Κρίσεις ΕΔ-ΣΑ: Aπό τον νέο χρόνο και Οδεύομε προς δομικό «ανασχηματισμό»

Κρίσεις ΕΔ-ΣΑ: Aπό τον νέο χρόνο και Οδεύομε προς δομικό «ανασχηματισμό»

Όπως δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/12/23:

Σε σχέση τώρα µε την επικρατούσα λογική, πληροφορούµαι, όπως γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης στη στήλη «ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ» των Παραπολιτικών, ότι οδεύουµε σε δοµικό «ανασχηματισμό»

Από τον νέο χρόνο θα πρέπει να αναµένονται και οι κρίσεις σε Αστυνομία.

Ο Πρωθυπουργός, που έχει συναντηθεί τόσο µε τον υπουργό Αµυνας, Νίκο Δένδια, όσο και µε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόµου, αν και ζήτησε να γίνει µια προετοιµασία, που θα οδηγήσει στις πρώτες εισηγήσεις, φαίνεται να µη θέλει εν µέσω εορτών αλλαγές σε Πεντάγωνο και Κατεχάκη.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι κρίσεις προσδιορίζονται για µετά τις 15 Ιανουαρίου. Σε σχέση τώρα µε την επικρατούσα λογική, πληροφορούµαι ότι οδεύουµε σε δοµικό «ανασχηµατισµό».

Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/12/23:

Έκτακτες κρίσεις δρομολογούνται για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πληροφορούμεθα ότι στις 15 Ιανουαρίου 2024 θα αποφασιστεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που αποχωρεί από το Στράτευμα, στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Προς ώρας η Κυβέρνηση και Επιτελεία συζητούν διάφορα ονόματα, αλλά δεν έχουν καταλήξει στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Φλώρο.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Κρίμα που θα φυγει αντε τώρα να κάνεις τα κόλπα στο νεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα "πέσουν" τσιμέντα, τούβλα και "σοβάδες", μπορεί και να ξεβαψουν και μερικά "ταβάνια", για τέτοιο "δομικό μετασχηματισμό" μιλάμε. Κάτι σαν την "ολιστική προσέγγιση" κάποιου άλλου καλεσμένου από το συνεχιζόμενο "δείπνο των ηλίθιων", με τον Σεφερλή όμως, που έχει και πιο γούστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια πρόταση έχουμε κυρ' Νίκο μας να πούμε και εμείς οι αδαείς, "κλείστο το ρημάδι" και άνοιξε το "υπό νέα διεύθυνση-διοίκηση". Αποστράτευσε άμεσα όλους όσους είναι από συνταγματάρχη και πάνω και έχουν ήδη 5 χρόνια υπηρεσίας μαζί με τους ΕΟΘ που απλώς πληρώνονται μισθούς αντιστρόφως ανάλογους της πορείας, της προσφοράς και της μόρφωσης τους στις ΕΔ. Υπάρχει και μορφωτικό και ηλικιακό φάσμα για να προάγετε άξια, άριστα μορφωμένα και ικανότητα επιχειρησιακά στελέχη, ακόμη και από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη στον βαθμό του ταξιάρχου. Ούτε οθωμανικό ασκέρι είναι οι ΕΔ για να έχουμε κομματικούς αρχηγούς και ανώτατους 60φευγα, με 10+ χρόνια παραμονής σε ανώτατους βαθμούς, ούτε σοβιετικό κατάλοιπο με συνταγματάρχες τύπου "οι ζωές των άλλων". Εδώ είναι η Μεσογείων εδώ και το πήδημα, άντε και το πέρασμα στο 401 από την πεζογέφυρα του κακοτράβαμε κι ας κλαίω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 16 12:29, εσύ είσαι κατευθείαν για τη ΓΔΠΕΑΔΣ του ΥΠΕΘΑ! Να χαράζεις τη νέα ΠΕΑ του Υπουργείου, με ορίζοντα 50ετίας! Τι άλλο θα διαβάσουν τα μάτια μας χριστουγεννιάτικα!

      Διαγραφή