Δένδιας για παραιτήσεις ΕΔ: Σχεδιάζεται πρόσληψη μεγάλου αριθμού ΕΠΟΠ ΠΝ και αυξάνονται εισακτέοι στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ

Δένδιας για παραιτήσεις ΕΔ: Σχεδιάζεται πρόσληψη μεγάλου αριθμού ΕΠΟΠ ΠΝ και αυξάνονται εισακτέοι στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των δυσχερειών και για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις συνθήκες εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για τον γενικό εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου σταδιοδρομίας κατάστασης και μέριμνας όλων των κατηγοριών προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο έλεγχος της απαρέγκλιτης τήρησης της νομοθεσίας και ειδικά των διατάξεων που σχετίζονται με τα ευαίσθητα ζητήματα των μεταθέσεων, των συνυπηρετήσεων και γενικά υπηρεσιακών μεταβολών είναι σταθερός. Παράλληλα, το έργο της υποβολής και της αξιολόγησης λύσεων και προτάσεων εκ μέρους των Γενικών Επιτελείων για κάθε συναφές ζήτημα είναι συνεχές, όπως άλλωστε αυτό αντανακλάται σε σειρά παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικά της πρόσφατης τροποποίησης της κοινής υπουργικής απόφασης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για την προσαύξηση του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή.

Ως προς τη στεγαστική συνδρομή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην Αττική και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικό πρόγραμμα, στο οποίο έχει ενταχθεί και η ολοκλήρωση κατασκευής νέων κατοικιών για το Πολεμικό Ναυτικό στον Σκαραμαγκά και στην Κρήτη.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της στελέχωσης, επισημαίνεται ότι ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές έχει ήδη αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν, ενώ έχει προγραμματιστεί και η σημαντική περαιτέρω αύξησή του στα προσεχή ακαδημαϊκά έτη. Ομοίως υφίσταται σχεδιασμός για την πρόσληψη μεγάλου αριθμού Επαγγελματιών Οπλιτών στο Πολεμικό Ναυτικό, πέραν όσων εκκρεμούν από προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Σε παλαιότερο κοινοβουλευτικό έλεγχο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο ΥΕΘΑ, είχε απαντήσει ότι για το 2024 σχεδιάζεται η πρόσληψη 1.194 ΕΠΟΠ.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Θα βγενετε στα κατσικοχωρια σαν το γερό Καραμανλή που έλεγε ήρθε για να τον ντυσεις όχι να τον να τον ρωτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κατάντημα του στρατεύματος πραγματικά. Όρεξη για δουλειά μηδέν. Όλα τα στελέχη απλά κάνουν υπομονή μέχρι να αποχωρήσουν. Κανένα κίνητρο για να γίνεις στρατιωτικός. Έξω πλέον αμείβεται καλύτερα κανείς έστω με ένα πτυχίο ΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι και ανοίξει η μάνικα με το όποιοι έχουν 25 μπορούν να φύγουν με μειωμένη θα φύγει πολύ κόσμος.35 με 40 χρόνια δε παλεύεται γενικά και με μεταθέσεις μια ζωή. Να δούμε που θα βρουν άλλους που με 800 δεν μπαίνει μορφωμένος κάνεις πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αυτοί που θα φύγουν θα είναι μορφωμένοι;

      Διαγραφή
    2. δεν θελουν μορφωμενους, φανταρους παραδουλευτρες για αττικες οδους, φωτιες και πλημμυρισμενα μερη θελουν

      Διαγραφή
  4. Δεν έχει νόημα. Ο πτυχιούχος ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ θα πάει στη μονάδα και δε θα κουνιέται καν, περιμένοντας να τα κάνουν όλα οι ΕΠΟΠ και οι εμθ.Ας ελεγχθούν για την εργασία τους πρώτα,και μετά μιλάμε για αυξήσεις, προσλήψεις και αναπλήρωση προσωπικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 14 Μισθούς στους Στρατιωτικούς άμεσα...ο Ιδιωτικός τομέας παίρνει πολύτιμα στελέχη ακόμα και με τα ίδια λεφτά μόνο και μόνο επειδή θα παίρνουν δώρα...ξυπνήστε και επιστρέψτε τα...που τους εξισώσατε με τους δημόσιους υπαλλήλους λες και κάνουν τα ίδια...από την άλλη βέβαια σας πειράζει αν κάποιοι συμπεριφέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι...τότε θυμάστε τα περί πατρίδος...γάτος γαμεί γάτος σκούζει που λέει και η παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή