ΕΑΑΣ: Συνάντηση πρώην Προέδρων ΕΑΑΣ για επίλυση χρονιζόντων θεμάτων–Τι αποφασίσθηκε (ΦΩΤΟ)

ΕΑΑΣ: Συνάντηση πρώην Προέδρων ΕΑΑΣ για επίλυση χρονιζόντων θεμάτων–Τι αποφασίσθηκε (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Ε.Α.Α.Σ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Ε.Α.Α.Σ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως της Ε.Α.Α.Σ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διατελεσάντων Προέδρων Ε.Α.Α.Σ. στην οποία συμμετείχαν οι: Αντγος ε.α. Κοράκης Γεώργιος, Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής, Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος και Αντγος ε.α. Κουτρής Σταύρος.

Κλικ για μεγέθυνση:

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα συναδελφικότητας και συνεργασίας και όλοι συνεφώνησαν εκ προοιμίου να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες που καταβάλει η Ένωση για την επίλυση χρονιζόντων θεμάτων, με την δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου για την επίτευξη των τεθέντων στόχων της Ε.Α.Α.Σ. σε μια προοπτική 3ετίας.

Κύρια προσπάθεια του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως και πρωτεύον στόχος του είναι η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων όπως επίσης και των Ειδικών Λογαριασμών που τηρούνται σε αυτά, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του ανωτέρου ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ε.Δ. είναι οι συμμετέχοντες σε αυτό, τόσο οι μέτοχοι όσο και οι μερισματούχοι, να προέρχονται αποκλειστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και να υπάγονται αποκλειστικά στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η πλήρης εφαρμογή του Ν. 1911/11 Δεκ1990/ ΦΕΚ 166 Α (γνωστού ως Ν. Βαρβιτσιώτη) σε ό,τι αφορά το Μ.Τ.Σ. ώστε να επιτευχθεί ο διαχωρισμός των προερχομένων από το Σ.Ξ. και την πρώην Χωροφυλακή από τους προερχομένους από την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή η λύση θα επιφέρει αυτόματα και την αποκατάσταση της υφιστάμενης αδικίας στην κατανομή του πόρου του 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η Ε.Α.Α.Σ. διαχρονικά θέτει αυτούς τους στόχους και ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων μας θα να είναι η τελευταία. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με την παραπάνω στοχοθεσία του Δ.Σ. / Ε.Α.Α.Σ.

Αποφασίστηκε επίσης, η θέσπιση ανά χρονικά διαστήματα που θα καθοριστούν, η συνάντηση της Ε.Α.Α.Σ. με τους πρώην Προέδρους της, για αλληλοενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν την Ένωση και ανταλλαγή απόψεων.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Τα όμορφα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Στόχοι που είναι ανέφικτοι. Και δυστυχώς το γνωρίζουν ή όφειλαν να το γνωρίζουν εκεί στην ΕΑΑΣ. Περιγράψτε παρακαλώ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ;;;;;. Το μόνο που θα επιτύχετε είναι η διχόνοια και το μίσος μεταξύ των στελεχών των Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεχάσουν οι αντιστράτηγοι να κόψουν απο το ΒΟΕΑ των κατωτέρων για να αυξήσουν το μέρισμά τους. Ούστ κοπρόσκυλα που φεύγετε συνταγματάρχες-ταξίαρχοι και στα χαρτιά φτάνετε αντιστράτηγοι και έχετε διαλύσει το ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και όχι μόνο θα στο κόψουμε, αλλά θα το πετσοκόψουμε, γιατί τα χρήματα που έδινες και δίνεις ως υπαξιωματικός και άντε ανθύπας είναι πολύ λιγότερα από τα όποια ΒΟΕΑ που έχεις το θράσος να τα ζητάς. Ένας τσίπης ζήτουλας είσαι, ζήτουλα ε ζήτουλα, πήγαινε τώρα να πλύνεις κανένα όχημα στον όρχο και άσε το ΚΨΜ στους κληρωτούς μήπως προλάβουν τίποτα, που έχεις λιανήσει και τα μπισκότα, βαράς και "τόνγκα" λέγοντας ότι θα τα δώσεις μόλις πληρωθείς, αλλά πάντα αφήνεις τα μισά για τον άλλο μήνα.

      Διαγραφή
    2. Προς 8:37:00, εσείς ποιοί είστε;

      Διαγραφή
    3. ενω εσυ ψευτοαντιστρατηγακο ξεσκιστηκες να πληρωνεις στα ΚΨΜ και στα κυλικεια

      Διαγραφή
    4. @17 1:00, άντε και εσύ για το τεστ προσωπικότητας, γρήγορα! Όχι copy paste το περσινό, κανονικά οι απαντήσεις, γιατί ο ειδικός σε περιμένει!

      Διαγραφή
    5. Εσύ 10:24:00, συμφωνείς να μπει χέρι στο ΜΤΝ;

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή μαζεύτηκαν όλοι μαζί κι αποφάσισαν ότι το καλύτερο είναι να πάρουμε τα λεφτά των άλλων. Σοφοί άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή μαζεύτηκαν όλοι μαζί κι αποφάσισαν ότι το καλύτερο είναι να πάρουμε τα λεφτά των άλλων. Σοφοί άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή