Σαρωτικές αλλαγές στο «Πεντάγωνο»: Φεύγουν Φλώρος και ΟΛΟΙ οι Aρχηγοί–Ποιοι προωθούνται νέοι Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ-Α/ΓΕΑ

Σαρωτικές αλλαγές στο «Πεντάγωνο»: Φεύγουν Φλώρος και ΟΛΟΙ οι Aρχηγοί–Ποιοι προωθούνται νέοι Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ-Α/ΓΕΑ

Σύμφωνα με άρθρο του Δήμου Βερύκιου στο ieidiseis.gr, που επιβεβαιώνει την χθεσινή μας ανάρτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ):

Όλο το παρασκήνιο για τις επικείμενες κρίσεις στο Στράτευμα. Γιατί φεύγουν όλοι οι Αρχηγοί.

Στο Μαξίμου ο κύβος ερρίφθη, η θητεία του Στρατηγού Φλώρου δεν ανανεώνεται περαιτέρω και η αποστρατεία του φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και τους άλλους τρεις Αρχηγούς: ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Οι παραπάνω που απαρτίζουν την κορυφή της στρατιωτικής πυραμίδας χρεώνονται τα πλείστα όσα συνέβησαν στην βάρδια τους μέσα στους τελευταίους μήνες. Έκρηξη πυρομαχικών στην Αγχίαλο, εκτεταμένες απώλειες μέσων και υλικών στην Βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο…

Επικρατέστεροι για την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης Διοικητής ΔΕΠ και ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας νυν αρχηγός Στόλου με περισσότερες πιθανότητες να έχει ο Αντιστράτηγος Χούπης ο οποίος κατά την περίοδο (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Η πιθανή επιλογή Χούπη για την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ αυτόματα θέτει σε αποστρατεία τον νυν Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη ο οποίος είναι αρχαιότερος του Χούπη.

Στον Στρατό γρίφος παραμένει η επιλογή του νέου Αρχηγού ΓΕΣ. Επικρατέστερος για Αρχηγός ΓΕΣ θεωρείται ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Κωστίδης που διοικεί την ΑΣΔΥΣ (διοικητική Μέριμνα). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Nottingham Trent University.

Κατά τη διάρκεια της Σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και ως Διοικητής υπηρέτησε στην 289 ΙΜΑ (Σαμοθράκη), στην 6η ΕΜΑ (Βυρώνεια), στην 212 ΕΜΑ (Λαγός).

Ωστόσο το πιο βαρύ σημείο του βιογραφικού του θεωρείται το πέρασμα του από Διεθνείς αποστολές. Υπηρέτησε ως Διοικητής ΝΑΤΟ Operational Mentor and Liaison Team (Αφγανιστάν). Έχει επίσης υπηρετήσει ως επιτελής στις Επιχειρήσεις ISAF-HQ στο Αφγανιστάν, Διευθυντής 3ου ΕΓ στην 7η Μ/Κ Ταξιαρχία, Επιτελής Επιχειρήσεων South Eastern Europe Brigade (SEEBRIG), Τμηματάρχης J7 NRDC-GR, Διευθυντής Έδρας της Επιχειρησιακής Σχεδίασης στην ΑΔΙΣΠΟ, Υποδιοικητής της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας καθώς και Διευθυντής ΔΕΠΙΧ της 1ης Στρατιάς.

Στο Ναυτικό ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας εγκαταλείπει τον Ναύσταθμο και έρχεται με φόρα στο Γενικό Επιτελείο για να καταλάβει είτε την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή την θέση του Αρχηγού ΓΕΝ.

Στην Αεροπορία οι επιλογές γίνονται αποκλειστικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν «άρωμα 90». Προσωπικά ο πρωθυπουργός προωθεί για στην ηγεσία της Αεροπορίας δυο παλιούς γνώριμους του με τους οποίους συνυπηρέτησε στην Αγχίαλο ως Σμηνίτης. Συγκεκριμένα για την θέση του Αρχηγού ΓΕΑ προωθείται ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης νυν Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), υπεύθυνος για τον έλεγχο, τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση του εφοδιαστικού συστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης για την θέση του Αρχηγού ΑΤΑ προωθείται ο Yποπτέραρχος Βασίλειος Παπαχρήστου νυν Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ).

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Το λαθος σας ειναι οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΑ πρεπει να εχουν γινει πρωτα ΑΤΑ να δοκιμασθουν.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου ΔΕΠ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης είναι εξαιρετικός αξιωματικός αλλά έχει χρεωθεί το φιάσκο της Λιβύης.
    Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας χρεώνεται την παρολίγο ανατίναξη της Ν. Αγχιάλου.
    Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης χρεώνεται την μετατροπή του Στεφανοβικείου σε ναύσταθμο.
    Κανονικά πρέπει να αποστρατευτουν κι οι τρεις τους.
    Στην ΠΑ πρέπει να ξηλωθεί όλη η ηγεσία της ΔΑΕ, αν αποδειχθεί ότι άφησαν να πετάει το μοιραίο Τ-2 με ρωγμές στην πτέρυγα.
    Ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης είναι όντως γερά δικτυωμένος λόγω τ.ΑΓΕΑ Βαιτση αλλά δεν έχει και πολλές συμπάθειες, ούτε καν μεταξύ των συμμαθητών του και θα έχει δυσκολίες να διοικήσει.
    Αν δεν κανουμε λαθος ειναι κουμπαροι.
    Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σε στελέχη σαν να είναι πρωτοετείς Ίκαροι και να περιμένεις να μην στη φυλάνε στη γωνία να σε εκθέσουν με την πρώτη ευκαιρία.
    Σε κάθε περίπτωση, η 59η σειρα Σχ Ικαρων έχει 7 μέλη στο ΑΑΣ και πρέπει να αραιώνει γιατί περιμένουν κι άλλοι από πίσω και δεν νοείται Α/ΓΕΑ με εν ενεργεία συμμαθητές του.
    Αυτο το έπραξε σε χειροτερο βαθμο,απο ασχετοσυνη /αδιαφορια ο τεως ΥΕΘΑ κ Π Καμμενος επι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οπου ειχαμε
    Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευαγγ Τουρνα να ειναι ιδια σειρα Σχ Ικαρων με τον Α/ΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χ Βαιτση. Αποτελεσμα σκοτωθηκαν μεταξυ τους και ειχαμε το πρωτοφανες παγκοσμιως ο Α/ΓΕΑ να ζητα επισημως με αναφορα την παραιτηση του Α/ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χουπ.. φράκτες μέσα στο Παπάγου, Λιβύη, ειδικές κλπ...
    Μπουρ.. πτώσεις, Αγχίαλος, απώλειες κλπ..
    Χουδε.. Στεφανοβίκειο (απλά έσκασε σε αυτόν) αλλά η διαχείριση μετά είναι όλη δική του, άχρωμος, άοσμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τη σύλληψη των αξιωματικών στον Έβρο από τους Τούρκους, ο αρχηγός του τέταρτου σώματος έγινε αρχηγός στρατού και αργότερα ο αρχηγός στρατού έγινε υφυπουργός και υπουργός άμυνας. Οπότε τα βιογραφικά μάλλον δεν υπολογίζονται και προέχει το πολιτικό κριτήριο επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 4ο Σώμα έχουν οι Τούρκοι το δικό μας είναι Δ'.

      Διαγραφή
  4. Ξεχάσατε τον θάνατο αρκετών συναδέλφων... Αυτούς ποιός τους χρεώνεται, ο Χάρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άριστος Αξκος, ο Χούπης, με γνώσεις Ειδ. Επιχ/σεων και ο καταλληλότερος για Α/ΓΕΕΘΑ. Υποδεέστεροι οι υπόλοιποι. Όσον αφορά για Α/ΓΕΣ ίσως καλύτερος ο Δκτης 1ης Στρατιάς Τσιόπλος Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο οποίος (Στρατιάς) έλεγε στον Α/ΓΕΣ να εκκενώσουν το Στεφανοβίκειο και πήρε την απάντηση "θα μας κράξουνε"

      Διαγραφή
  6. Κατάλληλο τέρος ο Αφεντρος έχει φάει πολύ παντόφλα Κ είναι εκπαιδευμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ΔΕΝ επιλεγεί ως Α/ΓΕΕΘΑ ο Α/ΓΕΑ (84 τάξη), τότε πώς θα εφαρμοσθεί ο νέος νόμος 3883/2010, ο οποίος προβλέπει και αύξηση των ορίων ηλικίας; Με επιλογή Α/ΓΕΕΘΑ τάξης 87, αυτός θα έχει 40 έτη στις ΕΔ και θα πρέπει να παραμείνει στη θέση αυτή για 6-7 χρόνια! Μονόδρομος είναι η επιλογή του Α/ΓΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ Ο ΣΜΠΥΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Πείτε και σε εμάς ποιος είναι αυτός ο Σμπύρος, δεν μας κόβει μέχρι εκεί!

      Διαγραφή
  8. Οοοολοι αυτοί οι ανώτατοι των ανωτάτων ΔΕΝ έχουν κάνει ούτε μια ενέργεια υπέρ του προσωπικού που διοικούν ούτε σε μέριμνα υπέρ προσωπικού ούτε σε ατομικό εξοπλισμό στελεχών ούτε σε μέσα και εγκαταστάσεις των μονάδων. Ούτε λιθαράκι τίποτα. Το ξαναείπα :να Ανάβουμε κερί στον παραγιουδακη στον Παναγιώτακη στον χαρβαλα και από τους νεότερους στον καταδρομέα μανωλά.
    Οι υπόλοιποι με πρώτο τον πρώην υποψήφιο περιφερειαρχη β. Αιγαίου πήγαν τον στρατό ξηράς στη δεκατια του 80.και ο νυν απερχομενος γεεθα ασχολήθηκε μόνο με τη φάρα του, τους καταδρομείς. Αυτή είναι η αλήθεια για όλους εμάς που ζυγωνουμε στην σύνταξη και έχουμε 30+ χρόνια στην πλάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραγιουδακης, Παναγιωτάκης, Χαρβάλας, ναι ότι πεις, μαλλον ήσουν σε τίποτα γραφεία πέριξ αυτών, ή σε ευνοϊκές θέσεις! Ο δε κρητικάτσις εάν θυμάμαι καλά είναι αυτός που με δγη μιας νύχτας εξομοιωσε την χορήγηση ΕΚΟΕΜΣ με τα χρόνια του ΜΤΣ, χωρίς καν να έχουν πληρώσει και μάλιστα τους έδωσε και αναδρομικά κάτι χρόνια πίσω, έλεος!

      Διαγραφή
  9. Βγαίνει ο για λίγο ακόμα γεεθα και διαφημίζει μια παραλλαγή της πλάκας την οποία δεν θα δει κανείς άλλος πλην των καταδρομών όπως δεν είδε κανείς άλλος τα αρβύλα νέου τύπου από το 2015 που διαφημιστηκαν.ουτε τα νέα στάγιερ τα νέα τζιπ το νέο τυφέκιο και άλλα πολλά παραμύθια.
    Άρα καθρεφτακια πουλάνε όλοι για εμάς τους ιθαγένεις. Αλί στις νεότερες γενιές θα δούνε χιλιάδες παραμύθια ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόσφατα παραιτήθηκα από τον Ελληνικό Στρατό με τον βαθμό του Υπολοχαγού, χωρίς να έχω συμπληρώσει, εννοείται, τα υποχρεωτικά χρόνια παραμονής. Μόλις έμαθα ότι οι νεοπροσληφθεντες συνοριοφύλακες στον Έβρο παίρνουν μεγαλύτερο μισθό από μένα ως Ανθλγο, ήταν το κερασακι στην τούρτα. Μια τούρτα ήδη απαίσια και άγευστη που την πουλάνε για το καλύτερο γλυκό. Ντρέπομαι που υπήρξα αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:51, έκανες πολύ καλά, μπράβο. Ένα σου λέω, έχω 27 χρόνια υπηρεσίας και δεν μπορώ να βγάλω οικονομικά ούτε 2 εβδομάδες. Βλέπω συμμαθητές μου από το σχολείο (πολύ χειρότερους μαθητές από μένα) να τα έχουν καταφέρει, να έχουν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, την οικογένειά τους, την σταθερότητα και εγώ δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, Που θα βρεθώ το καλοκαίρι, τι θα κάνω με την γυναίκα μου που είναι στον ιδιωτικό τομέα , τι θα κάνω με τα παιδιά μου, που πλέον στα 14-15 δεν αντέχουν άλλες αλλαγές και μεταθέσεις.Η κατάσταση είναι δράμα. Μετανιώνω κάθε μέρα που δεν έφυγα και εγώ όταν ήμουν 22 -27 ετών. Τώρα είναι πολύ αργά!!Εγκλωβιστηκαμε!!Και σε πληροφορώ το 95% των Αξκων στα χρόνια υπηρεσίας μου , είναι στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση από μένα. Όλοι μετράνε τις μέρες,τους μήνες και τα χρόνια ,για να φύγουν ,χειρότερα και από βαρυποινητες που περιμένουν να αποφυλακιστουν.
      Η ηγεσία βέβαια φέρετε σαν να είναι από άλλο πλανήτη, καμία επαφή με το προσωπικό και τα προβλήματα του.

      Διαγραφή
    2. και εμείς ντρεπόμαστε που ήσουν έστω και για λίγο

      Διαγραφή
  11. Και τώρα τι γίνει. Πως θα ζήσουμε χωρίς Φλωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φεύγει έτσι εύκολα . Τη καρέκλα μαζί του θα την πάρει στις Βρυξέλλες στη σύνοδο για να είναι σίγουρος ότι δεν θα του την πάρει κανένας!!!!

      Διαγραφή
  12. Όταν δεν υπάρχουν ωράρια, όταν με υποχρεώνεις να πάω σε αντιπροσωπείες κηδείες, Κυριακές και αργίες,
    όταν κανω υπηρεσίες ανεξάρτητα της ηλικίας δυσκολίες (κάποιος προηγούμενος αρχηγός είπε όχι στον ηλικιακό παράγοντα), όταν δεν με αφήνεις να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο (κάποιος εύσωμος υπουργός είχε πει όχι), όταν με υποχρεώνεις να πάω για ετήσια και τελικά τα αποτελέσματα είναι λαθος, όταν όταν όταν, Ε τότε καλά κάνουν και φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή