Συνάντηση Συντονιστικού με Γ.Γ. Κοιν. Ασφαλίσεων: Θα εξεταστούν τα προβλήματα Αποστράτων–Τα 13 Θέματα

Συνάντηση Συντονιστικού με Γ.Γ. Κοιν. Ασφαλίσεων: Θα εξεταστούν τα προβλήματα Αποστράτων–Τα 13 Θέματα

Συνάντηση Συντονιστικού με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Νικόλαο Μηλαπίδη

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ., επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Νικόλαο Μηλαπίδη για θέματα αρμοδιότητάς του.

Στην συνάντηση από το Συντονιστικό Συμβούλιο συμμετείχαν ο Προεδρεύων του Συντονιστικού και Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναυάρχος ε.α. Θ. Γερούκης ΠΝ, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υποστράτηγος ε.α. Ι. Δεβούρος, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κ. Τζαβέλλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΝ Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Εμμ. Αναγνωστάκης ΠΝ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ Αντισμήναρχος (ΤΜΑ) ε.α. Κωσ. Αναγνωστάκης.

Στη συνάντηση ετέθησαν και κατατέθηκε εγγράφως από το συντονιστικό υπόμνημα με προτάσεις και αναπτύχθηκαν θέματα και προβλήματα που άπτονται της ασφαλιστικής νομοθεσίας και συνταξιοδοτικής πολιτικής, όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) των Ν. 3863/10 & Ν. 3865/10, σεβασμός από την πολιτεία στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων για πλήρη επαναφορά των συντάξιμων αποδοχών των συνταξιούχων στρατιωτικών που αφαιρέθηκαν τον Ιούλιο του 2012 (λόγω μείωσης των μισθολογικών κλιμακίων των εν ενεργεία στελεχών) και επανήλθαν μόνο κατά 50% αυτών, όπως προβλέπουν οι ακυρωτικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους απόστρατους Αξιωματικούς.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, ο κ. Γ. Γ. και το επιτελείο του άκουσαν με προσοχή τα παρακάτω θέματα που αναπτύχτηκαν λεπτομερώς και έδειξε ότι γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα που μας απασχολούν τα οποία υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν.

ΘΕΜΑΤΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

1ο Θέμα «Εισφορά Αλληλεγγύη Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.) των Ν. 3863/10 & Ν. 3865/10»

Κατάργηση της Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) των Ν. 3863/10 & Ν. 3865/10, διότι είναι μια άδικη κράτηση η οποία απομειώνει τις όποιες προβλεπόμενες νόμιμες αυξήσεις στις συντάξεις μας, καθόσον οι εξαγγελίες για το νέο συνταξιοδοτικό προέβλεπαν κατάργηση όλων των μνημονιακών ΚΑΙ προμνημονιακών κρατήσεων. Κατ’ ελάχιστον, επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας με μείωση των συντελεστών τουλάχιστον 50% ανά κλιμάκιο, ή επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας, με υπολογισμό κρατήσεων όχι επί του συνολικού ποσού αλλά επί του υπερβάλλοντος ποσού κάθε φορά που αλλάζει το κλιμάκιο.

- Είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ότι θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο έως το τέλος του 2023 για επαναπροσδιορισμό της ΕΑΣ το οποίο και αποσύρθηκε.

- Επίσης ο πρώην Υπουργός «Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ., στις 5 Δεκεμβρίου 2023, μας ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο (2024) επίκειται νομοθέτηση της μείωσης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ώστε να μην επιβάλλεται από το «πρώτο ευρώ» αλλά μόνο στο ποσό που υπερβαίνει το πλαφόν κάθε κλιμακίου.

2ο Θέμα «Εφαρμογή των ακυρωτικών υπ΄αριθμ. 2192/2014 & 1128/2016 αποφάσεων της ολομέλειας του ΣτΕ για επαναφορά των συνταξίμων αποδοχών των συνταξιούχων στρατιωτικών που αφαιρέθηκαν το 2012 και επανήλθαν μόνο κατά 50% αυτών»

Σεβασμός στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων από την πολιτεία και εφαρμογή των ακυρωτικών αποφάσεων υπ’ αριθμ: 2192/2014 και 1128/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των νόμων 4093/12 και 4307/2014 για επαναφορά των συντάξιμων αποδοχών που μας αφαιρέθηκαν τον Ιούλιο του 2012 (λόγο μείωσης των μισθολογικών κλιμακίων των εν ενεργεία στελεχών) όπου επανήλθαν μόνο στο 50% αυτών, ως ισότιμη αντιμετώπιση των συνταξιούχων στρατιωτικών με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, καθώς σε καμία άλλη κατηγορία συνταξιούχων, δεν μειωθήκαν επιπρόσθετα και οι συντάξιμες αποδοχές τους, (από τις οι οποίες βάσει των ποσοστών αναπλήρωσης ενός εκάστου, υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη) πέρα των κοινών μνημονικών μειώσεων.

Το θέμα είχε τεθεί:

α) Στην διαδικτυακή συνάντηση του Συντονιστικού των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ., με τον Υφυπουργό Εργασίας για θέματα Κοινωνικής «Συντονιστικό Συμβούλιο Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ.» Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στις 9 Απριλίου 2021, όπου αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, αναφέροντας ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί.

β). Στον πρώην Υπουργό «Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ., στις 5 Δεκεμβρίου 2023, ο οποίος είχε υποσχέθεί ότι θα εξετάσει άμεσα το αίτημα αυτό.

3ο Θέμα «Εκπροσώπηση στο Δ.Σ. e–Ε.Φ.Κ.Α. & με στέλεχος των Αποστράτων»

Εκπροσώπηση στο νέο όργανο Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ με εκπρόσωπο των απόστρατων συνταξιούχων των ΕΔ που θα υποδεικνύεται από το συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων, όπως συμβαίνει για τους υπόλοιπους συνταξιούχους από την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων. Οι απόστρατοι των ΕΔ εκπροσωπούν πάνω από 100.000 οικογένειες στην ελληνική κοινωνία (μαζί με τα εν ενεργεία στελέχη αγγίζουμε τους 200.000) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά ειδικής διαχείρισης και οφείλει η πολιτεία να μας είχε δώσει τη δυνατότητα να συμμετοχής στο νέο όργανο Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ.

4ο Θέμα «Επανυπολογισμός της σύνταξης όσων αποστράτων έκαναν χρήση της πλασματικής τριετίας Κονδύλη (3/35 «έτη ΚΟΝΔΥΛΗ)»

Επανυπολογισμός από τον ΕΦΚΑ των συντάξεων όσων Αποστράτων έκαναν χρήση του ευεργετήματος της πλασματικής τριετίας Κονδύλη για να αποστρατευτούν με ευνοϊκότερο καθεστώς. Η βάση υπολογισμού της σύνταξής τους να είναι ο βασικός μισθός της τελευταίας μισθολογικής τους προαγωγής και να συνυπολογίσουν τα χρόνια αυτά ως συντάξιμα όπως ήταν στο προηγούμενο καθεστώς.

5ο Θέμα «Επαναφορά του Ποσοστού Αναπλήρωσης 2% ανά έτος από τα 40 έως τα 45,00 συντάξιμα έτη ασφάλισης»

1. Επαναφορά του Ποσοστού Αναπλήρωσης πάνω από τα 40 συντάξιμα έτη ασφάλισης με προσαύξηση 2% ανά έτος. όπως ίσχυε μέχρι τις 30/09/2019. Η προσαύξηση αυτή αποτελεί δίκαιο μέτρο για τους ασφαλισμένους που έχουν πάνω 40 συντάξιμα έτη, ή κατέβαλαν εισφορές για αναγνώριση επιπρόσθετων ετών βάση του δικαιώματος που τους δίνει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

2. Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο πλήττεται μεγάλος αριθμός συνταξιούχων στρατιωτικών, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και όχι συγκεκριμένες κατηγορίες και φυσικά, αδικούνται και τιμωρούνται όσοι έμειναν στην υπηρεσία (εν ενεργεία), πάνω από 35 χρόνια, υπηρέτησαν σε Μονάδες Εκστρατείας, σε Μονάδες παραμεθορίων περιοχών και είχαν λίγα πτητικά εξάμηνα ή 18μηνα των ειδικών κατηγοριών.

Ως εκ τούτου καταστρατηγείται η βούληση του νομοθέτη, ο οποίος θέλησε να επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στην κατηγορία αυτών των στελεχών και ως κίνητρο για την παραμονή στην ενεργό υπηρεσία, είχε θεσπίσει την προσαύξηση της σύνταξής τους (5ετία, 18μηνα, εξάμηνα) και όσοι εκ των εν αποστρατεία αξιωματικών παρέμειναν στην υπηρεσία πέραν της 35ετίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία στους έχοντες από 40-45 συντάξιμα έτη, προτείνουμε να προστεθεί ως εδάφιο 2 στην παράγραφο 5 του άρθρου 36Α όπως προστέθηκε με το άρθρο 32 του ν.4670/20 στον Ν.4387/16 όπως κατωτέρω: «…..Εδάφιο 2: Επίσης τα ποσοστά αναπλήρωσης προσαυξάνονται πέραν των ποσοστών του πίνακα 2 της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του ν.4387/2016, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του Ν.4670/20 και κατά ποσοστό 1,5% επιπλέον για κάθε έτος μετά το τεσσαρακοστό έτος, για όσους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ συμπληρώνουν συνολική συντάξιμη υπηρεσία άνω των 40 ετών και ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ του πρώτου εδαφίου……».

6ο Θέμα «Προσωπική Διαφορά»

Αναλογικότερη αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στο ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης έως και τα 35 συντάξιμα χρόνια, για παλαιούς και νέους συνταξιούχους, για άρση της αδικίας προς όλους. Η διάφορα δέκα (10) συντάξιμων ετών, από τα τριάντα 30 έως τα σαράντα (40) έτη είναι 23,64% (40 έτη = 50,01% & στα 30 έτη =26,37%) με αποτέλεσμα αδίκως οι παλαιοί συνταξιούχοι να έχουν προσωπική διαφορά και οι νέοι συνταξιούχοι δυσανάλογα πολύ μικρή σύνταξη.

7ο Θέμα «Απεμπλοκή/Απεξάρτηση Στρατιωτικών Συνταξιούχων από τον e- ΕΦΚΑ»

Αντισυνταγματική η ένταξη των στρατιωτικών στον ΕΦΚΑ (άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος & άρθρα 87, 98 και 103 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΎ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΟΥ 1975). Το Σύνταγμα επιφυλάσσει στους στρατιωτικούς ένα ιδιαίτερο υπηρεσιακό και συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ειδικότερα ο συνταγματικός νομοθέτης του 1975 με τα άρθρα 87, 98 και 103, ρυθμίζει την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση των Στρατιωτικών και συνακόλουθα το ασφαλιστικό τους καθεστώς - το οποίο τελεί σε συνάρτηση της θέσης που κατέχουν και ως εκ τούτου αποτελεί σύστημα επαγγελματικής ασφάλισης - διακρίνοντας αυτό από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που κατοχυρώνεται ως κοινωνικό δικαίωμα στο άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος. «Η υπαγωγή με νόμο σε ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών με τους λοιπούς εργαζόμενους δεν συνάδει με τη θέση που το ισχύον Σύνταγμα επιφυλάσσει σ' αυτούς, δεδομένου ότι αυτή συνιστά συνταγματικό κεκτημένο, η ανατροπή του οποίου απαιτεί αναθεώρηση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων».

Ως γνωστό οι Στρατιωτικοί κρίνονται για την παραμονή τους στο στράτευμα και έχουν αποστρατείες χωρίς τη θέληση τους, δεν θα έπρεπε να υπάγονται στις διατάξεις του υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, με ποσοστά αναπλήρωσης σε συνάφεια με τα έτη ασφάλισης, άρα μικρότερης σύνταξης. Στον ΕΦΚΑ υπήχθησαν όσοι είχαν προηγουμένως ενταχθεί σε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (είτε άμεσα, είτε έμμεσα λόγω ίδρυσης Ταμείων Αρωγής και καταβολής Επικουρικών Συντάξεων),καθεστώς όμως που διαχρονικά δεν αφορούσε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και θα έπρεπε να μην είχαν ενταχθεί. Το θέμα πρέπει να εξετασθεί από μηδενική βάση.

8ο Θέμα «Κατάργηση των διπλών Εισφορών Υγειονομικής Περίθαλψης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους Στρατιωτικούς»

Κατάργηση της Εισφοράς Υγειονομικής Περίθαλψης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους από την σύνταξη, καθώς όταν αποφασίσουν να εργαστούν, λαμβάνει χώρα και 2η (δεύτερη) σχετική παρακράτηση, γεγονός που θεωρείται και κρίνεται υπερβολικό με δεδομένο πως η πληρωμή στο διπλάσιο των οικείων εισφορών, ευρίσκεται εκτός λογικής καθόσον δεν επιφέρει και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη.

9ο Θέμα «Έκδοση νέων συνταξιοδοτικών πράξεων με τον συντάξιμα μισθό (αποδοχές) όπως έχουν διαμορφωθεί μετά από τις αυξήσεις των δύο τελευταίων ετών στις συντάξεις»

Έκδοση νέων συνταξιοδοτικών πράξεων σύμφωνα με τις συντάξιμες αποδοχές όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά από τις αυξήσεις των δύο τελευταίων ετών στις συντάξεις, καθώς στα μηνιαία σημειώματα σύνταξης αναγράφεται για τους παλαιούς συνταξιούχους οι συντάξιμες αποδοχές όπως είχαν διαμορφωθεί την 12/5/2016 με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται οι πραγματικές συντάξιμες αποδοχές από τις οποίες υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη.

10ο Θέμα «Έξοδα κηδείας σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Παροχών Ασφαλισμένων Δημοσίου του e- ΕΦΚΑ που εκπονείται ή εκπονήθηκε»

Στον παλαιό κανονισμό παροχών ασφαλισμένων Δημοσίου, η μόνη κατηγορία ασφαλισμένων δημοσίου που δεν λάμβανε έξοδα κηδείας για τις περιπτώσεις θανάτου των συζύγων ή των τέκνων αυτών ήταν οι απόστρατοι συνταξιούχοι.

Παρακαλούμε να συμπεριληφθούμε σε όλες τις περιπτώσεις παροχών των άμεσα ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ καθώς και των μελών των οικογενειών μας όπως η παραπάνω περίπτωση.

11ο Θέμα «Διασύνδεση του e-ΕΦΚΑ με τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές»

Διασύνδεση του e-ΕΦΚΑ με τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές ώστε οι αποφάσεις τους να αποτελούν δικαιολογητικό έκδοσης Ηλεκτρονικής Κάρτας Αναπηρίας για τους δικαιούμενους απόστρατους και τα μέλη των οικογενειών τους. Δεν υπάρχουν δύο είδη ΑμεΑ και αφού ο νόμος αναγνωρίζει τις γνωματεύσεις των ως άνω επιτροπών είναι αδιανόητο οι δικαιούμενοι να στερούνται των ειδικών προνομίων που παρέχονται από την Πολιτεία.

Η πλέον γρήγορη λύση είναι η αποστολή των γνωματεύσεων στο KEΠΑ από τις Επιτροπές και η άμεση καταχώρησή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο χωρίς άλλες διατυπώσεις.

Έτσι ο ασφαλισμένος θα μπορεί να μπει στο σύστημα και να εκδώσει την ηλεκτρονική κάρτα αναπηρίας.

• Ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ένα απαιτηθεί.

12ο Θέμα «Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και Επιδόματος Αδείας»

Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας και όχι επιδοματική πολιτική.

13ο Θέμα «Επέκταση της διαδοχικής ασφάλισης και στους προ του 2016 εργαζόμενους συνταξιούχους απόστρατους»

Επέκταση της διαδοχικής ασφάλισης και στους προ του 2016 εργαζόμενους συνταξιούχους απόστρατους, για ισότιμη αντιμετώπιση.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Οι κοπελίτσες τι ακριβώς παριστάνουν εκεί; Μήπως είναι σερβιτόρες και πήγαν για σελφις με τα γεροντοπαλληκαρα; Σοβαρά τώρα, σοβαρά είναι θέματα αυτά για ξεκαρφωμα πριν τις εκλογές; Εντω μεταξύ η προεδράρα έχει γίνει σαν ντουλάπα από παλιά ελληνική ταινία με κοστούμι από τα πεθαμενατζίδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ η σιωπη δεν ειναι χρυσος.ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑμην υπακουοντας σε αποφασεις ανωτατου Δικαστηριου.
    Έχουμε 800 χιλιάδες εγγεγραμμένους φοιτητές που λαμβανουν 2.000ευρω ετησιως ΟΛΟΙ ενω αρκετοι λαμβανουν 2,400 με κοστος ετησιως 1,6 δις ευρω ετησιως περαν των μισων εισιτηριων παντου που τους πληρωνουμε μεσω φορολογιας.ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας συγχαίρω , πράγματι, για την ανάδειξη των προβλημάτων που βασανίζουν τους αποστράτους. Ο λαλίστατος κύριος Γεωργιάδης που συνεχώς ψεύδεται, ότι θα επιλύσει τα προβλήματα , από όποιο Υπουργείο περνά, τι έχει να πει τώρα; Ένα καλό χαστούκι για την κυβέρνηση αυτή ,είναι στις προσεχείς εκλογές είναι να μην πάρει ούτε ένα ψήφο από τους αποστράτους και των τριών Κλάδων και όχι μόνο. Μαύρο στους ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Συντονιστικό των 3 Ε.Α.Α. επισκέφθηκε για θέματα των Αποστράτων τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Νικόλαο Μηλαπίδη (πρώην διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο «Ποτάμι» και πρώην διευθυντή του γραφείου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (στην κυβέρνηση Σαμαρά) Τσαυτάρη ΠΑΣΟΚ) και τώρα στεγαζόμενο πλέον στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και πήραν τις φιλοφρονήσεις του και τις υποσχέσεις του ότι τα θέματά μας ΘΑ εξεταστούν:..........Πως θα βγάλει σαφή εικόνα ο χειμαζόμενος οικονομικά Απόστρατος για να πράξει αναλόγως στις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου .....όταν ΔΕΝ δικαιώνεται επανειλημμένα από την Πολιτεία;;;;;;
    Στην αντίστοιχη πρόσφατη συνάντηση με τους Συλλόγους ΑΣΣΥ γνωρίζουμε ότι οι απαντήσεις του κ. Γ.Γ. ήταν
    ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ για τους Αποστράτους !!!
    Τα ίδια σας απάντησε και σε σας;;;;;; και αν ΝΑΙ γράψτε το ΚΑΘΑΡΑ .....ποιο είναι το πρόβλημα και μένετε ΜΟΝΟΝ στο << θετικό κλίμα >> της συνάντησης ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυτελή γραφεία, κοπελίτσες, φρου- φρου κι αρρώματα. Αποτέλεσμα μηδέν. Τους παραπέμπουν στον Γ.Γ., από τον οποίο δεν εξαρτάτε καμία απόφαση, απλώς για να δείξουν, ότι ενδιαφέρονται για τους αποστράτους εν όψει ευρωεκλογών. Στρατηγοί με ποιόν πήγατε να συζητήσετε τα αιτήματα των αποστράτων. Μ' αυτόν που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Κατάντια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προεκλογικά έχουν ξαναγίνει παρόμοιες συναντήσεις γεμάτες χαμόγελα και φιλοφρονήσεις και αποτέλεσμα μηδέν, τάχα μου θα επιλυθούν τα αιτήματα και είναι εις γνώση των κυβερνώντων, παραμύθια της χαλιμας και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς ο λαλίστατος κύριος Γεωργιάδης, ως επίσης και οι μεταγενέστεροι αυτού δεν μας έταξαν το καλάθι του αποστράτου με λίγο καφέ, λίγα κουλουράκια, κονιάκ και κολ..βα. Αυτά τους τα ετοιμάζουμε εμείς. Μαύρο στους ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που αγόρασα παντελόνι με οκτώ τσεπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα μάλιστα. Δώστε εσείς 41 τακατο και θα σας δώσουν ξέρετε δε ζρειαζεται να τα γραψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για όσους αποστρατεύτηκαν 2012-2016 και τους κλέβουν το άλλο μισό συμπληρωματικό εφάπαξ ΜΟΥΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή