Kεφαλογιάννης: 5 διαφορετικές αυξήσεις στους Στρατιωτικούς και Aξιοποίηση ακίνητης περιουσίας EΔ για κατοικίες από μετατιθέμενα στελέχη

Kεφαλογιάννης: 5 διαφορετικές αυξήσεις στους Στρατιωτικούς και Aξιοποίηση ακίνητης περιουσίας EΔ για κατοικίες από μετατιθέμενα στελέχη

Σύμφωνα με Συνέντευξη του ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην εφημερίδα ‹‹Παρασκήνιο›› και τη δημοσιογράφο Άννα Καραβοκύρη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με αφορμή την αναφορά σας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ένα σημαντικό ζήτημα που τα απασχολεί είναι η δυσκολία εύρεσης κατοικίας, ο βαθμός της οποίας τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί σημαντικά, εξαιτίας και των συχνών μετακινήσεων που επιβάλλει η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος. Θα μπορούσε η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων να αξιοποιηθεί για την μερική έστω αντιμετώπιση του προβλήματος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απάντηση είναι θετική. Μια πρακτική διάσταση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ αφορά αναμφίβολα τη χρήση των παραπάνω ακινήτων ως κατοικιών για τα μετατιθέμενα στελέχη. Προηγουμένως, θα πρέπει να αποτυπωθεί η συνολική εικόνα των στεγαστικών αναγκών των στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου ποσοστού κάλυψης αυτών ανά γεωγραφική περιοχή, τον τύπο και τον επιθυμητό αριθμό των οικημάτων. Θα πρέπει επίσης να αποκρυσταλλωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα. Είμαι σε θέση να σας πω ότι έχουμε ήδη διαμορφώσει μια ρεαλιστική εικόνα και σύντομα, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, θα εντοπίσουμε εκείνα τα ακίνητα που, μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή νέων και σύγχρονων στρατιωτικών οικιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως προς το ζήτημα των οικονομικών απολαβών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι μηνιαίες αποδοχές τους παραμένουν καθηλωμένες παρότι υπόκεινται σε συνεχείς πιέσεις για περισσότερο από μια δεκαετία. Υπάρχει σχέδιο για την αναπροσαρμογή τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ζήτημα των οικονομικών απολαβών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, το οποίο δυστυχώς κατά καιρούς προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση και επίδειξη «ασκήσεων ευαισθησίας». Είναι, ωστόσο, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια, προχωρεί σε σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους από το 2024. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν κατά περίπτωση από το νέο έτος έως και πέντε διαφορετικές αυξήσεις στις απολαβές τους.:

Όλα τα στελέχη θα δουν την οριζόντια αύξηση των 70 ευρώ ασχέτως μισθολογικού κλιμακίου, προϋπηρεσίας και θέσης.

Θα λάβουν αυξημένη οικογενειακή παροχή για κάθε τέκνο, ενώ εκείνοι που κατέχουν θέση ευθύνης θα δουν να αυξάνεται κατά 30% το επίδομα ευθύνης.

Ας σημειώσουμε επίσης ότι περίπου 21.200 στελέχη θα δουν αύξηση κατά 30% των επιδομάτων παραμεθορίου. Ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί ότι οι παραπάνω αυξήσεις στις απολαβές αποτελούν ένα απτό δείγμα γραφής αυτής της Κυβέρνησης για το πως αντιλαμβάνεται το έργο και την προσφορά των στελεχών των ΕΔ. Λύνει όλα τα προβλήματα; Ασφαλώς όχι. Γι αυτό και η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με τι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών και να υποβάλλουν προτάσεις στο πλαίσιο της δίκαιης αντιμετώπισης θεμάτων του προσωπικού των ΕΔ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

36 Σχόλια

  1. Ευτυχώς που θα δούμε 5 αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο πριν τις εκλογές, 70 ευρώ μικτά μετά. ΚΥΡΑΚΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΕΡΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5 αυξήσεις. Πως λέμε με το ανέκδοτο που δεν χορτενεις με μια δίαιτα και θέλεις ακόμα τέσσερις? Ακριβώς αυτό. Μπουααχαχαχαχαχαα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2009 και σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αυξήσεις έπρεπε να είναι κλιμακωτές και όχι οριζόντιες.
    Δεν είναι δυνατόν οικονομικά να εξομοιώνεται ο άξιος σχολής με τον εποπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή...σε 6-7 χρόνια που θα φύγουν οι πιο πολλοί ΕΜΘ και μερικοί ΕΠΟΠ...θα αναλάβετε ...τα πάντα.... όλοι εσείς από τις παραγωγικές σχολές "δημοσίων υπαλλήλων '....θα ήθελα να δω το πρόσωπο σας τότε... αλλά θα είμαι συνταξιούχος....

      Διαγραφή
    2. Κ εσένα πονεμένε ΕΜΘ που σε έκαναν αξιωματικό κ πληρώνεσαι ως υπαξιωματικός τι κατάφερες..... αλλά ξέχασα σε λιγα χρόνια θα κρεμάσεις τα γαλόνια στον τοίχο!!! Ερε γλέντι που θα πέσει.....

      Διαγραφή
  5. Σύμφωνα με όλα όσα έχουν πει η αύξηση για τα άγαμα στελέχη θα είναι 70 € μικτά. Ανάλογα την μισθολογική κλίμακα στην οποία βρίσκονται είναι ως επί το πλείστον λιγότερο από 6% και 5%. Και τους κάνει εντύπωση ότι παραιτούνται. Λοιπόν κύριοι ο λόγος που παραιτούνται είναι ότι δεν μπορούν να ζήσουν με τους μισθούς πείνας στους οποίους τους καταδικάζεται και θα το είχαν κάνει νωρίτερα αν δεν ήταν τόσο φιλόπατρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας ήρως με παντούφλες, 1958. Ξαναδείτε την ταινία. Τόσο, μα τόσο επίκαιρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να μας πεις και συ ρε κακομοίρη
    Ανειδίκευτου εργάτη μεροκάματο.ατο πληρώνεις δε τρπεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αυξήσεις αφορούν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι μόνο τις ένοπλες Δυνάμεις... κοροϊδία.. το επίδομα ευθύνης στον τχη είναι 30€ άρα αύξηση 9€ ενώ το μικρότερο στους δ.υ είναι 290€ για τμηματάρχη άρα αύξηση 87€ δηλ. 377€... παραίτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια λένε για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ.... βαρέθηκαμε....δεν ξέρετε τίς στεγαστικες ανάγκες του προσωπικού; ημαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια πάνω από 15 χρόνια. Κοροϊδία στο μεγαλείο της και περισσότερο απ όλα τα τελευταία 5 χρόνια τρέξτε για όλα και χτύπημα στην πλάτη!!!
    Φωτιές πλημμύρες σεισμούς covid ατικκη οδος και τώρα ψόφια ζώα. ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λές σειρά, αλλά άλλο ο καραβανάς που είναι κλεισμένος απομονωμένος αποστειρωμένος σ'ένα στρατόπεδο με κάποιες λίγες ευθύνες,κι άλλο ο υποδιευθυντής τράπεζας ή ΔΟΥ.Δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια.

      Διαγραφή
    2. @ 19 7:11, κούνα λίγο το κεφάλι σου μήπως και κυκλοφορήσει παντού αίμα!

      Διαγραφή
  11. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ...ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αρχίσουν να πληρώνονται σαν Δ.Ε ή Υ.Ε που είναι οι περισσότεροι εκεί να δεις κλάμα....

      Διαγραφή
    2. Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί καμιά φορά μπορεί και να συμβεί

      Διαγραφή
  12. Αν τα στρατόπεδα που χαρίσατε στους βλαχοδημαρχους τα δίνατε αντιπαροχή σε εργολάβους θα λυνατε το στεγαστικό των μετατιθεμενων στελεχών αύριο το πρωί.Το θέλετε ομως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Κεφαλογιάννης και κάθε πολιτικός ουδέποτε έλαβε αύξηση μονο 70ε μικτά. Το ποσό είναι γελοίο για την εποχή μας και το γνωρίζει. Δεν θέλουμε ανθρώπους που μας υποτιμάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχολή υπαξιωματικών που κάθονται περισσότερα χρόνια αξιωματικοί! Μάλιστα είναι οι μόνοι στον πλανήτη που έχουν τελειώσει "πανεπιστήμιο"(ο θεός να το κάνει) σε 2 χρόνια! Τα ΙΕΚ είναι 2,5! Ευτυχώς εδώ και λίγα χρόνια τελειώνουν "πανεπιστήμιο" στα 3 χρόνια! Χα,χα,χα. Και αυτοί είναι μισθολογικά στην Β κατηγορία! Ενώ ΕΜΘ που έχουν τελειώσει σοβαρότατα πανεπιστήμια είναι στη Γ κατηγορία. Αξιοκρατία και αναγνώριση πτυχίων χθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θ; το φέρω από άλλο πρίσμα -άλλη οπτική γωνία. Να ευχαριστείς που κάποιος (εργοδότης) κάποτε δέχθηκε το τενεκέ τυρί που του προσέφερες για να μπεις μέσα στη δουλειά. Το τι έκανες μετά από μεγάλο διάστημα,και αφού κατάφερες να μπεις αφορά ακριβώς αυτό,,το μετά από 20 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση. Τα σμυ δεν έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και δεν τους αναγνωρίζεται ορθά από την πολιτεία.

      Διαγραφή
    3. Οι περισσότεροι εμθ έχουν τελειώσει το " πανεπιστήμιο της ζωής" και οι υπόλοιποι θεολογία.

      Διαγραφή
    4. 10:36:00 π.μ. το μυαλό των επυ-εμθ είναι 30 χρόνια πίσω απ΄τη ζωή,και σε συνδυασμό με το "πουσάρισμα" τους χωρίς σοβαρό λόγο απ' την υπηρεσία τους,δημιούργησε αυτή τη σκέψη-ευσεβή πόθο για τους ίδιους.Μαζευτείτε και κάνετε τη δουλειά που σας αναθέτουν οι ανώτεροί σας,ΑΠΛΑ.

      Διαγραφή
  15. Την μπάλα στην εξέδρα.
    Πτυχιούχοι ΑΕΙ με 2 χρόνια φοίτησης...
    Σχολή υπαξιωματικών που κάθονται περισσότερα χρόνια
    αξιωματικοί...
    Έχετε να πείτε κάτι?
    Αμ, τι να πείτε?
    Γελάει ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 4 57 00, δε θα μπορούσες να γράψεις 17000 μόρια ούτε με 17000 χρόνια φροντιστήρια

      Διαγραφή
  16. Αφού οι σοβαροί αξιωματικοί από σχολές με σπουδές 4 ετών ανέχονται να δέχονται εντολές από αμόρφωτους Υπαξιωματικούς με δήθεν σπουδές 2 ετών που φτάνουν μέχρι πλοίαρχοι καλά να πάθουν.
    12.000 μόρια η εισαγωγή στη ΣΝΔ και πλέον κάτω και από την ΣΜΥΝ. Πάντως όλοι εσείς αξιωματικοί - Υπαξιωματικοί τόσα χρόνια έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά. Σε λίγο οι σχολές θα είναι κάτω από 10.000. Ούτε ΕΠΟΠ δεν μπαίνουν. Παιδιά, δεν βρέχει, σας φτύνουν. Χα,χα,χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @20 5:33, δεν υπάρχει αμόρφωτος Υπαξιωματικός με δήθεν σπουδές 2 ετών, που λες.
      Είτε σού αρέσει είτε όχι, οι στρατιωτικές σχολές είναι εκεί, έχουν ανοιχτές τις πόρτες για όσους έχουν ΚΟΤΣΙΑ και για αυτό πέφτουν οι βάσεις τους: γιατί όσο περνούν τα χρόνια χάνονται τα κότσια της νεολαίας!

      Διαγραφή
    2. Δέχονται εντολές από κάθε βλαχοδήμαρχο, παππά ενορίας, πυροσβέστη κ.τ.λ οι κύριοι που αναφέρεις.

      Διαγραφή
  17. 17.000 μόρια?
    1. Γύρω στα 16.000 είναι η μέση βαθμολογία της ΣΜΥΑ, στα 15.500 της ΣΜΥ και στα 15.000 της ΣΜΥΝ.
    2. Τόσα μόρια γράφουν οι μέτριοι μαθητές.
    3. Για να έγραφα εγώ 15-16000 μόρια θα έπρεπε να πήγαινα υπό την επήρεια αλκοόλ.
    4. Δεν έκανα φροντιστήρια αλλά ιδιαίτερα.
    5. Ακόμη περιμένω να μου πείτε αντίστοιχα πανεπιστήμια με πτυχίο στα 2 έτη.
    6. Με τα σχόλια για "ΚΟΤΣΙΑ" και "βλαχοδημάρχους" αρνούμαι να ασχοληθώ.
    7. Ευχαριστώ για το επίπεδο των απαντήσεων σας. Αποδεικνύουν την ποιότητα των σχολών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 16000 μόρια πιωμενος; Τί θες εδώ μέσα; Γρήγορα πίσω στη NASA

      Διαγραφή
    2. Όποιος έχει επιχειρήματα τα παραθέτει σε αντίθετη περίπτωση αρνείται να "ασχοληθεί". Για ένα μόνο να είσαι σίγουρος ότι αν κάποτε χρειαστεί να πολεμήσεις μόνο τα μόρια σου θα σε ακολουθήσουν. Ειδικά εσένα "επιστήμονα"

      Διαγραφή
  18. Ας κάνουμε μία σύγκριση για να καταλάβουμε τι λέμε...
    Πανεπιστήμιο.
    Χρειάζονται 4-5-6 χρόνια φοίτησης, ανάλογα το πανεπιστήμιο.
    Τελειώνει στην ώρα του γύρω στο 50-60% ακόμη και στις καλύτερες σχολές. Οι σοβαροί φοιτητές προχωρούν σε 1-2 μεταπτυχιακά. Δηλαδή ακόμη 2-3 χρόνια σπουδών για το κάθε ένα. Τέλος οι ακόμη πιο σοβαροί φοιτητές κάνουν και διδακτορικό. Τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη.

    Σχολές υπαξιωματικών.
    2 χρόνια σπουδών (πριν το 1990 μέχρι και απόφοιτοι δημοτικού, μετά το 1990 με πανελλήνιες)
    Τελειώνει στην ώρα του το 99,9%.
    Αλήθεια, από μέτριοι μαθητές των πανελληνίων "ξαφνικά" γίνεστε όλοι κορυφαίοι? Μπράβο σας. Η ολοκλήρωση των σπουδών σας γίνεται με διάφορα σχολεία της πλάκας για 1-2 μήνες όπως για παράδειγμα το σχολείο ανθυπασπιστών.
    Ειλικρινά αγαπητοί μου. Δεν θέλω να σας πληγώσω.
    Οπότε το αποτέλεσμα της σύγκρισης ας το βγάλετε μόνοι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσένα πάλι ποιός σου είπε να συγκρίνεις διδακτορικά με ΑΣΣΥ; Τί τρέλα κουβαλάει ο καθένας; Με αυτόν που περιγράφεις δεν μπορεί να συγκριθεί το 90% των Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αμάν ρε νέοι, μας ζαλίσατε με τα μόρια, την ευφυΐα και τη μόρφωση σας! Αν "φαγώνεστε" για ανούσια και σπαταλάτε τόσο χρόνο, δεν θέλω να φαντάζομαι τη μοχθηρή καθημερινότητα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή