Θεσσαλία: Ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης αναλαμβάνει υπεύθυνος για την πολιτική προστασία

Θεσσαλία: Ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης αναλαμβάνει υπεύθυνος για την πολιτική προστασία

ΦΩΤΟ: Αρχείου

Ένας ικανότατος Στρατηγός, ο Ηλίας Λεοντάρης, αναλαμβάνει υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παντελής Σαββίδης

Αξίζουν συγχαρητήρια στον νέο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για την επιλογή του.

Τον κ. Κουρέτα τον γνωρίζω ελάχιστα. Είναι ένας άξιος επιστήμων με κοινωνική προσφορά και από όσο έτυχε να τον γνωρίζω, με κοινωνική ευαισθησία.

Από τις επιλογές που κάνει δείχνει ότι η θητεία του θα αφήσει το στίγμα της στη Θεσσαλία. Του εύχομαι καλή επιτυχία.

Τον Στρατηγό Λεοντάρη τον γνώρισα από τη θητεία του στο Γ'ΣΣ. Συνέχισε στην Στρατιά στη Λάρισα και ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Είναι από τους ικανότατους αξιωματικούς που πέρασαν από τον ελληνικό στρατό και αποτελεί ατύχημα που το κεντρικό κράτος δεν εκτίμησε τις γνώσεις και την ικανότητά του για να τον αξιοποιήσει σε θέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Ο Ηλίας Λεοντάρης είναι από τους Στρατηγούς που ΕΠΡΕΠΕ να αναλάβουν Αρχηγοί ΓΕΣ. Τον έχω γνωρίσει από κοντά και έχω εντυπωσιασθεί από τον συνδυασμό των γνώσεών του και της πρακτικής εφαρμογής τους.

Μας έχει βοηθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια στην διαδικυτακή προσπάθεια που κάνουμε (Ανιχνεύσεις web tv) και επρόκειτο να μαγνητοσκοπήσουμε μια εκπομπή για τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης με θέμα ο Στρατός μετά το 1974.

Ελπίζω η ανάληψη του ρόλου του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην σταθεί ανασταλτικός παράγων γι αυτήν την εκπομπή που πιστεύω θα μας δώσει μια πολύ καλή εικόνα της εξέλιξης του Στρατού Ξηράς και της προοπτικής του.

Εύχομαι στον Ηλία Λεοντάρη Καλή Επιτυχία στο έργο του.

Οι Θεσσαλοί είναι τυχεροί με την επιλογή του.

ΠΗΓΗ: anixneuseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Εντάξει ο Στρατηγός ήταν άριστος ως ε.ε. με περγαμηνές, με γνώσεις και εμπειρία, αλλά πως ακριβώς θα συνδράμει, αφού το μόνο που θα κάνει είναι να δέχεται τις εντολές του περιφερειάρχη και μάλιστα τις περισσότερες φορές όχι από τον ίδιο αλλά μέσα από τα διάφορα γραφεία της περιφέρειας. Εάν δεν πήγε για τον μισθό μέσω πολιτικής γνωριμίας, πράγμα πολύ πιθανό, τι ακριβώς θα του προσφέρει η συγκεκριμένη θέση; Σαν τον άλλο τον "πτέραρχο" με τον ανίκανο υπουργό, που τα κάνανε σκ...αλάτα στο υπουργείο πολιτικής προστασίας με τις φωτιές, τις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα στρατηγέ μου και να εύχεσαι να μην σου κάτσει καμμία στραβή στην βάρδια σου, γιατί πάντα στην ντόπια μπανανία φταίνε οι "καραβανάδες"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ικανότατος σε τι και αυτός?
  Δεν τον είδα να παίρνει θέση σε ζητήματα μέριμνας προσωπικού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eπειδή δεν έπαιρνε θέση σε ζητήματα μέριμνας προσωπικού για αυτό έγινε ικανότατος και πήρε θέσεις πολύ πάνω από τα προσόντα του.

   Διαγραφή
 3. αλλος ενας συστημικος ευελπακος ειναι της μοδας μετα τη στολη το κουστουμι τρωει απο μεγαλυτερο καζανι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσένα περιμένουνε να πας, να τους σώσεις. Ο Λεοντάρης που έφαγε τη ζωή του στα στρατόπεδα και απέδειξε τις ικανότητές του δεν κάνει, εσύ είσαι ο ......κατάλληλος, για να μη σου πω τίποτε άλλο!!!!!!!

   Διαγραφή