ΕΔΕ και προκαταρκτική εξέταση για το τραγικό δυστύχημα της Λιβύης

ΕΔΕ και προκαταρκτική εξέταση για το τραγικό δυστύχημα της Λιβύης

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Προς δύο κατευθύνσεις, αυτή της Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως (ΕΔΕ) σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων, και της προκαταρκτικής εξετάσεως σε επίπεδο Δικαιοσύνης, κινούνται πλέον οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα της Λιβύης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα άλλα δύο, αδέλφια, διερμηνείς του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και 14 τραυματιών.

Σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων, η ΕΔΕ έχει ξεκινήσει με τη λήψη καταθέσεως όσων εκ των τραυματιών είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μπορούν να καταθέσουν, ενώ σήμερα, πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Εισαγγελέας Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνήσει το δυστύχημα με μια σειρά κατηγοριών κατά παντός υπευθύνου (σωματικές βλάβες από αμέλεια, με δόλο κλπ), ώστε να δοθεί και από την πλευρά αυτή άπλετο φως στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερωτηθείσες – μη στρατιωτικές πηγές – περί του αν η Ελλάδα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει τέτοια έρευνα για συμβάν που έχει γίνει στο εξωτερικό, μας απάντησε θετικώς, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στις περιπτώσεις που έχουμε συμβάν στο οποίο εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι ή/και στρατιωτικοί στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: thepressroom.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΕΔΕ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ Κ ΟΙ ΗΘΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η ΣΠΟΥΔΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΡΓΟ Κ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεφτίλα και παρακμή. Τρία φέρετρα Ελλήνων αξιωματικών και αυτοί κάνουν ΕΔΕ. Ποιος θα κάνει την ΕΔΕ αφού εμπλέκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Που είναι η Στρατιωτική Δικαιοσύνη να παραγγείλει εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες σχεδίασης, προετοιμασίας, κλπ. εντός ΓΕΕΘΑ. Η στρατιωτική δικαιοσύνη κάνει έρευνα (καλώς) για τις φωτογραφίες των ελικοπτέρων αλλά τώρα με τους 5 νεκρούς με μία ΕΔΕ καθάρισαν τις ευθύνες και τις τύψεις τους. Θα βγάλουν υπεύθυνο κάποιον μικρόβαθμο όπως στην 111ΠΜ και πάμε για άλλα. Κανονικά θα πρέπει να γίνει έρευνα για τη μη επέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και εδώ υπάρχει πολύ βρώμα. Κάποιοι χτίζουν καριέρες με τα φέρετρα και τους νεκρούς Έλληνες. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και η από Θεού παρηγοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή