ΥΦΕΘΑ: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου τμήματος στη ΣΣΑΣ – Ποιο θα είναι

ΥΦΕΘΑ: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου τμήματος στη ΣΣΑΣ – Ποιο θα είναι

Νέο τμήμα στη ΣΣΑΣ ανακοίνωσε ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‹‹το Manifesto›› και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτρουκόη

Ειδικότερα σε ερώτηση της δημοσιογράφου: Αναφερθήκατε πρόσφατα στη ανάγκη αναβάθμισης της εκπαιδευτικής πολιτικής των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Σχεδιάζετε αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις και σε άλλες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απάντησε: Ζούμε, πλέον, στην εποχή του πολυχωρικού πολέμου, στον οποίο οι επιχειρήσεις διεξάγονται όχι σε τρία αλλά σε πέντε πεδία: Τη ξηρά, τη θάλασσα, τον αέρα, τον κυβερνοχώρο και το διάστημα. Είναι, επομένως, αναγκαίο, οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν ένα στιβαρό γνωστικό υπόβαθρο στις επιχειρήσεις κυβερνοάμυνας, οι οποίες θα αφομοιωθούν στη συνέχεια στην Εθνική Αμυντική Στρατηγική.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε τη δημιουργία ενός Τμήματος Πληροφορικής, στο πλαίσιο λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, με βασική αποστολή την παροχή υποστήριξης στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα πληροφορικής, την αποτροπή κυβερνοαπειλών στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προβληματισμός για τη λειτουργία και το μέλλον της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΕΘΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Πρώτα βρείτε τρόπο να κρατήσετε τους γιατρούς, οικονομικούς κλπ που παραιτούνται μαζικά και μετά το συζητάμε.. το προϊόν δεν είναι ελκυστικό πλέον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάνε στον αγύριστο, το μοναστήρι να είναι καλά! Δεν θέλουμε αχάριστους στις ΕΔ, ούτε σκ@τόψυχους που κοιτούν τους συναδέλφους των άλλων παραγωγικών σχολών με μίσος και με ύφος ευνουχισμένου βάτραχου.

      Διαγραφή
  2. Πάνε για διάλυση τη ΣΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλη σκεψη ομως μεχρι να υλοποιηθει δεν θα εχει μεινει κ κανεις στις ενοπλες δυναμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, κατορθωσατε το ακατόρθωτο, σε 3 χρονια να έχετε χάσει μία ολόκληρη τάξη ΣΣΕ απο τις κενές θέσεις που δημιούργηθηκαν. Ο κόσμος ξύπνησε κΙ τα καθρεφτάκια τελειώνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν προτιμότερο να έμπαιναν μαθητές του 10?

      Διαγραφή
    2. Προς : 1.27 Σε πληροφορω οτι στο παρελθον που μπηκαν μαθητες του 10 στη ΣΣΕ , βγηκαν στη συνεχεια αριστοι αξκοι, το προβλημα δεν ειναι ο μ.ο. βαθμολογιας εισαγωγης στις Στρ. Σχολες, αλλα το ηθος κι ο χαρακτηρας του εισακτεου.... Αυτο ειναι πολυ δυσκολο να το εξετασει το ΣΕΥΑ.....

      Διαγραφή
    3. Όταν λες με βάση το 10, εννοείς προφανέστατα τις τάξεις του τωρινών αρχηγών και πίσω όπως έλεγε και ένας αείμνηστος διοικητής της ΣΣΕ για τον Μ.Ο. εισαγωγής από το 1975 έως και το 1982, περίπου στο 12. Να προσθέσω και τις αλχημείες του ΠΑΣΟΚ για εισαγωγή στις τότε σχολές πολέμου των κλάδων για περίπου 7 χρόνια χωρίς εξετασεις, αλλά μόνο με κοινωνικά φρονήματα εεε συγνώμη κριτήρια ήθελα να γράψω!
      Κάτι ξέρεις μαρτυριαρικο μου εσύ, αλλά δεν μας τα λες όλα!

      Διαγραφή
  5. Επιχειρήσεις δίνουν στη ΣΣΑΣ! Θα τρελαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διορθώσετε πρώτα το κλίμα στην ΣΣΑΣ...που την έχετε κάνει ΣΣΕ...Και μετά σκεφτείτε για νέο τμήμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας κοροϊδεύετε βρε απίθανοι χαρτογιακάδες???
    Εδώ υποβαθμίσατε το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής του Στρατού, ((που κατέστησε τον Στρατό Ξηράς τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ φορέα στο Ελληνικό Δημόσιο σε θέματα πληροφορικής)) θέτωντάς το υπό την επιτελική διοίκηση του Όπλου των Διαβιβάσεων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν πολλά αξιόλογα Στελέχη Πληροφορικής και τολμάτε να λέτε τα όσα λέτε?? Ασχοληθείτε με την αναβίωση του Ιππικού καλύτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο κορυφαίο φορέα? Αστεία πράγματα.. το πληροφοριακό για την υγεία το έφτιαξαν ή πάει για 2035? Βαριά πεπόνια...

      Διαγραφή
    2. Προς ΑΝΏΝΥΜΟΣ Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 8:30:00 μ.μ.
      Όταν το ΓΕΣ είχε ΣΔΕΠ προδιαγραφών ΝΑΤΟ οι προϊστάμενοί σου έκαναν φορολογικές δηλώσεις χειρογραφικά.

      Διαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ Κ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ -ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός που το σκέφτηκε πρέπει να είναι αλλού. Οι κλάδοι έχουν πληροφορική, οπότε μπορούν να ενισχύσουν την υφιστάμενη οργάνωση και εκπαίδευση και όχι να πάνε στο μηδέν. Αυτό το ξήλωμα για να φανούν κάποιοι έχει γίνει καρκίνωμα στις ένοπλες δυνάμεις. Το πλασάρουν του υφυπουργού και αυτός τσίμπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εάν κάποιοι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, νοοτροπία και σκοπό, δλδ ιδιωτικά ιατρεία και γιατρούς (που αφού πάρουν εξωτικές ειδικότητες, που άλλοι φοιτητές που σπουδάζουν με τα χρήματα των οικογενειών τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν και μετά παραιτούνται χωρίς να πληρώσουν σεντσι τσακιστό, στην καλύτερη περίπτωση μετά από δικαστήριο το δημόσιο μπορεί να λάβει 20.000 ψωρο€ρώ) καλύτερα να την κλείσουμε και να πάρουμε ειδικότητες από τα ελληνικά πανεπιστήμια με διαγωνισμό με υποχρεωτική πενταετία και μετά μονιμότητα όπως και στην Αμερική και αποκλειστικά στις ΕΔ και έτσι απελευθερώνονται χρήματα για τις ΕΔ. Το παραμύθι με την κοινωνική υπηρεσία του 1950 έχει τελειώσει οριστικά από το 1970 και δώθε. Οι μαθητές που σπουδάζουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την υπηρεσία και κατ'επέκταση της "μαμάς" πατρίδας, πρέπει να το ενστερνιστούν και να καταλάβουν ότι εισάγονται σε στρατιωτική σχολή και ΟΧΙ στην σχολή που σπουδάζουν με δικά τους έξοδα. Όσο για την πληροφορική, προφανώς και κάθε όπλο ή σώμα πρέπει να έχει το δικό του κομμάτι και δεν νοείται ανεξάρτητο σώμα πληροφορικής, είναι μια μέγιστη ηλιθιότητα που κάποιοι λ€χριτες το "πάσαραν στα χρόνια της ρεμούλας και της "ανεμελιάς" στις ΕΔ, συγκεκριμένοι άθλιοι με συγκεκριμένες κυβερνήσεις. Τι να πούμε επίσης ότι φοιτούν και στην ΑΔΙΣΠΟ και ΣΕΘΑ και απαιτούν να λέγονται και επιτελείς με συμμετοχή σε σχεδιασμό επιχειρήσεων, μεταθέσεις σε ΝΑΤΟικά επιτελεία και άλλες πολλές αστειοτητες. Εν κατακλείδι εάν κάποιος θέλει και μπορεί να υπηρετήσει τις ΕΔ, τότε να φοιτήσει στην ΣΣΑΣ, αλλιώς μόνος του και με τα χρήματα του μπαμπακα του ας κάνει αυτός τον μάγκα και τον "μεγαλογιατρό". Ξυπνάτε εκεί στο ΥΠΕΘΑ, πάλι σας βάζουν να ανακοινώνετε χαζομάρες και βλακείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα με δική τους προσπάθεια και χρήματα της οικογένειάς τους σπουδάζουν

      Διαγραφή
    2. Κομπλεξικες ανοησιες ασχετων Ελληναραδων.

      1) Ολοι οι πολιτες φοιτητες του ΑΠΘ σπουδαζουν τζαμπα (με εξοδα του κρατους βασικα), δεν εχει διδακτρα το ΑΠΘ. Επισης ολοι οι πολιτες φοιτητες σιτιζονται δωρεαν στην φοιτητικη Λεσχη του ΑΠΘ. Επισης ολοι οι ΣΣΑΣιτες ενοικιαζουν σπιτια καθ'ολη την διαρκεια των σπουδων τους (εκτος αν νομιζουμε οτι θα κοιμουνται στα παγκακια ως εξοδουχοι Παρ-Κυρ). Τα εξοδα των ΣΣΑΣιτων ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια με των πολιτων.
      2) Οι ΣΣΑΣιτες ειναι πλεον ριγμενοι σε σχεση με τους πολιτες και αναφορικα με την επιλογη ειδικοτητων και αναφορικα με τους χρονους αναμονης (5 ετη πριν την εναρξη ειδικοτητας, τη στιγμη που οι αναμονες των πολιτων εχουν πρακτικα μηδενιστει).
      3) Οι μισθοι των Αξκων ειναι αστειοι και επιπροσθετως δεν πληρωνονται ουτε οι εφημεριες, ουτε οι υπερωριες (σε αντιθεση με τους πολιτες).
      4) Τα συνολικα χρονια Μοναδας ανερχονται πλεον σε πανω απο 8 (!!!) στην καλυτερη... Ουτε πεζικαριοι να ηταν...
      5) Η ΣΣΑΣ δεν ειναι πλεον ελκυστικη επιλογη και αυτο αποτυπωνεται και στην τεραστια πτωση των βασεων, οπως επισης και στις αθροοες παραιτησεις νεων Αξκων (παρα τις εξοντωτικες και παρανομες ρητρες, που δεν συναδουν με το ευρωπαικο και ελληνικο δικαιο, μιλαμε για τους τελευταιους σκλαβους εργαζομενους στην Ευρωπη...).
      6) Περιμενετε εσεις να προσλαβετε υγειονομικους απο την αγορα με τις αποδοχες ξεφτιλας που δινετε στους Αξκους και τις απειρες τρυπες που βουλωνουν οι νυν εγκλωβισμενοι ... Δεν θα πατησει ψυχη, δεν ειναι ηλιθιος ο κοσμος εκει εξω, γνωριζει τι συμβαινει...

      Καποιοι ζειτε ακομη στο 1990. Καλωσηρθατε στο 2023...

      Διαγραφή
    3. 2:27:00 μ.μ. κάποτε έπρεπε να γίνει πραγματικός στρατός,και το λέω για την απόδοση των ειδικοτήτων.Δεν είναι πολιτική σχολή.
      Όσο για το πρώτο,η σχολή διατηρεί κτίρια-θαλάμους για τους σπουδαστές της.Τουτέστιν,θα έπρεπε να λέτε κι ένα ευχαριστώ εκ βάθους καρδέως που σας αφήνουν κ' μένετε έξω.

      Διαγραφή

    4. 8:38:00 μ.μ.
      Δεν εχετε ιδεα για τι μιλατε.
      Με την δικη σας λογικη το στρατευμα θα μεινει χωρις εξειδικευμενο κοσμο και θα αναρωτιωμαστε παλι τι καναμε λαθος και διαλυθηκαν ολα.
      Οσο για τις εξοδους ειναι θεσμοθετημενες ανεκαθεν σε ολες τις σχολες. Με τη λογικη σας οι αποφοιτοι της Ευελπιδων δεν ειναι πραγματικοι στρατιωτικοι γιατι βγαινουν εξοδουχοι το ΣΚ.
      Πεδιον δοξης λαμπρο να μπειτε μεσα εσεις ή να στειλετε τα παιδια σας, αντι να σχολιαζετε απο τον καναπε για πραγματα που αγνοειτε.

      Διαγραφή
  11. Πρώτα βρείτε τρόπο να κρατήσετε τα υπάρχοντα στελέχη της Πληροφορικής, που παραιτούνται σωρηδόν για να γλυτώσουν από μεταθέσεις και υπηρεσίες φύλαξης-ωνίων-συσσιτιάρχες. Ο ιδιωτικός τομέας, ελέω της ανερχόμενης οικονομικής δραστηριότητας, δίνει πολύ καλύτερες αποδοχές, χωρίς πάρεργα αν και με λιγότερη σιγουριά. Πολλοί σταθμίζουν την κατάσταση και βγάζουν άρον-άρον την στολή για να καλύψουν τις απώλειες από την απίστευτη ακρίβεια που μαστίζει τα υπαλληλικά εισοδήματα.
    Για τα νέα στελέχη, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή. Όταν τους δίνεις 800-900 ευρώ πρώτο μισθό και τοποθέτηση μακρυά από το σπίτι (άρα ~500 ευρώ το μήνα έξοδα κατοικίας), το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει είναι να βρει δεύτερη δουλειά για να μην τρώει στη ζούλα από το συσσίτιο των κληρωτών. Με στοιχειώδεις γνώσεις πληροφορικής, άνετα βρίσκει σήμερα κάτι σε junior developer ή systems engineer και, αύριο, σε senior developer, systems engineer, master analyst ή SOC operator. Μαζί με την εμπειρία που μαζεύει στην πρωινή δουλειά, θα παραιτηθεί στον ελάχιστο αναγκαστικό χρόνο υπηρεσίας (6 ή 8 χρόνια) και τον έχεις χάσει χωρίς να μπορείς να τον αναπληρώσεις με πρόσληψη έτοιμου στελέχους όπως κάνει ο ιδιωτικός τομέας. Πρέπει να πείσεις την ηγεσία να αυξήσει τις θέσεις στις παραγωγικές σχολές ή να αλλάξει την κατανομή εις βάρος άλλων ειδικοτήτων (=χοντρό παρασκηνιακό ξύλο στο Επιτελείο) και να περιμένεις να τελειώσουν την Σχολή μετά από 4 ή 5 χρόνια! Αν δε βγάλεις και στελέχη από τη ΣΣΑΣ, κάτι που συνεπάγεται φοίτηση στο Αριστοτέλειο και όχι σε ιδρυματικού τύπου στρατιωτική σχολή, δεν θα ορκιστούν ούτε οι μισοί όταν καταλάβουν τι παίζει με τις δουλειές και τους μισθούς έξω. Όσοι ορκιστούν, θα βγουν έτοιμοι-δικτυωμένοι με τους πολίτες συμμαθητές τους, τους καθηγητές και τον ιδιωτικό τομέα και θα τους χάσεις ουσιαστικά άμεσα, τυπικά στα 8 χρόνια. Δεν συζητάμε για στελέχη με εκπαίδευση και εμπειρία στις επιχειρήσεις κυβερνοχώρου, ούτε να τους δεις δεν θα προλάβεις!
    Αν θέλουμε πληροφορική στις ΕΔ, πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί με τον ιδιωτικό τομέα. Να μειώσουμε την "καραβανίστικη" απασχόληση του εξειδικευμένου προσωπικού μας, να του δώσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας αναθέτοντας μόνο δομημένο και προγραμματισμένο έργο, να του προσδώσουμε προοπτικές εξέλιξης με επιμόρφωση, μεταπτυχιακά, τοποθετήσεις στο εξωτερικό και θέσεις ευθύνης και, όσο γίνεται, καλύτερες αποδοχές συνυφασμένες με τη θέση όπου υπηρετούν. Η λογική λέει ότι πρέπει να προσλάβεις έτοιμα στελέχη με διαγωνισμό, που θα έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα, αλλά Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε ότι θα μπουν πάλι μόνο τέκνα ανωτάτων "για να αποκατασταθούν τα παιδιά, τόσα χρόνια από τη ζωή μας δώσαμε στην υπηρεσία και θα μπουν άλλοι;"
    Αυτά, φαντάζομαι, δεν τα είπε κανείς στον υφυπουργό και τον αφήνει να πιστεύει ότι αν προκηρύξει 10 θέσεις πληροφορικής για το 2024, θα έχει 10 λοχαγούς-σμηναγούς (ΕΠ) το 2040 να του συμπληρώσουν τα κενά και τις τεράστιες ανάγκες σε έμπειρα στελέχη που οργανώνουν και βγάζουν την καθημερινή δουλειά! Αμ δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για την υπηρεσία και την πατρίδα, είσαι απόλυτα σωστός και στοχευμένα παρατηρητικός. Όλα όσα γράφεις είναι πραγματικότητα και οι διορισμένοι υπάλληλοι (και ναι και οι υπουργοί αλλά και οι δικαστικοί είναι υπάλληλοι του κράτους και διορισμένοι και φυσικά σιτιζομενοι από τον κρατικό ΠΥ) στο υπουργείο δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στις ΕΔ, μαζί με τους ένστολους υπαλλήλους βοηθούς-επιτελείς τους που παριστάνουν τους πολυξερους στρατιωτικούς, κάθε βαθμίδας

      Διαγραφή
  12. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΟΙ ΤΗΣ ΣΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΤΛ
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.
    ΠΡΩΤΑ ΦΟΡΑΕΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΑΞΚΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΣΤΕ ΙΑΤΡΟΙ ΠΕΔΙΟΥ ΜΑΧΗΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΣΣΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ. ΚΑΘΕ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟΙ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΚΟΙ ΣΣΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΓΤ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα τα τεχνοκρατικά σώματα από τη ΣΣΑΣ. Προλαβαίνουν να πάρουν και εκπαίδευση πεδίου μάχης άνετα, αρκεί να μην απασχολούνται τα στελέχη με πάρεργα. Φαντάσου τεχνικάριο ανθυπολοχαγό ή μηχανικό του ΠΝ ή της ΠΑ με πτυχίο ΕΜΠ έτοιμους στα 24 χρόνια τους. Και άφησε τους μάχιμους στη ΣΣΕ να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι χωρίς απώλειες.Η ΣΑΝ που λειτουργεί παρόμοια, έχει αποτύχει? Μάλλον όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή