Δένδιας για αμοιβές ΕΔ: Σε έναν ορατό ορίζοντα θα έχουμε μια σημαντική βελτίωση. Αλλά όχι αύριο το πρωί!

Δένδιας για αμοιβές ΕΔ: Σε έναν ορατό ορίζοντα θα έχουμε μια σημαντική βελτίωση. Αλλά όχι αύριο το πρωί!

Σε συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (Real Fm), απάντησε μεταξύ άλλων σε ερώτηση για τις αμοιβές των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, αναφερθήκατε και στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφερθήκατε στους πιλότους μας, σε λίγο θα έχουμε τις επτά νέες φρεγάτες σε μερικά χρόνια, ένα θέμα λοιπόν είναι τα σύγχρονα όπλα και ένα θέμα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο χειρίζεται με επιτυχία τα όπλα.

Θέλω να σας ρωτήσω αν είστε ικανοποιημένος από τις αμοιβές των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και με ποιο τρόπο σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε τα αιτήματά τους, που από ότι βλέπω εδώ στο email του σταθμού είναι πολλά και έντονα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η απάντηση, όπως σπανίως βέβαια συμβαίνει στην πολιτική κύριε Χατζηνικολάου, είναι καθαρή.

Με ρωτήσατε αν είμαι ικανοποιημένος από τις αμοιβές των Ενόπλων Δυνάμεων. Η απάντηση είναι ένα στέρεο όχι. Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένος. Ούτε αυτοί είναι ικανοποιημένοι, ούτε ο οποιοσδήποτε Έλληνας είναι ικανοποιημένος.

Πρέπει να δούμε λοιπόν αφενός μεν το γιατί είμαστε σε αυτό το επίπεδο, αυτό είναι ευεξήγητο. Ούτως ή άλλως ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου τομέα υποαμείβεται σε σχέση με την υπηρεσία που παρέχει στην πατρίδα.

Απλώς εδώ η υπηρεσία αυτή εμπεριέχει και την προσφορά ζωής κυριολεκτικώς, η οποία πολλές φορές χάνεται στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος.

Άρα, δεν μπορεί η αμοιβή να είναι δυσανάλογη της τεράστιας προσφοράς. Το θέμα της ζωής ποτέ δεν μπορεί να ισοφαριστεί για να το ξεκαθαρίσουμε, είναι εκτός…

Κάνουμε προσπάθεια μικρών διορθώσεων σε επιδόματα, τελευταίο το επίπεδο Στόλου στο οποίο είχε αστοχήσει το ελληνικό κράτος στον τρόπο με τον οποίο εδίδετο και κατέληγε να λειτουργεί αρνητικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μισθοί πείνας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Και κάνουμε και μια μακροπρόθεσμη συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει μέσα, ξαναλέω, πάντα στα δημοσιονομικά πλαίσια. Το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όμως, θέλω και αυτό να το ξεκαθαρίσω, δεν εξαρτά την παροχή του από την αντιπαροχή.

Πρέπει εμείς σαν ελληνικό κράτος όμως αξιολογώντας αυτή την τεράστια προσφορά να προβούμε στην ορθή αντιπαροχή. Αν η οικονομία μας αναπτυχθεί με τον εξαιρετικό ρυθμό που αναπτύσσεται και αν τα δημοσιονομικά βελτιώνονται με το ρυθμό που σήμερα βελτιώνονται, έχω την ελπίδα ότι σε έναν ορατό ορίζοντα, όχι τον επόμενο χρόνο, θα μπορούμε να έχουμε μια σημαντική βελτίωση. Αλλά δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να υποσχεθώ για αύριο το πρωί.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Εννοεί σε κάνα δυο γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χειροτερα αμοιβομενοι υπαλληλοι της ελλαδος...τζαμπα εργατες...δεν ενδιαφερει κανεναν ο στρατος....για αυτο εφτιαξαν και διευθυνση φυσικων καταστροφων....μεχρι κοπρια απο τα μαντρια θα καθαριζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θά μας χρειαστούν όλοι άρρωστοι, σέ ένα ορατό μέλλον θά πάμε,αν δεν κάνουμε τίποτα τίποτα δεν θά αλλάξει

      Διαγραφή
  3. Αναμενομένη η απάντηση. Μόνο για τις ΕΔ δεν υπάρχουν χρήματα. Αντε καταργείστε αυτό το έκτρωμα- ειδικό μισθολόγιο και όλοι στο ενιαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ..........ΣΑΣ ΣΥΜΠΟΝΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η 24ωρη υπηρεσία κοστίζει 10,30€... Πακιστανό να φωνάξεις να κάνει υπηρεσία... σιγά μην έμπαινε για 10€...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αλβανος για να κάνει 24 ωρη υπηρεσία (δηλ από 14:30 μέχρι 07:00 την άλλη μέρα) ο ποιο φθηνός θέλει 83 ευρώ.

      Διαγραφή
  6. Θυμάμαι την ομιλία που δημοσιεύθηκε σε πολλά ιντερνετικά, νομίζω της Κ. Λαγκάρντ πριν κάνα 5-6 χρονάκια που έλεγε ότι οι συντάξεις στον βαλκανικό Νότο πρέπει να κυμαίνονται από 200 έως 350€ και οι μισθοί από 500 έως και 900€ δηλαδή να συμβαδίζουν με της Βουλγαρίας και μάλιστα επειδή είχε αναφερθεί και στην Ρουμανία ως Βαλκανικός νότο, έγινε επίσημο διάβημα από τον τότε ΠΘ της που ανέφερε ότι δεν ανήκουν στα Βαλκάνια αλλά στην κεντρική Ευρώπη και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουν, όπερ και εγένετο, τούτου λεχθέντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ή ΝΔ θά πάθει ΠΑΣΟΚ θά είναι αργά για νά κάνουν οτιδήποτε, μία φορά νά σέ σιχαθουν μετά δεν αλλάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για αυτό διόρισε δεκαμελή συμβούλιο με παχυλούς μισθούς στην ΕΑΒ. Λεφτά υπάρχουν αλλά για τους κολλητούς μας, φτιάχνει λόμπι για προσωπικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολο το προσωπικό των ΕΔ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ να ειχε δωσει το πρωινο των περυσινων εκλογων την ιδια απαντηση, με αυτην που εισπράττει καθημερινά εδω και δεκαετίες.
    Απο την στιγμη που δεν το εκανε, παει χαθηκε η ευκαιρία.
    Περιμενετε τωρα αλλα 4 χρόνια μεχρι να ερθει κανενας αλλος να μοιρασει σανο και ξανα παλι τα ιδια..
    Ρε μακρυα απο το ελλαδισταν λεμε.
    Αυτο το μορφωμα μεχρι το 2009 ηταν. Παει τελειωσε τωρα.
    Οπως και οι ζωρς μας και η υγεια μας.
    Για να αμοιβονται τα Γκόλντεν Μπόις του Στουρνάρα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, και καθε πιθανου και απιθανου δημοσιου και ιδιωτικού οργανισμου, οσο 2 εφαπαξ τον χρόνο..
    Βρε ουστ λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν λέει προσεχώς εννοεί πριν τις εκλογές θα δοθεί κανένα πενηνταρικο αύξηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μητσοτάκης: 《Πάντα ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώνει καλύτερα από το κράτος αλλά τίποτα δεν θα ξεπερνά την περηφάνια του εθνόσημου. Υπάρχουν αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν και γίνονται προσπάθειες να γίνει αυτό》
    Οι ηρωισμοί τελειώσανε πρωθυπουργέ, το τζάμπα πέθανε. Ποιο εθνόσημο;! Εθνόσημα θα τρώμε το μεσημέρι ; Να πληρώσετε αν θέλετε στελέχη με όρεξη για δουλειά. Τέρμα ο σανός, χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν τους ψηφίσατε οι περισσότεροι ήταν καλά!! Πορευτείτε τώρα με τα 50€ αύξηση του "νέου" μισθολογίου και μην κλέγεστε! Ο σοφός λαός λέει οι μ@#& πληρώνονται και δεν έχει άδικο!
    Ανχης με 27 χρόνια υπηρεσίας 1650€ με 12 μισθούς το έτος, Υπλγος εκ ΣΣΕ 1250€.
    Υπηρεσίες 8€ καθαρά για 24ωρες δη τα ΣΚ και αργίες!
    Έχετε ακόμα 3 μισή χρόνια να καταλάβετε την πατάτα που κάνατε τον Μάιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς νέους που τυχόν διαβάζουν και σκέφτονται τον στρατό, ΜΗΝ ΚΆΝΕΤΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΛΆΘΟΣ ΜΕ ΕΜΆΣ, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να κάνετε αυτό το κακό στον εαυτό σας.
    Μισθοί πείνας όπως λέει το άρθρο, ωράριο δεν υπάρχει, προϊστάμενοι που συμπεριφέρονται αντισυναδελφικά χωρίς τρόπους και ορθή συμπεριφορά. Γενικά μια τοξική κατάσταση.
    Αυτά από έναν Αξκό με 28 χρόνια υπηρεσίας, όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.... Οι υπόλοιποι περιμένετε καρτερικά την 26 του μήνα να πάρετε 1-1,5 χιλιάρικο και να μετράτε το καρότσι του supermarket!
    O Δενδριας στο άρθρο λέει δεν δουλεύουμε για τον μισθό αλλά την τιμή των όπλων, προφανώς το ίδιο κάνει και αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην ξεχάσω.... Οι υπουργοί έλαβαν αύξηση 1500€ με το νέο έτος....
    Χαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε αυτό το ας πούμε υπουργείο, πάμε από τον έναν χασοδίκη στον άλλο χασοδίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ίσως σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, σε έναν άλλο τεχνητό ορίζοντα, σε έναν εικονικό κόσμο παρέα με τους ήρωες του Fortnite, τον Popeye, τον Zorro, θα ερωτευτώ και άντε και στο ... απ'εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν λέει..σε ένα ορατό ορίζοντα αλλά όχι τον επόμενο χρόνο προφανώς εννοεί μέχρι και 2025 γιοκ. Μετά βλέπουμε. Είναι που ετοίμαζαν νέο μισθολόγιο για τον στρατό!!! Αλλά δεν φταίει αυτός. Εγώ φταίω γιατί αν κρατούσα στον κουμπαρά μου τα εκτός έδρας -οπως έκανε ο γκινης-τώρα θα είχα 1,5εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για αρχή σταματήστε την βιομηχανία των επιτίμων που αμείβονται ως τα 100 τους χρόνια, με μισθό εν ενεργεία ανωτάτου.
    Και διώξτε επιτέλους τα 1000 άτομα εοθ συνταγματάρχες που περιφέρονται όλη μέρα στα στρατόπεδα τσεπωνόντας το 2χιλιαρο ως τα 60 τους.
    Ντροπή ρε διώξτε τους και πάρτε νέους με όρεξη . Σε κάθε σχηματισμό υπάρχουν 20-30 τέτοιοι.
    Και κουνήστε μερικές εκατοντάδες από λοχία ως ανώτατο των Αθηνών μπας και ενισχυθούν οι παραμεθόριες μονάδες. Έχουμε στρατηγούς με χάλκινο ρόμβο υπηρετησης στην παραμεθόριο. Ντροπή σας!!!!;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα συμπολεμιστή!!! Εδώ έχει γεμίσει εποπ το ΓΕΣ και στις μονάδες του των νησιών τους ψάχνουν.
      Μην αναφερθώ σε καμία Ιθάκη, Κάρπαθο κτλ που πάει η λειψανδρεια γονα!

      Διαγραφή
  19. Δεκάδες λοχίες ανθυπολοχαγοί και εποπ νεοεισερχομενοι ξεκινάνε την βυσματικη τους καριέρα από το Πεντάγωνο και γράφουν χρόνο διοικήσεως (όπως και όλοι των επιτελείων ΓΕΕΘΑ γες κλπ)σε μονάδες εφεύρεσης, των Αθηνών, 951 τάγμα στρατονομιας,τάγμα γες κλπ κλπ . Και οι μακακες ο όχλος ανά 2-3 χρονιά μετάθεση . Τα βλέπουμε δεν είμαστε χαζοί να ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://www.protothema.gr/politics/article/1461588/hardalias-anakoinose-olistiko-anaptuxiako-programma-545-ekat-euro-gia-ti-dutiki-attiki/
    Να που πανε τα χρήματα σου στρατιωτικε που κανεις μαύρη εργασία, απληρωτες υπερωρίες και τα γιουσουφακι της ιδιωτικής Αττικής οδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλα κυαλια! να παρουμε ....για τον οριζοντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όταν οι στρατιωτικοί "στέλνουν" τα παιδιά τους δύο - δύο σε Στρατιωτικές σχολες, τι αυξήσεις περιμένετε; Αφού είναι πολύ καλά... Είδατε ένα παιδί υπουργού να μπαίνει σε στρατιωτική σχολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε Δένδια, με κλανιες αυγά δεν βάφονται. Δε το ξέρεις αυτό; Το ξέρεις. Μη μας κοροϊδεύετε λοιπόν, αφού δε μας υπολογίζετε καν. Απλά ετοιμαστείτε για φοβερές ελλείψεις σε πολύ λίγο καιρό. Θα αναγκαστειτε να βάζετε κόσμο χαμηλής ποιότητας χωρίς εξετάσεις. Να μου το θυμηθείτε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποτε μια ταινία είχε τίτλο "ο φαλακρός πράκτωρ Θού Βού" στο νέο άθλιο remake ο νέος τίτλος είναι"O φαλακρός πράκτωρ Νού Δού" ξαναχτυπά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μηζοτακης&παντοφλακιας Α.Ε και αδερφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω 2 υιούς, ο ένας στο στρατό ΣΜΥ 13 χρόνια μισθός 1095 ,ο άλλος εργάτης εργοστάσιο πλαστικά Θράκης 11 χρόνια μισθός 1035 + 120 ευρώ κουπόνι κάθε μήνα για σούπερ μάρκετ + δώρο Χριστουγέννων+ δώρο αδείας Πάσχα καλοκαίρι, τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπέρασμα 1: Ο ένας υιός (ΣΜΥ) δεν κινδυνεύει ποτέ με απόλυση. Λίγα τα λεφτά αλλά σίγουρα!
      Συμπέρασμα 2: Εσύ τον κατεύθυνες να πάει στη ΣΜΥ λόγω δικών σου ανασφαλειών, το έχεις μετανοιώσει αλλά ντρέπεσαι να το παραδεχθείς.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά στον στρατό τα ξέρεις όλα. Κ αν δεν τα ξέρεις σε διατάζουν να τα ξέρεις

      Διαγραφή