Τα χαρτιά του αυτοκινήτου στο κινητό – Μπορώ να τα δείξω σε έλεγχο από την Τροχαία;

Τα χαρτιά του αυτοκινήτου στο κινητό – Μπορώ να τα δείξω σε έλεγχο από την Τροχαία;

Η προσθήκη του MyAuto στο ψηφιακό πορτοφόλι έχει προσφέρει διευκόλυνση στους οδηγούς, αλλά πολλοί συνεχίζουν να έχουν κάποιες απορίες σχετικά με την ισχύ του.

Στο ψηφιακό πορτοφόλι του οδηγού, gov.gr Wallet, μαζί με την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, έχει περάσει το MyAuto η υπηρεσία του gov.gr που επιτρέπει στον οδηγό να αναζητήσει τις σημαντικότερες πληροφορίες που αφορούν το όχημά του.

Ειδικότερα, ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί για τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινησία ή έχει κλαπεί, τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα αποτελέσματα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου και τα στοιχεία ασφάλισης.

Το MyAuto, ειδικά μετά την ένταξή του στο gov.gr Wallet, έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του οδηγού, επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματός του στο λεπτό. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγοι όσοι έχουν ακόμα κάποιες απορίες σχετικά με το αν μπορούν να επιδείξουν το MyAuto, μέσω του gov.gr Wallet, σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου.

Επί παραδείγματι, αντί να επιδείξουν στον διενεργούντα τον έλεγχο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να ανοίξουν το MyAuto και να επιδείξουν το αντίστοιχο ψηφιακό έγγραφο. Η απάντηση είναι όχι.

Όπως αναφέρεται στο gov.gr (πατήστε εδώ), MyAuto που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι πληροφοριακού χαρακτήρα. Δεν έχει την ίδια νομική ισχύ με τα φυσικά έγγραφα που παρέχουν τις ίδιες πληροφορίες και δεν είναι υποχρεωτικά αποδεκτό από τις Αρχές της χώρας, όπως η Τροχαία.

Συνεπώς, σε έλεγχο της Τροχαίας, ο οδηγός θα χρειαστεί να παρουσιάσει τα φυσικά έγγραφα που πιστοποιούν τις πληροφορίες του οχήματός του.

Υπενθυμίζεται ότι, από την άλλη, η Τροχαία δέχεται το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Πώς βάζω το MyAuto στο gov.gr Wallet

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ήδη περάσει το gov.gr Wallet στο κινητό μας τηλέφωνο, πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Επιλέγουμε το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (myAuto)». Άμεσα οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησής μας.

Στη συνέχεια όλες οι πληροφορίες που αφορούν το όχημά του θα εμφανιστούν στην οθόνη του. Επιλέγοντας για παράδειγμα το «κουτάκι» που αφορά το ΚΤΕΟ, ο οδηγός θα μπορεί να δει πότε πέρασε για τελευταία φορά τεχνικό έλεγχο, πότε πρέπει να ξαναπεράσει την πόρτα ενός κέντρου.

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Δεν λειτουργεί το σύστημα με τις Στρατιωτικές Ταυτότητες. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειδικά η πληροφορία, να βλέπω αν έχει κλαπεί το αυτοκίνητό μου πολύ γ@μ@τη για μας τα γερόντια με άνοια 😜 γιατί το οδηγώ και δεν ξέρω αν μου το έχουν κλέψει!! 😂 😝 Δεν περνάνε κανένα 50 ευρω για βενζίνη λέω εγώ και να αφήσουν τα χαζά παιχνιδάκια καθρεφτάκια για τους γκαγκά δες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ. ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ " ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΗ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ???"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν φτάσει η ώρα της κληρονομιάς (εύχομαι να αργήσει), τότε να έχουν μπροστά τους οι κληρονόμοι, τον κηφήνα ή την κα κουρ@δ@ της εφορίας και να τους δέρνουν αλύπητα για την τεράστια διαφορά που αμέλησαν να διορθώσουν.

   Διαγραφή