Έγγραφο ΓΕΣ: Έκδοση Τροποποιητικής ΚΥΑ για αιτήσεις χορήγησης ΒΟΕΑ – Τι αφορά (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Έγγραφο ΓΕΣ: Έκδοση Τροποποιητικής ΚΥΑ για αιτήσεις χορήγησης ΒΟΕΑ – Τι αφορά (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Διαβάστε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ/ΔΟΙ, που δημοσιοποίησε η ΕΑΑΣ, σχετικά με την έκδοση τροποποιητικής ΚΥΑ για αιτήσεις χορήγησης του Βοηθήματος Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α.) για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 01 Ιαν 2023 και εντεύθεν.

Ειδικότερα:

ΘΕΜΑ: Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ)

ΣΧΕΤ.: α. Ν.1329/1983 (Α' 25) – β. Υπ’ Αρίθμ. 2412/Φ.951/360/431347/17 Ιαν 1984 Κοινή Απόφαση Υπουργών Άμυνας και Οικονομικών (Β' 74)γ. Υπ’ Αρίθμ. Φ.951.1/61/1258767/Σ.2320/05 Μαΐ 23 Κοινή Απόφαση Υπουργών Άμυνας και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Β' 3099) (ΑΔΑ: 9Λ7Δ6-Ι6Π)

1. Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η (γ) σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία αφορά στην τροποποίηση της (β) όμοιας ΚΥΑ, αποκλειστικά για τις αιτήσεις χορήγησης του Βοηθήματος Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α.) που θα υποβληθούν από την 01 Ιαν 23 και εντεύθεν.

2. Συναφώς, για τις αιτήσεις των μερισματούχων του ΜΤΣ του έτους 2023 και εντεύθεν, οι μήνες που διανύονται, από την 01 Ιαν 23 και μετά, εντός του χρονικού διαστήματος καταβολής του μερίσματος, λογίζονται, στο ήμισυ, στρογγυλοποιημένοι στην επόμενη ακέραια μονάδα, εκτός εάν με δήλωση του μερισματούχου συνεχίζεται η καταβολή των εισφορών του ως εν ενεργεία μέσω του μερίσματος ή ατομικών πληρωμών του ίδιου του μερισματούχου.

3. Η καταβολή εισφορών ως εν ενεργεία, από τους μερισματούχους, μέσω του μερίσματος ή ατομικών πληρωμών του ίδιου του μερισματούχου, θα πραγματοποιείται ως κάτωθι:

α. Για τα στελέχη τα οποία θα εξέλθουν εφεξής από την ενεργό υπηρεσία, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, πλέον των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση μερίσματος από το ΜΤΣ.

β. Για τους μερισματούχους του Ταμείου, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, με μέριμνα τους, απευθείας προς το ΜΤΣ.

4. Προς υποβοήθηση, παραθέτονται παραδείγματα εφαρμογής του (γ) σχετικού, όπως στα Παραρτήματα «Α» και «Β» του παρόντος.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

«Α» Πίνακας Παραδειγμάτων επί της Εφαρμογής Υπολογισμού του ΒΟΕΑ στα Τέκνα των Μερισματούχων από 01 Ιαν 23 και Εντεύθεν

Κλικ για μεγέθυνση:

«Β» Πίνακας Παραδειγμάτων επί των Αποτελεσμάτων της Καταβολής Εισφορών Εν Ενεργεία από τους Μερισματούχους μετά την 01 Ιαν 23

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ ή παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΒΟΕΑ: Διευκρινήσεις για την πρόσφατη ΚΥΑ – Τι απάντησε το ΜΤΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ: Τι αλλάζει για τα τέκνα που υποβάλλουν αίτηση από 01-01-2023

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με το ΒΟΕΑ: Νέα ΚΥΑ το μειώνει σημαντικά από 1 Ιαν 2023–Παρέμβαση ΕΑΑΣ σε ΥΕΘΑ

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Δικαίωση για τους απόστρατους
    Τώρα όλοι θα δηλώσουν να πληρώνουν όσα και οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους ................. Για να σας δω αν θα ύπαρξη έστω και ένας.... και κυρίως αυτοί που έβριζαν το ΔΣ του ΜΤΣ ...που θα δηλώσουν να πληρώσουν όσο και τα κορόιδα οι ενέργεια στρατιωτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι το 93αρη σμυ που θα γίνει τχης και θα είναι πλέον κλαρανογαμπρός και θα τον θαυμάζουμε να σχολιάσει τώρα που τα παιδιά των παλιών ΕΠΟΠ και των ΕΜΘ θα παίρνουν διπλάσιο ΒΕΑ;;;Θα τρώνε Κλάρες τα παιδιά τους.Καλη χώνεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω τί γράφεις

      Διαγραφή
    2. Σεις τα ΕΠΥ προδίνεστε. Πήρατε οτι πήρατε με τη ζητιανιά και τη γκρίνια,και τώρα βγάζετε και γλώσσα.

      Διαγραφή
  3. Προς τον ανώνυμο 9:01. Η οριστική Ενεστώτα (Παθητική φωνή) στον πληθυντικό του ρήματος προδίδω είναι προδίδεστε (β'πρόσωπο) όταν γράφεται. Το "προδίνεστε" κύριε Φωστήρα είναι μόνο στον προφορικό λόγο !!!! Άνοιξε κανένα βιβλίο και άσε τους ΕΠΥ ύσηχους, δεν σου φταίνε σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γελάσω ή να κλάψω,και με τι απ'όλα???!!

      Διαγραφή
    2. Όλα καλά όσο αντέγραφες από λεξικό. Μετά ήρθε το ΥΣΗΧΟΥΣ ( ανεκτό λάθος έως 4η δημοτικού) και μας πέθανες

      Διαγραφή