Δένδιας: Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Τι περιλαμβάνει – Τι είναι η «Μονάδα 1864»

Δένδιας: Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Τι περιλαμβάνει – Τι είναι η «Μονάδα 1864»

Δένδιας: Θα δημιουργήσουμε Σώμα Πληροφορικής με ειδική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα κάνει ανακοινώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Το νομοσχέδιο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, είναι ένα νομοθέτημα που αφορά κατ’ αρχήν μια νέα φάση στην «Ατζέντα 2030» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της Καινοτομίας. Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Δένδιας εξερχόμενος από τη συνεδρίαση.

«Από εκεί και πέρα, θα δημιουργήσουμε Σώμα Πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, την ονομάζουμε «Μονάδα 1864», για να προστατεύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής», πρόσθεσε ο ΥΕΘΑ.

Το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ που παρουσίασε ο Δένδιας περιλαμβάνει:

α. Την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ).

Κλικ για μεγέθυνση:

β. Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Κλικ για μεγέθυνση:

γ. Τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κλικ για μεγέθυνση:

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρέστη επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Δείτε ΕΔΩ ή παρακάτω ολόκληρη τη παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα δοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε δημόσια διαβούλευση:

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. κεντρα αριστειας τα ασει με 12000 και παρακατω φετος,ρε τι πινετε εκει στα υπουργεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικές μονάδες για ειδικές επιχειρήσεις με ονοματοδοσία 3ψήφια και 4ψήφια νούμερα είχαν οι Ιάπωνες στον Β'ΠΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βλέπω στο νομοσχέδιο,για τους ΕΜΘ προαγωγή σε ανώτερους αξιωματικούς! Μόνο στις μονάδες τους Ανθστες - Ανθλγους τους έχουν "φλωμωσει"με καθήκοντα Δκτων Λόχων - Ιλων, γραφεία,γιατί οι άλλοι απασχολούνται αλλού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχεται το iCloud και Viber στις ΕΔ και δε θα μιλάμε ο ένας τον άλλο αλλά θα ενημερωνόμαστε ψηφιακά. Να το δούμε και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανοίγουν καινούργιες διευθύνσεις στα επιτελεία και το ΓΕΕΘΑ.Κάπως πρέπει να βγάλουν και το μεροκάματο οι σωροί των εε ανωτάτων που πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσπαθεί να ανακαλύψει τον τροχό. Θα αποτύχει όπως και όλοι όσοι μπήκαν φουριόζοι στο υπουργείο άμυνας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι συστημικός οργανισμός που επιδέχεται διορθώσεις σε αργό βηματισμό. Νομίζει ότι με ένα διοικητικό συμβούλιο στην ΕΑΒ και το μόρφωμα ΕΛΚΑΚ θα λυθεί το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.
    Όσο για το φιλανδικό μοντέλο θητείας θα εξελιχθεί σε μεγάλο φιάσκο. Οι νέοι Φινλανδοί αγαπούν και εμπιστεύονται το κράτος. Οι Έλληνες αισθάνονται απέχθεια για το Ελληνικό κράτος και φοβούνται για τα παιδιά τους που πάνε στρατιώτες, οπότε ψάχνουν τρόπο υς για light θητεία.
    Έχει προσλάβει κάτι έμμισθους συμβούλους που του φτιάχνουν power point και φούσκωσαν τα μυαλά του.
    Το να κάνει το υπουργείο άμυνας εργοστάσιο θέλει πολύ φαντασία και ματαιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν η αριστεία δεν συνοδεύεται από απολαβές είναι λόγια. Και τα παιδιά δεν τα μασάνε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θες άριστους μαθητές πρέπει να τους πληρώσεις. Άσε που δίνοντας τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε επιχειρήσεις τους δίνεις τη δικτύωση που χρειάζονται για να φύγουν πιο γρήγορα. Γιατί στον έξω κόσμο η αριστεία πληρώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δίνουν 27 εκ. ετησίως από τον πυ για να στηρίξουν τα golden boys της ΝΔ παραμονές ευρωεκλογών. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να περάσει το νομοσχέδιο. Αλήθεια αυτό το πρωτότυπο τι θα το κάνουν οι ένοπλες δυνάμεις. Ποιός θα κάνει βιομηχανική παραγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή