Εγκαίνια Υποκαταστήματος EKEMΣ Χαϊδαρίου και Νέων ΣΟΑ–ΣΟΜΥ–ΣΟΕΠΟΠ στο Στρδο «Καραϊσκάκη» (ΦΩΤΟ)

Εγκαίνια Υποκαταστήματος EKEMΣ Χαϊδαρίου και Νέων ΣΟΑ–ΣΟΜΥ–ΣΟΕΠΟΠ στο Στρδο «Καραϊσκάκη» (ΦΩΤΟ)

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στα Εγκαίνια του Υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ Χαϊδαρίου και του Συγκροτήματος των Νέων Οικιών ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ στο Στρατόπεδο «Καραϊσκάκη»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρευρέθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στην τελετή εγκαινίων του Υποκαταστήματος Ειδικού Κέντρου Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ) Χαϊδαρίου, και στη συνέχεια επισκέφτηκε το συγκρότημα των νέων οικιών ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ για Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Επαγγελματίες Οπλίτες αντίστοιχα, στο στρατόπεδο «Καραϊσκάκη» στο Χαϊδάρι. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης περιηγήθηκε στους χώρους του ΕΚΕΜΣ Χαϊδαρίου, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού της Αττικής, μετά από αυτό του Βύρωνα, και περιλαμβάνει πρατήριο τροφίμων, πολυκατάστημα και παιδική χαρά. Παράλληλα, μετέβη στις νεοσύστατες εγκαταστάσεις των ΣΟΑ–ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ και ενημερώθηκε σχετικά από τον Διευθυντή ΔΜΧ/ΑΣΔΥΣ Συνταγματάρχη Αθανασά Γεώργιο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι πρόκειται για δυο σημαντικά έργα που έρχονται να καλύψουν αφενός τις βιοτικές ανάγκες 600 κατ’ εκτίμηση οικογενειών στελεχών που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και αφετέρου τις στεγαστικές ανάγκες 48 οικογενειών στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Αθηνών. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσα από το οποίο θα παραδοθούν 1400 κατοικίες ανά την επικράτεια, σε περιοχές που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυάμεων, αρχής γενομένης από 13 νησιά του Αιγαίου, όπου επιδιώκεται να παραδοθούν 500 κατοικίες το καλοκαίρι του 2026.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά, παρίσταμαι σήμερα στα εγκαίνια του νέου Υποκαταστήματος του «ΕΚΕΜΣ», καθώς και του συγκροτήματος των νέων οικιών για τους Αξιωματικούς και τους Επαγγελματίες Οπλίτες στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ», εδώ στο Χαϊδάρι. Δυο σημαντικά έργα που έρχονται να καλύψουν αφενός τις βιοτικές ανάγκες 600 κατ’ εκτίμηση οικογενειών στελεχών που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και αφετέρου τις στεγαστικές ανάγκες 48 οικογενειών στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Αθηνών. Έργα όπως αυτά που παραδίδονται σήμερα αποτελούν έμπρακτη απόδειξη των προτεραιοτήτων που θέτει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη μέριμνα και τη συνεχή εξυπηρέτηση των οικογενειακών αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια στιγμή αποτελούν και ένα παράδειγμα ουσιαστικής αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ μέσω της χρήσης των παραπάνω ακινήτων ως κατοικιών για τα μετατιθέμενα στελέχη, τα οποία αντιμετωπίζουν μια μεγάλη δυσκολία για την εύρεση κατοικίας, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και της περιορισμένης προσφοράς σε διαθέσιμες οικίες.
Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί, μέσα σε πέντε μόλις μήνες, μπορέσαμε να διαμορφώσουμε σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία μια ρεαλιστική εικόνα των στεγαστικών αναγκών των στελεχών και έχουμε εντοπίσει εκείνα τα ακίνητα που, μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή σύγχρονων κατοικιών. Θέτουμε λοιπόν σε κίνηση ένα φιλόδοξο στεγαστικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα παραδοθούν 1400 κατοικίες ανά την επικράτεια, σε περιοχές που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τα στελέχη μας, αρχής γενομένης από 13 νησιά του Αιγαίου όπου επιδιώκουμε να παραδοθούν 500 κατοικίες το καλοκαίρι του 2026. Την ίδια στιγμή, μέσα από αυτό το στεγαστικό πρόγραμμα, επιθυμούμε να αναδείξουμε τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα μέρος αυτών των κατοικιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες ομάδες εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα τους οποίους η Πολιτεία καλεί για να εξυπηρετήσουν ανάγκες σε περιοχές εκτός του μόνιμου τόπου διαμονής τους: Εργαζόμενοι οι οποίοι, όπως και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δαπάνη για ενοίκιο στα μεγάλα αστικά κέντρα και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η οποία ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις το ήμισυ των μισθολογικών τους απολαβών.
Με την παράδοση των σύγχρονων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την πρόοδο των λοιπών έργων κατασκευής, που έχουν ήδη ξεκινήσει, υλοποιείται ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο, ανταποκρίνεται στην επιθυμία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θα ήθελα να τονίσω ότι διανύουμε αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη περίοδο ανάμεσα σε δύο εν εξελίξει πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας. Τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος μας αποτελούν πάντοτε ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την υψηλή τους αποτρεπτική ισχύ και επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα, επιτυγχάνουν στο μέγιστο βαθμό την ανταπόκριση σε κάθε νέα πρόκληση που θέτει το σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον αστάθειας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν και προστατεύουν την εδαφική μας ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και την ασφάλεια των πολιτών μας από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή ή επίθεση και προασπίζουν με τον βέλτιστο τρόπο τα Εθνικά μας συμφέροντα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις από όπου και αν προέρχονται. Ως εκ τούτου, η μέριμνα για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους αποτελεί για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πολλαπλασιαστή εθνικής ισχύος. Η προσφορά στο προσωπικό αναγνωρίζεται ως κύρια προτεραιότητα, με έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας αυτού και των οικογενειών τους, επιτρέποντας την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις που σήμερα εγκαινιάζουμε αποτελούν την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και το εξαιρετικό έργο το οποίο αυτό επιτελεί. Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειες σας καλές γιορτές, υγεία, αγάπη, ατομική και οικογενειακή πρόοδο.
Σας ευχαριστώ.»


Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

 1. Μπράβο! Συνεχίστε με αυτό τον ρυθμό. Το πρόβλημα της στέγασης 'τρώει' το μηνιαίο εισόδημα των στελεχών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο ΕΚΕΜΣ θα πηγαίνουνε μόνο αυτές οι 48 τυχερές οικογένειες που θα μείνουν στα οικήματα, άντε και κανένας γείτονας απόστρατος του 2000 που νομίζει ότι τα κέρδη πηγαίνουν στο ΜΤΣ και του αυξάνουν το μέρισμα. Οι τιμές είναι πιο ψηλές από τα σουπερμάρκετ στα περισσότερα είδη, δεν κάνει προσφορές ούτε έχει προγράμματα ανταμοιβής, να μην συζητήσουμε την καραβανίστικη ερμηνεία της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, που δεν δέχεται επιστροφές επειδή οι αγορές ....δεν γίνονται από απόσταση! Κατά τα άλλα, φτιάξαμε ακόμα μια μονάδα για φίδιασμα στην Αττική με απογευματινό ωράριο (να κάνουμε και καμιά δουλίτσα το πρωί) και διακοπές σαν εκπαιδευτικός Χριστούγεννα-Πάσχα-Αύγουστο, και καλά για απογραφή. Τα οικήματα είναι μεν καλή κίνηση αλλά δεν φτάνουν ούτε για "ζήτω", άσε που θα πάρουν πάλι οι γνωστοί ανώτατοι-τρίτεκνοι-πολύτεκνοι-προστάτες ΑΜΕΑ και οι υπόλοιποι οικογενειάρχες θα μείνουν να κοιτάνε. Βρείτε τρόπο για αποκέντρωση, να φύγει ο κόσμος από την Αθήνα και να πέσουν τα ενοίκια. Το ένα τρίτο του Στρατού είναι στην Αθήνα, το άλλο τρίτο στη Λάρισα κι ό,τι απομείνει, στον Έβρο και στα νησιά. Έχουμε δημιουργήσει ένα υπέρογκο επιτελικό συγκεντρωτικό οργανισμό σε ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-Στρατιά για να αράζουν αυτοί που δεν θέλουν να λερώνουν τις αρβύλες τους στο ποτάμι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι της Αθήνας και Λάρισας είναι τόσοι όσοι υπηρετούν στο δ' σσ ή όλοι όσοι υπηρετούν στα νησιά.
  Με μια η δύο το πολύ μεταθέσεις για τα μάτια του κόσμου. Αλλά το χειρότερο είναι οι ανώτατοι που έχουν ελάχιστα χρόνια στην παραμεθοριο και φτάνουν ανώτατοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για την κορδέλα και τη φωτογραφία ζούμε λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πρόβλημα της στέγασης είναι από τα ποιο σοβαρά,καλώς γίνονται νέες οικίες.
  Θα πρέπει όμως ο κανονισμός στέγασης να αλλάξει να μπούνε και άλλοι παράμετροι συλλογή ς μορίων όπως περιουσιακά στοιχεία, οικογενειακό εισόδημα κλπ.
  Να υπάρχει ουσιαστική συντήρηση των οικιών.
  Έλεγχος στο πώς παραδίδονται από αυτούς που διαμένουν και κοστολόγηση φθορών που δεν είναι φυσιολογικές, θα πρέπει να σεβόμαστε αυτό που μας δίνουν εάν ήταν δικό μας δεν θα το πατούσαμε σε τέτοια χάλια.
  Όσο για τα πρατήρια, με μηδενικό ,εργατικό κόστος,ενοικίων , με περιθώριο κέρδους στο 10% η τιμές τους είναι αναλογικά μη συμφέρουσες, Κάτι δεν πάει καλά δυστυχώς αγοράζουν πανάκριβα τα προϊόντα από τους προμηθευτές σε σύγκριση με τα Σούπερ μάρκετ.
  Να μην μιλήσουμε και για το προσωπικό που τα επανδρώνει με ποιο τρόπο επιλέγετε ( αποσπάσεις- διαθέσεις από Μονάδες για να βολεύονται) ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που είναι ελαφράς υπηρεσία και το πρόβλημα υγείας που έχουν τους δίνει την δυνατότητα να είναι σε τέτοιες θέσεις .
  Δυστυχώς για πολλά θέματα δεν θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στρατός και σύνορα είναι ταυτοσημες έννοιες άρα τα σύνορα είναι στο Χαιδαρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τι πρέπει να κάνουμε εμείς της Θεσσαλίας και των Αθηνών ρε μεγάλε??? Με 1000€ το μήνα να γύρο φέρουμε στα νησιά και τον Έβρο για 35 χρόνια??? Και τι να μας μένει για να ζήσουμε ????400€ ????Άς επαναφέρουν την 25ετια για να εξαφανιστουμε...Δεν αξίζει και δεν πληρώνεται με τίποτα αυτό το βασανιστήριο των μεταθέσεων. Γιαυτό όλος ο κόσμος κοιτάει πως να γίνει ειδική κατηγορία. Οι ήρωες με 400€ αγοραστική δύναμη την ωρα που όλοι οι Έλληνες κάνουν ζωαρα με ακριβά αυτοκίνητα,διακοπές, 2-3 διαμερισματα που νοικιάζουν,Ταβέρνες,μπαρ,χειμερινοί προορισμοί γεμάτα όλοι και όλα,τελείωσαν!!!!

   Διαγραφή
 7. Για εντοπιότητα ούτε λόγος?Σχεδόν όλοι οι Λαρισαίοι έχουν σε άλλο όνομα τα σπίτια τους που νοικιάζουν σε φοιτητές και μένουν μέσα σε ΣΟΑ.Ειναι ανηθικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή