Αντιδρούν οι Λιμενικοί Κρήτης για τις ταυτότητές τους: Δεν αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα

Αντιδρούν οι Λιμενικοί Κρήτης για τις ταυτότητές τους: Δεν αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι λιμενικοί της Κρήτης αναφορικά με τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, καθώς αν και είναι το μοναδικό έγγραφο ταυτοποιησής τους από την υπηρεσία, αυτό δεν αναγνωρίζεται ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όλοι οι Έλληνες πολίτες κατά τη διακίνησή τους σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Ζώνης SCHENGEN μπορούν να χρησιμοποιούν ως ταξιδιωτικό έγγραφο είτε το εν ισχύ δελτίο ταυτότητάς τους, είτε το εν ισχύ διαβατήριό τους.

Παρόλα αυτά όμως τα δελτία ταυτότητας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) δεν αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, μολονότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (τα οποία επίσης διέπονται από το ίδιο θεσμικό πλαίσιο ως προς το θέμα των ταυτοτήτων) έχουν την δυνατότητα με τη χρήση της υπηρεσιακής του ταυτότητας να ταξιδεύουν εντός κι εκτός της Ε.Ε., λόγω του ότι οι ταυτότητές τους πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν καθοριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τον Κανονισμό (Ε.Ε.) 2019/1157.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιθυμούν να μετακινηθούν στις χώρες Σένγκεν, υποχρεούνται στην έκδοση διαβατηρίου, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται και το οποίο επιβαρύνει οικονομικά το ίδιο το στέλεχος.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4504/2017 (ΦΕΚ 184 Α΄/29-11-17) θα έπρεπε, από 01/01/2018, να έχει εκδοθεί δελτίο ταυτότητας σε όλο το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , οι προδιαγραφές του οποίου θα καθορίζονταν με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εντός δύο (02) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Αναρωτιόμαστε λοιπόν… γιατί επτά (7) χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου του Κράτους, αυτός δεν εφαρμόζεται;;;

Και παρόλο που βρισκόμαστε στη νέα ψηφιακή εποχή (και καυχιόμαστε γι αυτό), με την πλειοψηφία των υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου να έχουν συγκεντρωθεί σε μία ψηφιακή πλατφόρμα (GOV.GR) και με στόχο την ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου μέχρι το 2027 και με την ήδη ψηφιοποίηση αρκετών υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και την προσθήκη νέων στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εμείς…. το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν μπόρεσε να κάνει χρήση ούτε καν της εφαρμογής GOV.GR WALLET αφού δεν αναγνωρίζεται η υπηρεσιακή του ταυτότητα) βρισκόμαστε πάλι εδώ…. ‘’οι φτωχοί συγγενείς’’, να ζητούμε το αυτονόητο ως ισότιμοι Έλληνες Πολίτες.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό και να καταφέρουμε κι εμείς …τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος (όπως πολλοί καλοπροαίρετα μας εύχονται) να μπούμε στη νέα ψηφιακή εποχή!


ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια