Καταβολή Έκτακτου Βοηθήματος ως «Δώρο Πάσχα» σε Χαμηλόμισθους (750-900€) Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Καταβολή Έκτακτου Βοηθήματος ως «Δώρο Πάσχα» σε Χαμηλόμισθους (750-900€) Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Δείτε παρακάτω έγγραφο του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) προς τον κ. ΥΕΘΑ με το οποίο αιτείται όπως καταβληθεί και στους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς που υπηρετούν εκτός τόπου επιλογής τους και δεν τους διατίθεται στέγη, το «κυοφορούμενο» Δώρο Πάσχα που θα καταβληθεί σε ευπαθείς ομάδες ως έκτακτου επιδόματος και παρακαλούμε για κατά κρίση ενέργειές σας:

Έκτακτο βοήθημα ως Δώρο Πάσχα στους Χαμηλόμισθους Στρατιωτικούς

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών και έντονων παραπόνων μελών του κι όχι μόνο, με τα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για πρόθεση της κυβέρνησης για καταβολή «Δώρου Πάσχα» σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά όχι στους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς.

Στο σημείο αυτό, θα μας επιτρέψετε να σας μεταφέρουμε «αυτολεξεί» τις εύλογες πιστεύουμε απορίες των συναδέλφων, χωρίς επ΄ ουδενί να θέλουμε να «λαϊκίσουμε». Αναρωτιούνται λοιπόν οι στρατιωτικοί, για το εάν η Πολιτεία (και καλώς κατά τη γνώμη μας) ενισχύσει το επόμενο χρονικό διάστημα τον συνταξιούχο των 700ευρώ που διαμένει στο σπίτι του με την καταβολή «Δώρου Πάσχα» με τη μορφή έκτακτου επιδόματος, πόσο δίκαιο και ηθικό είναι να «γυρνάει την πλάτη» στον στρατιωτικό των 750-900 ευρώ, που υπηρετεί σε νησιωτική Μονάδα παρά τη θέλησή του και η υπηρεσία δεν έχει να τον στεγάσει; Μάλιστα, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο εν λόγω στρατιωτικός έχοντας ανελαστικώς καταβάλει για ενοίκια-κοινόχρηστα-πάγιους λογαριασμούς άνω του 70% του μισθού του, είναι αναγκασμένος με ένα ποσό μόλις της τάξης των 150-300 ευρώ να διαβιεί κάθε μήνα (διατροφή, ένδυση, μετακίνηση κτλ).

Κύριε Υπουργέ,

δυστυχώς το περίφημο «νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς», που προεκλογικά ανακοινώθηκε κατ΄ επανάληψη ακόμα και από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι θα ισχύει από 1-1-2024 «έμεινε μόνο στα λόγια». Επίσης, το πάγιο αίτημα του ΠΑ.Σ.Ε.Σ., για πλήρη επαναφορά των Δώρων Πάσχα-Χριστουγέννων και Επιδόματος Άδειας, δεν εισακούγεται έως σήμερα, παρόλη την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία μας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και εφόσον ειλικρινώς η κυβέρνηση επιθυμεί τη στήριξη των «ευπαθών ομάδων» παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε όλη σας την επιρροή ώστε αν όχι σε όλους έστω στους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς, που διαβιούν εκτός των τόπων επιθυμίας τους και δεν τους παρέχετε στέγη σε οικήματα των ΕΔ, να καταβληθεί και σε αυτούς το «έκτακτο βοήθημα» που κυοφορείται πως θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους κι όχι μόνο.

Παρακαλούνται οι βουλευτές των Ελλήνων, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, όπως συνδράμουν δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ώστε να καταβληθεί το «κυοφορούμενο» «Δώρο Πάσχα» υπό τη μορφή έκτακτου επιδόματος και στους ανωτέρω αναφερόμενους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χαριτίδης Χαρίτων
Ο Γεν. Γραμματέας Κατραντζόγλου Ιωάννης

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. Ενώ αυτός που ζει στον Έβρο ή στην Αθήνα δεν αντιμετωπίζει το ίδιο? Επίσης επίσης αυτός που είναι έγγαμος με τέκνα και παίρνει 1.000 δεν έχει το ίδιο θέμα? Δυστυχώς τα εισοδήματα των στρατιωτικών είναι φανερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος δεν "βγαίνει" να στείλει τη γυναίκα του για δουλειά και να αφήσει την κλαψα ή είναι μεγάλοστέλεχοι όλες και με τις μεταθέσεις χάνουν τη δουλειά τους?Υπαρχουν δουλειες αλλά δεν πανε..καθαριότητα, σμ, πωλήτρια ζητάνε συνεχώς και δεν πάει καμία.Ας είναι καλά τα επιδοματακια

      Διαγραφή
    2. Έχει πέσει σύρμα και το παίζετε ευάλωτη ομάδα κάποιοι?Να εύχεστε να μη γίνετε, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει!

      Διαγραφή
    3. Προς 8,41.00, μάλλον δεν ξέρουν τόσο καλή ορθογραφία,σαν κι εσένα, και για αυτό δεν είναι ΣΤΕΛΈΧΗ, ενώ εσύ είσαι

      Διαγραφή
  2. Στρατιωτικους ζητιάνος πρώτη φορά διαβαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαμηλόμισθοι Στρατιωτικοί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς οι στρατιωτικοί ποτέ δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς ή συνθήκες εργασίας ή ζωής,.. και αυτό εκλαμβάνεται από τον υπόλοιπο κόσμο ότι όλα στο στρατό είναι τέλεια για το προσωπικό. Τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν τα χάλια και δεν δηλώνουν πλέον τα παιδιά στρατιωτικές σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντε τα ΕΠΟΠΙΑ νεα κινητα θα παρουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ΕΠΟΠΙΑ ούτε κρουασάν δεν μπορούν να πάρουν, μη σου πω και τα περισσότερα ΣΜΥ. Ειδικά αν έχουν οικογένεια με γυναίκα να μην είναι στο Δημόσιο (δηλαδή άνεργη αφού αλλιώς στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να μεταναστεύει κάθε τρεις και λίγο) ή λέξη εξαθλίωση για αυτό που βιώνουν είναι πολύ λίγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να εργαστεί η σύζυγος σε εποχιακή επιχείρηση ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ .Για ψαχτε το

      Διαγραφή
  7. Είναι σαν να ζητά ο ΥΕ στο δημόσιο να ζητά να πληρώνεται περισσότερο (μέσω επιδομάτων)από τον ΠΕ επειδή αμοίβεται λιγότερο..θα τρελαθουμε τελείως!!!ειναι οι ΕΠΟΠ ευάλωτη ομάδα όπως πχ οι ΑΜΕΑ?Ο,τι να'ναι..Να λένε ευχαριστώ κάποιοι που μπήκαν από την πίσω πόρτα και αντί να αντικατασταθούν στα 7 χρόνια νομιμοποιήθηκαν τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να μιλάμε καλύτερα, γιατί κανείς πλέον δε μπαίνει απ'τη πίσω πόρτα. Ίσως μόνο μερικές κατηγορίες στις σχολές(πολύτεκνοι πχ).

      Διαγραφή
    2. Για κούνα λίγο το κεφάλι σου.... Ξέρεις τι λέει η προκήρυξη εισαγωγής για τους ΕΠΟΠ; Μετά την 7 ετια, μονιμοποίηση οι κατάλληλοι.Δεν έλεγε απόλυση και μετά να άλλαξε!

      Διαγραφή
    3. Την καταλληλότητα ορισμένων την είδαμε στη συνέχεια.επρεπε να υπάρχει εξωτερική αξιολόγηση να βλέπαμε πόσοι τελικά ήταν κατάλληλοι και τι έργο έχει παραχθεί.οποιος θέλει να γίνει πολύτεκνος να συμβάλει και στο δημογραφικό είναι ελεύθερος αν νομίζει ότι αντέχει τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά.Δεν εύχομαι σε κανένα να γίνει ΑΜΕΑ όμως.Ολο λόγια είστε κάποιοι αλλά εκτός από το χορο

      Διαγραφή
  8. Έχετε πολύ πλάκα ορισμένοι γελοίοι... Ορθά αναφέρει το άρθρο την κατάντια των στρατιωτικών και τους αναξιοπρεπείς μισθούς και εσείς κοιτάτε ο καθένας πως θα μειώσει την αξία της άλλης κατηγορίας... Λες και γίνεται ο στρατός να εκτελέσει την αποστολή του χωρίς όλες τις βαθμίδες του.. Αλλα αυτό τρώει τόσα χρόνια τον Έλληνα... Η κατσίκα του άλλου... Σα δε ντρέπεστε μερικοί...σονβαρευτειτε και κοιτάξτε τα προβλήματα των στελεχών όλων των βαθμίδων από κοινού μπας και δείτε άσπρη μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κι εγω με τα λεχθεντα σου...

      Βλεπω οτι ολοι κοιτανε να βγαλει ο ενας το ματι του αλλουνου...

      Οσο για εργασια της συζυγου στην καθαριοτητα ή ως πωλητρια ή σε προγραματα του ΟΑΕΔ δεν ειναι καθολου ευκολο, δεν βρισκει ευκολα εργασια μια γυναικα αν ειναι και καποιας ηλικιας (μετα τα 40..) κι εχει και μικροπροβληματακια υγειας....

      Διαγραφή
    2. Στα 40 κάποια είναι νεότατη!!Τα όρια συνταξιοδότησης θα πάνε 70 εκτός στρατεύματος.Ασε που μπορεί η σύνταξη χηρείας να πιάσει πάτο.Δικαιολογιες για να μην δουλεύουν κάποιες.Αν υπάρχει πρόβλημα υγείας τότε σεβαστό!

      Διαγραφή
  9. Πόσο χολή βγάζετε για τούς ΕΠΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΔΑΓΚΩΤΟ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΠΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο για να πετάς στον αέρα είσαιΣάββατο, Μαρτίου 02, 2024 3:51:00 μ.μ.

      Μπάααα.... Να ναι καλά τα ΕΠΥ,που τον έβγαλαν,και τώρα τον λουζόμαατε όλοι μας

      Διαγραφή
    2. Αν ψηφίσετε τους άλλους δεν θα ξέρετε που να βάλετε το χρήμα.

      Διαγραφή
  11. Για να γίνει αντιληπτό πόσο χαμηλές είναι οι αποδοχές των στρατιωτικών, θα πρέπει να παραθέσουμε ότι στον ΣΞ η κάλυψη συνολικά των στελεχών, όλων των βαθμών, σε στέγαση στα ΣΟΑ αγγίζει μετά βίας το 13%! Θα πρέπει άμεσα να θεσπιστεί επιδότηση ενοικίου, για όσο χρονικό διάστημα κάποιος είναι εκτός των ΣΟΑ ή δεν ιδιοκατοικεί. Σαφέστατα, η δαπάνη ενοικίου είναι πολύ πιο βαριά για όσους αμείβονται με χαμηλές αποδοχές, καθώς πολλές φορές αυτή αγγίζει το 40% του εισοδήματος, όμως το μέτρο ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους βαθμούς, για να είναι δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να εξαιρεθούν οι ντοπιοι.Επιδομα ενοικίου δίνει ο οπεκα.Η δαπάνη ενοικίου είναι μεγαλύτερη για όσους διαβιούν με περισσοτερα μέλη(περισσότερα τετραγωνικά=μεγαλύτερο ενοίκιο, μεγαλύτερα τέλη κπλ)

      Διαγραφή
  12. Οι στρατιωτικοί έπρεπε να είχαν και να έχουν ξεχωριστό μισθολόγιο χωρίς καμία εμπλοκή επιδομάτων από το δημόσιο! Εάν δεν έχεις γυρίσει την Ελλάδα από βορρά προς νότο και Ανατολή προς Δύση μέσα σε 20-25 χρόνια πως να καταλάβεις ότι οι στρατιωτικοί είναι αδικημένοι οικονομικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν και λενε το κοντό τους και το μακρύ τους.

      Διαγραφή
  13. Το δώρο του Πάσχα το θέλω σε μόνολεπτα, αφού σας αρέσουν τα πειράματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι πιο βολικοι φτωχοι εργαζομενοι του Δημοσιου τομεα. Ειδικα οταν οι καλυτερα αμοιβομενοι υποτιθεται συναδελφοι τους ειναι η σιγουρη εκλογικη βαση της δουλοπρεπειας και της κλεπτοκρατιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή