Λήμνος: Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας έσωσε 72χρονη γυναίκα – Τι συνέβη

Λήμνος: Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας έσωσε 72χρονη γυναίκα – Τι συνέβη

Την ζωή μίας 72χρονης γυναίκας που υπέστη κρίση εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά την διάρκεια του ύπνου της, χάνοντας τις αισθήσεις της, σε δρομολόγιο που εκτελούσε το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ”, έσωσε ο Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες με σκοπό να την επαναφέρει.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Πέμπτης (05/10), κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ” από τη Λήμνο προς τον Άγιο Ευστράτιο, σύμφωνα με πληροφορίες του limnoslive.gr.

Η 72χρονη γυναίκα υπέστη κρίση εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια του ύπνου της, χάνοντας τις αισθήσεις της. Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Λεκάνης Χρυσοβαλάντης, ο οποίος ταξίδευε στο ίδιο πλοίο μαζί με τον γιο του πλοιοκτήτη και τη σύζυγο του καπετάνιου, τις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Προσπαθώντας απεγνωσμένα να επαναφέρουν την ηλικιωμένη γυναίκα, ο Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας της έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι που έδωσε σημάδια ζωής.

Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε οξυγόνο από τον εξοπλισμό που υπήρχε στο πλοίο μέχρι την άφιξη στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Μόλις το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ” “έδεσε” στο λιμάνι, η ασθενής παραδόθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του πολυδύναμου ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου. Ωστόσο με τη στήριξη των αρχών του τόπου και την άμεση κινητοποίηση στήθηκε γέφυρα ζωής ώστε η 72χρονη γυναίκα να μεταφερθεί με Super Puma στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται πως η 72χρονη παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς και είναι ασφαλής.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια