Ρόδος: Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ (ΦΩΤΟ)

Ρόδος: Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε χθες (13-03-24) το πρωί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, από τον Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά, που τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, στον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Χατζή.

Η τελετή έγινε στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Παναγιώτη Ροδίου» στην έδρα της 95 ΜΕΘ στην Παστίδα, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά, τοπικών Αρχών και φορέων.

Ο κ. Μανουράς μεταξύ άλλων δήλωσε «υπερήφανος που η Ιεραρχία τον εμπιστεύθηκε αναθέτοντάς του τη Διοίκηση της δυσκολότερης ίσως Μεραρχίας του Στρατού Ξηράς, στο μυοκάρδιο του Αιγαίου Αρχιπελάγους, αυτό του Νοτίου Συμπλέγματος της Δωδεκανήσου».

Αναφερόμενος στη χρονιά που πέρασε ως διοικητής της 95 ΑΔΤΕ ο κ. Μανουράς είπε πως ήταν ένα έτος που προσωπικά δεν χαρακτηρίζει δύσκολο αλλά ενδιαφέρον:

«Αντιμετωπίσαμε σημαντικές και πρωτόγνωρες προκλήσεις, όπως αυτή της μεγάλης πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου τον προηγούμενο Ιούλιο, σε συνδυασμό με αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βολές υψηλού βαθμού ρίσκου αλλά και κινδύνου, όπου καθημερινά επιδεικνύατε την τεχνική σας κατάρτιση, την εργώδη προσπάθειά σας για τη συντήρηση και διαφύλαξη του κυρίου υλικού, του όγκου των εργασιών αμυντικής οχύρωσης και την έξοχη διαχείριση των περιορισμένων πόρων, διατηρώντας ακέραιο και αλώβητο το πολύτιμο αγαθό «της άμυνας και της ασφάλειας», επιτρέποντας στους κατοίκους και ακρίτες των νησιών μας να αφοσιωθούν απερίσπαστοι σε έργα ειρήνης, δημιουργίας και ευημερίας».

Ειδικά, για τη φωτιά του καλοκαιριού 2023 στη Ρόδο, ο κ. Μανουράς είπε τα εξής: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αυταπάρνηση του συνόλου του προσωπικού, κατά τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2023, όπου σε αυτήν την πρωτόγνωρη για τη Ρόδο κατάσταση, το προσωπικό της ΑΔΤΕ αναγκάστηκε να εκκενώσει τουλάχιστον 3 Φυλάκια και Στρατόπεδα, πλέον της μιας φοράς.

Παρότι η φωτιά κατέκαυσε στο πέρασμά της ό,τι έβρισκε μπροστά της, οι εγκαταστάσεις της Μεραρχίας παρέμειναν ανέπαφες, λόγω της σοβαρής προεργασίας που εσείς είχατε πραγματοποιήσει κατά την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, αλλά και τη συγκινητική προσπάθεια του προσωπικού, το οποίο αγωνίσθηκε αντιμέτωπο με τη φωτιά και κατάφερε να διασώσει τις εγκαταστάσεις, δηλαδή το “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ”.

Χωρίς καμιά απώλεια, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, χωρίς καμιά διαμαρτυρία, εκτελώντας ασταμάτητα επί 12ήμερο την αποστολή του, ημέρα και νύκτα, σε τεράστια, δύσβατα και άκρως επικίνδυνα, λόγω της έντασης και ευμεταβλητότητας τού φαινομένου, δρομολόγια.

Εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο, η ΑΔΤΕ, κατόπιν εντολής των προϊσταμένων κλιμακίων, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς, με διάθεση βαρέων μηχανημάτων μηχανικού, καθώς και με πυροσβεστικά οχήματα, οχήματα υποστήριξης των πυροσβεστικών δυνάμεων, οχήματα περισυλλογής και μεταφοράς βαρέων μηχανημάτων όποτε ζητήθηκε από τις τοπικές Αρχές, οχήματα περισυλλογής μέσων της Πυροσβεστικής, οχήματα και προσωπικό για ανεφοδιασμό του συνόλου των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Το αποκορύφωμα ήταν η καταλυτική συνδρομή στον κρατικό μηχανισμό με οχήματα / προσωπικό και πλωτά μέσα τόσο στη μεγάλη εκκένωση μέσα σε μία νύχτα των 20.000 και πλέον τουριστών από τις ξενοδοχειακές μονάδες της Νοτίας Ρόδου και η μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία, όσο και η συμβολή στην περιφέρεια και τον δήμο κατά την οργάνωση των δομών φιλοξενίας τους με μεταφορά/αποθήκευση κλινών, καθώς και συνδρομή στη διανομή γευμάτων στις δομές αυτές.

Υλοποιήσατε πραγματικά μια τεράστια κινητοποίηση προσωπικού και μέσων, νύκτα, με ακραία καιρικά φαινόμενα και πίεση χρόνου, χωρίς να υπάρξει κανένα, ατύχημα, δυσλειτουργία, ή ολιγωρία.

Και μόνο γι’ αυτό, αισθάνομαι πραγματική υπερηφάνεια που υπήρξα διοικητής σας και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που μου επιβεβαιώσατε εν τοις πράγμασι αυτό που πάντοτε πίστευα για τον επαγγελματισμό και τον αλτρουισμό σας, χαρίζοντάς μου τέτοιες συγκινητικές στιγμές, οι οποίες θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη μου και στην καρδιά μου».

Ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος Εμμανουήλ Χατζής από την πλευρά του, στην ημερήσια διαταγή του επισήμανε μεταξύ άλλων, πως η τοποθέτησή του στη θέση αυτή «αποτελεί ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό μου και με καθιστά υπερήφανο, καθώς στη θέση αυτή έχουν διακριθεί εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες και άριστοι συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου και ο απερχόμενος διοικητής υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς, ο οποίος επιτέλεσε σημαντικότατο έργο, προσθέτοντας το δικό του ισχυρό αποτύπωμα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις περίοδο».

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr - dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ευλογούμε τα γένια μας-γλυφουμε τούς πάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία στο έργο σου Στρατηγέ φίλε Μανώλη στη νέα σου θέση ως Στρατιωτικός Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ με υγεία και δύναμη και ζητώ ο θρύλος και πάμε για τελικό στην Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή