκ.€ για αρχή Στεγαστικού ΕΔ–Τέλος οι Μονάδες με πληρότητα 30%–Αλλάζει τελείως η Δομή ΕΔ (BINTEO)

ΥΕΘΑ: Ο Πρωθυπουργός μου έδωσε 100 εκ.€ για αρχή Στεγαστικού ΕΔ–Τέλος οι Μονάδες με πληρότητα 30%–Αλλάζει τελείως η Δομή ΕΔ (BINTEO)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου στην επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος (ΦΩΤΟ: Αρχείου)

Δένδιας: «Δημιουργούμε νέα πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Μιλώντας για τις ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ότι «δημιουργούμε μία νέα πραγματικότητα έχοντας τρεις διαφορετικούς άξονες» και συνέχισε:

«Ο πρώτος είναι η δομή και τα εξοπλιστικά. Θα αλλάξουμε τελείως τη δομή των ενόπλων δυνάμεων. Θα πάψουμε να έχουμε μονάδες πληρότητας στο 30%. Θα οδηγηθούμε σε νέα σχήματα πλήρους παρουσίας και θα δημιουργήσουμε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα στερεωθεί πάνω στα μεγάλα βήματα που ήδη έχουν γίνει, αλλά θα εκσυγχρονίσει όλο μας το οπλοστάσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΥΕΘΑ: Τέλος οι Μονάδες με μικρό ανθρώπινο δυναμικό και πολλά κενά–Θα γίνουν συγχωνεύσεις και πολύ μεγάλες αλλαγές

Επίσης, θα πάμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα στον αέρα για να έχουμε την πιο ισχυρή αεροπορία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και στα χρόνια που έρχονται, γιατί βλέπουμε μπροστά.

Θα εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας, θα φέρουμε τη καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις, τη νέα τεχνογνωσία χρησιμοποιώντας τα νέα ελληνικά μυαλά που είναι το ίδιο ικανά με όλα τα άλλα. Θα σταματήσουμε τη λογική αγοράζουμε από τα ξένα ράφια μόνον όπλα και θα πάμε σε δικές μας προηγμένες παραγωγές πολλαπλασιαστών ισχύων».

Όσον αφορά στο στελεχιακό δυναμικό, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «θα αλλάξουμε καταρχήν τελείως την θητεία και από την θητεία αγγαρεία θα πάμε στη θητεία ευκαιρία και ο κάθε οπλίτης μας θα έχει ψηφιακές δεξιότητες, γιατί αυτό απαιτεί η εποχή μας» και συμπλήρωσε:

«Θα νοιαστούμε και για τα επαγγελματικά μας στελέχη, τη σπονδυλική στήλη των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας. Θα βελτιώσουμε το διάγραμμα της καριέρας τους, θα εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ο πρωθυπουργός μου έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την αρχή του οικιστικού πρόγραμμα για τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας, ώστε ο καθένας που υπηρετεί μέσα σε ένα ορατό χρόνο από σήμερα να μπορεί να έχει δωρεάν παραχώρηση κατοικίας στον τόπο που η πατρίδα τον έστειλε να υπηρετήσει».

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Για τους ΕΠΟΠ δεν έχει κάνει τίποτα και σε μερικούς μήνες φεύγουν οι πρώτοι με μειωμένη σύνταξη εφάπαξ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνταξη θα πάρεις στα 60 και αυτή 3 κ 60

      Διαγραφή
    2. Οι εργαζόμενοι με πρόσληψη μετά την 1/1/1990, υπάγονται σε καθεστώς 40ετίας (εισφορές 40 ετών εργασίας, ακόμα και με πλασματικά),αν τα έχεις καλώς, αν δεν τα έχεις, πας όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δηλάδή με τη συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας και η σύνταξη υπολογίζεται με το πόσα χρόνια έχεις πληρώσει εισφορές. Το γράφω όσο πιο απλά μπορώ. Δηλαδή αν το Β1 σε βγάλει σε αποστρατεία λόγω ΟΗ (όριο ηλικίας), και φύγει στη συνέχεια ο φάκελος στον εφκα για απονομή ΣΠ (συνταξιοιδοτικής πράξης), δυστυχώς, αν δεν έχεις τα απιτούμενα έτη ασφάλισης για σύνταξη, τότε......στα 62 μαζί με τους υπόλοιπους, τόσο απλά,.

      Διαγραφή
  2. Πάλι ανέκδοτα άρχισαν. Η περίφημη αναδιοργανωση που ξεκίνησε αρχές του 2000 και θα τελειώσει τέλη του 3000. Παντού αχρείαστα στρατόπεδα πχ Τανάγρα μεσολογγι ατάλαντη Άρτα Καστοριά Γρεβενά Κόνιτσα Κόρινθο Σπάρτη Καλαμάτα Πάτρα Βέροια Σέρρες Καβάλα και πάει λέγοντας και φυσικά Αττική με 10-15000 χιλιάδες αμεταθετους εδώ και χρόνια και μονάδες φαντασμα. Λόγια του αέρα. Έρχονται εκλογές και όλα θα μείνουν όπως είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ στον Έβρο που έχει σε κάθε γωνιά και ένα στρατόπεδο θες να μας πεις ότι χρειάζονται....Ποσο βαθιά νυχτωμένος είσαι....για αυτό είμαστε 1000 χρόνια πίσω.

      Διαγραφή
  3. Άμα κλείσεις στρατόπεδα μειώνεις αυτόματα και τους ανωτατους σε αριθμό. Θα πρέπει από 200 ταξίαρχος να πας στους 80 από 40 υποστρατηγους στους 20 από 15 αντιστρατηγους στους 5 κλπ. δεν νομίζω.... θα πεθάνουν από τον καημό τους οι των ασει για αυτό ζουν και ταλαιπωρούν τους πάντες μια ζωή. Πως θα πηγαινοφερνει με τζιπ υπηρεσιακό μετά την γυναίκα του ο ανωτατος? Δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε που πολλα χωριά θα ειχαν ερημωσει χωρις στρατο - στρατοπεδα παρε παραδειγμα την θηβα απο το κεντρο ζει

      Διαγραφή
  4. Εγώ ΘΑ γίνω αστροναύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσ' τα υπουργέ μου.... Τα μέχρι τώρα σημάδια δείχνουν υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για σοβαρά ζητήματα των ΕΔ. Για αρχή,θα ψηφίσω άλλο κόμμα(εκτός κυβερνώντος) ,και αν ακόμα μετά υπάρχει η καλή πρόθεση για εν μέρει λύση του στεγαστικού,τότε βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι εάν χρειαζόμαστε αυτές τις δυνάμεις (στρατόπεδα) στις περιοχές αυτές και μετά να δούμε τι θα κάνουμε.. όχι πονάει πόδι κόβουμε πόδι... Εάν χρειάζονται επιχειρησιακά τότε πρέπει να δούμε το ζήτημα της στελέχωσης και όχι να τις κλείσουμε.. Θέλει εξέταση της δομής δυνάμεων και όχι προχειρότητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα στη σελίδα, γιατί τέτοια είδηση είναι μόνο για γέλια από αυτή τη γελοία κυβέρνηση και αρμόζει στην ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα, θα, θα, θα, θα.......... Καλή Πρωταπριλιά 365 μέρες το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωταπριλιά σήμερα,για όσους δεν το ήξεραν ή δεν το κατάλαβαν .Η δήλωση του έχει αξία αστείου,και δη πρωταπριλιάτικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Θα πάψουμε να έχουμε μονάδες πληρότητας στο 30%." Έλεος ! Πόσες μονάδες έχουν μεγαλύτερη επάνδρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή θα μειώσει τη δομή του στρατου και τον αριθμό των μονάδων; Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα.Αυτές οι μονάδες επανδρωνονται με επιστρατους, προσωπικό με φάκελο "γ" κλπ.Να αυξήσει λίγο τη θητεία τουλάχιστον στους 15 μήνες.Θεος φυλάξει μη γίνει τίποτα.Θα πάθουμε ότι έπαθαν στην Κύπρο το 74.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έχουνε ξαναγράψει, το ξαναγράφουμε "η φαλάκρα αποτελεί ένα είδος αναπηρίας που καταδεικνύει την μειωμένη κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλο" και φυσικά παντού στο κεφάλι. Κατά τα άλλα ο θυμόσοφος λαός δλδ η πλέμπα, λέει, και όχι εμείς που είμαστε της υψηλής κενωνιας, "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα", αυτά, τίποτα άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά τα λεγόμενα του,θα τα βάλει με τη συντεχνία της παραγωγής ανωτάτων, όπως και με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στις παραμεθόριες περιοχές,που συνήθως οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι που συντηρούν με ζεστό χρήμα τη τοπική οικονομία.
    Ε, άμα είναι να βγουν στις ευρωεκλογές, αξίζει να πει και μια τιτανοτεράστια μπαρούφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα θα θα θα ....θα θαθαθαθα θααα θα θα φάμε με χρυσά κουτάλια πάλι φτάνει μας καλομαθαίνουν θα θα θα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή