Δένδιας: Πρόθεση μας η εκ νέου μελέτη μισθολογίου Στρατιωτικών για ορθολογικότερη αποκατάσταση αδικιών – Tι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Δένδιας: Πρόθεση μας η εκ νέου μελέτη μισθολογίου Στρατιωτικών για ορθολογικότερη αποκατάσταση αδικιών – Tι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Δείτε παρακάτω απαντήσεις ΥΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ, στην ερώτηση (871/26-09-23) που κατατέθηκε στη ΒτΕ από τον Βουλευτή Ελληνικής Λύσης κ. Φωτόπουλο Στυλιανό με θέμα «Αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών και αυξημένων αναγκών διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»

1. Απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

H αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ επιδιώκει από πλευράς του τη ρεαλιστική ρύθμιση των ζητημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), εξαντλώντας για την επίλυσή τους όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για την αποκατάσταση αδικιών. Προς τούτο αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, προκειμένου να μη διαψεύδονται οι προσδοκίες του προσωπικού στη βάση της τρέχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας.

Για το σκοπό αυτό στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ, καθώς και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ερευνητικών προγραμμάτων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που σχετίζονται με την υλοποίηση της αποστολής τους, τη μέριμνα του προσωπικού, την κοινωνική προσφορά τους, καθώς και τη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για στέγαση του προσωπικού σε κάθε σημείο της Ελλάδας και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και σε νησιωτικές περιοχές, όπου το κόστος διαμονής είναι δυσβάσταχτο για τα στελέχη των ΕΔ.

Τέλος, πρόθεση της πολιτικής Ηγεσίας αποτελεί η εκ νέου μελέτη του μισθολογίου των στελεχών με στόχο την ορθολογικότερη αποκατάσταση υφιστάμενων αδικιών.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

2. Απάντηση ΥΠΟΙΚ:

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 871/26.09.2023 Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Στυλιανό Φωτόπουλο, σας πληροφορούμε τα εξής:

Με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.5045/2023 (Α΄ 136) τροποποιήθηκαν οι όμοιες της περ. Ε΄ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74) και το προβλεπόμενο από τις ως άνω διατάξεις μηνιαίο Επίδομα που θα καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, καθώς και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Οθωνών, Σαγιάδας και Σκύρου αναπροσαρμόζεται από 01-01-2024 από εκατό (100) ευρώ που ίσχυε στα εκατόν τριάντα (130) ευρώ, ήτοι χορηγήθηκε αύξηση ύψους τριάντα τοις εκατό (30%).

Τέλος, επισημαίνεται ότι αιτήματα μισθολογικού εν γένει περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπ. Οικονομικών: Οι Στρατιωτικοί δεν δικαιούται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ:

ΥΠΟΙΚ: Δεν δύναται η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της Χώρας

Η ΠΟΜΕΝΣ χαιρετίζει την διάθεση της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ που δηλώνει επίσημα ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άρση των αδικιών, για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ με στόχο την δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για στέγαση του προσωπικού σε κάθε σημείο της Ελλάδας και εν τέλει η εκ νέου μελέτη του μισθολογίου των στελεχών με στόχο την ορθολογικότερη αποκατάσταση υφιστάμενων αδικιών.

Από την άλλη πλευρά το ΥΠΟΙΚ απαντά, για πολλοστή φορά, αναφέροντας την δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας και την φοβία για τις προβλέψεις του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Όμως στον δημόσιο διάλογο, όλοι οι στρατιωτικοί, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, ακούνε για θρίαμβο της Ελληνικής Οικονομίας και αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας. Οι απαντήσεις του ΥΠΟΙΚ δεν μας πείθουν πλέον.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η συνεχείς απαντήσεις που αναφέρονται διαρκώς στην εφαρμογή του Κρατικού προϋπολογισμού και τις δημοσιονομικές συνθήκες, έχουν κουράσει τα συναδέλφους μας.

Οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ....... ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.....!!!!!!

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ.......!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

  1. Δουλευομαστε.... Για το λόγο αυτό οι παραιτήσεις πάνε βροχή!! Ειδικά σε ειδικότητες που δεν βγαίνουν στα δημοσιεύματα...3 φεύγουν, 1 μπαίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η....ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ.Κατι μου λεει πως την επομενη προεκλογικη περιοδο θα ειναι δηθεν ετοιμο για ψηφιση αμεσως μετα τις εκλογες. Αυτο με δεδομενο το 2017 που ο Κυριακος...δεσμευτηκε με δημοσια δηλωση του για νεο δικαιοτερο μισθολογιο....ενστολων.Θεωρω οτι και αυτη η κυβερνηση...επεξεργαζεται τους στρατιωτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προθεση για εκ νεου μελετη σημαινει...του Αγιου ανημερα.Αν ηθελαν να αποκαταστησουν τις μισθολογικες αδικιες και χωρις καμια...μελετη και...επεξεργασια θα εβαζαν τους στρατιωτικους στο μισθολογιο δημοσιου για να πληρωνονται κανονικα και χωρις να εχουν θεσμοθετημενη απληρωτη εργασια.Οπως καταλαβατε δεν υπηρξε δεν υπαρχει ουτε θα υπαρξει καμια...προθεση για να αμοιβονται οι στρατιωτικοι οπως ολοι οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπούμε στο μισθολόγιο δημόσιο σαν Υ.Ε ή Δ.Ε. που είμαστε οι περισσότεροι θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.Τωρα με όλα τα στραβά παίρνουμε περισσότερα και από αποφοίτους πανεπιστημίου!!

      Διαγραφή
  4. Η κυβέρνηση αυτή ξεπέρασε τα θα,θα,θα,θα και του Ανδρέα Παπανδρέου με φθηνές δικαιολογίες. Για τα ΜΜΕ η δημοσιονομική κατάσταση αντέχει; Για την κλοπή των μισθών και συντάξεων και τα αναδρομικά που έχουν εκδικαστεί η δημοσιονομική κατάσταση δεν αντέχει. Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά. Να τους χαίρεται το 41%!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια τώρα, πείτε μου όσοι ακόμα τρέφετε αυταπάτες... Από ένα χρεωκοπημένο κράτος όπως η Ελλάδα, περιμένετε δικαιοσύνη στους μισθούς; Εδώ χρωστάμε 400 δις σύνολο και κάποιοι ακόμα επιμένουν να σκέφτονται για αυξήσεις και αξιοκρατία. Καταλάβετε το επιτέλους: Αυτό το "κάτι σαν χώρα" το χρησιμοποίησαν διαχρονικά και θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, ως αποχωρητήριο. Κάνουν τη δουλίτσα τους και μετά ... γεια σας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ομαλότητας εδωπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ok χιλιοειπωμένο αλλά δεν μπορώ να μην το επαναλάβω για την πρόθεση του Δένδια, "Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήμουν νιος και γέρασα.
    Η μόνη ελπίδα είναι η αποστρατεια.
    το νέο μισθολόγιο, τις νέες φόρμες και αρβύλα τα νέα σταγιερ τα νέα τζιπ και όλες αυτές οι φανφάρες ας τις κρατήσουν οι ανώτατοι που τρέμουν για την θεσούλα τους οσονούπω και οι νεότεροι ευελπιδες που ονειρεύονται αγήματα και μεγαλεία. δρόμο και γρήγορα, μακριά από την φούσκα που ζούνε αυτοί οι στρατηγοί δεκαβαλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού ο φαλάκρας αποφάσισε να ασχοληθεί, θα ξύσουν τον πάτο του βαρελιού (όπως είπε ο Χατζηδάκης) της μπανανίας (όπως είπε ο ΠΘ) και καζάν-καζάν (όπως είπε ο τουρκαλάς). Ευτυχώς στις νέες φόρμες που ΔΕΝ έχουμε πάρει ακόμη θα έχει λένε και πιο φαρδιές τσέπες και μαζί με τα νέα άρβυλα που επίσης ΔΕΝ υπάρχουν πάρα μόνο σε ορισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με αυτούς τους μισθούς είναι 100% σίγουρο ότι και να έρθει κόσμος θα φύγει μόλις καταλάβει ότι είναι αδύνατον να επιβιώσει όχι για τον μισό μήνα αλλά ούτε για το πρώτο δεκαήμερο πλέον. Απλά εμείς που έχουμε άλλος 20 άλλος 30 κλπ χρόνια κάνουμε υπομονή να πάρουμε μια σύνταξη της πείνας και αυτή. Κύριοι της πολιτικής εξουσίας. Οι ένοπλες δυνάμεις και γενικά τα σώματα ασφαλείας της πατρίδας μας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Αν καταστραφεί, που εν πολλοίς έχει γίνει αυτό, θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις και από αυτούς που συνεχίζουν στην δουλειά αυτή αλλά και από αυτούς που δεν θα έρχονται με τίποτα αλλά και για εσάς τους ίδιους. Πράξτε ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΝΕΟ Ο ΣΜΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να παραθέσω μια φράση που νομίζω ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο και άλλα παρόμοια εμμονικα σχόλια. Homo homini lupus est.Φαντάζομαι ότι ένας από τους λόγους που κάποιοι προσκολλουνται πεισματικά στο μίσος τους είναι γιατί μόλις το αφήσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια τους

      Διαγραφή
  11. Εγώ πιστεύω ότι ο υπουργός θα φέρει αποτελέσματα. Ήδη με το συνταξιοδοτικο αρχίζει να λύνονται οι απορίες για το αν θα πάρουμε σύνταξη όταν αποστρατευτουμε στα 50. Τα αυτονόητα δεν δέχονται αμφισβήτησης από κανένα και ο υπουργός μας έχει το βάρος να τα απαιτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ..ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το 2032 και έπειτα θα μας περιμένουν μαύρα χρόνια μισθολογικα και συνταξιοδοτικα.
    Ήδη ζούμε σ έναν εργασιακό και μισθολογικό μεσαίωνα.
    Όσοι διαβάζετε αυτό το μήνυμα θα θυμηθείτε σε 8 χρόνια τον ανώνυμο..
    Μακάρι να διαψευστώ αλλά δυστυχώς υπάρχουν έρευνες που το επιβεβαιώνουν.
    Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από ότι είναι και ότι ζήσαμε. Οι κυβερνήσεις όπως μέχρι τώρα θα την βγάλουν αλώβητα και θα ρίξουν το φταίξιμο στους πολίτες οι οποίοι για άλλη μια φορά θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσε μας ρε Νικολάκη. Μας κουράσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά η κοροϊδία που ρίχνει η κυβέρνηση σε όλους τους συναδέλφους, επειδή τα δικά τους παιδιά (αυτούς που τρέχουν γύρω τους και ξεκοκαλίζουν τα ταμεία του κράτους) τα κάνουν μούσκεμα, με συνέπεια να διατάζουν τις ένοπλες δυνάμεις για να τους ξελασπώσουν (φωτιά - πλημμύρα - νεκρά ζώα κ.α. πολλά τι να πρωτοθυμηθώ) είναι μέγιστου βαθμού, δεν υπάρχει στα χρονικά !!!!! οι εργολάβοι να πλουτίζουν και οι ΕΔ απλήρωτες υπηρεσίες, Φύλλα Πορείας με τιμές 2010, και πολλά ακόμη, αλλά με ένα χτύπημα στην πλάτη ΜΠΡΑΒΟ !!! όλα γίνονται και μετά ξανά και ξανά !!!!
    Λυπάμαι για την απαξίωση των στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα δώσει ο Βαρβιτσιώτης με τα 122 ακίνητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και ο παπαδημουλης με τα δεκάδες σπίτια. Ας δωρίσουν 10 στην πατρίδα να μείνουν οικογένειες μονομισθων στρατιωτικών που βρίσκονται στα σύνορα.
      Υ. Γ αν είδατε τα πόθεν έσχες η κ. Κουντουρα πριν μερικά χρόνια ήταν απενταρη και ο σύζυγος της έφυγε στην usa για να αποφύγει τα βραχιολακια λόγω χρεών. Τώρα εμφανίζεται με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ σε καταθέσεις χωρια τα ακίνητα......
      Ένα παράδειγμα είπα. Και μεις τρώμε τα 2,77€ αποζημίωση νυχτερινων υπηρεσιών. Ποιος φταίει άραγε???? ΕΜΕΙΣ.

      Διαγραφή
  17. ουυυυυ...Μέχρι την επόμενη π@π@ρι@ θα περάσουν δυο χρόνια...Έρχεται και προεκλογική περίοδος μετά...Πάει.. Τέλειωσε η τετραετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε υπουργέ μου, κύριε ΥΕΘΑ, με όλο τον σεβασμό που έχουμε στους θεσμούς και στα πρόσωπα, πήρες την άδεια από τον κύριο ΑΓΕΕΘΑ και το επιτελείο του για να προβείς σε αυτές τις ανακοινώσεις οεοοοο; Διότι εάν δεν το έπραξες στο υπενθυμίζουμε για να σε προφυλάξουμε από τυχόν ατυχές εκβάσεις της πορείας σου ως ΥΕΘΑ! Δεν είναι τίποτα, μια βόλτα αυτοπροσώπως από την γραμματέα του και να λύθηκε το θέμα, μπορεί να σε κεράσουν κιόλας καφέ από το κυλικείο ανωτάτων, αν είναι σε καλό mood!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ....ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΣΣΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και 'μένα πρόθεση μου ήταν να βγω σελφι με την Μόνικα Μπελούτσι, αλλά δεν τα κατάφερα. Τέτοιες παρλαπίπες, ούτε ο συγκαμμένος δεν έλεγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή