Δένδιας: Για λόγους ισότιμης μεταχείρισης θεσμοθετήθηκε η αύξηση αριθμού μεριδίων στους ανώτατους διοικητικούς βαθμούς

Δένδιας: Για λόγους ισότιμης μεταχείρισης θεσμοθετήθηκε η αύξηση αριθμού μεριδίων στους ανώτατους διοικητικούς βαθμούς

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις των άρθρων 28 και 29 του ν.5018/23 (Α΄25), εναρμονίστηκαν οι καταστατικές διατάξεις του ΜΤΣ, που αφορούν στα μερίσματα των μετόχων του Ταμείου που εξέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις διατάξεις του ν.4472/2017 (Α΄74) περί του νέου μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Ειδικότερα, με το άρθρο 28 καθορίστηκε ο αριθμός μεριδίων ανά Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ) του ν.4472/17, με εισαγωγή του διοικητικού βαθμού του Ταξιάρχου, που μέχρι τότε δεν προβλεπόταν ως βαθμός μερίσματος στη νομοθεσία του Ταμείου.

Προς εναρμόνιση των παροχών στους ήδη μερισματούχους στις 31 Δεκεμβρίου 2016 και για λόγους ισότιμης μεταχείρισης, με το άρθρο 29 θεσμοθετήθηκε η αύξηση του αριθμού μεριδίων στους ανώτατους διοικητικούς βαθμούς για τους αποστρατευθέντες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό μεριδίων με τις αντίστοιχες περιπτώσεις δικαιούχων που κατέστησαν μερισματούχοι μεταγενέστερα από την 01 Ιανουαρίου 2017.

Επιπλέον, με την πρόβλεψη της παρ. 3 του άρθρου 29, διασφαλίστηκε ότι δεν θα καταβληθεί μικρότερο μέρισμα, καθώς και Βοήθημα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας, σε σχέση με το καταβαλλόμενο με τις ίδιες προϋποθέσεις είτε πριν την 01 Ιανουαρίου 2017, είτε σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις αντίστοιχα.

Οι παραπάνω διατάξεις αποτελούν προϊόν διυπουργικής επιτροπής των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και Προστασίας του Πολίτης (ΥΠΠΡΟΠΟ), το οποίο εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΣ (ΔΣ/ΜΤΣ) και έγινε αποδεκτό από την Στρατιωτική Ιεραρχία και την Πολιτική Ηγεσία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

  1. Μπαρούφες...Άκου εκεί διυπουργικής .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή μόνο των ανωτάτων πριν το 2016 έπρεπε να προσαρμοστούν; Οι ανώτεροι και κατώτεροι τι είναι αποπαίδια; Ντροπή τους και ο υπουργός δεν είπε τίποτε μόνο δικαιολογίες. Μόνο τα δικαστήρια θα δώσουν την λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ποτηράκι λάδι το μήνα. Καταξοδευτηκες δενδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά να τα διαβάζουν οι του Σ.Ξ που κατηγορούν αεροπορία & ναυτικό ως κακούς συνάδελφους επειδή αντιδρούν για την ενοποίηση των μετοχικών ταμείων. Οι ανώτατοι του χώρου τους που αποδέχτηκαν τα ποσά χωρίς αναλογικότητα στους κατώτερους, τι ακριβώς είναι; σε ποια κατηγορία συναδέλφου κατατάσσονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σας είπε εσάς κύριε ότι οι ανώτατοι λογίζουν ως συναδέλφους τους ανώτερους και τους κατώτερους; Διάβασε κανένα άλλο παραμύθι γιατί αυτό δεν υπάρχει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμο Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2023 12:54:00 μ.μ
      Κόμπλεξ κατωτερότητας ή και το αντίστροφο, έτσι λέγεται αυτό που μας ανακοινώσατε κύριε.

      Διαγραφή
    3. @ 19 6:54, τι σχέση έχουν τα μερίσματα των ανωτάτων με την ενοποίηση; Μάλλον τη δεύτερη φοβάσαι, για να μην χάσεις ΚΑΚΩΣ κεκτημένα σου! Όσον αφορά στα μερίσματα των ανωτάτων, επειδή με τα μνημόνια και τις αριστερές κατ επίφασιν κυβερνήσεις εξισώθηκαν οι συνολικές συντάξιμες αποδοχές του Ανθυπασπιστή με του Αντιστράτηγου, προσπαθεί η κυβέρνηση αυτή να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Αλλά πού να καταλάβεις; Όχι γιατί δεν μπορείς, αλλά γιατί δεν σε συμφέρει!

      Διαγραφή
    4. @ 19, 2023 6:02:00 μ.μ.
      Που διάβασες εσύ για σχέση ανωτάτων με ενοποίηση, το σχόλιο τονίζει ότι μας λέτε κακούς συνάδελφους επειδή δεν δεχόμαστε να μοιράσουμε να μειώσουμε, όπως θέλεις πες το, το μέρισμα μας για χάρη σας και στον αντίποδα δεν λέτε κουβέντα τι είδους συνάδελφοι είναι οι ανώτατοι σας που πήραν επιπλέον μέρισμα σε χαλεπούς καιρούς του μετοχικού σας, τους τρέμετε, χ@ζεστε ακόμη και σαν συνταξιούχοι; ή το κόμπλεξ είναι τόσο που δεν μπορείτε να δεχτείτε ο ανθυπασπιστής να παίρνει ίδια με τον στρατηγό; Τώρα για τα κακώς κεκτημένα (αν θέλεις ρίξε ένα παράδειγμα), τα δικά σου είναι καλώς κεκτημένα; Τέλος ο πολιτικός χρωματισμός του σχολίου σου, απέχει του θέματος.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμο Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2023 6:02:00 μ.μ. Συνταξιουχος εισαι ρε, τι αντιστρατηγος ανθυπασπιστης και κουραφεξαλα, εκει καραβαναδες μεχρι τα γηρατεια σας

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς μια από τα ίδια, οι λοιποί τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
    Ναι να υπάρχει αναλογικότητα σύμφωνα με τις κρατήσεις που καταβάλει ο καθένας και για ποσά χρόνια , τα υπόλοιπα έσοδα έχουν πληρωθεί από την φορολογία των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το "και έγινε αποδεκτό από την Στρατιωτική Ιεραρχία και την Πολιτική Ηγεσία" που το είδε????!! Τον ακόλουθο του ρώτησε ή το μπακάλη της γειτονιάς του???!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Δενδια την επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα σας βγαίνουν τα κουκια. Αλλά για εσάς όλους τους εθνοπατερες σας είναι αδιάφορο διότι έχετε εξασφαλίσει τα του ζην έστω και μια τετραετία. Όλοι σας μας έχετε γραμμένους μια σπιθαμή κάτω από τον ομφαλό σας. Προσέξετε όμως αν ο ευλογημένος ελληνικός λαός τον οποίο επικαλείστε συνέλθει από τον λήθαργο το τονίζω με κεφαλαία γραμματα#ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΌΡΦΟ ΣΑΣ#.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχαχαχαχαχα αυτοί μας το λένε και ανοιχτά πλέον και με διυπουργική απόφαση....ΕΙΣΤΕ ΜΑ@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. <> ο Ανθυπασπιστής είναι ένας βαθμός τον οποίο δε γνωρίζετε. Λοιπόν για να κάνει τη δουλειά του βασίζεται σε δέκα υφισταμένους ενώ όσο αυξάνεται ο βαθμός αυξάνονται και οι υποτελείς.Και σας μιλά κάποιος που ξεκίνησε <> και τελείωσε <>,Δηλαδή όλες τις κλίμακες της Ιεραρχίας.Με σεβασμό στους υπόλοιπους και όχι σε εσάς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ε. Υ πρόεδρος του ΜΤΣ στα σφύριξε αυτά Νικόλα;;;; 😂 😂 😂 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετα την συγκλονιστικη απαντηση του επομενου δελφινοσωτηρα δανδη, εμεις τα κατωτερα υποζυγια (κοινως μ...κες) καθιδροι, γονυπετεις και κατασυγκινημενοι απο τη στοργη και το ενδιαφερον, ζητουμε στεντορεία τη φωνη για λογους ισοκατανομης της ανισοκατανομης, ισονομιας της ανισονομιας και ισορροπιας της ανισορροπιας, την πληρη περικοπη (η π ε ρ ι τ ο μ η) των ιλιγγιωδων μερισματων που αδικως προσποριζομαστε οι αμαρτωλοι δουλοι μεχρι το μεδουλι και την αποδοση αυτων στους heavy metal πατριωτες αστεροκλαρατους, ινα πληρωθουν αι αδικιαι ημων. Ταπεινως και διακαως υμετεροι, κ α τ α λ α β α μ ε και ο λ ο κ λ η ρ ω σ α μ ε....
    Υ.Γ. Ειναι φανερο οτι το μονο που μας σωζει ειναι γωνια,ακορντεον,μαυρο γυαλι
    αλα αομματου,καβουρακι αναποδα και ζιγκουαλα με παραπονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχα πάντα μια απορία,τώρα δίνεται η ευκαιρία να την πω : ποια η διαφορά Σχη με Τξχο εε που βγαίνουν σε σύνταξη?? Εχει κάποια πλεονεκτήματα περισσότερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοιταξτε η βλακεια ως α ν ω τ α τ ο αρρωστημενο ψυχοπαθολογικο συμπτωμα εχει διαβαθμισεις(βαθμους). Οι βλακες συνασπιζονται πιστοι στην εμφυτη αγελαια νοοτροπια,επιχαιρουν,αλληλοβραβευονται και προ παντος δεν ανεχονται την αμφισβητηση. Και οπως πολυ ευστοχα περιγραφει ο σπουδαιος κοινωνιολογος Ε.ΛΕΜΠΕΣΗΣ στην ΄΄τεραστια κοινωνικη σημασια των βλακων στο συγχρονο βιο΄΄ μετεχουν ενιοτε και σε οργανωσεις πνευματικες, οι οποιες με την παροδο του χρονου περιπιπτουν εις πληρην Β Λ Α Κ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ν. Οχι ονοματα δεν λεμε τα ευκολως εννοουμενα αλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παπατζη η ισοτιμία στο 13 μερισ.α που είναι η μήπως άλλοι είναι στρες και άλλοι μόδιστρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εχει μεινει ενα ROLEXακι γνησιο made in guandalajara. Ευκολιες πλερωμης. Ανταλλασσεται και με προσκληση για το ρεβεγιον της Ρηγιλης μπας και προλαβουμε κανα σολωμο μπαρουτοκαπνισμενο. εισοδος με χαρτι αποριας του δεσποτη και γυαλι πολαριζε σκουρο για τα αστερια μας.θα μοιραστουν μπολικες ευχες για μακροημερευση, συνταγες της κυρα Μελπως και σποροι καλαμποκιου νεας εσοδειας.happy new year

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α ολα κι ολα κυριοι. Η ισοτιμια στρεμματος μπακλαβα με ρητρα καταιφ συμφερει.Μολις εκανε προταση η ΕΑΑΣ για αποκατασταση. Ουτε σε γραφειο συνοικεσιων να ειμαστε. Ο Δενδιας αβλεπει αναδοχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οποιος γνωριζει τι σημαινει Επαγγελματικη Αυτοτελεια ας το σφυριξει δημοσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα το καταλάβεις Δενδια Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές ένας δεξιός μπορεί κ πρώην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή