Συλλήψεις για τρομοκρατία: Αυτός είναι ο πολυβολητής του Σ.Ξ.–Αποτύπωμά του και DNA στον φάκελο-βόμβα (ΦΩΤΟ)

Συλλήψεις για τρομοκρατία: Αυτός είναι ο πολυβολητής του Σ.Ξ.–Αποτύπωμά του και DNA στον φάκελο-βόμβα (ΦΩΤΟ)

Εκτός από τον πολυβολητή του Στρατού Ξηράς, στους 10 συλληφθέντες υπάρχει και ένας οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας

Δύο στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται μεταξύ των 10 συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για τη συμμετοχή σε τουλάχιστον 5 βομβιστικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, στα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πολυβολητής στον Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης. Αποτύπωμά του μαζί DNA φέρονται να έχουν βρεθεί στον φάκελο-βόμβα που εστάλη στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, και έγινε αντιληπτός τελευταία στιγμή πριν εκραγεί στα χέρια της προέδρου εφετών.

Ο πολυβολητής του Στρατού Ξηράς (ΦΩΤΟ: ΠΗΓΗ - thetoc.gr)

Επίσης, στα 10 άτομα που έχουν συλληφθεί συγκαταλέγεται, εκτός από τον πολυβολητή, και στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Οι έρευνες για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και για τα υπόλοιπα οκτώ συνεχίζονται από τις Αρχές.

Να σημειωθεί ότι ελέγχθησαν σπίτια αλλά και τρία καταστήματα κράτησης στο Δομοκό, τη Λάρισα και τα Γρεβενά όπου βρέθηκαν στελέχη της συγκεκριμένης οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ. Ανάμεσα στα 10 άτομα τέσσερις είναι κρατούμενοι σε φυλακές. Κομβικό ρόλο φαίνεται ότι έχει ένας 36χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, σεσημασμένος για ληστείες, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως άτομο που ανήκει στον εξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα μία από τις ενέργειες που είχαν πραγματοποιηθεί από την «Σύμπραξη Εκδίκησης» του είχε αφιερωθεί στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιτρομοκρατική: Δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί σε ΣΞ-ΠΑ ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ποινική δίωξη για τους 10 συλληφθέντες για τρομοκρατία - Κατηγορούνται για σωρεία κακουργημάτων

Να υπενθυμίσουμε ότι ποινική δίωξη σε βάρος των 10 συλληφθέντων (4 κρατούμενοι φυλακών και 6 συλληφθέντες) για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» ασκήθηκε κατά περίπτωση για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα.

Ειδικότερα, η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, διακεκριμένης οπλοκατοχής, διακεκριμένης φθοράς, αλλά και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν επαφή με τα άτομα που κατηγορούνται από την ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ευθύνονται για τουλάχιστον 5 τρομοκρατικές επιθέσεις

Να τονισθεί ότι τα 10 πρόσωπα που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική και κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», φαίνεται να ευθύνονται για τουλάχιστον 5 επιθέσεις, με την πιο σοβαρή από αυτές να είναι η αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟ: thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια