Νέα Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ με αναλυτικές οδηγίες για το νέο καθεστώς απασχόλησης συνταξιούχων-αποστράτων

Νέα Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ με αναλυτικές οδηγίες για το νέο καθεστώς απασχόλησης συνταξιούχων-αποστράτων

Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ με ΘΕΜΑ: «Νέο νομικό πλαίσιο για την απασχόληση συνταξιούχων εξ ιδίου δικαιώματος (λόγω γήρατος/αναπηρίας), με την αντικατάσταση του άρθρου 20 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85). Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 114 του ν. 5078/2023 με παροχή οδηγιών.»

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δημοσίευσε χθες (15-01-24) εγκύκλιο με θέμα το νέο πλαίσιο για την απασχόληση των συνταξιούχων εξ ιδίου δικαιώματος λόγω γήρατος/αναπηρίας (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 1/2024).

Με το ν. 5078/2023 (ΦΕΚ Α’/211/20-12-2023) αντικαταστάθηκε το άρθρο 20 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) και θεσπίστηκε νέο πλαίσιο για την απασχόληση των συνταξιούχων εξ ιδίου δικαιώματος (λόγω γήρατος/αναπηρίας). Όπως αναφέρεται στην περ. α του άρθρου 112 του ν. 5078, μεταξύ των σκοπών των νέων ρυθμίσεων είναι η ενθάρρυνση συνταξιούχων για επανένταξη στην αγορά εργασίας και αύξηση του εισοδήματός τους χωρίς τη δημιουργία αντικινήτρων για τους νέους.

Στην ως άνω εγκύκλιο, ο e-ΕΦΚΑ παρέχει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 114, όσον αφορά τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων, δηλαδή τις παρ. 1, 2 εδ. α,γ, 7 εδ. α,β, 8, 10 εδ. α,β.

Δείτε ΕΔΩ ή παρακάτω την σχετική εγκύκλιο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Προσπαθεις να διαβασεις αν και δεν αξιζει τον κοπο και απο τη δευτερη σειρα
    σε πιανει νυστα. Προσλαμβανεις συμβουλο χρηματοοικονομικων, γιατι λογιστη εχουμε και ανοιγεις για καλο και για κακο καταθετικο τρεχουμενο(σαν το νερο) στα νησια Cayman η στα υπο εξαφανιση Galapagos για να μην τραβηξεις υποψιες, αφου προηγουμενως εχεις δωσει εντολη στον χρηματιστη σου να ρευστοποιησει στο χρηματιστηριο Αθηνων καλωδια fulgor,μυλους Παπαφιλη η κλωστηρια Ναουσης. Εν συνεχεια μεταβιβαζεις μια γκαρσονιερα μεσοτοιχια με οικο (ε)νοχης στη Φυλης στο ιδρυμα απορων κορασιδων και τρεχεις του σκοτωμου στη λαικη της ανω Γλυφαδας που μετα τις 12 φτηναινουν οι φραουλες αφου προηγουμενως φουλαρεις σε φτηνο πρατηριο στις Κουκουβαουνες. Μετα παιρνεις την εγκυκλιο και με τη δεουσα σοβαροτητα αρπαζεις εναν υπνακο αλλο πραγμα. Αλλωστε το ονειρο ειναι το μονο που θα σε ευεργετησει η εγκυκλιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή