ΑΔΙΣΠΟ: Εκδήλωση για τα 20 Χρόνια Λειτουργίας της (ΦΩΤΟ)

ΑΔΙΣΠΟ: Εκδήλωση για τα 20 Χρόνια Λειτουργίας της (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη σε εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων λειτουργίας της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιου Ιωαννίδη ως εκπρόσωπου του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, και παραβρέθηκαν σε αυτήν:

●   Ο Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

●   Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης Δ.Ε Πανοράματος – Πυλαίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιωάννης Καρτάλης ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

●   Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Alison Duncan.

●   Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

●   Ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Διοικητής της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο Πλοίαρχος ΛΣ Γρηγόριος Τσαγκαράκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και ο Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.

●   Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

●   Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Επιτελάρχης ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης και ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) Υποστράτηγος Αντώνιος Θεοδοσιάδης.

●   Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

●   Δοξολογία.

●   Χαιρετισμό από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

●   Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της ΑΔΙΣΠΟ.

●   Ανάγνωση Ιστορικού της Σχολής.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην υψηλού επιπέδου ολιστική εκπαίδευση που παρέχεται από την Σχολή, συνδυάζοντας την κατάρτιση επί των στρατιωτικών θεμάτων με την ακαδημαϊκή γνώση και την εξοικείωση με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της άμυνας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην διοργάνωση διατμηματικών μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και στην φοίτηση στελεχών από φίλες και σύμμαχες Χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την διαρκή ανοδική πορεία της Σχολής και την καθιέρωσή της ως κέντρου παροχής υψηλού επιπέδου εθνικής και διεθνούς διακλαδικής εκπαίδευσης, με ικανότητα προσαρμογής και πλήρους ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της εποχής.

Επισήμανε την συνεργασία που έχει εδραιωθεί μεταξύ της ΑΔΙΣΠΟ και του ΑΠΘ, με την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις «Στρατηγικές Σπουδές» τον Ιούλιο του 2022 (πατήστε εδώ), καθώς και με την πρόσφατη Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας με την ονομασία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» (πατήστε εδώ) τον τρέχοντα μήνα, με τις οποίες ενισχύονται σημαντικά οι δυνατότητες και ευκαιρίες των Αξιωματικών ως προς την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μεταπτυχιακού επιπέδου, εμπλουτίζοντας έτι περαιτέρω τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η διαλειτουργικότητα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τόσο τον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου οι σπουδαστές της να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους, όσο και το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΑΠΘ για τις στοχευμένες ενέργειες μεταλαμπάδευσης των γνώσεων και των επιστημονικών τους ευρημάτων, καθιστώντας τους γνώστες του γεωπολιτικού περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να δράσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, και κοινωνούς επί των κρίσιμων θεμάτων Υψηλής Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων.

Τέλος, απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους παρότρυνε να αναδείξουν τις διοικητικές και επιτελικές δεξιότητες που έχουν αποκτήσει κατά την πολυετή υπηρεσία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, προάγοντας την αριστεία και λειτουργώντας παράλληλα ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο σύγχρονο διακλαδικό πεδίο μάχης.

Κλικ για μεγέθυνση:

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Διαβάζω και δεν ξέρω να κλάψω ή να γελάσω....ένας τομεάρχης της περιφέρειας εκπρόσωπος, ένας αντιδήμαρχος καθαριότητας εκπρόσωπος ενός δημάρχου, (τι να φταίνε και οι εκπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι.....Δ.Σ.) ένας πρέσβης για ξεκάρφωμα, και κάτι καθηγητάδες, ααα μη ξεχάσω, επίσης ένας δήμαρχος.....και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι των ΕΔ. Μα καλύτερα να την κάναμε μόνοι μας την εκδήλωση μόνο με τις ΕΔ και εκπροσώπους ή καθηγητές που πραγματικά συνεισφέρουν στην ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Το αστείο της υπόθεσης είναι αρκετοί της αεροπορίας και του ναυτικού και αν δεν απατώμαι οι αρχηγοί τους δεν έχουν φοιτήσει στην ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ, αρκετοί ανώτατοι επίσης, δεν έχουν καν φοιτήσει στην ΑΔΙΣΠΟ αλλά στις παλαιές κλαδικές ΣΠ, άρα δυνητικά στερούνται διακλαδικής ολιστικής προσέγγισης ενώ ακόμη υφίστανται στις ΕΔ και παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή