Αποζημιώσεις Υπηρεσιών Αργιών: ΓΕΣ: Αγνοούνται για 4 έτη (2018-2021-22-23) – ΓΕΝ και ΓΕΑ: Δεν καταβλήθηκαν για 2023

Αποζημιώσεις Υπηρεσιών Αργιών: ΓΕΣ: Αγνοούνται για 4 έτη (2018-2021-22-23) – ΓΕΝ και ΓΕΑ: Δεν καταβλήθηκαν για 2023

ΠΟΜΕΝΣ: Μη Καταβολή Αποζημίωσης υπηρεσιών Αργιών από ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ για τα Έτη 2018, 2021, 2022 και 2023

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με έγγραφό της προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ, επανέρχεται στο θέμα της μη καταβολής της Οικονομικής Αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ, για τα Έτη 2018, 2021, 2022 και 2023 και από το ΓΕΝ και το ΓΕΑ για το έτος 2023 λόγω της έντονης και δικαιολογημένης δυσαρέσκειας των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα, με το (α) σχετικό, καθορίζεται η καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΣ που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης που ισχύει κάθε φορά. Σύμφωνα με το (β) όμοιο πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για τα έτη 2021 και 2022 καθώς και για τους πρώτους μήνες του 2023.

Αγνοήθηκε δηλαδή και συνεχίζει να αγνοείται η παροχή υπηρεσιών τεσσάρων ολόκληρων ετών, των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς οι οποίοι ίσως είναι οι μόνοι Έλληνες εργαζόμενοι του Κράτους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, για υπηρεσίες που έχουν εκτελέσει.

Θέτουμε υπ΄ όψιν σας ότι για όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία μας έχει ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς με τα (γ) έως (ζ) σχετικά,

[(γ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/944-pomens-apozimiosi-ypiresion-argion-prosopikoy-s-ks,

(δ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1139-oikonomiki-apozimiosi-ektelesis-yperision-argion-2018-k-2020 και

(ε) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1360-2018-2020

(στ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1856-2018-2021

(ζ) https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2160-pomens-mi-katavoli-oikonomikis-apozimiosis-ypiresion-argion-apo-to-ges-gia-ta-eti-2018-2021-kai-2022]

χωρίς εισέτι να έχει αναληφθεί καμία ενέργεια που να αποσκοπεί στην διόρθωση των κακώς κειμένων. Προκαλεί δυσαρέσκεια και κατά περίπτωση εκνευρισμό το γεγονός του ότι παρά τις επανειλημμένες και συνεχείς οχλήσεις, από πλευράς της Ομοσπονδίας μας, ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς.

Επιπρόσθετα όλων των ανωτέρω παρατηρούμε με έκπληξη ότι για το έτος 2023 και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση των υπηρεσιών αργιών και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενώ καταβάλλονταν κανονικά όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών, ενώ πάσα διακριτική και άνιση μεταχείριση είναι τόσο έκνομη όσο και δυνητικός παράγοντας προσβολής του ηθικού του Στρατεύματος αλλά και συνάμα πηγή προστριβών μεταξύ των συναδέλφων μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου απέναντι σε στελέχη ίσης απόδοσης και λειτουργίας.

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη θα συνεχίσει να μάχεται με όλες τις δυνάμεις της για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών. Ευελπιστούμε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα μεριμνήσουν και θα προβούν σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών έτους 2018, 2021, 2022 και 2023 που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

 1. Κατά τα άλλα οι ηγήτορες τρομάρα τους κάνουν επιθεωρήσεις καί ταλαιπωρούν τό κόσμο, ονειρεύονται στρατηγηλικια καί δεν κοιτάνε την απαξίωση τού στρατού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τις επιθεωρήσεις και τις επισκέψεις τις στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας είναι γνωστό για ποιόν λόγο γίνονται και δεν είναι άλλος από την ημερήσια αποζημίωση για τη μετακίνηση εκτός έδρας. Και μαντέψτε.... Στους πολιτικούς και στους ανώτατους δεν είναι τα ποσά που γνωρίζετε!!

   Διαγραφή
 2. Εχουν αλλα σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθούν.. Σιγά μην ασχοληθουν με τις υπηρεσιες των πληβείων..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Απόλυτα σωστός!! Περαστικά τους μήπως βάλουν μυαλό την επόμενη 4ετια.

   Διαγραφή
  2. Και ποιος σου είπε ότι τους ψηφίσαμε;

   Διαγραφή
 4. Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχουμε φτασει στο ελλαδισταν στο κομβικο σημειο, οπου πλεον δεν υπάρχει καμία σωτηρια σε τιποτα και για τιποτα..
  Νόμοι που ισχύουν δεν εφαρμόζονται.
  Διαταγες δεν υλοποιούνται.
  Διακαστικες αποφασεις τις γραφουν οι κυβερνήσεις στα παλια τους τα παπουτσια.
  Προσφυγες στην "δικαιοσύνη", δεν εκδικάζονται και ξεχνιούνται στα συρτάρια
  Οι εισαγγελείς και οι δικαστές σφυρίζουν αδιάφορα για την κατάρευση αυτη των παντων.
  Τα μέσα και τα υλικα εχουν κλεισει 60 και 70 χρόνια ζωης...
  Ολοι δουλευουν ψιλο γαζι ολους..
  Τελικα δεν υπάρχει σωτηρία.
  Μονη επιλογη μαυρη πετρα στην Μποτσουάνα του 41% και η φυγή στο εξωτερικό.
  Τουλαχιστον εκει σε σέβονται πρωτα απο ολα σαν άνθρωπο.
  Ασε που δεν κινδυνευεις να σκοτωθεις στα τρενα, στα καραβια, στους δρομους με τα διοδια, ουτε να καεις ζωντανος, ουτε να σε σφαξει κανενας λαθρο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ελλαδάρα αθάνατη ρε φίλε!!!! Αν γινόταν το αντίθετο(όπως προβλεπόταν δλδή)θα ήταν παρασπονδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δε το κλείνετε καλύτερα το μαγαζάκι??!! Το προσωπικό μόλις που συντηρεί τα έξοδα κ' τις ανάγκες του, αλλά όλος ο ελλ. λαός πληρώνει τη βενζίνη για τα VW και τα BMW των στρατηγών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στείλτε τα λεφτά στον άλλο κόσμο μην βιάζεστε......😡

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Στο ελλαδισταν οι μόνοι νόμοι που τηρούνται είναι αυτοί που αφορούν σκυλιά -γατιά και απολαβές ανωτάτων (ένστολων και μη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι μπανανία όσο κι αν θέλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι κυβερνώντες να μας παρουσιάσουν κάτι άλλο!!
  Πολιτικοί και δημοσιογράφοι τα έχουνε βρει και την πληρώνει ο ελληνικός λαός!
  Όταν το ίδιο το κράτος είναι μπαταχτσής προς τους εργαζόμενους του τι μπορείς να περιμένεις άραγε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι μπανανιά, τα περί Ευρώπης και εκσυγχρονισμού είναι μόνο στα λόγια των πολιτικών και τον δημοσιογράφων που έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά!!
  Όταν το ίδιο το κράτος είναι μπαταχτσής προς τους εργαζόμενους του τι μπορεί να περιμένει άραγε ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή