Έρχονται εκπλήξεις στις κρίσεις του KYΣEA – Τα ΦΑΒΟΡΙ για Α/ΓΕΕΘΑ

Έρχονται εκπλήξεις στις κρίσεις του KYΣEA – Τα ΦΑΒΟΡΙ για Α/ΓΕΕΘΑ

Το ιστολόγιo μας staratalogia.gr, αφού μετέτρεψε σε κείμενο (όπως κάνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των) με σκοπό την ενημέρωση των Αναγνωστών του, σας παρουσιάζει τα παρακάτω 2 δημοσιεύματα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΕΣΤΙΑ) σχετικά με τις επικείμενες κρίσεις των Αρχηγών ΕΔ:

1. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 05/01/2024»: ΚΑΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΟΥΠΗΣ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ Α/ΓΕΕΘΑ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΤΑΡΑΣ, ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΟΥΠΗΣ, ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ

Του ΙΩΑΝΝΗ Β. ΔΟΥΚΑ - newspaper@parapolitika.gr - ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 05-01-2024 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις κρίσεις Αρχηγών. Εντός των επόμενων ημερών, και ειδικότερα το διάστημα από την επόμενη ημέρα των Φώτων έως και τις 15 του μηνός, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), όπως ονομάζεται πλέον, προκειμένου να προβεί στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτές ολοκληρώνεται και η Θητεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος έκλεισε τον κύκλο του καθήμενος τέσσερα χρόνια ως Αρχηγός στην ύψιστη θέση του Στρατεύματος. Είναι γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έχει τη δική του αντίληψη, που είναι πιο ριζοσπαστική, και οι προτάσεις του έχουν κατατεθεί στον πρωθυπουργό. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες έχει και αυτός τις προτιμήσεις του για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Γι' αυτό ίσως και η κάθε λεπτομέρεια αναλύεται εξαντλητικά και η εβδομάδα που κυλά θα κυοφορήσει αλλαγές.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ

Ποιος θα αναλάβει στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, λοιπόν; Δεν υπάρχουν σχετικές διαρροές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το Μέγαρο Μαξίμου. Πολλοί εικάζουν ότι επικρατέστερος είναι ο αρχαιότερος των επικεφαλής των τριών Κλάδων (Στρατού Ξηράς Αεροπορίας και Ναυτικού), ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, που είχε εισέλθει στη Σχολή Iκάρων το 1980. Αρκετοί εκτιμούν ότι αποτελεί και πρόταση του νυν Αρχηγού προκειμένου να τον διαδεχθεί. Όλα, βέβαια, έχουν τη σημασία τους και σε αυτές τις θέσεις ιδιαίτερα τα ίδια τα πρόσωπα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι αποφασισμένες για ένα νέο σχήμα Αρχηγών, που θα δώσει καινούργιο αέρα, αλλά θα ακολουθήσει και τις πολιτικές κατευθύνσεις της.

ΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», λοιπόν, η πολιτική ηγεσία έχει αποφασίσει να γίνει απευθείας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο σημερινός Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας. Ο Αντιναύαρχος Κατάρας θεωρείται ένας από τους πλέον έμπειρους ανώτατους αξιωματικούς ικανός να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα σκληρές απαιτήσεις του ρόλου του. Ο ίδιος ήταν ο Νο 2 στο Αρχηγείο Στόλου κατά την ελληνοτουρκική κρίση του 2020, παραμένοντας ως ο εν πλω Διοικητής επί πέντε μήνες γεγονός που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι στο βιογραφικό του είχε συμπεριληφθεί το γεγονός ότι ήταν τακτικός διοικητής στην επιχείρηση εκκένωσης 182 αμάχων με κωδική ονομασία «ΑΓΗΝΩΡ», το 2014, από την Τρίπολη της Λιβύης.

Σε αντιστοιχία, αναμένεται η πολιτική ηγεσία να στηρίξει και το πρόσωπο του Αντιστράτηγου Δημητρίου Χούπη, του νυν Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), για το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα. Έχει εκτιμηθεί τόσο ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του όσο και η δημιουργική παρουσία του στο τιμόνι της ΔΕΠ, που απαιτεί πνεύμα διακλαδικότητας και αρμονική συνεργασία με όλους τους κλάδους. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987), ο Δημήτριος Χούπης διετέλεσε Αρχηγός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Όλοι όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι πρόκειται περί ικανότατου αξιωματικού, άριστου γνώστη της δύσκολης Ζώνης Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, ενώ έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και σε καίριες διοικητικές επιτελικές θέσεις σε όλα τα κλιμάκια ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ.

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Αναμένεται να δούμε, λοιπόν, τι θα βγάλει το ΚΥΣΕΑ, ενώ πληροφορούμαστε ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνουν οι αλλαγές στο στράτευμα άμεσα. Ο Νίκος Δένδιας έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Από την επόμενη ημέρα, δε, τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει να ασχοληθεί με εξόχως σημαντικό ζητήματα. Αναφερόμαστε στα θέματα των προτεραιοτήτων στα εξοπλιστικά προγράμματα, στην οικονομική ικανοποίηση του προσωπικού, στην ανασύσταση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και στη διαχείριση της επούλωσης των πληγών στο στράτευμα από γεγονότα που το έπληξαν βαριά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-SECRET»: Τι κρίνει τις κρίσεις σε Στρατό

Με τα σημερινά δεδομένα, επικρατέστερος να διαδεχτεί τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, είναι ο Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, με δεύτερη (αλλά κοντινή) επιλογή τον Αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη. Με τα σημερινά δεδομένα, καμία τύχη δεν έχει το μέχρι και πρότινος φαβορί για τη θέση του Αρχηγού του Στρατεύματος, ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

2. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΣΤΙΑ 06/01/2024»: Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιανουάριο

Η επιλογή είναι επίπονος διαδικασία, καθώς υπάρχει πληθώρα ικανών αξιωματικών, μεταξύ των όποιων είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος

του Ευθ. Π. Πέτρου - ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ 06-01-2024 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Κάποτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις μήνας αλλαγών ήταν ο Δεκέμβριος τα Νικολοβάρβαρα, οι ημέρες, δηλαδή, μεταξύ των εορτών Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Νικολάου, οπότε γίνονταν οι έκτακτες κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Πλέον, οι εποχές έχουν αλλάξει. Έχουν εκλογικευθεί. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έχουν θητεία. Και οι κρίσεις γίνονται Ιανουάριο. Συνήθως μετά τα μέσα του μηνός. Φέτος, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η θητεία τού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος εξάντλησε τον μέγιστο προβλεπόμενο από τον νόμο χρόνο των τεσσάρων ετών. Το ΚΥΣΕΑ, λοιπόν, θα συνέλθει για να επιλέξει τον διάδοχό του. Θεωρητικώς και οι τρεις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των τριών Κλάδων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) είναι υποψήφιοι, αφού ο νόμος επιτρέπει στην Κυβέρνηση να επιλέξει αυτόν πού θεωρεί καλύτερο, χωρίς να προσδιορίζει σειρά επιλογής. Κάποτε προβλέπονταν δύο θητείες στο ΓΕΕΘΑ για αξιωματικούς τού Στρατού Ξηράς, μία για τού Ναυτικού και μία για της Αεροπορίας, δεδομένου ότι ο Στρατός αριθμεί υπερδιπλάσιο αριθμό στελεχών από τούς δύο άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί.

Τα τελευταία χρόνια, είχε ακολουθηθεί μία σειρά στην εναλλαγή των τριών κλάδων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Υπενθυμίζεται ότι τον ήδη εκλιπόντα Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο είχε διαδεχθεί στο ΓΕΕΘΑ ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά από αυτόν ανέλαβε ο Πτέραρχος Χρίστος Χριστοδούλου, ο όποιος έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, πριν τον διαδεχθεί ο Στρατηγός Φλώρος.

Δεδομένης τής σύντομης παραμονής στο ΓΕΕΘΑ του Πτεράρχου Χριστοδούλου, υπάρχουν φωνές πού υποστηρίζουν ότι η Αεροπορία δικαιούται μία κανονική θητεία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι μετά τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά θα μπορούσε να αναλάβει ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο οποίος θεωρείται εξ ίσου καλός Αεροπόρος. Για την Κυβέρνηση, όμως, υπάρχουν και άλλες παράμετροι, πού επιβάλλεται να ληφθούν υπ' όψιν. Και τούτο οδηγεί στην αξιολόγηση και των δύο ακόμη Αρχηγών, τού Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Αγγέλου Χουδελούδη και τού Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ιωάννου Δρυμούση. Και οι δύο, άλλωστε, έχουν αποδειχτεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο Αντιναύαρχος Δρυμούσης, μάλιστα, έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν επί δύο χρόνια Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, θεωρείται καλός γνώστης των διαδικασιών και πολύ έμπειρος στις διακλαδικές συνεργασίες και ισορροπίες. Αλλά και ο Αντιστράτηγος Χουδελούδης είχε υπηρετήσει στον νευραλγικό Ε' Κλάδο τού ΓΕΕΘΑ (Στρατιωτικές Πληροφορίες), πριν μεταβεί στον Έβρο ως Διοικητής τού Δ' Σώματος Στρατού. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Έβρος δεν είναι καθόλου άγνωστος στον σημερινό Αρχηγό ΓΕΣ, ο οποίος δεν υπηρέτησε στην Αθήνα παρά μόνον αφού έφθασε να είναι αρχαίος Συνταγματάρχης. Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι πρώτα επελέγη για Ακόλουθος Αμύνης στην πρεσβεία μας στο Πεκίνο και μετά τοποθετήθηκε στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση πού επιλεγεί για το ΓΕΕΘΑ, ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση στην θέση τού Αρχηγού ΓΕΣ, τού Αντιστρατήγου Δημητρίου Χούπη, ο οποίος σήμερα είναι Διοικητής της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου. Με πείρα στις Διαβιβάσεις και τις Καταδρομές, ο Αντιστράτηγος Χούπης θεωρείται αξιωματικός πού συνδυάζει την καλύτερη γνώση των συγχρόνων στρατιωτικών τεχνολογιών με την επιχειρησιακή πείρα των ειδικών δυνάμεων. Είχε, μάλιστα, και αυτός υπηρετήσει στον Ε' Κλάδο τού ΓΕΕΘΑ, πριν προαχθεί σε Αντιστράτηγο και τοποθετηθεί Διοικητής τής ΑΣΔΕΝ.

Και στο Πολεμικό Ναυτικό όμως, οι επιλογές διαδοχής είναι εξ ίσου καλές. Τόσο ο Αρχηγός τού Στόλου, Αντιναύαρχος Δημήτριος Κατάρας όσο και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας θεωρούνται ιδιαιτέρως ικανοί αξιωματικοί. Μάλιστα, για τον Αντιναύαρχο Κατάρα έχουν υπάρξει εισηγήσεις πού σημειώνουν ότι θα μπορούσε να αναλάβει αμέσως καθήκοντα ακόμη και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Το περιθώριο μιας τέτοιας επιλογής παρέχεται ούτως ή άλλως από τον νόμο, πού δεν περιορίζει τις επιλογές τής Κυβερνήσεως στους τρεις Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά ορίζει ότι η επιλογή γίνεται μεταξύ των «εν ενεργεία Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων». Εν τοιαύτη περιπτώσει, και ένας αξιωματικός σαν τον Δημήτριο Χούπη θά μπορούσε να επιλεγεί.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι, λοιπόν, ανοικτά. Από μία πλευρά, διαπιστώνει κανείς ότι η επιλογή είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει πληθώρα ικανών αξιωματικών, μεταξύ των οποίων είναι πολύ δύσκολο να προσδιορισθεί ποιος είναι ο καλύτερος. Από την άλλη, όποια επιλογή και αν κάνει το ΚΥΣΕΑ, αναγκαστικά κάποιοι αξιόλογοι αξιωματικοί θα οδηγηθούν στην αποστρατεία. Και πάλι, βέβαια, αυτό είναι προτιμώτερο από τού να υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση τού ενός καταλλήλου. Η ύπαρξης πολλών καταλλήλων είναι ένδειξης τού δυναμισμού και τού υψηλού επιπέδου των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Άλλωστε, και αυτοί πού ακολουθούν πίσω από τούς Αρχηγούς, είναι και αυτοί αξιόλογοι και ικανοί να αναλάβουν κάθε διοίκηση, όσο «δύσκολη» και αν θεωρείται.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. κλείνουν τους σίγουρους για να μην τους ενοχλούν στο "έργο" τους οι πολιτικάντηδες. άλλη μια από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΡΩΤΟ παραδοξο στις κρισεις Αρχηγων επιτελειων ειναι οτι καθε 2 Αρχηγους ΓΕΑ που ΗΤΑΝ.... ΔΑΥ ο τριτος δεν ειναι ΔΑΥ. αυτα απο το 2010.
    Στην παρούσα φάση ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) εχει αυτο που λαικα λεμε ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ .
    Ειναι ξεκαθαρα γλυψιμο τεως Αρχηγου ΓΕΑ που ειναι συμβουλος του Πρωθυπουργου και που μετα την αποστρατεια του ηταν συμβουλος της Πολ Αεροποριας του ΚΑΤΑΡ <(ΙΣΛΆΜ).
    Η θεση του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) αφορα πληρωμες εξοπλιστικων ποιος προηγειται και ποιος ...ακολουθει.
    Οι πληρωμες αφορουν εξοπλιστικα ΗΠΑ-Γαλλιας...Γερμανια.
    Το ΔΕΥΤΕΡΟ παραδοξο στις κρισεις Αρχηγων επιτελειων ειναι οτι εχουν υπηρετησει σε ΗΠΑ ΕΙΤΕ Γερμανια.
    Το ΤΡΙΤΟ παραδοξο που αφορα την Κυβερνηση κ Κυρ Μητσοτακη ειναι οτι 2 Επιτελαρχες ΓΕΕΘΑ παρακαμπτονται και μαλιστα οταν εχουν υπηρετησει ΚΎΠΡΟ σαν Δκτης-Υπδκτης 2 ετη ο ενας (πρωτη γραμμη) Κυριακου και Υπουργειο αμυνας ο αλλος για 8-9 μηνες Κελλαρης).
    Το ΤΕΤΑΡΤΟ παραδοξο ειναι οτι ολοι οι Αρχηγοι εχουν υπηρετησει σε ΓΕΡΜΑΝΙΑ και ΗΠΑ πχ οι κ,κ Τουρνας,Χριστοδουλου,Βαιτσης Γερμανια ενω....Μπλιουμης,Φασουλας,Μπουρολιας και επεται...Γρηγοριαδης (??) ΗΠΑ.
    Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς παρεμεινε σαν ΑΤΑ-ΑΓΕΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη μεθυσμένος είσαι από την πρωτοχρονιά ή έπαθες τίποτα άλλο; Σε κάθε περίπτωση σταμάτα να γράφεις, εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα, φιλικά στο λέω!

      Διαγραφή
  3. Ο Χούπης είναι εξαιρετικός αξιωματικός αλλά έχει χρεωθεί το φιάσκο της Λιβύης. Ο Φασούλας χρεώνεται την παρολίγο ανατίναξη της Ν. Αγχιάλου και ο Χουδελούδης την μετατροπή του Στεφανοβικείου σε ναύσταθμο. Κανονικά πρέπει να αποστρατευθούν κι οι τρεις τους. Στην ΠΑ πρέπει να ξηλωθεί κι όλη η ηγεσία της ΔΑΕ, αν αποδειχθεί ότι άφησαν να πετάει το μοιραίο Τ-2 με ρωγμές στην πτέρυγα. Αν όμως δείτε ποιος έχει αναλάβει την διερεύνηση του δυστυχήματος, μάλλον κανένας αρχιμηχανικός "που δεν κατάλαβε τι του είπανε να κάνει" θα βγει φταίχτης στο τέλος κι όλοι οι άλλοι λάδι. Ο ΔΑΥ είναι όντως γερά δικτυωμένος λόγω Βαΐτση αλλά δεν έχει και πολλές συμπάθειες, ούτε καν μεταξύ των συμμαθητών του και θα έχει δυσκολίες να διοικήσει. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σε στελέχη σαν να είναι πρωτοετείς Ίκαροι και να περιμένεις να μην στη φυλάνε στη γωνία να σε εκθέσουν με την πρώτη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, η 59η έχει 7 μέλη στο ΑΑΣ και πρέπει να αραιώνει γιατί περιμένουν κι άλλοι από πίσω και δεν νοείται Α/ΓΕΑ με εν ενεργεία συμμαθητές του. Πιστεύω ότι ο Μπουρολιάς θα γίνει Α/ΓΕΕΘΑ, με Α/ΓΕΑ τον Κυριάκου για λόγους τήρησης ισορροπιών με τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ και με Α/ΤΑ τον Μπιρμπίλη ή τον Γεωργακόπουλο. Αυτά που γράφει το άρθρο, κανονικά δεν γίνονται αλλά ποτέ δεν ξέρεις από που μπορεί να ξεμυτίσει η αριστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας νοιάζει ποιός θα βγει, όλοι τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν άλλωστε, πρώτα τα προσωπικά τους και έπειτα των κυβερνώντων!
    Εμείς καμία αύξηση θα πάρουμε;
    Το νέο μισθολόγιο που λένε πότε θα έρθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ΗΡΙΔΑΝΟΣΚυριακή, Ιανουαρίου 07, 2024 12:31:00 π.μ. Τελεια και εμπεριστατωμενη η αναλυση σου.ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ και ΣΥΜΦΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκειται για αριστους και αποτελεσματικους Αξκους, αλλα ως προς το αρθρο γενικως μπαζει και ισως ? θελει να πεταξει και λαγους. Ας ελπισουμε πως οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχεδόν όλοι οι πτέραρχοι δηλώνουν ότι πέταξαν συν τοις άλλοις και με C-130 αλλά και με άλλα μεταγωγικά και πυροσβεστικά. Αλήθεια, πόσοι από αυτούς μπορουν να τα θέσουν, μόνο εν κινήσει και όχι να τα πετάξουν.Τα Φ.Π. γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο του Ευθυμίου Πέτρου είναι εξαιρετικό! Αντικειμενικο, αναλυτικό, χαμηλών τόνων και χωρίς να πετάει λαγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή