Προσωπικός Αριθμός: Υποχρεωτικός για όλους–Πότε ξεκινά–Τι θα γίνει με ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-Ταυτότητες

Προσωπικός Αριθμός: Υποχρεωτικός για όλους–Πότε ξεκινά–Τι θα γίνει με ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-Ταυτότητες

Υποχρεωτικός θα είναι ο Προσωπικός Αριθμός για όλους τους πολίτες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο ενώ θα είναι υποχρεωτικός και σε όλες τις νέες ταυτότητες

Η έκδοση του Προσωπικού Αριθμού θα είναι υποχρεωτική και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του επόμενου διμήνου.

Ο προσωπικός αριθμός είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρειάζεται να γνωρίζει ο πολίτης για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να θυμάται τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ κ.α., για να εξυπηρετηθεί, ενώ το κάθε μέλος οικογένειας θα έχει τον δικό του αριθμό.

Ένα πρόσθετο όφελος με την εισαγωγή του προσωπικού αριθμού είναι και ότι ο πολίτης θα αποκτήσει ενιαία εικόνα στα επιμέρους μητρώα του Δημοσίου καθότι μέχρι σήμερα μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ επιμέρους στοιχείων.

Ο προσωπικός αριθμός αποτελείται από τα 9 εννέα ψηφία του ΑΦΜ συν άλλα τρία ψηφία, εκ των οποίων τα δύο θα μπορεί να επιλέγει ο πολίτης. Αυτά τα τρία νέα ψηφία το πιθανότερο είναι ότι θα προηγούνται του ΑΦΜ. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί ο πολίτης να επιλέγει τον αριθμό του, καθιστώντας τον περισσότερο «προσωπικό».

Ο προσωπικός αριθμός θα χρησιμοποιείται στις φυσικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο. Όταν ο πολίτης επισκεφθεί οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, π.χ. εφορία, ΕΦΚΑ, περιφέρειες ή δήμους, θα μπορεί να δίνει μόνο τον αριθμό αυτόν χωρίς κατά περίπτωση να απαιτείται να θυμάται τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό ταυτότητας κ.τ.λ.

Σε σχέση με τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ, τον αριθμό ταυτότητας, τον αριθμό διαβατηρίου δεν θα αλλάξει κάτι, δηλαδή δεν καταργούνται αλλά δεν χρειάζεται κάποιος να τους θυμάται, όπως ήδη δεν χρειάζεται να θυμόμαστε και άλλους αριθμούς στον δημόσιο τομέα, όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός στο Μητρώο Πολιτών.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. "εκ των οποίων τα δύο θα μπορεί να επιλέγει ο πολίτης" Πςςς φοβερό, μερίδιο στην επανάσταση της ψηφιακής πρωτοτυπίας! Από τον Δεκέμβριο πήγε για Απρίλιο, έχουμε δρόμο ακόμη. Τους άλλους αριθμούς δεν θα χρειάζεται να τους θυμόμαστε; για να δούμε, γιατί και τώρα σε ταυτοποίηση με ααδε σου ζητούν ακόμη αμκα και μητρώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα βαινουν καλως στη χωρα της μπανανιας, νομος του κρατους ο γαμος των ομοφυλοφιλων, προσεχως και κτηνοβατων, γιατι οχι; δικαιωμα τωρα στον βοσκο στο γαμο του με την κατσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα με νοιάζει να πηγαίνω στο γήπεδο, θέλω νέα ταυτότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου βγάλουν μην ανησυχείς. για την αποχαύνωση είναι πάντα πρόθυμοι

      Διαγραφή
  4. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα και τώρα θέλουν να λύσουν και το πρόβλημα της μνήμης μας; Πόσο ηλίθιοι είναι. Να το βάλουν στη τουαλέτα για χαρτί να σκουπίζονται οι αρμόδιοι της διακυβέρνησης,κοινώς παχύδερμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοι ακριβως ειναι οι ηλιθιοι (μαλλον) εχει φανει στην ιστορια των ανθρωπινων κοινωνιων. Σιγουρα οχι αυτοι που κυβερνουν, αφου δεν θα ειχε αλλωστε κανενα νοημα η διακυβερνηση ως λειτουργια πολιτικη χωρις την βοηθεια (εκλογη) των πλειοψηφουντων(νυν της μειοψηφιας του εκλογικου σωματος). Ομως εδω ασυνειδητα συμμετεχουν ενεργα και ως πολιτικη οντοτητα και οι λοιποι(μειοψηφουντες,αδιαφοροι, απολιτικ, συνωμοσιολογοι κλπ) οι οποιοι μαλιστα δεν αισθανονται καμμια ευθυνη καταγγελοντες τους ψηφισαντες.Μονο που δεν φταιει η δημοκρατια ως πολιτευμα, αλλα ως συλληψη νοητικη (κατανοηση η φαντασιωση) του ακαθοριστου πληθους και ως λειτουργια(πολιτικη και κοινωνικη συμπεριφορα) και ευθυνη. Γιαυτο και παντα η επικληση δικαιων και αδικων γινεται στο ονομα της ως το εσχατο και ασφαλεστερο (βολικο) αλλοθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό θα γίνετε όλοι. Ένας αριθμός! Ούτε όνομα ούτε επίθετο. Μάζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή