Δένδιας για Eπίδομα Στόλου: Λειτούργησε αρνητικά–Aύξησε τη φορολογική κλίμακα και οδήγησε σε στέρηση–Θα διορθωθεί

Δένδιας για Eπίδομα Στόλου: Λειτούργησε αρνητικά–Aύξησε τη φορολογική κλίμακα και οδήγησε σε στέρηση–Θα διορθωθεί

Σε συνέντευξη του, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» (Σκάι 100,3), που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, απάντησε μεταξύ άλλων σε ερώτηση για τις παραιτήσεις στο ΠΝ:

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα που είπατε πληρώματα, μάθαμε ότι φύγανε 200 αξιωματικοί τον τελευταίο χρόνο από το ναυτικό. Τι θα κάνουμε τώρα, θα έρθουνε καινούρια μεγάλα πλοία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω, δε θα μπω στον αριθμό, όμως θα συμφωνήσω μαζί σας ότι υπήρξε ένα έντονο κύμα δυσαρέσκειας στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Νομίζω υπήρξε μια κορύφωσή του χάρη σε μια καλή πρόθεση ενός επιδόματος, το οποίο τελικά λειτούργησε αν το πιστεύετε αρνητικά, διότι αύξησε τη φορολογική κλίμακα και οδήγησε σε στέρηση αντί σε απόδοση, αλλά εν πάση περιπτώσει έχουμε..

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Άρα θα διορθωθεί αυτό;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μάλιστα, αυτό θα διορθωθεί. Το ανακοίνωσα ήδη και ο Στόλος το ξέρει. Κοιτάτε, δεν λέω ότι θα ανταποκριθούμε, η αντιπαροχή του ελληνικού Δημοσίου στην παροχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι ίση. Δεν το κρύβω αυτό.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Όχι, αρκεί οι φρεγάτες να έχουν πληρώματα γιατί εδώ κυκλοφορούν ότι οι φρεγάτες πια δεν έχουν..

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα δις ευρώ η μια κάνουν.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κοιτάτε, δεν πρόκειται να αφήσουμε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, γενικά τις Ένοπλες Δυνάμεις έτσι.

Θα κάνουμε και μια εκστρατεία σιγά-σιγά προσέλκυσης νέων στελεχών, γιατί χρειαζόμαστε καινούργια μυαλά και με τις αλλαγές που θα κάνουμε στη θητεία και τα μέτρα που παίρνουμε και για τα στελέχη. Το σημαντικότερο είναι το νέο οικιστικό πρόγραμμα που εξαγγείλαμε με χρήματα που μας έδωσε ο Πρωθυπουργός στα νησιά και στη Θράκη καταρχήν και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Κρήτη, ώστε να απαλλάξουμε από τον βραχνά του ενοικίου σε τουριστικές περιοχές τα στελέχη μας, νομίζω ότι θα βελτιωθεί αρκετά η ζωή τους.

Δεν λέω όμως ότι αυτό που κάνουν μπορεί να τύχει αντιπαροχής, διότι βάζουν και τη ζωή τους μπροστά. Αυτό ξέρετε δεν παλεύεται, δεν μπορείς να το ισοφαρίσεις με τίποτε. Όμως πρέπει να υπάρχουν μισθοί και παροχές αξιοπρέπειας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

  1. Εκτός από συνεντεύξεις και τελετές δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει. Έκανε τις κρίσεις ανακοίνωσε το όραμα του έβαλε έναν ναύαρχο εα στην ΕΑΒ και τελειώσαμε. Τα έλυσε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σοφό να αναγνωρίζεις τα λάθη αλλά και να απομακρύνεις άμεσα αυτούς που συνετέλεσαν σε αυτά. Είναι γνωστό ποιοι φρόντισαν, ώστε το θέμα με τα πλεύσιμα και τα επιδόματα γενικότερα να γίνει μαντάρα. Ο ένας είναι σπίτι τους, ο άλλος (γνωστός στους κύκλους του ΓΕΕΘΑ ως Σμπύρος) έπρεπε ήδη να έχει πάρει δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζεις να γράφεις την ίδια @@@@... Υπόλογοι για το επίδομα είναι ο απόστρατος ναύτης της ΓΔΟΣΥ και οι απόστρατοι ναυτικοί του γεν... Επίδομα ήθελαν, επίδομα πήραν.. επίδομα σημαίνει φορολογία... κλάψτε ελεύθερα..

      Διαγραφή
    2. @ 02, 2024 8:26:00 μ.μ.
      ενω εσυ σκορπιζεις ριγη συγκινησης με τη φοβερη τοποθετηση σου

      Διαγραφή
    3. Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2024 6:15:00 π.μ.
      Ενοχλεί η αλήθεια? Έτσι είναι... Τα παράπονα εκεί που πρέπει...

      Διαγραφή
    4. Επειδή βλέπω ότι το μοναδικό σου πρόβλημα είναι ο Σμπύρος θα μου αποτρέψεις να σου απονείμω τον τίτλο «πρόεδρος Λέσχης ‘’φίλων’’ Σμπύρου».
      Υ.Γ Σου δίνω μια συμβουλή να το ψάξεις ψυχολογικά γιατί μάλλον αυτός ο Σμπύρος σου δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα.

      Διαγραφή
  3. Εκεί στην κυβέρνηση είναι γέλια!!
    Μία παρωδία οι μισθοί και τα επιδόματα των στρατιωτικών πλην των ιδίων των βολευτών - υπουργών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κάθε λογής επιδόματα απλά δημιουργουν διχονοιες και διάλυση του προσωπικού. Επιδομα στόλου, πτητικό επιδομα, πτωτικο επιδομα, καταδυτικό επιδομα, αναδυτικο επιδομα... Σε λίγο θα εφεύρουμε επιδομα βολής χειροβομβίδας, επιδομα αλλαγής ερπυστριας, επιδομα παρασκευής παστίτσιου και πάει λέγοντας. Δουλειά του ναύτη είναι να πλέει στις θάλασσες του αεροπόροι να πετάει του μάγειρα να φτιάχνει παστίτσιο. Όλοι είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας και το έργο όλων είναι εξίσου σημαντικό. Αυξήστε τις αποδοχές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και κόψτε τα παιχνιδάκια δημιουργώντας υποομαδες εντός των ΕΔ. Επαναλαμβάνω, ο μισθός του αεροπόροι είναι για να πετάει και του ναύτη να ταξιδεύει στην θάλασσα για την εκπλήρωση της αποστολής του. Γιατί ειδικά επιδόματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην τα ισοπεδώνεις όλα, σκέψου λιγάκι γιατί κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς "iq ραδικιού" με αυτά που γράφεις

      Διαγραφή
    2. 7:18:00, εσύ μάλλον δεν μπορείς να δικαιολογήσεις κανένα επίδομα, ούτε καν παρασκευής παστιτσιου, μεταξύ μας για επίδομα σφραγίδας σε κόβω, και για αυτό θέλεις λεφτά στον ανεμιστήρα

      Διαγραφή
    3. Καλά κάτσε και κλάψε για το επίδομα στόλου εσύ... Παρακαλάτε για ψίχουλα. Αφήστε τις συντεχνιακες διεκδικήσεις (επιδομα στόλου, επιδομα φάρου, επιδομα βολής χειροβομβίδας, επιδομα αγοράς μάσκας και βατραχοπεδιλων) και πιέστε ενωμένοι για αυξήσεις στις αποδοχές όλων των στρατιωτικών. Ξυπνάτε. Σας δουλευουν

      Διαγραφή
  5. Ναι τώρα το κατάλαβαν, τότε που είχε βουίξει το π.ν. και όλος ο κόσμος, τότε που με παραδείγματα τους έλεγαν ότι είναι λάθος τα ποσά ο τρόπος, αυτοί αγρόν ηγόραζαν, άφηναν τον αγεεθα να κάνει τα δικά του, τώρα ΘΑ το διορθώσουν στο ορατό μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΠΝ τότε ήθελε επίδομα.. ο απόστρατος ναύτης της ΓΔΟΣΥ έβαλε επίδομα.. επίδομα σημαίνει φορολογία.. τώρα γιατί κλαίνε? Το ΓΕΕΘΑ έλεγε αλλά..

      Διαγραφή
    2. ανώνυμο 02, 2024 8:28:00 μ.μ.
      Προφανώς είσαι άσχετος με το τι είναι το επίδομα στόλου, οπότε ασχολήσου με καμία καραβάνα ή με καμιά στολή παραλλαγής, ξέρεις εσύ, αυτές που μοστράρατε σε φωτογραφίες.

      Διαγραφή
    3. Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2024 6:02:00 π.μ. προφανώς... Επίδομα σημαίνει φορολογία εισοδήματος σημαίνει μισθοδοσία... Αποζημίωση (οδοιπορικά) σημαίνει κρατήσεις μόνο για τα ταμεία και τέλος... Ο ναύτης φώναζε επίδομα... άρα?

      Διαγραφή
    4. @03, 2024 3:45:00 μ.μ.
      Άρα, επειδή εσύ δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο για να παίρνεις επιπλέον επίδομα, έχεις αφόρητα ζηλέψει και όχι ακριβώς για το επίδομα αλλά για το τι είσαι και δεν το παίρνεις.

      Διαγραφή

    5. Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2024 6:23:00 π.μ. Μεταξεταστέος.. Διάβασε σε παρακαλώ πολύ τι γράφεις και όταν βγάλεις άκρη, κάνε μία αποκωδικοποίηση.. Σας δουλέψαν ψιλό γαζί.. Επίδομα σημαίνει φορολογία εισοδήματος.. Στο ψήφισαν επίδομα, παίρνεις αγκαλιά και τη φορολογία.. Γιατί κλαις τώρα?? Δεν ήξερες, δεν ρώταγες??

      Διαγραφή
    6. Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2024 10:48:00 π.μ.
      όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, να το κοιτάξεις λιγάκι.

      Διαγραφή
  6. Περίμενε εσύ, επίδομα και βελτίωση μισθών. "Η Βουλή πληρώνει για αγορές υπολογιστών και κινητών βουλευτών και δημοσιογράφων (;)", αυτό διαβάζω σε άλλη σελίδα που κοινοποιεί και την απόφαση της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νέος ΥΕΘΑ ασχολείται σοβαρά με τις ΕΔ, σε αντίθεση με πολλούς προκατόχους του. Επίσης, είναι από τους ανθρώπους που διακατέχονται από συνέπεια λόγων και έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπλα μπλα μπλα....μένει λοιπόν να δείξει από τι διακατέχεται, μην τον πιάσει κανένα ρίγος και ψηλός πυρετός και δεν μπορέσει, δεν προκάμει όπως συνήθως γίνεται.

      Διαγραφή
  8. Οποιος καταλαβε τι σοβαρο ειπε ο οντως σοβαρος ΥΕΘΑ και νυν (και αει;) δελφινοσωτηρας στη στημενη(φωτογραφικη) συνεντευξη με την Ολγα περαν απο τις αβροτητες και την γαλατικη Κολωνακιου ευγενεια...ας μας το πει λιγο πιο συγκεκριμενα. Γιατι ο κυριος Νικος δεν ειπε το ουσιωδες, ποια ακριβως εθνικα συμφεροντα θα υπερασπιστει η ΥΔΡΑ που ειρησθω εν παροδω, ταχει τα χρονακια της... Αν δεν γελοιομαστε ολη αυτη την ιστορια δεν την ανοιξε η χωρα μας, συνεπως πρεπει να μας αιτιολογησει το προφανες. Για ποιον θα πολεμησουμε και κυριως με τι κοστος στο φοντο μιας (οιωνει) οικονομιας κατεστραμενης,χειμαζομενης, καταχρεωμενης στα ορια to be or not to be. Που ετοιμαζεται να παρει ως (υποτιθεται) νεες φρεγατες τα απορριμματα απο την
    μαντρα των συμμαχων(...) εκβιαζομενη στο διηνεκες.Που ουτε τα παπακια Μ113 του ημισεως αιωνος και κατι ψιλα(κατα Ζαμπετα) δεν διανοειται να ξαποστειλει. Εμεις οι καλοπιστοι θελουμε πολυ να πιστεψουμε τον κυρ Νικο αρκει να μας πει ποιος και δια τινα λογον θα πληρωσει το μαρμαρο.Οχι ανεξοδη μικροπολιτικη εκ του ασφαλους στις πλατες των κοροιδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν τω μεταξυ αν θυμομαστε καλως ο Κουλης(ειδικα) και η κυβερνηση ως πολιτικη δυναμη, ηταν καθετα αντιθετοι στην επιδοματικη πολιτικη την οποια λοιδωρουσαν και ξορκιζαν ως διαπρυσιοι κηρυκες και μαλιστα ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.. Γνωριζουν βεβαια οτι συμφωνα με τις παγιες συστημικες ΄΄ευαγγελικες΄΄ περικοπες, τα επιδοματα δεν υπολογιζονται συνταξιοδοτικα.Οποτε μας την εχουν στημενη στο τελικο βιολογικο στυψιμο... Υπολογιζονται ομως πολιτικα (ως ρουσφετια η κουκια...) Η συνεπεια λογων και εργων στην πολιτικη τεχνη εχει εκφυλιστει αιωνες τωρα, εχοντας εκπεσει σε τεχνη του θεαματος... Μαλιστα οσο πιο υποβαθμισμενη κοινωνικα(και πολιτικα) ειναι η κοινωνια τοσο πιο αναλογα(αντιστροφως) ειναι τα ωφελη για πολιτηκαντηδες και ποπολο αντιστοιχα. Αλλωστε αν επικρατουσε ο πολιτικος ορθολογισμος τι δουλεια θα εκαναν Αυτιαδες,Οικονομοι,Παπαδακηδες,Παπαχλιμιντζουρες,Εισαγγελατοι και λοιποι συγγενεις. Κοντευουμε να λιγοθυμησουμε απο τα καθημερινα μοσχολιβανα και θυμιατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι μπλε και Βενετοί της ΓΔΟΣΥ τα κάνανε μαντάρα προωθώντας νομοθετική ρύθμιση τάχα για να πάρουν πλεύσιμα οι ναύτες, πλην όμως με αυτή την ρύθμιση εξαίρεσαν τους ΟΒΑ. Επιπλέον, ξέρανε ότι το επίδομα φορολογείται αλλά ήταν τόση η ασχετοσύνη τους, που βάλανε νάρκη στο ταμείο που δίνει εφάπαξ βοήθημα στο προσωπικό του ναυτικού (ο νοών νοείτο). Το μοναδικό τους ενδιαφέρον ήταν πώς θα πάρουν παραμονές Πάσχα 3.000 ευρώ έκαστος τάχα γιατί είχαν πιάσει τους στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή