Ας είναι καλά ο Στρατός με το MHXANIKO: Σε 30 ώρες έτοιμη η γέφυρα ζωτικής σημασίας – Επανενώνεται το Πήλιο με το Βόλο (ΦΩΤΟ)

Ας είναι καλά ο Στρατός με το MHXANIKO: Σε 30 ώρες έτοιμη η γέφυρα ζωτικής σημασίας – Επανενώνεται το Πήλιο με το Βόλο (ΦΩΤΟ)

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε εντός 30 ωρών από κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ και του ΣΞ η μεταλλική στρατιωτική γέφυρα «ΜΠΕΛΕΫ» 30 μέτρων & φέρουσας ικανότητας 16 τόνων στα Καλά Νερά για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Βόλου - Νότιου Πηλίου λόγω κατάρρευσης.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) ο στρατός με το ΜΗΧΑΝΙΚΟ (ΜΧ) έκανε αγώνα δρόμου για να τοποθετηθεί τη μεταλλική στρατιωτική γέφυρα «ΜΠΕΛΕΫ» και να αποκατασταθούν προσωρινά οι οδικές επικοινωνίες.

Μετά από δύο μέρες εργασιών η γέφυρα ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου (9/9) και είναι έτοιμη προς παράδοση.

Αρχικά, στήθηκε σε σταθερό σημείο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο μέρος που έπεσε ο δρόμος και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, καθώς θα ενώσει το νότιο κομμάτι του Πηλίου με τον Βόλο. Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να περάσει απέναντι, μετά από πολλά 24ωρα που παραμένει εγκλωβισμένος χωρίς φάρμακα και τρόφιμα.

Κλικ για μεγέθυνση:

«Είναι η βασική αρτηρία σύνδεσης με την υπόλοιπη Μαγνησία»

Μιλώντας στο MEGA, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, ανέφερε ότι η σχετική άδεια για την λειτουργία της γέφυρας δίνεται από την Περιφέρεια.

«Αυτή τη στιγμή παραλαμβάνει το έργο επισήμως η Περιφέρεια. Εγώ παρίσταμαι εδώ γιατί γνωρίζω τον στρατηγό, τον οποίο και ευχαριστώ δημοσίως. Συζητάμε την προσβασιμότητα και την ανθεκτικότητα της γέφυρας γιατί θέλουμε να περνάνε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Το σημείο αυτό είναι η βασική αρτηρία σύνδεσης του Δήμου μας με την υπόλοιπη Μαγνησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμη μία ίδια τύπου γέφυρα θα στηθεί στην Ιτέα επειδή έχει κοπεί ο δρόμος.

ΠΗΓΗ: tanea.gr - ΦΩΤΟ: ΓΕΕΘΑ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΕΛΕΥ Δ/Α (ΔΙΠΛΗ/ΑΠΛΗ) 100' (ΠΟΔΙΑ). 1 πόδι (foot) = 0,305 μ., άρα 100x0,305 = 30,5 μέτρα το μήκος της γέφυρας. Συγχαρητήρια στο ΜΗΧΑΝΙΚΟ που "κάνει και Στρατηγούς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήξερες καημένε διαχρονικά το έργο του εν λόγω Στρατηγού και ειδικότερα της ΜΟΜΚΑ θα έγραφες όρθιος στο πληκτρολόγιο (σε στάση προσοχής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή