Ο «φρεγατάς» της «Ύδρας» Αντιπλοίαρχος Δρούγκας

Ο «φρεγατάς» της «Ύδρας» Αντιπλοίαρχος Δρούγκας

Σύμφωνα με τον «BHMAτοδοτη»:

Πώς κατάφερε η φρεγάτα «Υδρα» να αναχαιτίσει τα δύο UAVs

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του Αντιπλοιάρχου ΠΝ Χρήστου Δρούγκα ως Διοικητή της φρεγάτας «Ύδρα», η οποία μετέχει στην επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μια ζωή ο Αρχιπλοίαρχος «φρεγατάς» μέσα στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, υπασπιστής του Αντιναυάρχου (έ.ά) Λυμπέρη, εξαίρετος αξιωματικός.

Παρά το γεγονός ότι η «Υδρα» είναι ένα παλιό καράβι, ωστόσο όλα τα όργανά του (και τα αμυντικά συστήματά του) λειτούργησαν πλήρως στην ανάσχεση των πυραύλων- UAV των Χούθι. Όταν στα ραντάρ της φρεγάτας, την ώρα που συνόδευε ένα ιταλικό εμπορικό έδειξαν δύο άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα να πετούν με ταχύτητα προς τη φρεγάτα, ο Αντιπλοίαρχος Δρούγκας, δεν έχασε καιρό, έδωσε αμέσως εντολή να επιχειρήσει το πυροβόλο 554. Δεν είναι ένα συνηθισμένο πυροβόλο, ρίχνει με εξαιρετική ταχύτητα βλήματα των 127 χιλιοστών με ακρίβεια. Οι κάνες του σημάδευσαν τα άγνωστα drones και μια ομοβροντία πυρός ακούστηκε. Μπορεί να μην καταρρίφθηκαν τα εχθρικά drones, που σίγουρα, εάν συνέχιζαν την πορεία τους θα κτυπούσαν και την φρεγάτα και το ιταλικό εμπορικό, αλλά άλλαξαν πορεία. Άλλωστε εάν πλησίαζαν ακόμα λίγο ο αρχιπλοίαρχος Δρούγκας θα έδινε εντολή να λειτουργήσουν τα άλλα αντιαεροπορικά συστήματα μικρών αποστάσεων της φρεγάτας.

Η φρεγάτα «Υδρα» με 198 μέλη του πληρώματος, ανάμεσα τους και οι άνδρες των ΟΥΚ (με το 15% του πληρώματος γυναίκες) πλέει τώρα στον κόλπο του Αντεν, συνοδεύοντας άλλα εμπορικά πλοία με ασφάλεια, περιμένοντας, πανέτοιμη, την επόμενη πρόκληση. Ήταν για τον κυβερνήτη της «Υδρας» όλη αυτή η επιχείρηση ανάσχεσης των drones των Χούθι μια δοκιμή εάν θέλετε πως όλα τα οπλικά συστήματα λειτουργούν στην εντέλεια και ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του πληρώματος βρέθηκαν αμέσως σε ετοιμότητα.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Μη μοιράζετε άλλο σανό, φτάνει, χορτάσαμε! Αντε και αρχηγός ναυτικού το παλικάρι που "πυροβόλησε" 😝 έτσι δεν είναι βρε κονδυλοφόροι του BHMAτοδοτη ; 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί νά πεις μπράβο στον κόσμο του πλοίου που ανταποκρίνεται στις δυσκολίες και φαίνεται το αξιόμαχο, γράφεις αρλουμπες. Θες γιατρό αμέσως. Καλή σαρακοστή.

      Διαγραφή
  2. Ρε φίλε ούτε το σενάριο του "Υποβρύχιο Παπανικολής" δεν είχε τέτοια πλοκή και αγωνία. Αλλά φευ, που με βρεις την σήμερον ημέρα έναν Κώστα Καζάκο και έναν Γιάννη Φέρτη να παίξουν σε ανάλογο σενάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το καλή σαρακοστή νομίζεις ότι γίνεσαι κύριος! Μάθε να ξεχωρίζεις τον υπαινιγμό και για ποιον (ους) είναι. Έχεις περάσει από φρεγάτα ή μόνο τους κάβους έδενες; Ο φρεγατάς(;) και το παραμύθι όπως το γράφει για κάνες(;) και ομοβροντίες το κατέβασες αμάσητο, έτσι για την τιμή,την δόξα και το αξιόμαχο του πληρώματος, να το κοιτάξεις οπωσδήποτε γιατί τον γιατρό που άμεσα σου ήλθε στο μυαλό μάλλον εσύ τον αποζητάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν δεν είναι αρχιπλοίαρχος ο κυβερνήτης!! Είναι αντιπλοίαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα κι εσύ.... Στο ελλαδιστάν πέντε πάνω-πέντε κάτω,εκεί θα τα χαλάσουμε???!!!!.....

      Διαγραφή
  5. Αυτό "με το 15% του πληρώματος γυναίκες" σε παρένθεση, γιατί μας το αναφέρει; Για να χειροκροτήσουμε να σιγοντάρουμε τον δένδια για τις εθελόντριες γυναίκες του και τα φιλανδικά περιτυλίγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομοβροντία λέει, με 2 τουφεκιες που έριξε το πυροβόλο. Είχαμε τον επακουμβιτή, τώρα έχουμε και τον "φρεγατά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερώτηση άσχετου: Μπεκατσόνι σε καρτέρι υπό συνθήκες σχεδόν σκότους μπορούν να το καταρρίψουν? ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή