Προς τελική έγκριση από ΥΕΘΑ η χορήγηση 2 εκτάκτων μερισμάτων MTN εντός Δεκ 2023 – Δείτε ανακοίνωση EAAΛΣ

Προς τελική έγκριση από ΥΕΘΑ η χορήγηση 2 εκτάκτων μερισμάτων MTN εντός Δεκ 2023 – Δείτε ανακοίνωση EAAΛΣ

Σύμφωνα με την από 13 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΕΑΑΛΣ) με ΘΕΜΑ: ΜΤΝ/Εκτακτο μέρισμα:

Όπως είναι ήδη γνωστό, τις προεκτάσεις της υπερβολικής καθυστέρησης διορισμού νέου ΔΣ στο ΜΤΝ ανέδειξε η Διοίκηση της ΕΑΑΛΣ σε παράσταση που έκανε στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Δένδια στις 30 Νοεμβρίου 2023.

Η ως άνω παράσταση φαίνεται ότι επέσπευσε τη δημοσίευση στις 8 Δεκεμβρίου 2023 σε ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη νέα σύνθεση του ΔΣ του ΜΤΝ, που ανέλαβε αμέσως καθήκοντα.

Έτσι, πληροφορούμαστε και ενημερώνουμε τα μέλη ότι, στο ΓΕΕΘΑ ήδη διακινείται αίτημα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, προς τελική έγκριση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για τη χορήγηση στους μερισματούχους του Ταμείου δύο (02) εκτάκτων μερισμάτων ΜΤΝ (πλην ΕΚΟΕΜΝ) εντός Δεκεμβρίου 2023.

Επισημαίνεται, περαιτέρω ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές (2021 και 2022), έτσι και φέτος, από το ΜΤΝ έχει ληφθεί μέριμνα τα υπόψη έκτακτα μερίσματα του ΜΤΝ να απαλλάσσονται από κράτηση φόρου.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων των κλιμακίων ΥΕΘΑ και δοθείσης της υψηλής ετοιμότητας του προσωπικού των Υπηρεσιών του Ταμείου, εκφράσθηκε η πρόβλεψη ότι η πληρωμή των ως άνω εκτάκτων μερισμάτων ΜΤΝ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΑΑΛΣ:
Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΟ ΜΤΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΔΥΟ (2) ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΤΟ ΜΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κρατάει για την ενοποίηση

      Διαγραφή
    2. και το ναυτικό ένα δίνει, στην ιστοσελίδα τους οι της EAAΛΣ κάνουν καμουφλαρισμένη κωλοτούμπα προς κάλυψη προγενέστερου άρθρο τους.

      Διαγραφή
  2. Στην ιστοσελίδα τους το άρθρο είναι κενό κειμένου, το κατέβασαν, μόνο σαν τίτλος υφίσταται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 14/12/2023 ωρα 20.50 είναι το άρθρο κανονικά στην ιστοσελίδα τους.

      Διαγραφή
    2. "Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή."

      Διαγραφή
    3. με κυβίστηση το διορθώνουν σε ένα επιπλέον μέρισμα ως δώρο

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος (περίσσευμα).

      Διαγραφή
  4. Το έκτακτο μέρισμα δεν είναι νόμος του κράτους πια και γιά τον Στρατό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εφόσον υπάρχει περίσσευμα. Αν τα έσοδα είναι μικρότερα από τις παροχές, δεν περισσεύει τίποτα για να δώσει extra μέρισμα. Τόσο απλά!

      Διαγραφή
  5. Τι δεν καταλάβατε.... είναι πολλά τα λεφτά από τα εξοπλιστικά..γι αυτό δεν θέλουν την ενοποίηση των ταμείων...ο ΣΞ με τα λιανοτουφεκα δεν έχει έσοδα ούτε το 1/4...πέραν του ότι έχει τριπλάσιος συνταξιούχους... όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε....καλοφαγωτα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τα γνωστά, εσείς οι του Σ.Ξ μόνο άρβυλα, μάλλινες κάλτσες και εσχάτως λιανοντούφεκα έχετε. Ευχαριστούμε για το καλοφάγωτα.

      Διαγραφή
  6. Κ. Χ. Δντη ΜΤΣ και ιδιοκτητη αυτου εδω του site καντε κατι για τπυς Σρτατιωτοκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όσους ρωτάνε για το ΜΤΣ, αυτό έδωσε στους ταξιάρχους και πάνω, οι υπόλοιποι πήραν μόνο αέρα κοπανιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά λεφτά 5 μερίσματα άντρου 15 .65 ευρώ που να τα βαλουμε

      Διαγραφή
  8. Έχουμε τρεις στρατούς το ναυτικό είναι πρώτης τάξης η αεροπορία δεύτερης και ο στρατός για τα σκουπίδια και τις αγγαρείες
    Αν καμμιαα φορα έρθει η ώρα σας να πάει το ναυτικό και η αεροπορία
    Ο στρατός χαλαρά ότι σας δίνουν να επιστρεφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους ειρωνεύονται τον στρατό ξηράς θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έρθει και η δικιά τους ώρα. Όλα είναι ένας κύκλος. Εκτός και αν πιστεύουν ότι ανήκουν σε άλλο Στρατό και έχουν περισσότερα δικαιώματα .

      Διαγραφή
    2. @Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2023 1:57:00 μ.μ.
      Ίσως έχεις δίκιο, όλα είναι ένας κύκλος κι αλήθεια ξέρεις πόσους κύκλους έκανε από τότε που ιδρύθηκαν τα μ. ταμεία; πολλούς μα πάρα πολλούς και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πάντα το μτσ έμπαινε μέσα και είχε προβλήματα, ακόμη και τούτη την ώρα, τυχαίο; δεν νομίζω. Ψαχτείτε τι έφταιξε τι φταίει και διορθώστε το, μην περιμένετε ενοποιήσεις και χρήμα απ τον ουρανό.

      Διαγραφή
    3. Και δηλαδή όπως το λες κύριε οτιδήποτε βαθμού αεροπορίας η ναυτικού οι υπόλοιποι του της ξηράς ας τα λουστούνε. Ξεχνάς όμως ότι για την κατάντια του ΜΤΣ δεν φταίει το 99% των στελεχών.

      Διαγραφή
    4. @ 16 4:14, φταίνε ΚΑΙ οι προερχόμενοι από την ΕΛΑΣ, που είναι μέτοχοι κατά 30% και μερισματούχοι κατά 60%. Πάρτε τους στο δικό σας ταμείο! Από θεωρίες μάς χορτάσατε!

      Διαγραφή
    5. (@ ΜΤΣάκιας) Ξέχασες τους αντιστασιακούς 😝

      Διαγραφή
  9. 50 χρονών συνταξιούχος με μεροκάματο μαύρο.Ελάτε να με πιάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με εργασία απλήρωτη 92 ώρες την εβδομάδα, 20+ Πάσχα, 20+ Χριστούγεννα, 20+ Πρωτοχρονιές μέσα και σύνταξη αναγκαστική με 3 αναπηρίες, αντί 70%, 45, με 10,24 Ευρώ αναπηρικό επίδομα!!!! και 39 χρόνια εργασίας (από 12 ετών) και 0% φοροδιαφυγή!! ΣΗΜΕΡΑ! κιόλας. Νομός, για να πάρεις σύνταξη να εκπληρώνεις ΟΛΑ τα παραπάνω. Δηλαδή 150 ετών και βάλε! Σιγά μην το κάνει το ναζιστοφασιστικό καθεστώς ανεξαρτήτου κόμματος της Μπανανίας. Είπαμε Ισότητα;;! Δικαιοσύνη;;!

      Διαγραφή
  10. Χρήμα απ τον ουρανό λέει ο ποιο πάνω.Λες και το χρήμα είναι απ τις τσέπες του και όχι απ τα εξοπλιστικά.Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Και εχι και το ύφος χιλίων καδιναλίων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άγνοια, ανημέρωτος επί των εσόδων μ.ταμείων; ότι και να ναι έχετε βάλει μια κασέτα (αρχαίο μέσο όπως οι απόψεις σας) να παίζει ασταμάτητα σε επανάληψη, "εξοπλιστικά...εξοπλιστικά...", "ενοποίηση...ενοποίηση", επειδή τώρα αντιληφθήκατε ότι το ταμείο σας παραπαίει από κακοδιαχείριση; από κάτι άλλο; (ψάξτε το) και δεν μπορεί να σας προσφέρει τα βασικά για τα οποία δημιουργήθηκε, είδατε την ευκαιρία να πληρώσει άλλος την χασούρα σας. Υ.Γ. τώρα αν δεν κατάλαβες το μεταφορικό "χρήμα απ τον ουρανό", τότε πάμε σε άλλο επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμπελοφιλοσοφίες από βολεμένους οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα τους.Κατά τα άλλα συνάδελφοι και πράσινα άλογα.

      Διαγραφή
    2. Τώρα τα βάζεις με το ΜΤΣ.Εν ενεργεία τα έβαζες με κανέναν; Η αέρα πήραν τα μυαλά σου (ΜΤΑ) η πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό (ΜΤΝ),Ζήτω Ελλάςτο μεγαλείο σου.

      Διαγραφή
    3. @ Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2023 1:22:00 μ.μ
      Ενώ εσείς που χάσατε τα κεκτημένα σας τώρα θέλετε να σας "ταΐζουν" οι άλλοι! Τα συνάδελφοι και πολύχρωμα άτια, στους ανωτάτους σας που τσίμπησαν τα εξτραδάκια.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμο 17-12-2023 1:22:00 μ.μ. Τι λες βρε λοχια καταλαβες τι γραφεις; εσυ αδιαφορεις για τα κεκτημενα σου κ απλοχερα τα μοιραζεις; Για δες ρε κάτι ευεργετες!

      Διαγραφή
  12. 27-12 κατά πάσα πιθανότητα η πληρωμή των δυο έξτρα μερισμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΑΠΟ ΜΤΣ.........ΚΑΛΟ 2024 ΚΙΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα 400 μύρια της γενικής που πήγαν;
    Τα 380 μύρια του ελλείμματος πως δημιουργήθηκαν;
    Τα τούβλα με ευρώ που δόθηκαν σαν κρατική επιχορήγηση για την ενίσχυση μοιράστηκαν και στα άλλα ταμεία;
    Μπαααα δεν νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καποιοι υποτιθεται συνδικαλιστες εχουν μπλεξει τον συνδικαλισμο με τον κληρικαλισμο. Ειναι οι ΙΔΙΟΙ που το 2003 στο Συνταγμα εκλαιγαν με μαυρο δακρυ οταν τα ΜΑΤ του Φλωριδη τους επνιγαν στα χημικα κατω απο το υπ. Δημοσιας σπαταλης(Οικονομιας) επειδη ζητουσαν το αυτονοητο, αναγνωριση του επικινδυνου του αστυνομικου. Απο τοτε καποιοι εγιναν βολευτες, συμβουλοι κλπ. και σημερα προσκυνανε και ομνυουν στον επιφανη αρριβιστα αλεξιπτωτιστη υπουργο θιασωτη του ΄΄εν τω πολλω το ευ΄΄ οταν προκειται για ποινες αδικηματων ακομα και επιπεδου κουλουρτζη η καστανα, αλλα που ολως
    περιεργως χρονια υπουργος και στελεχος πρωτοκλασατο ΔΕΝ ειχε παρει πρεφα τιποτα απο το παρτυ που γινοταν (και γινεται) σε βαρος των ταμειων και της εθνικης(λεμε τωρα) οικονομιας μεταλλαχθεντος σε ΄΄εις οιωνος αριστος
    περι ...παρτης΄΄.Και που βεβαιως εννοει το ΄΄ουκ εν τω πολλω ΄΄ μονον οταν προκειται να τα αρπαξουν απο εργαζομενους και συνταξιουχους μεσω της προσ. διαφ(Θ)ορας προκειμενου να ταισει τις χειμαζομενες και πενομενες ΕΛΙΤ και τα golden boys. Σημερα στα Πετραλωνα με συνοδεια ενος μινι στρατου των ΜΑΤ πετουσαν στο δρομο 74χρονη μητερα με αναπηρο παιδι...Οι α-λαλιστατοι συνδικαλιστες ΔΕΝ ηταν εκει καθοτι το στριβειν δια του αομματου η αλλιως η
    μουγγα στη στρουγγα ειναι ενιοτε πολιτικα ιδιαιτερως προσοδοφορα.Η επιλεκτικη θυματοποιηση οπως την ελεγε πολυ σωστα ο Πασκάλ Μπρυκνέρ βολευε τους (επαγγελματιες) καθ' εξιν που την οικειοποιουνταν σε δυσκολες εποχες μπας και προσποριστουν(μαθε τεχνη κι αστηνε). Εν τω μεταξυ συνεχιζουν απο την αλλη διαφοροι ακατανομαστοι και χωρις αιδω ανεγκεφαλοι για να γελαει καθε πικραμενος και μη στους χαλεπους καιρους της εις υγειαν των κοροιδων χρεοδουλοπαροικιας που ζουμε να τρωγονται για το ποιο ταμειο, που ωσονουπω θα σαλαμοποιηθουν παρτε το χαμπαρι, βαρεσε η θα βαρεσει πρωτο φαλημεντο οταν απο συστασεως του ελληνικου κρατους αποδειγμενα ειμαστε
    ως (δουλοπαροικια) χρεωμενοι γεννεαι αι πασαι.. Βγαλτε τα ματια σας που απ'οτι φαινεται για ομορφια τα εχετε καθ οτι χωρις φαια μελλον ουκ εστιν ωδε...μιας και εχετε την εντυπωση οτι το καθε ταμειο λειτουργει αυτονομα και ανεξαρτητα απο την εθνικη οικονομια,περιπου ως κρατος εν κρατει και με παροχες αλα καρτ. Που αραγε διδασκουν αυτες τις ομορφιες; Καλα τολεγε ο μεγας Βαρναλης΄΄ειτε το παλευω ενας με πολλους, ειτε ψαχουλευω μεσα στους τυφλους΄΄ Καποιοι συνδικαλιστες του χωρου μας γενικως...επιμενουν εν μεσω εορταστικης φενακης,Αυτια, Τατιανας,νεροβραστων αναλυσεων και πατριωτικου κορδωματος να μας θυμιζουν τις ιδιοτητες του κουραμπιε(μεγαλη η χαρη του). Χρονια καλα συνελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α ρε φιλόσοφε πάλι παύλα οι καρδιακοί παλμοί σου, τουλάχιστον έμαθες πως γράφεται ο Σαίξπηρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με πολιτική παρέμβαση!! Θα δοθεί μόνο ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω μπορω να φιλοσοφω μετ'ευτελειας, ομως εσυ ως αποδεικνυεται ουτε μια σοβαρη προταση δεν μπορεις να συνταξεις ανευ μ...κιας. Η λεξιπενια και η πνευματικη σου ανομβρια φαινεται απο την αδυναμια παραθεσης επιχειρηματων και διαλογου, γιαυτο αναλωνεσαι σε φτηνα υποκαταστατα ειρωνειας. Θα το εκτιμουσα αν διεθετες λιγο χιουμορ οπως θα ηταν ευπροσδεκτη η διαφωνια
    σου ακομα και η πικροχολη κριτικη σου. Πλην ομως απ'οτι φαινεται η ζωωδης (ενστικτωδης) προσπαθεια να υπερασπιστεις κατι που σε θιγει (τι αραγε;) αποκαλυπτει και τα συμπλεγματα του εαυτουλη σου.Κατανοητον απολυτα, ο μπακαλης οτι εχει πουλαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή