Aντγος ε.α. Λ. Tζούμης για Ε/Π και συνδρομή του Στρατού–«Τις Πταίει»–Τι θα μπορούσε να γίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Aντγος ε.α. Λ. Tζούμης για Ε/Π και συνδρομή του Στρατού–«Τις Πταίει»–Τι θα μπορούσε να γίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ΣΚΑΙ σήμερα (11/09/2023) και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» ο Αντιστράτηγος ε.α. και Στρατιωτικός Αναλυτής Λάμπρος Τζούμης συμμετείχε σε συζήτηση για τις απαράδεκτες εικόνες στο Θεσσαλικό κάμπο. Συζήτηση στο "Τις Πταίει", τι θα μπορούσε να γίνει που δεν έγινε, ποια είναι η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και η συμμετοχή τους.

Τις ενέργειες για να αποφύγουμε εικόνες με Ε/Π μέσα στα νερά και ποια η ευθύνη του στρατιωτικού προσωπικού που διακινεί φωτογραφίες μέσα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ανάλογα με την τακτική κατάσταση που δημιουργείται, το μαθαίνουμε από την αρχή της καριέρας μας σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, ο τοπικός Διοικητής εκτιμώντας την κατάσταση ενεργεί ανάλογα. Θα μπορούσε δηλαδή ο τοπικός Διοικητής να είχε απομακρύνει τα Ε/Π νωρίτερα πριν φθάσουμε σε αυτό το πράγμα. Και νομίζω ότι μετά φύγανε... Τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα και γι’ αυτό απομακρύνθηκαν μετά... Οι φωτογραφίες με τα Ε/Π που κυκλοφόρησαν είναι προϊόν εγκλήματος και ενδεχομένως να παρέμβει και ο εισαγγελέας...

Ο Στρατός ενεργοποιήθηκε με μία ημέρα καθυστέρηση, αλλά απέδειξε, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της κρίσης, ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 30 ώρες κατασκεύασε γέφυρα που σύνδεσε τον Βόλο με το Πήλιο, ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει αυτό το πράγμα; Κανένας. Έχει κάνει 2.000 διασώσεις μέχρι σήμερα, έχει διαθέσει πάνω από 2.500 άτομα, Λέμβους. Έχει μοιράσει τρόφιμα, έχει στείλει Βαριά Μηχανήματα ΜΧ...»

Δείτε αναλυτικά την σχετική συζήτηση στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ:

Επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι ο Αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούμης θα είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Μεσσηνία στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ε όχι και Αντιστράτηγος εα. Ταξίαρχος ήταν στη Λήμνο και αποστρατεύτηκε (από τις σπανιες περιπτώσεις που αποστρατεύεται Ταξχος από νησί - γιατί άραγε;). Οι αναδρομικοι βαθμοί που κερδίζονται στα δικαστήρια και όχι σε Διοικήσεις.... Βέβαια τώρα γνώστης επί παντός επιστητού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή