ΜΤΣ-ΕΑΑΣ: Ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης; – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

ΜΤΣ-ΕΑΑΣ: Ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης; – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr-Εστάλη με email:

Κλείνει το 2023 χωρίς καμία απολύτως ανακοίνωση από το αρμόδιο για χορήγηση 13ου μερίσματος ΜΤΣ στους απόστρατους μερισματούχους του ταμείου. Κουβέντα;

Συγνώμη κύριοι του ΜΤΣ που σας ενοχλούμε χρονιάρες μέρες, αλλά μήπως είναι υποχρέωση σας και ταυτόχρονα δικαίωμα μας να γνωρίζουμε τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης. Θα έπρεπε έγκαιρα να κάνετε μια έγγραφη ανακοίνωση που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση του ταμείου (αρνητική η θετική) αφού μόλις πρό μηνών θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα χορήγησης ενός έξτρα μερίσματος ετησίως. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Όμως επίσης απαράδεκτο είναι και το γεγονός πως καμία σχετική ανακοίνωση δεν έγινε ούτε από την εκπρόσωπο μας δηλαδή την ΕΑΑΣ η οποία εκπροσωπείτε στο ΜΤΣ άρα και στις όποιες αποφάσεις λαμβάνει.

Είμαστε στο 2023 και οι όποιες αποφάσεις μας αφορούν θα πρέπει να λαμβάνουμε γνώση.

Την ίδια χρονική περίοδο όμως άλλο θέμα (και όχι το παραπάνω) φαίνεται να την απασχολεί σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της.

Μόλις την 20η Δεκ 2023 η ΕΑΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: ΜΤΣ Κράτος Δικαίου;

Όχι όχι δεν ψέλλισε κουβέντα για 13ο μέρισμα. Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφερόταν στην ανισονομία και ανισοκατανομή στα αποδιδόμενα μερίδια ανωτάτων με τα άρθρα 28 και 29 του ν. 5018/2023. Ενδεικτικά το κείμενο αναφέρει:

Με αφορμή λοιπόν τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ΕΠΙΠΛΕΟΝ αποδιδόμενα μερίδια ανωτάτων με τα άρθρα 28 και 29 του ν. 5018/2023/ ΦΕΚ 25 Α΄. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού αναγνωρίζοντας τα προβλήματα ανισονομίας και ανισοκατανομής που δημιουργήθηκαν με την ψήφιση του ανωτέρω νόμου και συνεκτιμώντας όλους τους παράγοντες, θα προτείνει στο ΜΤΣ την επανεξέταση του θέματος και την υποβολή σχετικής πρότασης στους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε η κατανομή των μεριδίων να γίνει δικαιότερη.

Πότε κύριοι της ΕΑΑΣ θα καταλάβετε επιτέλους ότι εκπροσωπείτε το σύνολο των αποστράτων του Στρατού Ξηράς της χώρας και όχι τα προβλήματα μιας μόνο μερίδας εξ αυτών όπως των ανωτάτων; Μήπως λησμονήσατε πως υπάρχουν χιλιάδες Ανώτεροι και Κατώτεροι που δεν έλαβαν καμία αύξηση των στα χορηγούμενα μερίδια τους;

Και αφού λοιπόν παίζετε με τις λέξεις καλό θα ήταν να δείτε και αυτό ως μόνη δίκαια πρόταση στο παραπάνω πρόβλημα. Η όποια δυνατότητα ενίσχυσης των μερισματούχων θα πρέπει να γίνεται μέσα και μόνο από την αύξηση της τιμής του μεριδίου. Αυτό είναι το μόνο δίκαιο. Ούτε δικαιότερο ούτε δικαιότατο.

Εύχομαι σε όλους και όλες χρόνια πολλά με υγεία.

Με εκτίμηση

Καρακωστίδης Γιώργος
Λγος ε.α

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. Γιατί να δώσει άμα δεν έχει...πόσα έχουν φάει οι στγαρες....ας πάρουν και οι υπόλοιποι που συνταξιοδοτούνται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέτε κ.Καρακωστίδη,αλλα εχετε κανει ενα μεγαλο λαθος στο κείμενο σας.Απο που προκύπτει οτι η ΕΑΑΣ εκπροσωπει το συνολο των αποστράτων;Διαβαστε παρακαλω τον κανονισμο λειτουργίας της ΕΑΑΣ ,τοςυ σκοπους κ.λ.π και εκει αναγράφεται ξεκαθαρα αν εκπροσωπει καποιον η οχι!!Τοτε θα δειτε οτι η ΕΑΑΣ βαση του αναχρονιστικου και αντιδημοκρατικου κανονισμου λειτουργιας της,δεν νομιμοποιειται να εκπροσωπει ΚΑΝΕΝΑΝ αποστρατο,οποτε μην εχετε τζαμπα προσδοκιες απο αυτην.Αλλους σκοπους εξυπηρετει η λειτουργια της ΕΑΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή να πει τι το ΜΤΣ? Ότι δεν υπάρχει σάλιο για 13 μέρισμα. Οι άλλοι τσεπωσαν τις κρατήσεις από τις φρεγάτες και έδωσαν έξτρα μέρισμα. Απλά τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σε όλη τη σταδιοδρομία σου δεν διοίκησες μάχιμη μονάδα και ξαφνικά στα 65 σου δίνουν εξουσία τρελένεσαι και βγάζεις τα αποθημένα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα και στα κλασικά υπάρχει τάξη
    Τι ψάχνεις να βρεις
    Πάρε το μέρισμα 4 ιαν.να πληρώσεις τη βασιλόπιτα που θα έχεις πάρει μα δανεικά στις 31 πάρε και καμμια 15αρια πακέτα μακαρόνια γιατί μετά τις 15 δεν θα υπάρχει σαλιο και καλή χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοσίευση των μελετών βιωσιμότητας για να λαμβάνουν γνώση εε και εα προσωπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με 4200 μισθό ο Χατσικας διορισμένος επί τριετία γιατί να ασχοληθεί, μετά θα θέσει υποψηφιότητα στην ΕΑΑΣ και θα λέει ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι δειλοί οι ανίκανοι οι άσχετοι και οι ένοχοι κρύβονται
    Τι να πουν για το χάλι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν κάποιος είναι τροχονόμος στα τραίνα, καβοδέτης στο λιμάνι, σερβιτόρος στη λέσχη και ταχυδρόμος εύλογο να έχει περγαμηνές να διοικήσει μεγάλους Οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με αυτό το τρομερό βιογραφικό πως δεν τον πήρε καμία πολυεθνική . Μπράβο στον υπουργό που κατάφερε μετά από πολλά παρακάλια να τον πείσει να αναλάβει το ΜΤΣ. Καλή τύχη στο ταμείο θα την χρειαστούμε σύντομα .

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς δεν μας τον άρπαξε η ΔΕΗ, ο Cosmote τώρα που αλλάζει και πρόεδρο, η Pfizer, ακόμη και η εταιρεία που χτίζει το Ελληνικό ή και το ΤΑΙΠΕΔ! Τέτοια άτομα με τέτοια προσόντα οι job scouters τα αρπάζουν νύχτα! Μπράβο στον κο υπουργό, πιστεύω να του έχει δώσει καλό μισθό και εφάπαξ!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Γιώργο και χρόνια πολλά. Χαίρομαι που έχεις το θάρρος και δημοσιεύεις επώνυμα την άποψη σου και την ανησυχία σου με τη σοβαρότητα που πάντα σε διακατέχει.Καλη χρονιά με υγεία. Γιώργος Τουρλακοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ταμείο κύριοι δεν σηκώνει άλλες παροχές, οι ανώτατοι στράγγισαν τα αποθέματα, ότι δηλαδή απόμεινε από την κακοδιαχείριση των ίδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε προλαβαίνει τώρα, μελετάει πως θα φτιάξει το καινούργιο του γραφείο στο ΝΙΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ κ Δεβούρος Ιωάννης, εργασιομανής, μεθοδικός, προνοητικός, γιατί κρύβεται; Έπρεπε να είχε εισηγηθεί την χορήγηση του εκτάκτου μερίσματος νωρίτερα, άσχετα αν από τον πρόεδρο είχε απορριφθεί. Εδώ βλέπουμε ότι ήταν προαποφασισμένο και καλώς στημένο το παιχνίδι. Τα άλλα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. τι λένε; Κύριοι είσθε αξιολύπητοι. Εξυπηρετείτε αποκλειστικά τα προσωπικά σας συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν υπάρχει Αναλγησία - Ωχαδερφισμός - τι να περιμένει κανείς ? Φαντάσου τους επικεφαλής της ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ Διοικητές Μονάδων ? Ο Θεός να βάλει το χέρι του από τέτοιους " ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ " .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ούτε απ' έξω δεν έχουν περάσει. Τα γραφεία των πολιτικών τα γνωρίζουν καλά ασχέτως χρώματος, κρατώντας σημαίες και καρφιά. Ζήτημα να έχουν περάσει τα διόδια Αφιδνών. Να τους χαιρόμαστε. Έστω από βδομάδα, ας μας πουν με μία λιτή ανακοίνωση, να μας πούν κάτι και να δικαιολογήσουν την απόφαση των. Είμαστε σ' αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το απαραδεκτο κατα την αποψη μου δεν ειναι κυριοι η ανακοινωση ενημερωσης που δεν εβγαλαν ω ς ο φ ε ι λ α ν στοιχειωδως, αλλωστε σε τετοιες δεοντολογιες δεν μας εχουν συνηθισει, αλλα η υποκρυπτομενη και προφανης καταρρευση που καποιοι την μεταφραζουν μονο με το μετρο της γαλατικης ευγενειας...οσο και ο κοινωνικος αυτοματισμος της μαζας που με την λογικη της αλληλοεξοντωσης κατατρωει την ανθρωπινη υποσταση εξυπηρετωντας τους ανομολογητους σκοπους των κυβερνωντων και των μπιστικων τους.Ακομα και με την καταβολη του εκτακτου μερισματος ΔΕΝ προκειται να αλλαξει η ουσια που ειναι η σταδιακη πλην fast truk απαξιωση της δημοσιας κοινωνικης ασφαλισης του μονου πυλωνα που εγγυαται την υγιη κοινωνικη συνθηκη. Οταν ομως σου καταληστευουν τους κοινωνικους πορους(εξοπλιστικα), ηδη υπαρχει
    προταση απο κορυφαιο υπουργο για μειωση εως και καταργηση του ποσοστου, που καποιοι κ α κ ω ς θεωρουν τσιφλικι τους ενω θα επρεπε να κατανεμονται ΙΣΟΜΕΡΩΣ ανεξαιρετως (και ανεξαρτητως) οικονομικης καταστασης σε ολα τα ταμεια των τριων κλαδων και μεθοδευουν με ποσοστικοποιηση (οπως το 1% του ΟΑΕΔ)τσοντες για τις τρυπες του απατου βαρελιου, τοτε το 2ο φαλιμεντο ειναι θεμα χρονου. Και που κανενας εργασιομανης αποστρατοπατερας η ετερος αναλογος καπαδοκης ΔΕΝ μπορει να αποτρεψει.Αλλωστε εχουν μαθει μια ζωη στη σ ο υ ζ α. Δυστυχως οσο ειμαστε παθητικοι δεκτες, αυριο θα ειναι αργα για δακρυα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τα ιδια ακριβως εκανε τα καλα χρονια η Πειραικη Πατραικη που μοιραζε μετοχες στους εργατες και τους βαφτιζε ΜΕΤΟΧΟΥΣ!!! Μολις βαρεσε κανονι αφηνοντας τα θαλασσοδανεια στο κρατος στους εργατες εμειναν οι χαρταπλιαγκες και οι αναμνησεις...Κατα κει το παμε καργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή