Το ανώτατο παράσημο της Σαουδικής Αραβίας στον πρώην ΥΕΘΑ Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Το ανώτατο παράσημο της Σαουδικής Αραβίας στον πρώην ΥΕΘΑ Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Με το παράσημο Α' Τάξεως του Τάγματος του Βασιλέα της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ Α' -την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει ένας πολίτης- τιμήθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου που επιτέλεσε για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην οικία του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Ψυχικό και την παρασημοφόρηση έκανε ο πρέσβης Δρ. Σαάντ Αλαμάρ, εκπροσώποντας τον Βασιλέα Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, κατ' εφαρμογή σχετικού βασιλικού Διατάγματος, το οποίο ανέγνωσε ο ακόλουθος Άμυνας αντισμήναρχος Ρασίντ Αλαμπουντί.

"Η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία συνδέονται με δεσμούς ισχυρής φιλίας. Είναι τιμή μου που εργάσθηκα υπό τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών μας" δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και προσέθεσε:

"Με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες για τις γεωστρατηγικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και κοινό όραμα να εργαστούμε στενά για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή".

Παράλληλα υπενθύμισε τη Συμφωνία Διευθέτησης Καθεστώτος Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας (20 Απριλίου 2021, Ριάντ) για την αποστολή ελληνικής δύναμης και τη διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς "Patriot" με σκοπό την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας "Integrated Air and Missile Defence Concept".

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός ε.α. Κωσταντίνος Φλώρος, η διευθύντρια Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αγλαΐα Μπαλτά, και ο Διευθυντής Ε' Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Από εκεί πήρε το ανώτατο παράσημο Σαουδικής Αραβίας. Από τους Έλληνες στρατιωτικούς το υπερανωτατο της ανοιχτής παλάμης, αποτυχημένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ρωτήσει και τους Έλληνες στρατιωτικούς τι παράσημο θα του έδιναν. Άλλος ένας που πέρασε και δεν ακούμπησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τους Έλληνες " ορσε γαμπρε κουφέτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που να ήξεραν πόσο επιβλαβής ήταν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιωτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως όλοι εμείς οι σκυλόφιλοι βλέπουμε την selfie που είναι ανάσκελα στο πάτωμα με το σκυλί και δακρύζουμε από συγκίνηση! Αλήθεια οι Σαουδάραβες την έχουν δει την φωτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι..ναι στρατιωτικοί, το υποδείξατε προσφάτως με τα ίδια σας τα χέρια, τώρα μερικοί τα στρέφετε στη μούρη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε αλλού να κάνεις πολιτική σπέκουλα.

      Διαγραφή
    2. Και ποιος είσαι συ ρε απολειφάδι που θα κρίνεις που πρέπει να σχολιάζω;

      Διαγραφή
  7. Εντωμεταξύ, το 90% όσων 'κλαίγονται' στο σταράτα λόγια, είναι ψηφοφόροι της ΝΔ. Μας κουράσατε ρε μάγκες, έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάπως έτσι, γιαυτό η αλήθεια τσούζει σε κάποιους σαν και του λόγου του: Ανώνυμος
      Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2024 6:01:00 μ.μ

      Διαγραφή
  8. Δώστε και άλλα παράσημα, τσάμπα είναι, λογοδοτεί κανείς!! Όχι ,
    οπότε δώστε και άλλα, να τα δείχνουν στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε'σύ μοιάζει πολύ με τον γιαχαμπιμπη πρέσβη, λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί ξανά η πολιτικοποίηση, Όλα πρέπει να έχουν πολιτικές ρίζες; Τα ερπετά ότι κεφάλι να τους φορέσεις πάλι ερπετά θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή