«Για να μην “γκρινιάζουν” οι μερισματούχοι του ΣΞ χρονιάρες μέρες...»

«Για να μην “γκρινιάζουν” οι μερισματούχοι του ΣΞ χρονιάρες μέρες...»

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που έπεσε στην αντίληψή μας. Τα συμπεράσματα δικά σας:

«Το ΜΤΣ η τελευταία ανακοίνωση που έβγαλε ήταν Ευχές για τις γιορτές και ότι θα είναι κλειστά η Ένωση μέχρι τις 7/1 του νέου έτους.

Από το ρεπορτάζ που κάναμε προκύπτει ότι το ΜΤ Ναυτικού είχε εισηγηθεί έγκαιρα και ομοφώνα λόγω των υπερπλεονασμάτων των φετινών στόχων, να δοθούν στα μέλη του δύο έξτρα βοηθήματα.

Η εισήγηση πήγε στον αρμόδιο Υφυπουργό και εκεί κάποιοι “σύμβουλοι” θεώρησαν σκόπιμο να πουν ότι θα ήταν άκομψο να πάρουν οι Μερισματούχοι του ΠΝ δύο βοηθήματα και οι του ΣΞ κανένα.

Αυτό βέβαια είναι εντελώς και πέρα από το γράμμα του νόμου που διέπει τα Μετοχικά Ταμεία. Τα οποία είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, αυτόνομα ως ΝΠΔΔ και διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο διορισμένο από το ΥΠΕΘΑ.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί συνέβη το εξής παράδοξο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, να το πούμε κι αυτό.

Επεστράφη η εισήγηση πίσω στο ΜΤΝ με την εκτός θεσμικού πλαισίου απαίτηση να σταλεί νέα που να προτείνει ένα βοήθημα αντί για δύο, χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία. Πιθανόν για να μην “γκρινιάζουν” οι μερισματούχοι του ΣΞ χρονιάρες μέρες.

Το νέο ΔΣ του ΜΤΝ αντί να συναινέσει στην παράλογη αλλά και αντιθεσμική ενέργεια του επιτελείου του ΥΦΕΘΑ, (που φαίνεται να εφαρμόζει την τακτική “να ψοφήσει κι η κατσίκα του γείτονα”), θα έπρεπε να προτείνουν με νέα άμεση εισήγηση εναλλακτική πρόταση για να μην χαθούν και τα φετινά χρήματα στα άδυτα της Τράπεζας της Ελλάδος και αντί να τα πάρουν όπως δικαιούνται από τον καταστατικό νομό οι μερισματούχοι να τα έχει προίκα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αποθεματικού στην ΤτΕ.

Ποιά θα ήταν η εναλλακτική;

Άνετα μπορούν να εισηγηθούν εκ νέου, το δεύτερο βοήθημα να δοθεί το Πάσχα, ή να αυξηθεί για το 2024 η τιμή του μερίσματος.

Είναι αδιανόητο η πολιτική του εκάστοτε Μετοχικού Ταμείου να εξοικονομεί κάθε χρόνο χρήματα εις βάρος των Μερισματούχων κι αυτά αντί να δοθούν ένα μεγάλο μέρος όπως προβλέπεται ως μέρισμα σ’ αυτούς, να καταλήγει πανωπροίκι στο αποθεματικό της Τράπεζας της Ελλάδος και μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάνεις πέραν του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο για πολλοστή φορά σχωρνάει με ξένα κόλλυβα.

Η διοικήσεις των Ενώσεων ΠΝ και ΠΑ, (ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ) που είναι εκλεγμένες (και όχι διορισμένες) για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μελών τους και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης, καλό θα είναι να κάνουν ότι προβλέπεται, ενεργοποιώντας μέχρι και τις νομικές τους υπηρεσίες, ώστε να πάψει αυτή η αντιθεσμική και παράνομη εκμετάλλευση των αποθεματικών των Μετοχικων Ταμείων εις βάρος των μερισματούχων».

Δημοσίευση σχολίου

38 Σχόλια

  1. ΜΤΣ με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής μια 8 ετια. Αν δεν γίνει κάποια σοβαρή αναδιάρθρωση στο ταμείο θα κλαίνε οι χήρες θα κλαίνε και οι παντρεμένες.
    Έως το 2032 λένε οι έρευνες σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις ανισότητες και τις τακτικές κατά των μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ, στο τέλος το ΜΤΣ θα ζητήσει να μετατραπεί σε επικουρικό και θα συμπαρασύρει και τα άλλα. Και οι του ΜΤΣ, δεν έχουν να χάσουν τιποτα. Τους άλλους να δω.

      Διαγραφή
    2. Οπότε 11:00:00, ας τα μοιραστούμε,να τα φάμε όλοι μαζί σαν να μην υπάρχει αύριο. Και ύστερα ρωτάμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα 11,18. Να μοιραστεί το 4% των εξοπλιστικών του ΥΕΘΑ, σε όλους τους του ΥΕΘΑ, αντί να τα μοιράζονται οι μισοί και κάποιοι που δεν είναι καν του ΥΕΘΑ. Απλά πράγματα και σίγουρα και λογικά και ηθικά και δίκαια. Και επειδή εδώ και πολλά χρόνια όλοι το θεωρούσαν δίκαιο, ακόμη και οι πολιτικές ηγεσίες, αλλά ποτέ δεν έγινε πράξη,΄ θεωρώ ότι το να γίνει το ΜΤΣ επικουρικό θα γίνει μονόδρομος, πολύ γρήγορα. Και αυτό όπως είπα θα συμπαρασύρει και τους άλλους.

      Διαγραφή
  2. Οι διοικησεις των Ενωσεων ειναι εκλεγμενες και οχι διορισμενες;Απο που προκυπτει αυτο;Ο συντακτης να κοψει παρακακω τα πολλα μελομακαρονα αυτες τις μερες γιατι του δημιουργουν παρεσθησεις και γραφει οτι ναναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ΠΑ ειναι εκλεγμενες και γινονται εκλογες για αυτο !

      Διαγραφή
    2. ΑΝΏΝΥΜΟΣ Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 10:18:00 μ.μ.οταν ο Προεδρος πρεπει να ειναι συγκεκριμμενης κατηγοριας και βαθμου,και να διαμενει υποχρεωτικα στην Αθηνα,αυτο δεν λεγεται εκλογες,αλλα παρωδια!!!Ωραια αντιληψη εχετε για τις εκλογες σε μαι δημοκρατικη χωρα!!!

      Διαγραφή
  3. Οταν εχεις προισταμενο τον Υπουργο Εθν.Αμυνας,τα συμφεροντα της εκαστοτε κυβερνησης υποχρεουσαι εκ του νομου να διασφαλιζεις και οχι των μελων σου.Απλη λογικη.Μη ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε κυριε αγνωστε που τα γραφεις ολσ τα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 8:08:00 μ.μ
      Τι έγραψες βρε Δαλάι Λάμα! Με αυτή την απλή λογική σου λοιπόν, κλαίγεσαι για μερίσματα που χάνεις, με αυτή έδωσες και το 41% σε αυτούς που αντί να μεριμνήσουν με τον τρόπο τους να βρεθεί και να δοθεί το έκτακτο μέρισμα σε όλους, σφύριξαν αδιάφορα. Σκύψε τώρα το κεφάλι στην κυβέρνηση, με "άδεια τσέπη" έτσι όπως προστάζει η λογική σου.

      Διαγραφή
    2. (26, 2023 8:08 μ.μ.) Οι μπουφοι ζουν αναμεσα μας.

      Διαγραφή
  4. Δημοσίευση των αναλογιστικών μελετών και των 3 μετοχικών ταμείων τώρα.. και εκεί θα κλάψουν σε κάθε κλάδο.. οι ε.ε. τους βλέπω να ζητούν τα λεφτά πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο! Αλλά τολμάει κανείς να το κάνει ? Τώρα για όλα φταίνε οι άλλοι...

      Διαγραφή
  5. Σωστά φίλος και εγώ έμαθα ότι εφάπαξ έχει το ΜΤΣ μέχρι και το έτος 2025

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει. Αλλά μετά να δω πώς θα χορέψουν στο ταψί με τις δικαστικές διεκδικήσεις...

      Διαγραφή
    2. Εφάπαξ το ΜΤΣ;;;;; Απο πότε;;;;;

      Διαγραφή
  6. Ρε δεν πάτε χρονιάρες μέρες. Άντε ,δε φταίει κανένας άλλος μόνο οι πολιτικοί. Αυτοί και κανείς άλλος. Μας ρημάξαν τα ταμεία αφου έβαλαν κεφαλές εγκάθετους και τώρα τρωγώμαστε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιοι σύμβουλοι πλάκα κάνετε? Όλοι έχουν το σεβασμό μου κάποιες θέσεις όμως δεν είναι για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΑΑχχχχχχ νά χαρώ νά χαρώ εγώ δικαιολογίεs τού Κ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλεονάσματα σε χρεωκοπημένους οργανισμούς!! και διανομή σε αυτούς που έχουν συνεισφέρει τα λιγότερα (οικονομικά)!! Για μια ακόμη φορά οι Εν/εν, αρκέστηκαν στα 168 ευρώ και οι απόστρατοι μοιράζονται από 500+ ευρώ ο καθένας!! Ελλαδάρα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σου αρέσει η πατρίδα, δρόμο, στα τσακίδια και μην ξαναεπιστρέψεις.

      Διαγραφή
    2. Εσένα 4:36:00, σου αρέσει,σου αρέσει Ε;

      Διαγραφή
  10. Το ΜΤΝ δεν βγαίνει πείτε την αλήθεια στον κοσμάκη και αφήστε τις αερολογίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έως το 2009 έπαιρναν τα στελέχη το 60% του εφάπαξ.
    Τώρα και καρκίνο να έχεις αν δεν έχεις μέσον δε πρόκειται ούτε 500€ να πάρεις. Ελλαδισταν
    Τα αποθεματικά του μτς βρέθηκαν στο υπερταμειο και μετά κάποιοι κάνουν διακοπές σήμερα στην Βιέννη και άλλοι έχουν παπαδημουπολεις κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μτν που τα βρίσκει τα λεφτά. Από το σπίτι του τα φέρνει ο πρόεδρος
    Άλλο να αγοράζεις φρεγάτα και άλλο αρβυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς τα λες 6:42:00, άλλο οι φρεγάτες, άλλο τα αεροσκάφη κι άλλο οι αρβύλες

      Διαγραφή
    2. Σταματήστε την κλάψα τα καταφέρατε

      Διαγραφή
  13. Κυρίες και Κύριοι των ΜΤΝ και ΜΤΑ .
    Όλοι ξέρουμε να λέμε αυτά που μας συμφέρουν και αυτά που δεν πρέπει να ξέρει ο πολύς κόσμος .
    Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος από το ΜΤΝ και ΜΤΑ το ΜΤΣ έβαλε τους τάχα μου αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στο Ταμείο για να παίρνουν κάποια Σύνταξη ?
    Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος από το ΜΤΝ και ΜΤΑ όταν ενώθηκαν Η Αστυνομία Πόλεων και η Χωροφυλακή πόσες κρατήσεις είχαν καταβάλει και τι πήραν ?
    Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος από το ΜΤΝ και ΜΤΑ οι κρατήσεις υπερ του ταμείου τους είναι ίδιες με αυτές του ΜΤΣ ? διότι οι προμήθειες της Αεροπορίας και του Ναυτικού δεν είναι μόνο πολλαπλάσιες , αλλά σχεδόν μηδενικές του Στρατού Ξηράς .
    Αλλά το όλο θέμα αφορά το ΜΤΣ και θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για το έξτρα μέρισμα , και να είχε κάνει γνωστό στα μέλη του αν δοθεί , το πότε θα δοθεί , και όχι να έχει τα μέλη του " ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ " ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χουτουριάδης ΚωνσταντίνοςΠέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2023 1:25:00 π.μ.

    Μου αρέσει που έτσι ο ένας έτσι ο άλλος ζήτω η κυβέρνηση κάτω η κυβέρνηση και όλοι ανώνυμα.
    Έτσι θέλετε να σας παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά;; Ή βάλτε ονόματα ή σταματήστε. Δεν έχετε το θάρρος της γνώμης σας να το πείτε επώνυμα ορισμένοι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΥΡΤΟΥΡΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ
      Και συ που 'χεις το θάρρος τι ακριβώς έγραψες;

      Διαγραφή
  15. δεν παίρνουμε τίποτα τη νέα χρονιά, αύξηση στις συντάξεις ΜΗΔΕΝ, μέρισμα ΔΩΡΟ, ΜΗΔΕΝ από ΜΤΣ, πάμε ωραία στο 2024

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαβάζοντας τα σχόλια όλων διαπιστώνω ότι οι παθογένειες ετών μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τώρα να φτάνουμε στο σημείο ακόμα κ να κατηγορουμε ο ένας τον άλλον.
    Θύματα των λαθών της χώρας κ τον ταμείων είμαστε κ εμείς πάντα ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο αλλά στο τέλος έρχεται το χειρότερο όλες οι ενώσεις πρέπει να σκεφτούν σοβαρά από τούδε κ στο έξεις πως θα βρεθεί λύση ώστε τα ταμεία να γίνουν ποιο σοβαρά διότι πάσχουν από σοβαρότητα κλπ.
    Μαραπας Δημήτριος άξκος εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήθελα να γράψω και άλλα πολλά δεν θέλω όμως να γίνομαι κουραστικός είναι γνωστά σε όλους μας.
    Εύχομαι χρόνια πολλά κ καλή ευλογημένη χρονιά
    ΔΜ άξκος εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η καταργηση καθε επικουρικης συνταξης μεσω της ενσωματωσης στην κυρια,
    οσο βεβαια και της δημιουργικης λογιστικης μεσω της γνωστης αλχημειας της
    κοπτοραπτικης, ειναι ανεκαθεν σκοπος οχι μονο της κυβερνησης αλλα του συστηματος συνολικα. Αυτον το σκοπο εχει και η δημιουργια της ι δ ι ω τ ι κ η ς επικουρικης(επαγγελματικης) ασφαλισης μεσω της σταδιακης απαξιωσης της (γνωστη δικιμασμενη τακτικη) και της παραδοσης της στα αδηφαγα ιδιωτικα συμφεροντα. Ο τζογος του μοχθου των εργαζομενων εχει μονιμως ωφελημενους τα αφανη συμφεροντα και χαμενους τους εργαζομενους. Εμπειρικα και ιστορικα η μ α ζ α παντα ηταν, ειναι και θα ειναι χαμενη, οσον αφορα δικαιωματα και παροχες, καθοτι ποτε δεν μπορει να υποκατασταθει το κοινωνικο απο το ιδιωτικο. Η λογικη κοστους οφελους ειναι ζ ω τ ι κ η για το καπιτα-ληστρικο συστημα. Γιαυτο και δεν εγγυαταται ως κοινωνικο κρατος απολυτως τιποτα, η δε σταδιακη του α π ο δ ο μ η σ η που ως κατακτηση αρχισε μετα το τελος του 2ου παγκοσμιου πολεμου, αρχισε ηδη απο την δεκαετια του '80 με πρωτεργατη τη Θατσερ. Για τους εχοντες ακομα αποριες και τους οπαδους του κοινωνικου αυτοματισμου που κοιτωντας μονιμως το δεντρο χανουν το δασος, ας αναρρωτηθουν τινος τα χρεη πληρωνουμε μεσω της ανακεφαλαιοποιησης(sic) που εκτοξευσε το χρεος απο το 120% του ΑΕΠ που υποτιθεται χρεωκοπησαμε στο δυσθεωρητο 189% που μας το σερβιρουν και ως β ι ω σ ι μ ο(εδω γελαμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή