Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Τροποποίηση της KYA για τα «ΠΛΕΥΣΙΜΑ» ΠΝ–Δείτε τι αλλάζει

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Τροποποίηση της KYA για τα «ΠΛΕΥΣΙΜΑ» ΠΝ–Δείτε τι αλλάζει

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 928/07.02.2024 η απόφαση με Αριθμ. Αριθμ. Φ.841/06/282186/Σ. 362 που αφορά την Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.841/26674/Σ.4145/07-03-2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας «Καθορισμός ύψους, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της προσαύξησης του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή» (Β’ 1425)

Ειδικότερα προστίθεται παρ. 3γ που περιλαμβάνει την νέα αποζημίωση 120€ για εκτέλεση ειδικής αποστολής υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ (με κόκκινα οι αλλαγές):

Άρθρο 1
Τροποποίηση του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Φ.841/26674/Σ.4145/07-03-2023 (Β' 1425) κοινής απόφασης
των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας

Στο άρθρο 1 της υπό στοιχεία Φ.841/26674/Σ.4145/ 07-03-2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας «Καθορισμός ύψους, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της προσαύξησης του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή» (Β' 1425) επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) προστίθεται περ. γ. στην παρ. 3, β) η παρ. 4 και η παρ. 5 τροποποιούνται και το άρθρο 1, διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας προσαυξάνεται για το κάτωθι προσωπικό:

α. Τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που ευρίσκονται σε αποστολή καθώς και το προσωπικό που αποσπάται σε αυτά, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους.
β. Των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή.

2. Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της περ. α της παρ. 1 λογίζεται ως κατ' αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της αποστολής, όπως παρακάτω:

α. Είκοσι (20) ευρώ, όταν ευρίσκονται σε αποστολή εντός Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ.
β. Εξήντα (60) ευρώ, όταν ευρίσκονται σε αποστολή εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.

3. Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της περ. β της παρ. 1 λογίζεται ως κατ' αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της ειδικής αποστολής, όπως παρακάτω:

α. Εξήντα (60) ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εντός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.
β. Εκατό (100) ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά.
γ. Εκατόν είκοσι (120) ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης εκτός ΠΕ Α/ ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά.

4. Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά από εισήγηση των Ανώτατων Συμβουλίων των οικείων Κλάδων, καθορίζει με απόφασή του τις αποστολές - ειδικές αποστολές της παρ. 1 για την εφαρμογή της παρούσας, τον χαρακτηρισμό των αποστολών αυτών ως υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης, καθώς και το ετήσιο όριο ημερών αποζημίωσης ανά κατηγορία δικαιούχων, ώστε η ετήσια δαπάνη να μην υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ ετησίως.

5. Η ανωτέρω προσαύξηση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη, με εξαίρεση τη μετακίνηση για εκτέλεση ειδικών αποστολών της περ. γ' της παρ. 3.».

Άρθρο 2
Έναρξη ισχύος


Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 01.01.2024.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ ή παρακάτω:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα είναι αφορολόγητα. Άρα τα 120 θα είναι γύρω στα 70 καθαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχχαχ για γέλια και για κλάματα εκεί στο υπεθα... γδοσυ όλα καλά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο Άδωνις από την γραφειαρα του με φουλ φύλαξη και ασφάλεια θα παίρνει 9 χιλιάρικα (φανερά) τον μήνα και το στέλεχος που κινδυνεύει από πύραυλο των χουθι να πάει στα ραδίκια,θα παίρνει 70€ την μέρα. Και ένα ύποπτο εφάπαξ επίδομα για να μη ξεσηκωθεί η οικογένεια του. σανό τρώμε και καθρεφτακια για τους ιθαγενείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη φορολογία των ποσών ούτε λόγος. Καλά μας δουλεύουν κανονικά. Την χρονιά που μας πέρασε είχα κοντά 250 μέρες εν πλω και ενώ πήραμε κάτι τις παραπάνω στην αρχή, φτάσαμε να πληρωνόμαστε 10 ευρώ τη μέρα στο τέλος με τις κρατήσεις. Δεν ντρέπονται καθόλου; Ας συνεχίσουν έτσι και δεν θα έχουν κόσμο να στελεχώσουν ούτε βάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.31€ πληρώτεο η υπηρεσία 24ωρη.πολυ δουλεμα.. γιατί δεν πληρώνονται και οι 8 ώρες αντί τις 5? Βγάλατε που βγάλατε ΦΕΚ... για τα πλευσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσημανε νομη τα άλογα χτυπάνε τις όπλες τους επί του καταστρωματος.Να δειται ως αποστρατους τι έχουν φτιάξει για όλους. Αυτό λέγεται αναγνώριση από το πολιτικο συστημα προς τους ταγμένους να φυλάνε Θερμοπύλες. Να φυγετε ολοι σας και να φέρουν Πακιστανους...Αλλιώς όλοι στον ντοκο με καφέ.Και ο Άγιος φοβερά θέλει τελικά.

      Διαγραφή
  6. Άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη για το προσωπικό του ΠΝ, ειδικά του στόλου. Μετά το νομοσχέδιο, εξευτελισμού των αποφοίτων ΑΣΣΥ σειρών 1994 και μετά, την μείωση του προσωπικού, τα τριπλά καθήκοντα, την ανύπαρκτη μέριμνα προσωπικού, ήρθε και αυτό. Καληνύχτα για αύριο κύριοι & κυρίες της κυβέρνησης. Σε αναμονή για το επόμενο νομοσχέδιο, μπορείτε και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς εξευτελισμός των αποφοίτων ΑΣΣΥ??

      Διαγραφή