Παρέμεινε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος ΕΕ-ΝΑΤΟ ο Μανιάτης Αντιστράτηγος Π. Δεμέστιχας

Παρέμεινε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος ΕΕ-ΝΑΤΟ ο Μανιάτης Αντιστράτηγος Π. Δεμέστιχας

Την ανανέωση της θητείας τού Μανιάτη Αντιστρατήγου, Πέτρου Δεμέστιχα, ως Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Το εν λόγω αξίωμα έχει αναλάβει ο Λάκωνας ανώτατος αξιωματικός από τις 9 Μαρτίου 2022 με την τότε απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1963 στον Πειραιά, έλκωντας καταγωγή από τον οικισμό Παγανέα Σκουταρίου Δήμου Ανατ. Μάνης. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1981 και αποφοίτησε το 1985 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Ως κατώτερος αξιωματικός υπηρέτησε σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων με τα καθήκοντα του διμοιρίτη και του διοικητή Λόχου. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) και του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ.

Το 1998 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε στην 32 ΤΑΞ ΠΖΝ «Μοράβας», ενώ το 2000 τοποθετήθηκε ως διοικητής του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

Το 2001 διετέλεσε αξιωματικός Εκπαιδεύσεως – υποδιοικητής του Διεθνούς Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Το 2004 τού ανατέθηκαν τα καθήκοντα του διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου, ενώ το 2006 του διοικητή της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών. Ακολούθως, το 2008 τοποθετήθηκε ως Επιτελάρχης στην 13 ΔΕΕ «Ιερός Λόχος».

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2010, φοίτησε στη Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και με το πέρας της φοίτησης του τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής στην 13 ΔΕΕ «Ιερός Λόχος». Το 2012 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστή Επιτελείου στο Χερσαίο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Το 2013 προάγεται σε Ταξίαρχο και με την επιστροφή του το 2014 στην Ελλάδα τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής. Το 2015 τού ανατέθηκαν τα καθήκοντα του διοικητή της 71ης Α/Μ ΤΑΞ «Πόντος».

Το 2017 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται ως Επιτελάρχης – υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς και στη συνέχεια, το 2018, ως διοικητής της Ι Μ/Π «Σμύρνη». Το 2019 τοποθετείται ως Επιτελάρχης στο ΓΕΕΘΑ.

Την 9 Μαρτίου 2020 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «Αιγέας». Τον Μάρτιο 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή 1ης Στρατιάς.

Στον Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνής Ασφάλεια» του Πανεπιστημίου Πλύμουθ της Αγγλίας. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και σε επίπεδο εργασίας Γερμανικά.

ΠΗΓΗ: ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Το επίδομα αλλοδαπής ψάξτε το...και αφήστε όλα τα άλλα...10000€ ο μήνας.,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην συγκεκριμένη θέση και σε αυτόν τον βαθμό, τουλάχιστον 22.000€/μήνα + συνέδρια, ταξίδια, σπίτια, γραφεία, παιδιά και σπουδές αυτών και και και ..... άστα όλα για την τσεπούλα και η πατρίδα περιμένει χαΐρι!

      Διαγραφή
  2. Εξαίρετος Αξιωματικός, κόσμημα για την Ελλάδα στο εξωτερικό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδείς αναντικατάστατος
      Ήδη έπρεπε να είναι σπίτι του.
      Ας πηγαίνουν εν ενεργεία νεότεροι αξιωματικοί.

      Διαγραφή
  3. Οταν εχεις ονομα ,εχεις και χαρη .Καντε μας τη χαρη μερικοι ,λες και δεν ξερουμε πως λειτουργει η μπανανια ,ο στρατος θα γλυτωνε.Μερικοι στο Στρατο ειναι εξαθλιωμενοι και μερικοι λογω ονοματος εχουν εξασφαλισει και τα δισεγγονα τους ,ομως ο θεος ξεπληρωνει τα γραμματια του καθενος στην ωρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Στρατός άλλους τους φτιάχνει και άλλους τους Γαμ..... Ειιι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΨΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 3,4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ 3,4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΣΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΤΟ 95% ΜΙΣΘΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το τζάκι της Αγίας Οικογένειας Δεμέστιχα προέρχεται. Βολεμενος. Άνθρωπος της ΕΛΊΤ του Μεταπολιτευτικού Δημοκρατικού Καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως σε αυτές τις θέσεις, στα τόσα χρόνια που έχω υπηρετήσει στις ΕΔ και όχι στο ΝΑΤΟ, δεν θυμάμαι ποτέ κανέναν να προβεί σε μια διαμαρτυρία, σε μια σημείωση τέλος πάντων, για τα συμφέροντα της πατρίδας. Εδώ η Τουρκία μας πετούσε μέσα στα μούτρα μας σε επίσημα ΝΑΤΟικά έγγραφα από το 1995, την υποσημείωση σε κάθε σελίδα εγγράφων, ότι "Η τουρκική δημοκρατία αναγνωρίζει την δημοκρατια της μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα" χωρίς ακόμη να είχε γίνει κάποια συζήτηση τότε για ΝΑΤΟ, ουτε και είχε το νομιμο δικαιώμα να γραφει παπ@ριες σε επίσημα έγγραφα της συμμαχίας, παρόλα αυτά τα ανεχόμασταν. Ούτε είδα ή ακουσα κανέναν ανώτατο να ψελλίσει έστω κάτι στον ανεκδιηγητο και φιλότουρκο Γ.Γ. που μισθοδοτειτε βασικά με τα δικά μας €υρωπουλα που μετρούν σε δις, γιατί η φτωχή και γεμάτη μνημονια Ελλάδα πληρώνει αμεσα και μετροιτα το 2% στο ΝΑΤΟ, κάτι που άλλες χώρες όπως είχε επισημάνει και οΤραμπ είχαν να πληρώσουν χρόνια ολόκληρα πλήρως το ποσοστό τους, γι'αυτό και είπε στους γερμαναράδες "τερμα η τζαμπα φύλαξη από το ΝΑΤΟ", και τα ίδια περίπου για τα τουρκάνια. Εδώ στην μπανανία η δουλοπρέπεια (βλ. τεμεναδες υπουργών σε Τούρκους) έχει περάσει γενιές τώρα "under the skin" του ραγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή